Прескочи до съдържание

Тайланд – 17 дни, с тинейджъри през Април

Madonna

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Отдавна се каня да пусна тази тема, но едва сега промоцията на Pegasus ме подтикна да го направя.

Търсим вариант за пътуване София/Истанбул или Букурещ → Азия (Тайланд, Виетнам, Индонезия, може и друга топла дестинация), в периода 12.02 – 04.03 (гъвкави сме с датите).

Поводът е специален – 18-тият рожден ден на големия ни син. Той мечтае за Азия и бихме искали да сбъднем тази му мечта. Вярваме обаче, че трябва да сме петимата заедно (с тримата ни сина), затова търсим възможно най-добрия ценови вариант.

Ще съм благодарна за всяка насока –

• конкретни маршрути или комбинации,

• примери за цени и авиокомпании,

• съвети за алтернативни летища или подходящи трикове за семейно пътуване.

Знам, че тук има хора с опит и поглед върху подобни маршрути – всяка идея би била ценна за нас.

Благодаря предварително!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, Madonna каза:

Здравейте,

Отдавна се каня да пусна тази тема, но едва сега промоцията на Pegasus ме подтикна да го направя.

Търсим вариант за пътуване София/Истанбул или Букурещ → Азия (Тайланд, Виетнам, Индонезия, може и друга топла дестинация), в периода 12.02 – 04.03 (гъвкави сме с датите).

Поводът е специален – 18-тият рожден ден на големия ни син. Той мечтае за Азия и бихме искали да сбъднем тази му мечта. Вярваме обаче, че трябва да сме петимата заедно (с тримата ни сина), затова търсим възможно най-добрия ценови вариант.

Ще съм благодарна за всяка насока –

• конкретни маршрути или комбинации,

• примери за цени и авиокомпании,

• съвети за алтернативни летища или подходящи трикове за семейно пътуване.

Знам, че тук има хора с опит и поглед върху подобни маршрути – всяка идея би била ценна за нас.

Благодаря предварително!

В момента текат две промоции-на Air Arabia и Pegasus!Може да се комбинират и да се постигне цена около 350-400 евро на човек до Тайланд,Малайзия,Шри Ланка или Малдиви!Може да има и за други дестинации,но аз разцъках за тези...

Летите София-Истанбул-Шарджа(излизат около 240 евро двупосочно) с Pegasus и после с Air Arabia до желаната дестинация!

Помислете и за буфер между полетите в Шарджа,за да неяма изненади!

Успех!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Madonna надявам се, че е от помощ, но за такива по-сложни маршрути аз съм разглеждала от този сайт https://www.flightsfrom.com/ може да се видят (повечето) маршрути и авиокомпаниите, които летят и така сме правили маршрут с два нискотарифни (но с междинни нощувки за всеки случай) Приятно прекарване 🥂

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

По-миналата година взехме много изгодни билети със Scoot от Атина до Пукет и след това от Банкок до Атина. Между Пукет и Банкок с вътрешен полет, изгодни са. Имахме прекачване в Сингапур и така направих полетите, че даже имахме и безплатен тур в Сингапур 🙂 До Атина летяхме с Aegean от София на доста  добри цени. Тогава нали не е сезон за гърците 🙂 

Живи и здрави за догодина взех билети с Oman air - Истанбул - Оман - Куала Лумпур, след това връщането е Банкок - Истанбул. Нарочно го направих така, че да имаме нощувка и цял ден за Оман 🙂 Полетите се вързаха по 720 лв. на човече с чекиран багаж. Все още избистрям програмата, имаме няколко дни в Куала Лумпур, че там не сме били,  но 100 % ще се върнем и във Виетнам /този път ще е централната част/. Така ми влезе този Виетнам в сърцето.... не спирам да благодаря на ум на @Lindt, че ми даде кураж да отида 🙂 Банкок също много ми хареса, затова и него го повтаряме 🙂 

Във всички случаи вижте вариантите за мултисити полети 🙂 Да не се връщате до там, където ще кацнете 🙂 

• Харесвам 9
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

След  следене на цени и промоции през последните 4-8 седмици стигнах до извода, че най-добрият вариант за нас е полет от Истанбул – стигаме с кола и нямаме нужда от нощувка.

В момента гледам:
✈️ 18 март – Истанбул → Куала Лумпур
✈️ 10 април – Куала Лумпур → Истанбул

Цената е през Skyscanner e 362 € на човек.

Как ви се струва?

👉И тъй като ще купуваме 5 билета,  има ли начин цената да се свали още малко ?

Идеята ни за маршрут е (много ориентировъчно):
3 дни Куала Лумпур → 3 дни Банкок → 3 дни Чианг Май → 5–6 дни море.

Важно уточнение:
Пътуването ни в Мароко беше изключително трансформиращо за децата – вероятно най-дълбокото, което сме правили досега. Много помогна това, че се движехме бавно, самостоятелно и с уважение към мястото и културата.

Затова и тук търсим по-дълбоко, не масово туристическо преживяване.

Всякакви съвети, личен опит и „ако трябваше да го направя пак…“ са добре дошли. Благодаря! 🙏

Публикувано:

И аз реших, че така от Истанбуул излиза най-изгодно и не се налага паразитна нощувка.

Взех билети покрай една промоция на Оман еър, като ги нацелих с 1 нощувка в Мускат и след това цял ден пак там. 

Според мен не гледайте Истанбул-КЛ и обратно, а билети мултисити. Например - кацане в КЛ и след това прибиране от Банкок, например. Ще си спестите доста време и пари. Аз взех за същата сума билети мултисити.

Сега видях, че вече съм писала в темата 🙂 

Публикувано:
преди 12 минути , Eva eva каза:

И аз реших, че така от Истанбуул излиза най-изгодно и не се налага паразитна нощувка.

Взех билети покрай една промоция на Оман еър, като ги нацелих с 1 нощувка в Мускат и след това цял ден пак там. 

Според мен не гледайте Истанбул-КЛ и обратно, а билети мултисити. Например - кацане в КЛ и след това прибиране от Банкок, например. Ще си спестите доста време и пари. Аз взех за същата сума билети мултисити.

Сега видях, че вече съм писала в темата 🙂 

Благодаря ти, че писа 🙂 не мога да се оправя с това multicity...много по-висока цена ми дава когато задам да се прибираме през  Банкок или Краби..вероятно аз не правя нещо както трябва.  Около 700 евро излиза билета Истанбул -КЛ-Банког-Чианг Мей-Краби-КЛ-Истанбул

Публикувано:

Ами то не е задължително да излиза евтино мултисити, както дойде. Аз се ориентирам в датите така:

За А-В, С-А търся първо А-В-А и гледам кога е най-евтино отиването, после търся А-С-А и гледам къде е най-евтино връщането и после сглобявам от двете.

Трябва да излиза една авиокомпания за двете търсения.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 30 минути , Madonna каза:

Благодаря ти, че писа 🙂 не мога да се оправя с това multicity...много по-висока цена ми дава когато задам да се прибираме през  Банкок или Краби..вероятно аз не правя нещо както трябва.  Около 700 евро излиза билета Истанбул -КЛ-Банког-Чианг Мей-Краби-КЛ-Истанбул

Само да вметна, че билетите са с Air Asia и са базови, т.е. цената е със 7 кг ръчен багаж.
Можете да прегледате КЛ-Чианг-Банкок-Краби за вътрешни полети, може пък да има смисъл.
Air Asia надали ще паднат като цена много под 350€. Няколко месеца по-рано имаше опции за мултисити, но не от AA.

Edit. Може да се лети до Банкок, връщане от КЛ:
image.png.b1a4625f5be63196b67d716eac9ffb37.png

При първата отсечка си имате чекирани багажи за всички и хранене. И се пести двупосочното БКК-КЛ

Публикувано:
преди 34 минути , neuromancer каза:

Ами то не е задължително да излиза евтино мултисити, както дойде. Аз се ориентирам в датите така:

За А-В, С-А търся първо А-В-А и гледам кога е най-евтино отиването, после търся А-С-А и гледам къде е най-евтино връщането и после сглобявам от двете.

Трябва да излиза една авиокомпания за двете търсения.

