Прескочи до съдържание

Внос на провизии

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, oli_mali каза:

И аз бих се включил при следваща поръчка, че сегашните запаси свършват.

Аз мисля скоро да поръчвам, но съм от Пловдив и ще дойдат тук. Не знам дали няма да ви е проблем.

Публикувано:

Това внесох вчера.

Португалски и испански кашкавали над 3кг

Месо, хамони, шунки(3кг), сушена риба(3кг) много консерви с различни миди, вина и даже малко кафе от пекарни.

IMG_3641.jpeg

IMG_3642.jpeg

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:

Не мога да редактирам, оказа се, че кашкавалите с меките общо са към 5+кг и ето някои цени, нито една не е намалена или промоционална.

Кашкавалите са от средно ниво цени нагоре, има и по-евтини.

Португалски-азорски, зрял, краве 11,66евро/кг на питки под 1 килограм.

IMG_2963.jpeg

IMG_2965.jpeg

IMG_2964.jpeg

В пинго досе в кафенето, кафе еспресо, 0,70евро, кафе с топъл паштел де ната 1,23евро общо

IMG_2971.jpeg

IMG_2973.jpeg

IMG_2970.jpeg

IMG_2969.jpeg

Този е от скъпите, дъщеря ми го искаше, че го знае. Зрял, смес крава, овца, коза, всичко от сурово мляко, значително по-редки и скъпи са кашкавалите по този метод  и трюфели-ама доста, 22,36евро/кг

IMG_4988.jpeg

IMG_4987.jpeg

Козе, зрял, отвън е с червен пипер, 15,70евро/кг

IMG_4986.jpeg

IMG_4985.jpeg

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 47 минути , Alexander каза:

Не мога да редактирам, оказа се, че кашкавалите с меките общо са към 5+кг и ето някои цени, нито една не е намалена или промоционална.

Кашкавалите са от средно ниво цени нагоре, има и по-евтини.

Португалски-азорски, зрял, краве 11,66евро/кг на питки под 1 килограм.

IMG_2963.jpeg

IMG_2965.jpeg

IMG_2964.jpeg

В пинго досе в кафенето, кафе еспресо, 0,70евро, кафе с топъл паштел де ната 1,23евро общо

IMG_2971.jpeg

IMG_2973.jpeg

IMG_2970.jpeg

IMG_2969.jpeg

Този е от скъпите, дъщеря ми го искаше, че го знае. Зрял, смес крава, овца, коза, всичко от сурово мляко, значително по-редки и скъпи са кашкавалите по този метод  и трюфели-ама доста, 22,36евро/кг

IMG_4988.jpeg

IMG_4987.jpeg

Козе, зрял, отвън е с червен пипер, 15,70евро/кг

IMG_4986.jpeg

IMG_4985.jpeg

Азорския и ние го взехме от Мадейра преди година - топ избор 👍

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Въпросът ми не е толкова за внос на провизии отколкото за транспорта на хранителни продукти. Досега не съм мъкнала храна от БГ в чужбина освен някой друг сандвич или снак, но тъй като съм в процес на разхубавяване (разбирай отслабване 😁) искам да си взема някоя друга опаковка протеиново кисело мляко. Да имам за първия и втория ден, пък вече там ще го мисля.

Та питанката ми е - знаете как са киселите млека (не са в буркан, а в кофичка) - дали от налягането в самолета няма да се отлепи горната част и всичко да стане мазало?

Публикувано:
преди 11 минути , Alexander каза:

Нищо няма да се отлепи.

Не бих бил толкова категоричен - да не казвам какво се случи с една кутийка кимчи, на път от Корея към България...

Цитат

за инфо налягането в самолета е по-ниско, не по-високо от нормалното.

То точно това е проблем - нагалянето в запечатан продукт, например кофичка мляко, се оказва по-високо от околното налягане в самолета и съответно съдържанието напира да излезе навън. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 34 минути , saved_ каза:

Въпросът ми не е толкова за внос на провизии отколкото за транспорта на хранителни продукти. Досега не съм мъкнала храна от БГ в чужбина освен някой друг сандвич или снак, но тъй като съм в процес на разхубавяване (разбирай отслабване 😁) искам да си взема някоя друга опаковка протеиново кисело мляко. Да имам за първия и втория ден, пък вече там ще го мисля.

