Прескочи до съдържание

Нашият Китай

Препоръчани мнения

Публикувано:

Отварям темата, за да съм в помощ на който пожелае.

Мина и нашият Китай, кацнахме в Хонг Конг, ходихме за ден до Макао, после Шанхай, след него Джандзадзие, Сиан и накрая Пекин.

Основно превоза ни бе самолети, само отсечката Сиан-Пекин с влак.

Във всеки град си бяхме набелязали предварително неща за гледане и някои места за хапване и пийване.

В Хонг Конг за трансфера от летището до града беше с обществен транспорт, от там насетне само такси. Хонг Конг - Макао с фериботче, като билетите ги взехме още в БГ, възползвахме се от настоящата оферта за туристи, запазихме бордните карти с които доказахме че сме кацнали до 7 дни и платихме ферибота само за едната посока.

Транспорта изцяло беше с диди, спести ни много време и е много евтино, особено като сме 4-ма от едно семейство.

На отиване влязохме в Доха за кратка разходка.

Насреща съм за въпроси, на който му предстои самоорганизирано пътуване.

IMG_9151.jpeg

IMG_9152.jpeg

IMG_9164.jpeg

IMG_9207.jpeg

IMG_9206.jpeg

IMG_9325.jpeg

IMG_9342.jpeg

IMG_9360.jpeg

IMG_9366.jpeg

IMG_9364.jpeg

IMG_9376.jpeg

IMG_9385.jpeg

IMG_9391.jpeg

IMG_9422.jpeg

IMG_9445.jpeg

IMG_9477.jpeg

IMG_9482.jpeg

IMG_9505.jpeg

IMG_9519.jpeg

IMG_9551.jpeg

IMG_9556.jpeg

IMG_9561.jpeg

IMG_9571.jpeg

IMG_9573.jpeg

IMG_9596.jpeg

IMG_9604.jpeg

IMG_9623.jpeg

IMG_9648.jpeg

IMG_9657.jpeg

IMG_9663.jpeg

IMG_9682.jpeg

IMG_9691.jpeg

IMG_9712.jpeg

IMG_9716.jpeg

IMG_9720.jpeg

IMG_9726.jpeg

IMG_9732.jpeg

IMG_9743.jpeg

IMG_9747.jpeg

IMG_9749.jpeg

IMG_9758.jpeg

IMG_9759.jpeg

IMG_9776.jpeg

IMG_9791.jpeg

IMG_9801.jpeg

IMG_9832.jpeg

IMG_9840.jpeg

IMG_9876.jpeg

IMG_9899.jpeg

IMG_9936.jpeg

IMG_9955.jpeg

IMG_9965.jpeg

IMG_9983.jpeg

IMG_9984.jpeg

IMG_9991.jpeg

IMG_9997.jpeg

• Харесвам 17
Публикувано:

Вътрешните полети на са ли много скъпи? Преди време бях гледала варианти , но не можех да наглася програмата, зарадеи придвижването вътре в страната. Влаковете доколкото разбрвх, започват продажба на билети две седмици преди дата на пътуването, което би м ме вкарало в допълнителен стрес, последния момент да чакам и да се чудя, дали ще се класирам за билети или не. Но самолетните билети ми се видяха, почти колкото билета от тук до Китай. 

Публикувано:
преди 20 минути , elzbieta каза:

Вътрешните полети на са ли много скъпи? Преди време бях гледала варианти , но не можех да наглася програмата, зарадеи придвижването вътре в страната. Влаковете доколкото разбрвх, започват продажба на билети две седмици преди дата на пътуването, което би м ме вкарало в допълнителен стрес, последния момент да чакам и да се чудя, дали ще се класирам за билети или не. Но самолетните билети ми се видяха, почти колкото билета от тук до Китай. 

Самолетните билети не мисля, че са цена която е висока, купихме ги някъде април-май когато нагласяхме програмата ни /датите ни бяха от 4.09 до 17.09/.

Реално един полет само ни отмениха /август/, но веднага си букнахме друг на друга компания за същата вечер.

Относно влаковете, да малко са стрес но не чак толкова голям.

Август букнахме билетите през трип /решихме да ползваме посредник /, датата ни беше 14.09. На 31.08 получих съобщение, че за искания час 10.20 , 1 класa не са ни взели билети и сме в чакащ лист. Но това го знаехме, а и бяхме 6 човека, решихме да караме на сигурно, трип ни предложи по ранен влак 7.45 за втора класа. Веднага букнахме и билетите бяха издадени веднага.

Искам да кажа, че в рамките на ден-два ни беше възстановена сумата за отменените самолет и влак.

Докато бяхме в Хонг Конг обявиха, че тайфун 8-ма степен наближава, при нас достигна ниво 3, отмениха всички полети и нашия който беше обеден за следващия ден, но към 22-23.00 часа отмениха положението и успяхме с вечерен полет да тръгнем за Шанхай - само това ни беше по инфарктно положение, всичко друго мина по мед и масло.

• Харесвам 3
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 29 минути , elzbieta каза:

Вътрешните полети на са ли много скъпи?

Ако може да се намеся в темата леко, Китай като цяло е наобратно на логиката за ранно купуване на билетите. Не казвам, че е така постоянно, но като четох и по-форуми това беше съвета. Най-доброто време за купуване на вътрешни полети е около 2 седмици преди пътуването. Последният път си купихме билета 9-10 дена преди пътуването, цената два месеца преди полета беше да кажем 800 лв, 9-10 преди пътуването го взехме за 150 лв. Маршрута беше Сиан - Пекин на 1 май. 

Полетите надали ще се изкупят, има много особено по-популярните маршрути, освен ако не им национален празник, но въпреки това отново нямаше проблем за намиране на места. 

Влаковете са на често и спокойно бихте си купили билети:)

• Харесвам 4
Публикувано: (редактирано)
преди 6 минути , Мирослав Василев каза:

Ако може да се намеся в темата леко, Китай като цяло е наобратно на логиката за ранно купуване на билетите. Не казвам, че е така постоянно, но като четох и по-форуми това беше съвета. Най-доброто време за купуване на вътрешни полети е около 2 седмици преди пътуването. Последният път си купихме билета 9-10 дена преди пътуването, цената два месеца преди полета беше да кажем 800 лв, 9-10 преди пътуването го взехме за 150 лв. Маршрута беше Сиан - Пекин на 1 май. 

Полетите надали ще се изкупят, има много особено по-популярните маршрути, освен ако не им национален празник, но въпреки това отново нямаше проблем за намиране на места. 

Влаковете са на често и спокойно бихте си купили билети:)

Съгласна съм, когато канселираха единия полет видях че в момента се предлагаше с 300$ /за 6 човека общо/по евтино, пускам няколко цени. Полета ХК -Ш е за 7 човека, всички други за 6.

IMG_0035.jpeg

IMG_0038.jpeg

IMG_0037.jpeg

IMG_0036.jpeg

Редактирано от Mistela
  • Харесвам 2
Публикувано:

Има и лоу-кост полети :

https://en.ch.com/

Влаковете да не ви притесняват много , начесто са и дори да не се класирате за билети в желания час , със сигурност ще успеете да се придвижите с друг влак.Ако Trip.com не успее да ви резервира желания билет, по-добре канселирайте и си купете за друг час в който има наличност.В такъв случай ще ви върнат веднага заплатената сума за неуспешната резервация( включително таксата за резервация.

Ако имате търпение, може да чакате в waitist-a до последния момент и ако успеят да ви резервират билети откажете новозакупените ( ще ви удържат само такса за резервация , която е около 3-6$ според разстоянието).Така имате сигурност, че все ще се придвижите в дадения  ден.

• Харесвам 3
Публикувано:

И още нещо ако може да мърдате от датите ден напред, ден назад също има разлика в цената, ние нямахме това удоволствие защото до 18.09 трябваше задължително да се приберем в БГ.

• Харесвам 2
Публикувано:

Извинявам се, че нахлувам в темата ти @Mistela, но може ли да споделиш малко опитност за местоположението на  хотел в Хонг Конг. Интересува ме дали е по- добре на острова или на континента,имайки предвид, че след това летим за Доха. Аз съм букнала един на острова, но с оглед метеорологичните условия, които се вихрят в момента, се замислям дали е най - правилният избор. Вярно е , че има все пак време около 1 месец до нашия престой там, но си имам дилема. 

Публикувано:

Няма чак толкова голямо значение , с метро между острова (Admiralty ) и Kowloon е 3-4 минути.Движи се в подводен тунел.Автобус до летището има и от двете места.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, liliya каза:

Извинявам се, че нахлувам в темата ти @Mistela, но може ли да споделиш малко опитност за местоположението на  хотел в Хонг Конг. Интересува ме дали е по- добре на острова или на континента,имайки предвид, че след това летим за Доха. Аз съм букнала един на острова, но с оглед метеорологичните условия, които се вихрят в момента, се замислям дали е най - правилният избор. Вярно е , че има все пак време около 1 месец до нашия престой там, но си имам дилема. 

За хотел ние избрахме The Kimberley hotel, нашата цел беше пешеходно да отстои от метро /въпреки че го ползвахме един път само/, до пазари, крайбрежната улица.

Ползвахме основно такси и за 48часа си взехме от тяхното автобусче хоп оф хоп он - удобно е, няколко линии са и спира на всички места, които ни бяха нужни, като цена излизаше около 40 лв. за сравнение с биг бус беше 100$.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 часа, Mistela каза:

За хотел ние избрахме The Kimberley hotel, нашата цел беше пешеходно да отстои от метро /въпреки че го ползвахме един път само/, до пазари, крайбрежната улица.

Ползвахме основно такси и за 48часа си взехме от тяхното автобусче хоп оф хоп он - удобно е, няколко линии са и спира на всички места, които ни бяха нужни, като цена излизаше около 40 лв. за сравнение с биг бус беше 100$.

Аз го гледах този хотел, но нещо не ми харесаха ревютата. Как го оценяваш?

Публикувано:
преди 2 часа, liliya каза:

Добре, не е страшен лукс, чисто е, всеки ден сменяха хавлиите, интернета е бърз. На закуска не сме ходили, в близост има арабска пекарна с кроасанчета и еспресо, на тръгване от хотела ни организираха трансфера на прилична цена. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 часа, liliya каза:

Не знам за кой период търсите хотел, но ако включва Нова година и искате да гледате невероятните фойерверки, вижте хотел The Salisbury YMCA. Той е в зоната, която се затваря още в 16 часа, не стоиш като куче прав, блъскаш се и т.н., а направо от покрива на хотела може си на първия ред. И това на супер прилични за този период цени. Била съм в Хонг Конг на доста по-луксозни хотели, но този е много приличен, супер разположен -най-централната метро станция е до него, Виктория е на 1 метро спирка или с фери супер близо и на самата крайбрежна. Вижте го. Както казах -не е луксозен, но наистина добър. Рядко си позволявам да давам непоискан съвет, но просто познавам добре града и това за мен е по-добро местоположение. Закуската беше в цената, но не си спомням добре качеството и дали имаше много опции.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.