Прескочи до съдържание

Амалфийско крайбрежие

Jioia

Препоръчани мнения

Публикувано:

Привет, Магеланци!

На път съм да посетя още едно мечтано място от любима Италия, а именно Амалфийско крайбрежие. Направих няколко програми и все нещо не ми достига. В тази връзка се обръщам към пътувалите там за малко помощ. Кацам в Неапол на 03.10 към 18ч и веднага се отправям към Соренто, където имам 4 нощувки. В плановете ми е да посетя Капри, Амалфи, Позитано, Равело, Помпей и Везувий, Пътекатана боговете. Неапол не съм го предвидила за разглеждане - евентуално около 2 часа след кацането, с вечеря. На 08.10 полетът ми е рано сутринта и последната нощувка (07.10) ще е в Неапол.

Моля ви, помогнете ми с идея как да разпределя дните, какъв транспорт да използвам, за да имам време за всичко. Ясно е, че за Капри ще отиде един ден и той може да е на 04.10. Предварително благодаря на отзовалите се!

Публикувано:

Не знам какво ти е темпото, но ми изглежда като един ден:

-Автобус до Амалфи

-Автобус до началото на Пътеката на Боговете

-Слизане до Позитано и разглеждане

-Автобус до Соренто

Не мисля, че в същия ден може да се вмъкне Равело, но може да разгледате сутринта Амалфи ... Но пък в друг ден само за Равело да биете път ще е тъпо.

Навремето бяхме взели лодка от Позитано до Амалфи и беше доста приятно.

До Помпей се ходи с влак от Соренто. Ние му отделихме няколко часа, но не сме по тези атракции, друг човек и 2 дена може да отдели.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, на база на опита ми мога да ви препоръчам следното с уточнението, че не съм посещавал Помпей и Везувиий, защото такива неща не ме вълнуват 🙂

Зависи кой какви интереси има и дали би посещавал определните места с всичкия си багаж (аз не бих).

Ден 1 - просто направете една вечеря в Соренто. Препоръчвам това място, на база на впечатленията ми от преди 3 години: Porta Marina Seafood

Ден 2 - Капри (ферибот)

Ден 3 - Позитано и Амалфи (автобус)

Ден 4 - Което си изберете от набелязаните. никъде не видях да отделяте време за самото Соренто.

Ден 5 - ако правилно съм разбрал на този ден трябва да напуснете хотела в Соренто и да отидете в хотела в Неапол. Аз бих отишъл в Неапол, оставям си багажа в хотела и се нансям, ако стаята е готова или пък е дошло време за това. След това отделям целия ден и вечер за Неапол, но аз съм кулинарен (алкохолен) турист, а там има доста изкушения :). Както казах, вулкани и камънаци не ме вълнуват....та програмата зависи и от личните предпочитания. Не претупвайте тези красиви места само и само да се отбележите, че сте били на повече от тях.

Весело изкарване 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.09.2025 г. в 23:15, Jioia каза:

Привет, Магеланци!

На път съм да посетя още едно мечтано място от любима Италия, а именно Амалфийско крайбрежие. Направих няколко програми и все нещо не ми достига. В тази връзка се обръщам към пътувалите там за малко помощ. Кацам в Неапол на 03.10 към 18ч и веднага се отправям към Соренто, където имам 4 нощувки. В плановете ми е да посетя Капри, Амалфи, Позитано, Равело, Помпей и Везувий, Пътекатана боговете. Неапол не съм го предвидила за разглеждане - евентуално около 2 часа след кацането, с вечеря. На 08.10 полетът ми е рано сутринта и последната нощувка (07.10) ще е в Неапол.

Моля ви, помогнете ми с идея как да разпределя дните, какъв транспорт да използвам, за да имам време за всичко. Ясно е, че за Капри ще отиде един ден и той може да е на 04.10. Предварително благодаря на отзовалите се!

