Captain45 Публикувано: 3 август, 2025 Публикувано: 3 август, 2025 Здравейте, Имам един въпрос към хора които са се сблъскали на практика с такъв казус. Предстои брак след половин година, а искам да закупя за подарък самолетни билети по-рано. Как стои въпроса с промененото име на булката и закупен билет за пътуване например веднага след сватбата? Няма да има издадени нови документи с новото фамилно име. Или може би ще е най-добре пътуването да не е веднага, а да е поне седмица след събитието. Решил съм подаръка да е сватбено пътешествие но се замислих за евентуалните технически проблеми от смяната на фамилията. Та ако някой има опит ще се радвам да сподели.
saved_ Публикувано: 3 август, 2025 Публикувано: 3 август, 2025 Аз когато се омъжвах, пътуването ни до Израел беше седмица след сватбата. Купихме билетите директно като писахме новата фамилия. В деня след сватбата отидохме да подадем за най-бързара процедура за смяна на паспорт в рамките на 24 часа и всичко мина безпроблемно.
neuromancer Публикувано: 3 август, 2025 Публикувано: 3 август, 2025 ако няма да е сменила документите - всичко със старото име, всичко си е валидно. ако има време за смяна на документите и си сигурен - може да купиш направо с новото име ако не е сигурно - купуваш със старото име, после като смени документите да носи акт за брак, евентуално преведен, за да разберат и на връщане, или се обаждате на авиокомпанията да сменят името (пак с акта за брак под ръка за доказателство) последен вариант - без да сменя името, пълна липса на грижи
boogy83 Публикувано: 3 август, 2025 Публикувано: 3 август, 2025 Няма нужда да сменяте документите веднага след брака, по този начин никой в авиокомпанията няма да знае, че поради брак имената са сменени и няма да си усложнявате живота с обяснения и показване на брачни свидетелства. Да не говорим, че едно двуезично брачно свидетелство, за да го извадите системата на общината е толкова "светкавична", че им отнема няколко дни да получат документа от обредната зала до общината....чак ти се карат защо толкова скоро след брака отиваш да искаш дубликат...
Argentique Публикувано: 3 август, 2025 Публикувано: 3 август, 2025 @boogy83, да не би уиз пасът да ти е отворил широк път към Казахстан или други места и да имаме причина съвсем чистосърдечно да ти честитим? ☺️😉🙂 1
boogy83 Публикувано: 3 август, 2025 Публикувано: 3 август, 2025 преди 6 минути , Argentique каза: @boogy83, да не би уиз пасът да ти е отворил широк път към Казахстан или други места и да имаме причина съвсем чистосърдечно да ти честитим? ☺️😉🙂 Мда, уиз паса ми върши страхотна работа, ама няма да го подновявам 😊 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега