Прескочи до съдържание

Исландия 2026

denita

Препоръчани мнения

Публикувано:

Привет, магеланци! Това ще е един дълъг, дъъълъг пост. Една моя мечта е в процес на сбъдване. Бленувана, мечтана, желана от доста години и най-накрая в процес на изпълнение. И тук идва едно  “НО”, но имам нужда от помощ.
Знам, че по темата Исландия във форума е писано много. Изчела съм всичко възможно от момента, в който взехме решение преди месеци и най-вече след като купих билетите. И все пак колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Програмата я правя само аз, както обикновено, после пак аз съм виновна J, когато нещо не върви по план. Този път обаче няма да водя със себе си деца, майка, приятели т.е. минимум 2ма, максимум 12 люде, които да мрънкат и всеки да тегли натам,  накъдето го влече, а ще сме само двама - аз и съпружеското тяло. Планът най-общо казано е 8 дни по ринг роуд, с кола, желанието естествено е програма макс за ограничен период от време. Та в този ред на мисли ще се радвам на миналите вече по този път да се включите със съвети, доколко програмата ми е изобщо осъществима, дали има нещо в нея, което спокойно да пропуснем или пък нещо, което си заслужава, а не сме го включили, също така, ако някъде не е оптимално подредена.
Билетите са купени - полет на 30.05.26, пристигане на 01.05.26, около 00,10ч., полет наобратно на 09.05.26 около 00.30ч.
Предвид късното или ранно J, зависи от гледната точка, пристигане букнах хотел на летището, защото ми се струва, че след цял работен ден, около 7 часа пътуване и пристигане около 3 сутринта българско време ще имаме сили единствено някъде да припаднем.
Та да се върнем на програмата. Тръгване на 01.05 сутринта. Последният ден на 08.05 ще завършим в Рейкявик, сякаш малко го пренебрегнахме, но се надявам все пак да ни остане малко време да се разходим и да го поразгледаме. Предвид, че тогава имам и рожден ден ми се ще да хапнем някъде за вечеря на спокойствие, преди да върнем колата на летището и да отлетим. За маркираните в зелено полета/обекти още отсега подозирам, че няма да имаме време и по-скоро са в програма, май-май от желание, не от възможност.

1.5.2025, петък

Keflavik airport

Golden cirkle

Raufarholshellir (Lava Tube)

Reykjadalur (Natural Hot Springs)

Þingvellir National Park Silfra

Bruarfoss -must!

Geysir

Strokkur

Gullfoss Falls

Kerið Kerid Crater

Hrunalaug Hot Spring

Хотел в Selfoss

2.5.2025, събота

Хотел в Selfoss

Торфените къщи Келдур (Keldur):

Seljalandsfoss

Gljufrabui

Skógafoss

Sólheimajökull Glacier ледник

Dyrhólaey Viewpoint

Reynisfjara Black Sand Beach

Vik

Eldhraun Lava Field

Laufskálavarða

Fjaðrárgljúfur Canyon must!

Хотел около Kirkjubæjarklaustur/VIK

3.5.2025, неделя

Хотел в Kirkjubæjarklaustur VIK

Foss a Sidu & Dverghamrar

Skaftafell & Svartifoss Parking - много ли е преходът тук?

Svartifoss NB! (част от Skaftafell)

Svínafellsjökull - ледник

Hofskirkja Turf Church

Fjallsárlón Fjallsárlón Glacier Lagoon & Boat Tour

Jökulsárlón Glacier Lagoon & Diamond Beach                       

Хотел в  Höfn

4.5.2025, понеделник

Хотел в  Höfn

Stokksnes & Vestrahorn Mountain

Lækjavik -дали си струва отбивката?

Djúpivogur

Skriduklaustur

Hengifoss

Seydisfjordur

Хотел в  Egilsstaðir или Seydisfjordur

5.5.2025, вторник

Хотел в  Egilsstaðir или Seydisfjordur

Stuðlagil Canyon

Námafjall /Hverfjall/Hverarond (Geothermal Pools, Myvatn Area)

Hverir

Viti Crater - Krafla Parking

Krafla (Volcanic Crater Lake, Myvatn Area)

Leirhnjúkur лавово поле

Grjótagjá

Skútustaðahreppur

Mývatn Nature Baths - евентуално да им отделим време следобед, за да си починем

Хотел някъде в района на Myvath

6.5.2025, сряда

Хотел някъде в района на Myvath

Dettifoss

Selfoss

Ásbyrgi canyon, Iceland – само ако има време

Húsavík - китове следобед?

Goðafoss Waterfall

Хотел в  Akureyri (близко до града)

7.5.2025, четвъртък

Хотел в  Akureyri (близко до града)

Glaumbær Farm & Museum

Grábrók Parking

Deildartunguhver

Hraunfossar

Barnafossar

Hvitserkur - само ако има време

Borgarnes нощувка

8.5.2025, петък

Borgarnes

Акранес

Bridge America-Europe

Reykjadalur Valley

(Рейкявик) Rainbow street

(Рейкявик) Harpa Concert Hall and Conference Centre

(Рейкявик) Sun Voyager

(Рейкявик) Hallgrimskirkja

Благодаря на всички!

Публикувано:

На първо време кажи как пътувате, имате ли проблем да сте цял ден в колата, става ли да са по-активни дните или по-лежерни. Кое предпочитате - да видите максимално много, но в същото време с риск да не отделяте много време на всяко място или да има буфер за "заплесване" на някои места. 

Като цяло дните ще са доста дълги по това време, само сила да имате, ама това не значи че е редно 18 часа на ден да препускате, освен ако не го целите наистина 🙂

Иначе ето малко телеграфни коментари от мен:

- Пещерите от лава какво им беше положението, през юни отворени ли са или ги бъркам с ледените?

- Silfra не знам дали има смисъл да се отбивате, ако нямате намерение да се гмуркате/шнорхелирате там. Ако е за мерака да се види разлома между Европа и Америка, то кажи-речи цяла Исландия е такава, няма една пукнатина, която да е "официалната" между двете плочи.

- 15 топли извора не знам дали имате смисъл да гоните. Или ще са пренаселени или с труден достъп, няма среден вариант 🙂

Ще продължа после пак...

• Харесвам 1
Публикувано:

Привет,

Като цяло нямаме проблем с пътуването, но пък и никога не сме пътували 8 дни подред по 250-300км. и то по такива пътища. Това беше всъщност и една от причините да тръгнем без децата. Предполагам, че колкото и да сме надъхани в един момент умората ще ни налегне и всичко ще започне да ни се слива. И все пак... Гоним максимално много гледки, но не всичко на всяка цена т.е ако някъде видя, че сериозно изоставаме от  програмата за деня ще променям в движение. Само двамата ще сме, така че се съобразяваме само със собствените си сили и желания.
Ледените пещери през май не работят доколкото видях, но за тях нямам и мераци. За пещерите от лава само, ако някой ми каже, че е супер незабравимо и ще е невероятен пропуск, ако не влезем. Като цяло не са ми в to do list-a на всяка цена.
От топлите извори държа много на Mývatn Nature Baths, защото ми се струва, че ще е добре да отдъхнем по средата на пътуването.  Останалите са в пожелателния списък.

Много държа на пъфините и бих се радвала да видим китове, та обмислям да букна тур от Хусавик. За сияние ми е ясно, че няма шанс, но то пък и пълно щастие няма.

Приемам съвети на драго сърце.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да си продължа коментарите.

-  Skaftafell & Svartifoss Parking - много ли е преходът тук? Не, въобще не е много, едночасов хайк в двете посоки общо взето. Ако е хубаво времето може да направите и някой друг в парка, като цяло това е от дните, които са ви по-лежерни, но то няма лошо. Алтернативата е да се юрнете чак до източните фиорди, защото май това е следващото удобно място за спане след Хофн, но пък тогава ще стане натоварено...

- За района около Myvatn според мен ви е претрупан за ден, особено ако отделите и няколко часа за баните. Вижте евентуално да вземете още половинка за там от следващия...но като цяло навлизаме в някакво микро менажиране, каквото и да правите ще видите ужасно много неща и ужасно много няма да видите 🙂

- Ásbyrgi canyon, Iceland. Това не беше ли само с 4х4 или се бъркам? Или май го бяха асфалтирали до края...не помня вече. Каква кола възнамерявате да взимате, като цяло описания маршрут става и нормална.

- Като цяло пропускате Snaefellsness, което предполагам е калкулиран компромис, то няма как всичко. Има как да го сместите в плана, но според мен към края може и да сте поизморени.

- Сега, за пъфините. Не е чак толкова лесно да се видят, проучи внимателно кои са местата, мисля че в деня с източните фиорди ще сте на такова място, но като цяло не разчитай че ще летят навсякъде около вас, ще трябва планиране и търсене.

Подготовката според мен ти е на ниво и няма от какво да се притесняваш, нищо разтърсващо не пропускате, никъде не губите излишно време. Останалото са нюанси, които са основно предмет на лични предпочитания.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Георги каза:

Да си продължа коментарите.

-  Skaftafell & Svartifoss Parking - много ли е преходът тук? Не, въобще не е много, едночасов хайк в двете посоки общо взето. Ако е хубаво времето може да направите и някой друг в парка, като цяло това е от дните, които са ви по-лежерни, но то няма лошо. Алтернативата е да се юрнете чак до източните фиорди, защото май това е следващото удобно място за спане след Хофн, но пък тогава ще стане натоварено...

- За района около Myvatn според мен ви е претрупан за ден, особено ако отделите и няколко часа за баните. Вижте евентуално да вземете още половинка за там от следващия...но като цяло навлизаме в някакво микро менажиране, каквото и да правите ще видите ужасно много неща и ужасно много няма да видите 🙂

- Ásbyrgi canyon, Iceland. Това не беше ли само с 4х4 или се бъркам? Или май го бяха асфалтирали до края...не помня вече. Каква кола възнамерявате да взимате, като цяло описания маршрут става и нормална.

- Като цяло пропускате Snaefellsness, което предполагам е калкулиран компромис, то няма как всичко. Има как да го сместите в плана, но според мен към края може и да сте поизморени.

- Сега, за пъфините. Не е чак толкова лесно да се видят, проучи внимателно кои са местата, мисля че в деня с източните фиорди ще сте на такова място, но като цяло не разчитай че ще летят навсякъде около вас, ще трябва планиране и търсене.

Подготовката според мен ти е на ниво и няма от какво да се притесняваш, нищо разтърсващо не пропускате, никъде не губите излишно време. Останалото са нюанси, които са основно предмет на лични предпочитания.

Много благодаря, още веднъж!
Час-два ходене в посока e съвсем ок. Като цяло имаме планинарски уклон и ходенето само по себе си не ме притеснява особено, по-скоро от гледна точка загуба на ценно време.  Предвид дългите дни мисля няма да е проблем.
Основният шофьор в семейството иска да кара Дачия Дъстър. Не споря, това ще букна, макар и още да не съм го направила. Там все още не съм избрала фирма и се ориентирам в ситуацията.
Snaefellsness - ще пропуснем да. Предвид, че ще е накрая на пътуването, мисля че няма да имаме вече сили, а и време. Знам, че там могат да се наблюдават тюлени, но тях се надявам да видим около Jökulsárlón.
Кайрите са ми в топ желанията, така че ще ги търсим 🙂

преди 8 часа, master_of_germs каза:

Кайрите ще ги видят на Dyrhólaey .

Дано! Благодаря!

Публикувано:

Тюлените всъщност може да ги видите и около Hvitserkur, ако ги няма около Jokulsarlon. Даже там им се води столицата един вид, дано времето е хубаво да са излезнали на припек. Ако не - в посетителския център има плюшени за един вагон пари 🙂

• Смея се 3
Публикувано:

Не взимайте кола от FairCar Keflavik. Бяхме букнали Хюндай, но ни дадоха Дачия (нямали друга в момента). .... която беше в доста лошо състояние - с малка пукнатина  на предното стъкло, леко смачкан калник, ожулена на наколко места.... изобщо колата си беше зле. Поне  бяхме платили пълна застраховка и не се притеснявахме за някакви последствия. Също така, много внимавайте, когато плащате за паркингите. Един път допуснахме грешка в Номера на колата- вместо нула, бяхме въвели буквата О. Парите ни се дръпнаха от картата за паркинга и си бяхме спокойни. При връщане на колата се оказа, че имаме глоба 20е, заради тази грешка. Та хем сме си платили 1000 крони за паркинг, хем си дадохме и 20е. Също така, ако палщате паркинги през приложението Parka.is,имайте предвид ,че е по скъпо с около 3 лв., отколкото ако плащате  на машинките на самите паркинги.

• Харесвам 8
Публикувано:
На 1.10.2025 г. в 9:55, Monika_Koko каза:

Не взимайте кола от FairCar Keflavik. Бяхме букнали Хюндай, но ни дадоха Дачия (нямали друга в момента). .... която беше в доста лошо състояние - с малка пукнатина  на предното стъкло, леко смачкан калник, ожулена на наколко места.... изобщо колата си беше зле. Поне  бяхме платили пълна застраховка и не се притеснявахме за някакви последствия. Също така, много внимавайте, когато плащате за паркингите. Един път допуснахме грешка в Номера на колата- вместо нула, бяхме въвели буквата О. Парите ни се дръпнаха от картата за паркинга и си бяхме спокойни. При връщане на колата се оказа, че имаме глоба 20е, заради тази грешка. Та хем сме си платили 1000 крони за паркинг, хем си дадохме и 20е. Също така, ако палщате паркинги през приложението Parka.is,имайте предвид ,че е по скъпо с около 3 лв., отколкото ако плащате  на машинките на самите паркинги.

Много полезни съвети. Благодаря!

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, ние ще пътуваме от 12 до 19.04.2026, дали някой може да сподели как са пътищата в тази част на годината и разумно ли е да се прави цяла обиколка на острова за 7 дни? 

Публикувано:
На 15.11.2025 г. в 16:03, Zlatin Mitsov каза:

Здравейте, ние ще пътуваме от 12 до 19.04.2026, дали някой може да сподели как са пътищата в тази част на годината и разумно ли е да се прави цяла обиколка на острова за 7 дни? 

Най-вероятно ще са отворени само тези пътища, които така и така са си отворени целогодишно, няма от какво да се притесняваш, освен от някой извънреден катаклизъм тип изригване на вулкан. За 7 дни аз определено бих направил пълна обиколка, но имайте предвид, че ще е натоварено, а денят не е дълъг като през лятото, ако можете да пътувате с високо темпо давайте смело. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Ще ти копирам моята програма по дни 🙂

9 нощувки в по Ринд Роуда, тук ще ви разказа за първите 4 в южната част. 2800км общо, горе долу това е картата, в звездички е всичко посетено

Важно е да знаете, че ресторантите работят до 21, магазините около 19, рядко до 21, алкохол се продава на специални места, зарежда се на бензиностанции на самообслужване или ви взима депозит около 300лв и връща остатъка след няколко дни или си избирате сума, за която да заредите. Навсякъде има табели, маркировка и обозначени места за паркиране, плаща се на машина или през приложението Parka, никъде не съм ползвала кеш. Бензинът беше към 4,3лв за литър. Кола под наем от Blue car rental с пълна застраховка, Дачия 4х4 много съм доволна от фирмата всичко стана много бързо онлайн, нямаше депозит, трябва да имате покрития срещу чакъл, навсякъде хвърчат камъни. Не съм карала по Froads, май повечето са още затворени, но имаше доста чакълови, по които се кара с 50-60, трудно с повече. Дните бяха дълги, към 23 залязва слънцето, към 3:30 изгрява, но на практика постоянно е светло.

1нощувка - Рейкявик Fosshotel Lind
2нощувка Селфос - Hotel Selfoss
3нощувка - близо до Вик Farmhouse Lodge
4нощувка - блзио до Хьофн Sauðanes Guesthouse
Всичките бяха с паркинг, много хубави, къщите за гости с обща баня, оборудвана кухня, уютни и спокойни. Препоръчвам ги.

Пристигнахме около 14ч взехме колата и след като се настанихме, направихме разходка в Рейкявик, много красив и цветен град, за съжаление повечето музеи работят до 17. Разнообразни стилове, стари къщи, леко колониален стил, камък, нови сгради, красиви графити. Качих се на върха на църквата Hallgrimskirkja с асансьор (работи до 19:45, а самата църква до 18), гледката е прекрасна, минахме покрай концертна зала Harpa, Sun Voyager, улицата на дъгата, езерото Tjörnin, до него има павилион и много къщи от другата му страна.

На другия ден парк Thingvellir, преди него един малко познат водопад Þórufoss, а в самия парк няколко часа разходка покрай водопад Öxarárfoss, има изградени пътеки, минава се покрай църква и се стига до мястото, където се намира Silfra, разлома между Евразийската и Северно американската тектонски плочи. Продължихме към водопад Brúarfoss и Geyser geothermal Park, където е най-известният гейзер Strokkur (заваля, а имахме доста добро време), гейзерът изригва на всеки 10-15, всеки път с различна струя и трудно стават снимки. Водопад Gullfoss, продължи да вали, но дори да не валеше, има изключително силна струя водни пръски. Дълъг и наситен ден, но остана малко време и видяхме по път водопад Faxi, също направихме малко СПА в не много популярния и спокоен Hrunalaug Hot Spring, има съблекални и се ходи 100м пеша, но гледката е към близките поля, а самият извор е в дървена къщичка.

3ден - започнахме с водопад Háifoss, на 70км от Селфос, не особено популярен, но изключително внушителен, 7км черен път в добро състояние, след него наблизо водопад Hjálparfoss. До Хела има пещерен комплекс Caves of Hella и на място купихме билети за тур около час, пещерата е изцяло изработена от хора, а гидът разказваше изключително увлекателно, до пещерата има малък водопад, 1км ужасен черен път, Ægissíðufoss. Оттам три водопада един до друг на около 10км - Seljalandsfoss, зад който минах, Gljúfrabúi, който е в пещера и Gluggafoss (също черен път в добро състояние), за финал Skógafoss.

Следващият ден започна с Dyrhólaey, там в естествена среда виждате тъпоклюни кайри (пуфини) и Черния плаж - Reynisfjara, след което се върнахме малко, за да видим самолетните останки Solheimasandur Plane Wreck, въпреки че е малко комерсиално, все пак не съжалявам. Продължихме към каньон Fjaðrárgljúfur, около 1км и малко е цялата разходка в посока, много красив и зелен, водата е изваяла чудни форми, след него случайно минахме покрай водопад Foss á Síðu. Следва доста дълъг пешеходен преход и няколко спирки в Vatnajökull National Park, първо два водопад - Hundafoss и Svartifoss около 2км в посока, след тях и ледника Skaftafellsjökull отново 2км в посока. Част от същия парк са двете ледени лагуни - Fjallsárlón и Jökulsárlón, в първата има разходки с лодки, но ние бяхме много късно и нямаше хора, до втората пък е Diamond Beach, късчетата лед блестят като истински диаманти.