Само едно нещо не ти достига - време. :biggrin:

Хвърли един поглед на този пътепис:

Не разбрах за кола под наем, но силно препоръчвам.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 17 часа, Plamen_VA каза:

Здравейте, на база на опита ми мога да ви препоръчам следното с уточнението, че не съм посещавал Помпей и Везувиий, защото такива неща не ме вълнуват 🙂

Зависи кой какви интереси има и дали би посещавал определните места с всичкия си багаж (аз не бих).

Ден 1 - просто направете една вечеря в Соренто. Препоръчвам това място, на база на впечатленията ми от преди 3 години: Porta Marina Seafood

Ден 2 - Капри (ферибот)

Ден 3 - Позитано и Амалфи (автобус)

Ден 4 - Което си изберете от набелязаните. никъде не видях да отделяте време за самото Соренто.

Ден 5 - ако правилно съм разбрал на този ден трябва да напуснете хотела в Соренто и да отидете в хотела в Неапол. Аз бих отишъл в Неапол, оставям си багажа в хотела и се нансям, ако стаята е готова или пък е дошло време за това. След това отделям целия ден и вечер за Неапол, но аз съм кулинарен (алкохолен) турист, а там има доста изкушения :). Както казах, вулкани и камънаци не ме вълнуват....та програмата зависи и от личните предпочитания. Не претупвайте тези красиви места само и само да се отбележите, че сте били на повече от тях.

Весело изкарване 🙂

Надявям се да не претупам 🤔

Планът е:

04.10 Капри

05.10 Помпей

06.10 Амалфи и по Пътеката на Боговете до Позитано

07.10 Равело, оттам Неапол и на летището. Неапол не е в програмата за разглеждане! 🙂

Всички нощувки са във Соренто, т.е. там е изходната и крайната точка всеки ден. Вечерите ще са за него.

преди 17 часа, ven62 каза:

Само едно нещо не ти достига - време. :biggrin:

Хвърли един поглед на този пътепис:

Не разбрах за кола под наем, но силно препоръчвам.

Този пътепис го четох няколко пъти и съм взела оттук-оттам по нещо 🙂 Но вие сте пътували през 2017-а. Щях да ви питам за ферибоотите до Капри. Планувам целия ден да изкарам там, мислех да ползвам Get Your Guide, но офертите не ми допадат. Вие препоръчвате CAREMAR, където двупосочен билет е €42,5. Предполагам, че това е нормална цена.  Та, съм в процес на търсене.

Публикувано:
преди 20 часа, Jioia каза:

Планът е:

04.10 Капри

05.10 Помпей

07.10 Равело, оттам Неапол и на летището. Неапол не е в програмата за разглеждане! 🙂

Всички нощувки са във Соренто, т.е. там е изходната и крайната точка всеки ден. Вечерите ще са за него.

Планът звучи добре, приятно изкарване 🙂

Публикувано:
преди 22 часа, Jioia каза:

Планът е:

04.10 Капри

05.10 Помпей

Този пътепис го четох няколко пъти и съм взела оттук-оттам по нещо 🙂 Но вие сте пътували през 2017-а. Щях да ви питам за ферибоотите до Капри. Планувам целия ден да изкарам там, мислех да ползвам Get Your Guide, но офертите не ми допадат. Вие препоръчвате CAREMAR, където двупосочен билет е €42,5. Предполагам, че това е нормална цена.  Та, съм в процес на търсене.

На място може да си купите билет за ферибота до Капри, а ако нямате проблем, може да си наемете скутер и да обиколите целия остров както и с каквото темпо желаете. 

Помислете да разделите нощувките на две - в Соренто и Аджерола където е много по бюджетно. Рано сутрин може да тръгнете да слезете по пътеката до Позитано. От Позитано до Амалфи може да вземете ферибот, а надвечер да се разходите то Атрани по панорамната пътека над тунела. От там за около час ще се върнете в Аджерола с автобус. Ще е натоварен ден, но мисля че е изпълнимо... 

ЕДИТ: Пропуснах, че става дума за октомври месец, когато деня е по къс. Ако беше юни, щеше да е изпълнимо, но не и октомври. Все пак помислете дали няма да е удобно да се нощува в Аджерола. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.