Прескочи до съдържание

Внос на провизии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 26 минути , don каза:

И аз ще се включа с 1 брой зехтин, че изтървах първата поръчка, понеже съм от Бургас, ако може след като пристигне да ми го препратите

Може! И аз съм от Бургас 😀

• Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, EmoKrastev каза:

Аз мисля да поръчам 2 броя, ако искате може да поръчаме заедно

Бих искала, разбира се, но да изчакаме дали някой от желаещите не знае испански, мен хич ме няма тук. Например да попита дали ДДС испанецът го плаща или ние , за транспорта, за митническа декларация, много работи не знам на този етап 

Публикувано:

Без да съм се занимавал с предната поръчка, не би трябвало да има митническа декларация все пак сме в ЕС. ДДС също мисля е ясно- плаща се от крайния клиент и съответно ставката за неговата държава. Ако вносът е за бизнес сигурно би било друго. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , Zlia каза:

Без да съм се занимавал с предната поръчка, не би трябвало да има митническа декларация все пак сме в ЕС. ДДС също мисля е ясно- плаща се от крайния клиент и съответно ставката за неговата държава. Ако вносът е за бизнес сигурно би било друго. 

Допускам , че така са се зародили картелите. Гимнастиките с ДДС са следствие.

• Смея се 1
Публикувано:

Благодаря много Zlia. ДДС как ще се самоначисли без митн.декларация, само с протокол ли? Може ли да се сметне, че ако доставката е по- голяма, човекът който я е поръчал я извършва по занятие, макар и еднократно и е трябвало да се регистрира като търговец. Благодаря предварително за мнението Ви.

Публикувано:
преди 15 минути , Doctor Who каза:

Допускам , че така са се зародили картелите. Гимнастиките с ДДС са следствие.

В основата на всяко богатство стои някакво престъпление, е някои си харчат парите като излязат от затвора 

Публикувано:

Начислява се данък автоматично.  Плащаш, получаваш имейл за потвърждение, след 6 дни още един имейл за поръчката, но още нямам официална информация за доставката.

Ето ни я фактурата, но май се смачква до нечетимост. 

После пристига с TNT (предполагам те ще ме информират за очаквана доставка) и уважаемите магеланци идват до нас да си вземат зехтина. 

Screenshot_20250627-1707242.png.67f96e4bbd4fc5fbec80608e567f476c.png

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , Lindt каза:

Начислява се данък автоматично.  Плащаш, получаваш имейл за потвърждение, след 6 дни още един имейл за поръчката, но още нямам официална информация за доставката.

Ето ни я фактурата, но май се смачква до нечетимост. 

После пристига с TNT (предполагам те ще ме информират за очаквана доставка) и уважаемите магеланци идват до нас да си вземат зехтина. 

Screenshot_20250627-1707242.png.67f96e4bbd4fc5fbec80608e567f476c.png

И като дойдат да не забравят, че трябва да платят данък “Ели” детска играча и или дрънкулка🤣

• Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Branko каза:

И като дойдат да не забравят, че трябва да платят данък “Ели” детска играчка и или дрънкулка🤣

Сирене!

П.П.Шегувам се, аз като реших, че много ме мързи да пращам ресто по 2 лв на 11 човека, ще ме е срам да приемем подаръци 😄 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 59 минути , Катя мравката каза:

Благодаря много Zlia. ДДС как ще се самоначисли без митн.декларация, само с протокол ли? Може ли да се сметне, че ако доставката е по- голяма, човекът който я е поръчал я извършва по занятие, макар и еднократно и е трябвало да се регистрира като търговец. Благодаря предварително за мнението Ви.

Няма нужда от такива неща, все пак сме в европейския съюз, търговеца автоматично начислява българското ддс така че няма за какво да се притеснявате. 

Ако има други желаещи пишете, утре пускам поръчката 

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Yto
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.