Lycia Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 Здравейте! Купих билети за Лион като ще летим 4-членно семейство- едното дете е на 13г., другото е над 14г. Не купих места, много солени цени дава и сега си мисля- 13-годишния би трябвало да го разпределят до единия възрастен и дали е ок да купя места само за другия възрастен и голямото дете? Или да изчакам първо да видя при чекиране какви места ще ни дадат и тогава да го направя? Разпределите безплатни места, ако ни устройват са се запазват за нас, нали? Просто отдавна не съм летяла с тях и винаги съм купувала места, но не бяха по 30-40 лв. Благодаря предварително!
jorocontrola Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 Като гледам Уиз броят хората до 14 години за деца, което значи, че трябва да е до възрастен автоматично и безплатно, ако не се изберът и платят места. Симулирай купуване на места и ако не ти дава да сложиш 14 годишното само, то значи, че ще ви сложи един до друг и за без пари (или евентуално две двойки)... 1
Otnesen Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 Ще разпределят децата с възрастен или по двойки с възрастен,така че ако не държиш да сте четиримата заедно и те устройва като вариант не плащай за места. 1
Георги Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 Ако изключително много държиш да сте заедно ще трябва да си платиш места за всички. Ние напоследък летим няколко пъти годишно, все с Уиз, на практика всеки път опитвам да чекирам дете+родител първо, защото винаги дава съседни места, но никога после за следващия родител не е налично третото място за купуване. Съмнявам се да им се разпродават чак толкова местата, но живи и здрави. Включително са се падали от премиум местата да ги дава безплатно за родител+дете, но пак, за втория родител няма място в близост. 1
neuromancer Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 Ако ще плащаш места предварително трябва за всички. Ако платиш само за някои, вече няма да се съобразява да групира останалите. Може при чекиране да видиш къде са ви сложили с малкото дете и да пробваш да сложиш другото до вас, но може и да не стане. Абе най-добре свиквайте поотделно, колко му е. 2
neuromancer Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 На 14г един телефон с игра или филм (със слушалки) и няма да разбере как е минал полета.
ivailo_radev Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 преди 4 часа, jorocontrola каза: Като гледам Уиз броят хората до 14 години за деца, което значи, че трябва да е до възрастен автоматично и безплатно, ако не се изберът и платят места. Симулирай купуване на места и ако не ти дава да сложиш 14 годишното само, то значи, че ще ви сложи един до друг и за без пари (или евентуално две двойки)... Пише, че другото е над 14 години. Всеки си има глава на раменете, аз лично, за 2 часа полет не бих плащал за места. Кой където се падне, дори и само дете да е, на 13 години няма да му е проблем (може и да му е по-хубаво даже). 30 минути, докато се вдигне, по едно пикане и трябва да се каца. 1
jorocontrola Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 преди 18 минути , ivailo_radev каза: Пише, че другото е над 14 години. Всеки си има глава на раменете, аз лично, за 2 часа полет не бих плащал за места. Кой където се падне, дори и само дете да е, на 13 години няма да му е проблем (може и да му е по-хубаво даже). 30 минути, докато се вдигне, по едно пикане и трябва да се каца. Опс.. прочел съм 4 и 13. Моя грешка...
Георги Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 То не винаги е от глезотия, може единият родител да има страх от летене, присъствието на партньора в близост успокоява. 1
neuromancer Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 Е това са вече извънредни обстоятелства... За извънредни обстоятелства съм плащал по 250 евро Лондон - София на билет
Lycia Публикувано: 22 юли, 2025 Автор Публикувано: 22 юли, 2025 преди 11 часа, neuromancer каза: На 14г един телефон с игра или филм (със слушалки) и няма да разбере как е минал полета. Не става, със специални потребности е, устройства не ползва и си трябва контрол от моя страна.
Maria Dinkova Публикувано: 24 юли, 2025 Публикувано: 24 юли, 2025 Чудесна тема, точно влязох да питам по същия повод. Аз ще летя със 7 годишно и му е за първи път. Местата струват горе-долу колкото билетите и незнайно защо платформата иска да платя и мястото на малкия. Чудя какво да правя - ето това излиза, като посоча опцията за случайни места. Това съобщение означава ли, че дори и на кофти места, задължително малкият ще е при мен?
Stryper Публикувано: 24 юли, 2025 Публикувано: 24 юли, 2025 Деца под 14 год. се разпределят автоматично с родител по време на чекирането 24 часа преди полета. По-добре не купувайте място, а изчакайте. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега