Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Опитвам се да си купя билет, но не успявам нито от сайта, нито от приложението - не ми дава да избера град изобщо. Купих през mytrip.com, но вече 2 дни стои като успешна поръчка без да има PNR или e-ticket.

Въпросът ми е, който е летял с тях - как успяхте да си купите билет?

Публикувано:

@Dora Popova @epetkov @Vassil77 @Янко Велков Реших да ви тагна, защото сте писали за SCAT, а авиокомпанията е рядко използвана и едва ли ще има кой да ми даде съвет.

Виждам един PNR в сайта на MyTrip, също вече имам и e-ticket Номер, защочващ с 655- но в сайта на SCAT https://www.scat.kz/en/ не ми го разпознава, нито по PNR, нито с e-ticlet Номер. Отделно не мога да задам никаква дестинация, все едно сайта не работи.

Знаете ли някой сайт, където мога да валидирам PNR или e-ticket?

CheckMyTrip също не ме открива по PNR.

Мирослав Василев
Публикувано:

Мога да кажа аз как успях да си купя билет с тях. Свалих си VPN Kazakhstan това му е името за Андроид, за IOS предполгам трябва да се търси друг VPN, но сървъра трябва да е Казакстан като локация и така успях, без проблем.

Иначе сайта изобщо не ми зареждаше.

Това беше преди почти 4 години.

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
На 26.07.2025 г. в 15:58, Oshko каза:

Опитвам се да си купя билет, но не успявам нито от сайта, нито от приложението - не ми дава да избера град изобщо. Купих през mytrip.com, но вече 2 дни стои като успешна поръчка без да има PNR или e-ticket.

Въпросът ми е, който е летял с тях - как успяхте да си купите билет?

Това е странно. Летях 3 пъти със Scat преди 2 месеца, като всички билети купих директно от техния сайт (излизаше най-евтино там) без никакви затруднения. Платих без проблеми чрез Curve с Crypto.com дебитна Visa зад него.

Ако имаш да взимаш още билети единствено ми хрумва да опиташ да смениш IP-то, макар че аз не се налагаше да го правя. Допълнителен жокер: евентуално може да ги вземеш от trip.com или http://aviasales.kz/

Иначе ако вече имаш издаден билет в системата на Mytrip - всичко е ОК. Няма да успееш да го отвориш никъде, включително на сайта на авиокомпанията (който разпознава само директно купени от тях билети), но ще се чекираш на летището без проблем. За твое успокоение може да пишеш на съпорта на Scat за допълнително потвърждение.

• Харесвам 3
Публикувано:

Купувала съм билетите директно от SCAT, и не е имало никакъв проблем при чекирането.

Използвах booking code reservation при чекирането.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 28.07.2025 г. в 10:29, Oshko каза:

Реших да ви тагна, защото сте писали за SCAT

В моят случай става въпрос за преди 7 години, така че едва ли е съвсем актуално, но тогава нямах никакви проблеми с тях.

Всъщност по някаква случайност  вчера летях от Алмати и евентуално можеше да питам на място, но късно виждам това...!

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.