Прескочи до съдържание

Сардиния (Алгеро)

traveler

Препоръчани мнения

Публикувано:

В пристъп на умопомрачение си купих билет за Алгеро - последните полети за сезона. Много малко знам за Сардиния, сега разглеждам карти и форумите, но за този район е малко постно. Ще бъда 4 дни. За сега мисля да направя 2 нощувки първо Сасари и след това Алгеро. Какви интересни места има около тези 2 града достъпни с обществен транспорт. А и той доколко е развит. AI ми каза, че е на нивото на Пулия. Той гори от желание да ми прави маршрути и програми, но аз разчитам повече на естествения :yes:. Надявам се да получа съвети от магеланци, които са били скоро в района.

Благодаря!

Публикувано:

До Grotta di Nettuno и nuraghe Palmavera може да се отиде с автобус. Както и плажовете в тая посока. Инфото ми не е прясно обаче. В туристическото бюро в центъра на Алгеро даваха инфо и разписания.

Виж и тук

https://www.arst.sardegna.it/

• Харесвам 1
Публикувано:

Според мен няколко часа са напълно достатъчни за Сасари, та може да помислиш и за други варианти. Преди години пътувахме за ден до там от Алгеро с много интересен стар влак с един или два вагона максимум.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,@traveler, аз бях началото на септември в Алгеро, но за съжаление едва ли ще съм много полезна, защото бяхме на плажна почивка и освен в Алгеро не сме обикаляли из острова. Има градския транспорт от летището в Алгеро - линия ALFA на цена 1 евро (ако е закупен от автомат за билети, приложение или Tabacchi, ако го закупите от шофьора е 1.50 евро) до центъра (билетите са за определено време), но трябва да имате едно наум защото автобусите са на около час (Google Maps се справя добре на острова и дава точни разписания). Като излезете на летището излизате през изхода в дясно и завивате в ляво покрай сградата - там е машината за билети. Автобусната спирка се вижда веднага като излезете и погледнете в ляво. В автобусите трябва да натискате СТОП-бутона преди спирката на която искате да слезете, както и да помахате, ако искате да спре автобуса да се качите.

Това е сайта на градския транспорт. https://www.arst.sardegna.it/tariffe-abbonamenti/come-acquistare/

Като разглеждахме за района освен Сасари си бяхме набелязали и Bosa (на около час с градски трaнспорт от Алгеро на юг), но както казах не мога да дам лични отзиви дали си заслужава да се разходите и до там.

Иначе старата част на Алгеро е много хубава, но не е много голяма.

20250908_115257.jpg.9f6b4942cd66fa41bf2976bfbd76c819.jpg

В центара на града има виенско колело и място с атракции като на панаир - стрелбища, блъскащи колички, влакче и т.н.

20250904_223840.jpg.214908639496e64d7db4bac2bfcbdf58.jpg

20250904_223754.jpg.8061ecc0778021fefe91bc1bc5d2333a.jpg

Хубавия плаж в Алгеро е Spiaggia Maria Pia (от центъра се стига с автобус линия AF) - ние слизахме на тази спирка VIALE I MAGGIO FRONTE LO CHALE.

На всички спирки има табели с QR код - като го сканираш ти показва в реално време кои автобуси минават и след колко време.

20250908_151234.jpg.fcca55e3b6242d0abf682bd8838ee110.jpg

20250908_193228.jpg.6762b3b6d28a17024a9c18786b6554e6.jpg

20250908_194134.jpg.a133c25088db8417b51fcfe39881a497.jpg

Има страхотни залези в Алгеро :)

20250906_200230.jpg.51987c010831fbbcd10dd0c96bc0c4f5.jpg

Сигурна съм, че където и да отидете в Сардиния ще ви хареса. Приятно изкарване!

• Харесвам 7
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

@Яничка, в <Момента съм ...> беше писала скоро за обиколката ви на Сардиния. Би ли споделила от коя компания запазихте рент-а-кар. Благодаря! :wub:

Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

@Яничка, в <Момента съм ...> беше писала скоро за обиколката ви на Сардиния. Би ли споделила от коя компания запазихте рент-а-кар. Благодаря! :wub:

от RentSmart24   от Discover cars. Офисът им беше на около 5 мин. пеша от Arrivals на летище Алгеро. Излезе ни при търсене от Sky scanner като най-ниска цена, но е възможно по ваше време друго да е най-евтино. Ако с нещо друго мога да съм полезна, насреща съм 💖

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.