Звучи ми много сложно...

преди 28 минути , Argentique каза:

Само да вметна, че билетите са с Air Asia и са базови, т.е. цената е със 7 кг ръчен багаж.
Можете да прегледате КЛ-Чианг-Банкок-Краби за вътрешни полети, може пък да има смисъл.
Air Asia надали ще паднат като цена много под 350€. Няколко месеца по-рано имаше опции за мултисити, но не от AA.

Edit. Може да се лети до Банкок, връщане от КЛ:
image.png.b1a4625f5be63196b67d716eac9ffb37.png

При първата отсечка си имате чекирани багажи за всички и хранене. И се пести двупосочното БКК-КЛ

Благодаря ти, въобще не го съобразих това с багажа и изхранването.  Как ти дава такава цена? На мен skyscanner му връща 406 евро Истанбул-Банког-КЛ-Истанбул. 

Ние не държим на КЛ, просто видях, че до там билетите са на добра цена. Ние сме ОК за коя да е от страните от ЮИ Азия

Публикувано:
преди 10 минути , Madonna каза:

Благодаря ти, въобще не го съобразих това с багажа и изхранването.  Как ти дава такава цена? На мен skyscanner му връща 406 евро Истанбул-Банког-КЛ-Истанбул. 

Ние не държим на КЛ, просто видях, че до там билетите са на добра цена. Ние сме ОК за коя да е от страните от ЮИ Азия

Задала съм държава Германия. 406 евро съвсем не е зле, при положение че Ист-КЛ-Ист е 363 и ще има един полет отгоре между КЛ и Банкок. Air Asia не е проблем да се купят и единични билети.
Ето едната посока през Аман. Връщането може да се попромени, ако не е проблем. Но отиването - 18 март май че е на-евтината дата за еднопосочно към Банкок.

https://www.skyscanner.de/transport/flights/ista/bkkt/260318/config/12585-2603181405--31923-1-9970-2603191525?adultsv2=5&cabinclass=economy&childrenv2=&ref=home&rtn=0&preferdirects=false&outboundaltsenabled=false&inboundaltsenabled=false&stops=!direct,!twoPlusStops&currency=EUR&locale=en-GB&market=DE&userSessionDataId=b7b30e12-1f36-4e5f-834d-b8d65a981d3a

Публикувано:

Ние май накрая намерихме билети 🙂 (след  следене на 100 сайта, много разговори с ИИ и още един с вас… започвам да вярвам, че Тайланд се случва само на упоритите) 😀

На път съм да взема билети с RJA през Истанбул: Истанбул – Аман- Банкок – Истанбул, 1 април – 19 април. Така хващаме ваканцията на децата и тайландската Нова година (Songkran) въпреки, че още се чудя дали това е „страхотно преживяване“ или „таралеж в гащите“ (май и двете).

След доста четене във форума, проект-аджендата ни е такава:

• 3 дни Банкок (основните забележителности)

• 3–4 дни Чианг Май

• 1 ден Пай

• после 6–7 дни на юг за море (още не сме решили къде) – търсим просторни плажове, по-малко тълпи и по-дивичка природа

Ще съм много благодарна за:

1. Идеи къде на юг бихте препоръчали за такъв тип море.

2. Какво още си струва да включим в програмата (без да я правим маратон).

3. Ориентировъчен бюджет за 5-членно семейство за 19 дни – знам, че хотели и вътрешни полети мога да проверя онлайн, но храната и ежедневните разходи ми е трудно да ги калибрирам.

Всякакви съвети ще са ми много ценни. Благодаря ви, без вас нямаше да се престрашим!

Публикувано:

За море - вижте остров Ко Чанг, според моя син "Раят на земята" 🙂 Аз не съм ходила там. Пътува се от Банкок с автобус, в цената се включва и ферибота, направо ги стовариха пред хотела. Тоест - ще излезе доста по-изгодно, вместо да летите до някъде и обратно. 

Моето сърце остана завинаги в Муи не, Виетнам, но там вече трябва да се лети до Хошимин. 🙂 Качвам няколко снимки от там, просто беше уникално - никакви хора, спокойствие, кееееееееф. Хошимин също много ни хареса 🙂 Хубавото сега е, че за Виетнам отпаднаха визите и си е доста удобно.