На следващият ден започнахме с полуостров Stokksnes и планината Vestrahorn, черен път, има няколко места за паркиране, викингско селище, отвсякъде се виждат планини и вода, имаше пасящи коне (по принцип Исландия е пълна с животни - птици, овце, коне, а на едно място видях сивкава полярна лисица), в този ден доста се пътува, спирките са кратки и почти случайни: наблюдателна площадка Lækjavik, град Djúpivogur, където всичко е много цветно (място за обяд и бира), водопад Nykurhylsfoss, град Reyðarfjörður - уникални гледки, цветя, кораби, стръмни планини (а и по пътя, навсякъде гледките са изумителни), следва един слабо популярен и трудно достъпен водопад Klifbrekku 16км офроуд, но с много изкачвания, спускания и завои, стана рязко студено и наоколо имаше доста сняг, вижда се фиорда и в края му има малко населено място със само 7 човека. Денят приключва с водопад. Gufufoss и цветния град Seydisfjordur.
  • Харесвам 7
Публикувано:
2 част
Всички места, за настаняване бяха чудесни, повечето са запазени 2-3 месеца по-рано.
5 нощувка - Eyjólfsstaðir Guest house
6 нощувка - Sel - Hótel Mývatn (има джакузи)
7 нощувка - Syðra-Skörðugil Guesthouse (джакузи)
8 нощувка - Hotel Hamar
9 нощувка - Hotel Viking
Повечето места за нощувки бяха извън градовете, а ресторантите работят до 21, в Eyjolfsstadir ядох типичен рибен пай, който беше много вкусен, а къщата за гости имаше чудесна гледка.
Следващият ден започва с преход до водопада Hengifoss, около 2км в посока, по пътя има още един по-малък Litlanesfoss. Следа Canyon Stuðlagil, пътят беше в ремонт и самата площадка също, така че от основния вход не беше възможно да се слезе долу, от другата страна имаше хора, но на картата видях, че е около 4км в посока и прецених, че няма да мога да видя останалите неща, преди каньона пък, точно до пътя имаше много красив водопад, идеален за бърза спирка - Rjúkandi Waterfall. Следват три различни водопада, от един и същи паркинг на една река, като третият не е популярен, но много ми хареса, гледката към целия каньон е прекрасна: Selfoss, Dettifoss (изключително мощен и пълноводен) и Hafragilsfoss. В близост до езрото Mývatn, намерих прекрасен хотел и понеже остана време видях две места част от вулканичната калдера Крафла, Leirhnjukur, вулканична зона, където има кални басейни и излиза пара и самият кратер на вулкана, пълен с вода, като Крафла е геотермална зона, където има голям комплекс електроцентрала и целият район е впечатляващ. Малко джакузи и сауна за край на деня.
Следващият ден започна с малко дъжд и псевдократерите Skútustaðagígar (образувани са от пара), те са до езерото, има изградени много пътеки, но в 11 ч имах тур за наблюдение на китове и кайри от Хусавик, така че само ги видях на бързо, до хотела имаше и местна пивоварна и естествено пробвах вечерта след шофирането 1-2 кенчета. Хусавик е чаровен малък град, а турът за наблюдение на китове беше студен и вълнуващ, 7°, усещане като -5 поне, въпреки грейките, които дават на кораба, видях няколко гърбати кита, делфини, кайри и едни много интересни други птици. След тура доразгледах останалата част от езерото, има СПА със синя вода, но време нямаше, заради Hverir, също част от геотермалната зона,където , Grjótagjá, в която има много гореща и синя минерална вода, а и е сниман Game of thrones и полетата от лава - Dimmuborgir. По пътя към Акурейри (заради супермаркет) видяхме Goðafoss, много впечатляващ водопад, но нямаше време за Aldeyjarfoss, не минах през тунела (единствената платена част), а по крайбрежието, само 10мин разлика и само набързо минах през Акурейри, защото в мястото ни за настаняване нямаше заведения или магазини.
Близо до къщата за гости бяха водопадът Reykjafoss, а до него естествен горещ извор Fosslaug. В този ден пътят е дълъг, тъй като следващата цел е полуостров Snaefellsnes, навигацията ме прекара през път 54, който е в голямата си част чакъл, но изключително живописен, покрай Боргарнес вероятно ще спестите около 30мин. Три много различни водопада - Grundarfoss, Kirkjufellsfoss (един от най-сниманите с планината) и Bjarnafoss, може да се качите до подножието му за около 15 мин. Не успях да видя всичко планирано на полуострова, но все пак нямаше как да пропусна черната църква Búðakirkja и Ytri Tunga, плажа на който спокойно плуват тюлени и може да ги видите почти от близо. Вечеря в Боргарнес, където опитах агнешко и отново имах джакузи, за компенсация, че не посетих нито една СПА лагуна.
Изненадах се, че хотелът има големи голф игрища. Първата цел на следващия ден беше водопад Glanni, до него изключителен горещ извор Deildartunguhver, водата излиза с невероятна мощ, 180л в секунда на 100°. Използват я за геотермална централа, СПА комплекс и подгряват оранжерия. Следва комплекс от два водопада - Hraunfossar и Barnafoss, водата е изключително синя. По пътя попаднах на доста нестандартна църква. В последния ден имах няколко варианта, но избрах за финал водопад Glymur, вторият най-висок в Исландия 198м, 4км в посока е прехода и се прекосява река по дървена греда, но водопадът и гледката от върха са страхотни. Последната нощувка беше в периферията на Рейкявик заради ранен полет в 6:20, трябваше да се върне колата, да се зареди, а и летището е на около 30-40км, хотелът беше семпъл, малка стая, но в интересен викингски стил, а срещу него ресторант в същия стил и все едно вечеряш 1000г назад във времето. Локацията беше добра, нищо, че хотелът беше малко остарял. Преди това успях да вмъкна и 2:30 в музей Перлан, изключително интересна информация за геологията на Исландия - вулкани, ледници, гейзери, за животинския свят, около 10мин филм за последното голямо изригване на вулкан, ледена пещера (такава каквато не видях), много реалистична и студена и 30мин в Планетариума за Аурора Бореалис (северното сияние, което също не видях).
Исландия ме изпрати с чудесен изгрев, за финал на това разнообразно пътешествие.
  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.