Прескочи до съдържание

Кой остров без кола

silvia.b

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, пътешественици!

Тази година с дъщеря ми на 15 години ще пътуваме сами до някъде, но не знаем къде 🙂 Винаги съпругът ми е бил с нас, но това лято няма да може да ни придружи. Аз нямам шофьорска книжка. Къде може да ми препоръчате настаняване с хубав плаж и лесно придвижване с градски транспорт? Даже не знам дали Гърция или някъде другаде. Просто да е пясъчен плаж, лесно за ориентиране и да се движим двете спокойно сами от летище, между градове, плажове.

Публикувано:
преди 1 час, silvia.b каза:

Здравейте, пътешественици!

Тази година с дъщеря ми на 15 години ще пътуваме сами до някъде, но не знаем къде 🙂 Винаги съпругът ми е бил с нас, но това лято няма да може да ни придружи. Аз нямам шофьорска книжка. Къде може да ми препоръчате настаняване с хубав плаж и лесно придвижване с градски транспорт? Даже не знам дали Гърция или някъде другаде. Просто да е пясъчен плаж, лесно за ориентиране и да се движим двете спокойно сами от летище, между градове, плажове.

Ние бяхме на Наксос преди няколко години и имаме добри впечатления от транспорта, обикаляха си покрай брега автобуси, имаше много хубави пясъчни плажове за всеки вкус: и организирани, и диви, и дюни. 

За Скиатос чувам подобни впечатления за автобусите, но не съм била. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Подкрепям за Крит, но доста ги тресе. И аз веднъж уцелих земетресение. На тях почти не им прави впечатление.

• Харесвам 2
Публикувано:

Крит (по оста плаж Балос - Ханя - Ретимно), Родос (по оста Родос - Линдос), Кипър (Ая Напа - Ларнака - Лимасол) са все дестинации с редовен транспорт от моя опит. На мен от трите дестинации, плажовете в Родос ми харесаха най-много, пясъчни, плитки и топли, но всичко на самия остров е по-скъпо спрямо другите две предложения.

п.с. Не е за пренебрегване, че има и директни полети.

• Харесвам 2
Публикувано:

По-скоро разгледай къде  ще е по-малък ад.

Специално Кипър август е много топло,  средната дневна е 34 и същевремнно  няма къде да стъпиш на плажа от хора.

Поне на тези известните за които се пише 

Публикувано:

На Скиатос транспортът от летището до Кукунариес е на често и редовен. Има много спирки. Удобен е за разглеждане и дори за комбиниране на различни плажове в рамките на ден.  Летището е на пешеходно разстояние от града Скиатос. И не е чак такава жега като в Кипър или Крит. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Понеже Наксос го казаха, аз предлагам Сирос. Самолет до Атина и фери от Пирея. Самолет Атина-Сирос ще е цифра.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не пише кога точно планирате пътуването, но и аз съм ЗА Скиатос, дори градски транспорт там няма да ви трябва, малко е островчето, ако ви стегне шапката, има фериботи до съседните острови, за да отскачате за ден.

А защо трябва да е остров мястото?... 

• Харесвам 2
Публикувано:

На Майорка общественият транспорт е идеален, ама не сме били в разгара на лятото. Малта също има много добре развита автобусна мрежа, И в Сицилия сме разчитали на обществения транспорт, там и влакове има. Е, и сме стопирали тук-там, щото все се завираме по по-зачукани места. Но си е добре транспортът, просто жегата мори. Но щом се си го навили на пръста, явно нямате проблем с жегите. На Корфу също сме се движили с обществен транспорт, но си стават бая задръствания.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , bad kid каза:

Темата е в раздел 'Гърция и Кипър', явно на там са се насочили.

(Малта не е за плаж според мен).

На Гозо има много хубави плажове. Иначе за Гърция и Кипърхората са си казали. Аз трудно изтрайвам и един час на плаж, та не съм най-достоверният източник 😄

• Харесвам 1
Публикувано:

Крит, настаняване в Ретимно. Градчето е много красиво, има чуден стар град, крепост и прекрасен градски плаж, пясъчен. Има директни полети до Ханя и оттам пътят с автобус е малко над час. От Ретимно можете да разгледате Ханя или да отидете на някоя екскурзия, много фирми предлагат такива. Има дори и до Санторини. Родос също и прекрасен и с директен полет от София, няма да сбъркате и с него. Палма  де Майорка също е добра опция, предлагам предградието Кан Пастия, хотел Las Arenas, прекрасен пясъчен плаж, Близо до автобусна спирка и до столицата Палма.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.