Прескочи до съдържание

Япония (18 октомври – 5 ноември) – моля за съвети

Деси Иванова

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, пътешественици!

С приятел ще пътуваме за пръв път до Япония тази есен и вече направихме подробна програма. Ще се радвам да чуя вашите впечатления, съвети и идеи 😊

---

📍 Програма накратко

18 окт – Полет ✈️

19–26 окт – Киото + еднодневни екскурзии (Нара, Осака, Кобе)

27–28 окт – Хирошима и Мияджима

29 окт – 5 ноем – Токио + околности (Никко, Фуджи, Камакура)

---

🏯 Киото и околности

19 окт (неделя) – пристигане, лека разходка

20 окт – Kiyomizu-dera, Sannenzaka, Gion (вечер)

21 окт – Kinkaku-ji (Златният павилион), Arashiyama (бамбуковата гора), Katsura Villa

22 окт – Jidai Matsuri + вечер Kurama Fire Festival 🔥

23 окт – Нара: Todai-ji, Kasuga Taisha, Nara Park

24 окт – Осака: Osaka Castle, аквариума, круиз

25 окт – Кобе: Nunobiki Herb Garden, Kitano-cho, Meriken Park, Harborland

26 окт – Nijo Castle, Kyoto Imperial Palace, Nishiki Market, Kyoto Sky Garden

---

⛩️ Хирошима

27 окт – Мемориален парк и музей, остров Мияджима (снимка на торията по залез)

28 окт – Хирошима → връщане в Киото

---

🌆 Токио

29 окт – Пристигане, Asakusa + Tokyo Skytree

30 окт – Еднодневна екскурзия до Никко

31 окт – Организирана екскурзия до Фуджи

1 ноем – Камакура + вечеря със семейство на приятел

2 ноем – Shinjuku Gyoen, Ginza, Odaiba, вечер TeamLab Planets

3 ноем – TeamLab Borderless сутрин, следобед Ueno Park, National Museum, Meiji Shrine

4 ноем – Свободен ден за пазаруване и още разглеждане (открити предложения 😉)

5 ноем – Последен ден в Токио, разходка и Полет вечерта ✈️

---

🍸 Въпроси към вас

1. Как ви се струва програмата като подредба и натовареност?

2. Искаме да вмъкнем барове/нощен живот – бихте ли препоръчали добри места в Киото и Токио (по-нестандартни, с атмосфера)?

3. Пропускаме ли някое „must see“ според вас?

4. Има ли нещо, което е по-добре да преместим или да изчистим, за да не стане твърде претоварено?

🙏 Ще съм благодарна за всякакви съвети – и за оптимизация на маршрута, и за „insider“ препоръки за хранене, барове, нощен живот.

Screenshot_20250915_172523_Drive.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:

За по-"интересен" бар бих препоръчал "The 300 bar" в Токио, мисля че имат няколко локации, ние бяхме в този в Ginza. Интересното му е, че всяко нещо в менюто е точно 300 йени. 🙂 Е, има някакви изключения разбира се, но 90% от нещата са така + разни нещица за хапване, мини-пици и разни такива. От бара си взимаш купони, всеки на стойност по 300 йени и когато правиш поръчка разменяш купоните срещу питиета 🙂 Готино местенце, мъничко, така че може да се води за типично японско 😄 
Ето сайт -> 

https://www.300bar.com/en

Ако намеря време тези дни ще се разровя за снимки. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Kosta Grudov каза:

За по-"интересен" бар бих препоръчал "The 300 bar" в Токио, мисля че имат няколко локации, ние бяхме в този в Ginza. Интересното му е, че всяко нещо в менюто е точно 300 йени. 🙂 Е, има някакви изключения разбира се, но 90% от нещата са така + разни нещица за хапване, мини-пици и разни такива. От бара си взимаш купони, всеки на стойност по 300 йени и когато правиш поръчка разменяш купоните срещу питиета 🙂 Готино местенце, мъничко, така че може да се води за типично японско 😄 
Ето сайт -> 

https://www.300bar.com/en

Ако намеря време тези дни ще се разровя за снимки. 

Много благодаря:))) отбелязвам си го веднага 🙂

Публикувано:

За Мияджима - щом искате снимка на торията по залез, може би ще е добре да проверите две неща:

1 - часа на залеза - защото ако в същия ден пътувате от Киото до Хирошима, разгледате Мемориалния парк и музея, след което трябва да се върнете до гарата, да пътувате до Мияджима и да се придвижите до торията и да бъдете на място поне 20-30 минути преди залеза, за да хванете "златния час", може да стане натоварено и да изпуснете момента.