За храната....може и за евро, може и за двайсе 😄 В Пукет през деня хапвахме панирани скариди, рибки с пържени картофи, от една бутка до плажа. Взимахме си някакъв микс и излизаше по 5 лв. на човече 🙂 

DSC_0419 (2)-2.jpg

DSC_0423 (2)-2.jpg

DSC_0424 (2)-2.jpg

DSC_0509 (2)-2.jpg

DSC_0049-2.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 минути , Eva eva каза:

За море - вижте остров Ко Чанг, според моя син "Раят на земята" 🙂 Аз не съм ходила там. Пътува се от Банкок с автобус, в цената се включва и ферибота, направо ги стовариха пред хотела. Тоест - ще излезе доста по-изгодно, вместо да летите до някъде и обратно. 

Моето сърце остана завинаги в Муи не, Виетнам, но там вече трябва да се лети до Хошимин. 🙂 Качвам няколко снимки от там, просто беше уникално. Хошимин също много ни хареса 🙂 

За храната....може и за евро, може и за двайсе 😄 В Пукет през деня хапвахме панирани скариди, рибки с пържени картофи, от една бутка до плажа. Взимахме си някакъв микс и излизаше по 5 лв. на човече 🙂 

DSC_0419 (2)-2.jpg

DSC_0423 (2)-2.jpg

DSC_0424 (2)-2.jpg

DSC_0509 (2)-2.jpg

DSC_0049-2.jpg

Благодаря ти, че  писа! ВИе миналата година сте били в Тайланд нали? Гледах, че няма скорошни пътеписи във форума, все са от преди 2019 г, а съм чела че е много по различно сега. 

Мъжът ми иска да му дам бюджет преди да купим билетите, а аз не мога да намеря достоверна цифра.  За това всяка насока ще ми е полезна. 

Публикувано:

И още...паспортите ни изтичат през лятото и трябва да ги сменя този месец. Обаче за да купя билети трябва да дам паспортни данни. Четох, че може да се променят данните след това с manage bookings, но дали някой има опит с RJA?

Публикувано:
преди 36 минути , Madonna каза:

Благодаря ти, че  писа! ВИе миналата година сте били в Тайланд нали? Гледах, че няма скорошни пътеписи във форума, все са от преди 2019 г, а съм чела че е много по различно сега. 

Мъжът ми иска да му дам бюджет преди да купим билетите, а аз не мога да намеря достоверна цифра.  За това всяка насока ще ми е полезна. 

Задай си въпросите в общата тема за ЮИ Азия, там повече хора гледат и евентуално отговарят. Отделна тема я я отворят, я не.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , Argentique каза:

Задай си въпросите в общата тема за ЮИ Азия, там повече хора гледат и евентуално отговарят. Отделна тема я я отворят, я не.

Така е, права си! Искаше ми се всичко да ми е събрано на едно място, а и да не досаждам на 100 места. Но писах в общята тема за бързи въпроси. Благодаря ти!

Публикувано:
Преди 1 час, Madonna каза:

2024 г. бяхме в Тайланд - Пукет и Банкок. Моят син беше 2024 и 2025 г. 🙂 

Не вярвам някой да се наеме да даде достоверна цифра 🙂 Едно е да ядете от количка на улицата, друго е в луксозен ресторант. Аз обикновенно си харесвам разни ресторантчета и си гледам менютата или скорошни снимки в гугъл 🙂 

Ето примерно някакъв ресторант в Дананг, ние там ще ходим след 2 седмици 🙂 Този ресторант е препоръчан от гайда на Мишлен:

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Билетите до Банкок са купени, остава да наместим програмата за да мога да купя и вътрешните полети.

Замислих се дали да не направим Банкок ЧиангМей с влак със спален вагон - децата никога не са се возили на влак, а на спален вагон пък съвсем, мисля че ще им е преживяване. И да, знам, че самолетните билети са колкото билетите са влак.

Мислех си дали да не отидем за няколко дни до Виетнам, какво ще кажете?

• Шок 1
Публикувано:

Може Виетнам , може Камбоджа

или друго.Само ти си знаеш точно интересите , твоите и на семейството.Мога да кажа за цените в Банкок и на север.Най-общо казано от по-евтино , до 2-3 пъти по-евтино от България на места.Регионът е сред най-добре разработените във форума , отвори "Азия" и си харесай нещо като за теб.

Публикувано:

Проклятието на нашето време е огромния океан от информация... 

След много четене, гледане на видеа и ровене из форума, реших да споделя тук какво сме нахвърляли до момента – с идеята да ме „сверите“.
Ако нещо ви се струва нелогично, прекалено натоварено или бихте го направили по друг начин – моля, кажете, сега е момента 🙂

Пътуването ни е 01.04 – 19.04 – 17 нощувки,
2 възрастни + 3 тинейджъри (12 и 15 + един почти възрастен вече на 18).

• Чудя се дали да започнем с 2 дни в Банкок, за да се „приземим“ в Азия или директно към Чианг Май.

• За Чианг Май се чудя 1 или 2 нощувки – слонове, малко джунгла/водопад, храмове… 

• После – връщане в Банкок и 4–5 дни някъде другаде. Колебаем се между Куала Лумпур, Виетнам или изобщо да останем в Тайланд, но да сменим рязко атмосферата.

• Последните 5–6 нощувки – море. Търся по-просторно, по-тихо, по-„диво" място - изключвам Пукет, Краби и май и Ко Тао ми е пренаселен. Къде можем да отидем без да сменяме 5 превозни средства? Или пък си струва да се напънем с логистиката за да ни е приятно за 5-6 дни.

• Финално – последните 2 дни пак в Банкок за да имаме буфер преди полета.

Какво ни се иска като преживявания:

• храмове – да, но не до изнемога

• слонове - да

• маймуни – къде е най-удачно?

• джунгла/лек трек - какво ще видим в Тайланд? В Индия сафарито беше пълна измишльотина и съм леко скептична.

• нещо „уау“ за тинейджъри , извън стандартните неща?

Ще съм благодарна за:

• вашия поглед как бихте подредили 17 нощувки, без да е само местене

• колко дни реално са ок за Банкок и Чианг Май

• конкретни места за настаняване или поне квартали (особено в Банкок – около реката и водния транспорт)

В едно от видеата, които гледах се спомена, че Ко Тао е едно от най-добрите или евтини места за гмуркане в света. Някой с опит, може ли да сподели. ИИ казва, че курсът е 4 дни и е около 280 евро/човек, по 2-4 ч на ден. Обаче често ИИ не е достоверен, така ли е?

И моля админ, ако може да смени заглавието, за да не пускам нова тема:
„Тайланд – 17 дни, с тинейджъри през Април“

Публикувано:
преди 3 часа, chandni каза:

Темата е с променено заглавие и е преместена в раздела за Тайланд.

Много благодаря!

• Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Запали купчина сено и дишай за да придобиеш усещане.

Небето става мрачно , хората са с маски ...не че много не носят по всяко време , но в тоя период съвсем.

Някой бил ли е по това време в Чианг Мей? Никъде не срещнах за палене на ниви...а доста неща изчетох и изгледах.

Публикувано:

Май само аз си пиша в темата 🙂 

От няколко дни гледам настаняване на Ко Самуи и Ко Панган и  малко съм раздвоена дали да е бунгало на плажа и съответно далече от рибарското селище и пазарите и уличната храна (момчетата са нонстоп гладни) или да е близо до манджата и по далеко до плажа, но с басейн.  Гледам в airbnb разни вили и не мога да реша.  Питах тинейджърите и те казаха, че предпочитат вила на плажа, понеже като са гладни ще отидат до места за хранене, но до плаж може и да не стигнат, ако не е наблизо. Не мога и да си го представя - никъде по снимките не виждам чадъри и шезлонги, а не мога да си представя да отидем на плаж на 35 С без чадър.  

Какъв е вашия опит? Или съвет?

@Георги Матеев ти сподели, че си в Тайланд сега, какво препоръчваш?

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.