Та питанката ми е - знаете как са киселите млека (не са в буркан, а в кофичка) - дали от налягането в самолета няма да се отлепи горната част и всичко да стане мазало?

Имам опит точно с мляко. Никога не съм имала проблем.

Публикувано:
преди 4 минути , Фил каза:

Не бих бил толкова категоричен - да не казвам какво се случи с една кутийка кимчи, на път от Корея към България...

То точно това е проблем - нагалянето в запечатан продукт, например кофичка мляко, се оказва по-високо от околното налягане в самолета и съответно съдържанието напира да излезе навън. 

Аз съм носил неведнъж и никога не съм имал проблем. Кимчито е ферментирал продукт или по-опасен.

Публикувано:

Как съм я пропуснала тази тема! И аз бих се включила. И за сирената, и за зехтин. 

Иначе и аз се прибирам винаги с ценни запаси. Но ако има как да се поръча - веднага се включвам!

• 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Тествани са Мистрал, куриер докарва от Испания до България, като накрая използва Еконт за Бг.

Ако пратката в Испания е безпатна се оскъпява с 3,50€/кг което е приемливо за по-серизни поръчки кашкавали, хамони и др

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 49 минути , Alexander каза:

Тествани са Мистрал, куриер докарва от Испания до България, като накрая използва Еконт за Бг.

Ако пратката в Испания е безпатна се оскъпява с 3,50€/кг което е приемливо за по-серизни поръчки кашкавали, хамони и др

Внимавай все пак! Приятелка ми изпрати по този начин пратка от Мадрид, която в Плевен и предадена на Еконт. Явно те са щипнали 1 буркан 200 гр. нескафе,  който липсваше, както и сложената отгоре в плик касова бележка. Сигурно са си мислили, че има пари. Кашончето не беше плътно опаковано, като да е отваряно и залепено с тиксо отново. Зехтинът не беше пипан. Двете опаковки с течен Ариел бяха с видимо намалено съдържание, като да са си отляли в нещо, но не мога да го твърдя.

• Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Е това може да се случи с всяка една пратка , без да идва от чужбина 

не виждам как мога да внимавам,

освен това винаги може да се жалва човек.
Като се предават се теглят.

Ако видимо е скъсано ще проверя какво става.

Сега видях, че пишеш за Плевен, че там е предадена или няма нищо общо с куриера.

Със сигурност не е ползвала Мистрал, те имат офис  само до Пловдив, а някой от бусовете и амбулантните търговци, да с тях е по-сложно.

с две думи не виждам особен смисъл от поста ти, ако трябва да съм честен 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 минути , Alexander каза:

Е това може да се случи с всяка една пратка , без да идва от чужбина 

не виждам как мога да внимавам,

освен това винаги може да се жалва човек.
Като се предават се теглят.

Ако видимо е скъсано ще проверя какво става.

Аз бих, но майка ми е приела пратката на юнашка вяра. Нали не тя плаща.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте! 

От Барселона с ръчен багаж какво изпитано може да си донесе човек? Не сме по местата, по-скоро сладко и солено. Била съм там преди сто години и нямам спомени, ще съм благодарна за съвети (включително и заведения).

Публикувано:

Здравейте, тъй като запасите от зехтин, който поръчвахме тук от испания са на привършване, смятам отново да поръчам от 5 литровите кутии, ако има желаещи може да направим обща поръчка 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:
Преди 1 час, bibi каза:

Lindt , какви са условията на доставка до БГ?

В сайта автоматично се начисляваше сума за доставка, по спомен делихме май 5 или 8 евро на човек предния път. Не знам дали има промяна в цените, не съм проверявала нищо. 

Повече туби не значи по-евтин транспорт де, през определен брой цената скачаше и примерно за 7 туби можеше да е по-скъпо от 6. 

Хората идваха да си вземат от нас, някои даже ни донесоха вкусни дарове 🙂

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.