2 - графика на приливите и отливите за деня - защото, предполагам, мислите за снимка на торията по залез във водата 😉

Ние бяхме в един по-нестандартен бар, посветен на анимето JoJo's Bizarre Adventure, ако искаш, ще ти пусна линк (стига още да работи). 

Публикувано:

Здравей, Деси, група от 8 човека ще пътуваме по същото време. Интересува ме за тези две екскурзии, коя фирма си избрала и от къде запази, ще бъдем в Токио от 26.10-01.11. и искам един ден да отидем до Никко и един ден до Фуджи. 

30 окт – Еднодневна екскурзия до Никко

Публикувано:
преди 3 часа, EliNik каза:

Здравей, Деси, група от 8 човека ще пътуваме по същото време. Интересува ме за тези две екскурзии, коя фирма си избрала и от къде запази, ще бъдем в Токио от 26.10-01.11. и искам един ден да отидем до Никко и един ден до Фуджи. 

30 окт – Еднодневна екскурзия до Никко

Привет :)) 

За Фуджи, взехме от

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.getyourguide.android

, а на снимката ще видиш самото пътуване. Избрахме по-класическия път. Но честно казано много бих искала да видя и черните яйца, но доколкото четох те са от другата страна на планината и това съвсем друго пътуване. За Никко мисля да си го организираме сами. :))

Screenshot_20250916_025040_GetYourGuide.jpg

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Роца каза:

За Мияджима - щом искате снимка на торията по залез, може би ще е добре да проверите две неща:

1 - часа на залеза - защото ако в същия ден пътувате от Киото до Хирошима, разгледате Мемориалния парк и музея, след което трябва да се върнете до гарата, да пътувате до Мияджима и да се придвижите до торията и да бъдете на място поне 20-30 минути преди залеза, за да хванете "златния час", може да стане натоварено и да изпуснете момента.

2 - графика на приливите и отливите за деня - защото, предполагам, мислите за снимка на торията по залез във водата 😉

Ние бяхме в един по-нестандартен бар, посветен на анимето JoJo's Bizarre Adventure, ако искаш, ще ти пусна линк (стига още да работи). 

Да. Абсолютно може да ми изпратиш. 🙂

Ох. Много неща трабва да се съобразят. Не бях мислила и за приливи и отливи. 

За залеза сега четох, че е добре да хвана влака 15:30 за да стигна навреме за златния час. 

може би е добре в такъв случай да преместя музея за 12:00 часа, а не за 12:30. За да имаме време. 

Публикувано:

Това е барът:

https://maps.app.goo.gl/4svRqWdYzR25P19cA

Намира се в Накано, на около 35-40 минути път с влака от Асакуса.

Имай предвид, че е на третия етаж в сградата и е много малък. Менюто е (или поне преди 2.5г беше) само с цитати от анимето, без описание, или обяснение. И до ден днешен не знам какво пихме 🤣. Там се ходи заради обстановката, която е супер, ако сте мега-фенове на JoJo, иначе съм пила и по-добри коктейли. 

Публикувано:

За барове - не Които, а Осака, когато сте в региона. Вечерта се разходете по Доттомбори , а за кръчмички отидете на Темма - лабиринт от тесни алейни и кръчмата тип 5 човека и барман. Стилът на посещение в - влизаш, пиеш едно с мезенце, излизаш, повтаряш в следващото кръчме. 

Ако търсите истински бар, стилен, с висок клас коктейли - тогава The Lamp в Нара. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, samuraika каза:

За барове - не Които, а Осака, когато сте в региона. Вечерта се разходете по Доттомбори , а за кръчмички отидете на Темма - лабиринт от тесни алейни и кръчмата тип 5 човека и барман. Стилът на посещение в - влизаш, пиеш едно с мезенце, излизаш, повтаряш в следващото кръчме. 

Ако търсите истински бар, стилен, с висок клас коктейли - тогава The Lamp в Нара. 

О, това е много полезна информация! 

Веднага отбелязвам 😇😊

А програмата как ви се струва като разпределение? 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 18.09.2025 г. в 14:23, Деси Иванова каза:

О, това е много полезна информация! 

Веднага отбелязвам 😇😊

А програмата как ви се струва като разпределение? 

Мисля, че е съвсем добра. И винаги съветвам - за всеки ден си решете кое е основното място, което искате да посетите и кое може и да отпадне. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.