Прескочи до съдържание

Съвети за бъдеще пътешествие

simona rageva

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте! Не съм писала тук досега, но понеже в края на следващата година мой близък човек има юбилей, ми се искаше да се опитам да сбъдна негова мечта. Едва на 18 съм и нямам особен опит със запазване и планиране на пътувания, особено в Далечния Изток. Искаше ми се да видя идеи, да харесам нещо и да го планираме заедно.

Търся оферти за екскурзии в Япония (Токио, Осака, Нара, Фуджи, Киото…), но не знам много туристически агенции, особено такива, които да предлагат по-бюджетни предложения за след цяла година. Интересувам се и във възможни такива екскурзии в Китай.

Не пътувам много, а ако пътувам не е често. Моля да ми споделите всякакви малки съвети, които можете да предложите от минали пътувания до такава екзотична страна. Бих се радвала и на предложения за добри туристически агенции, в чиито сайтове да разгледам.

Благодаря! 😀

Публикувано:

Здравей , като цяло форумът е ориентиран към самоорганизирани пътувания и не е позволено да се споменават родни туристически агенции. В Гугъл лесно ще откриеш по-известните и отзиви за тях.

Имало е и по-млади магеланци, които са организирали впечатляващи пътувания , стига да имаш желание да четеш и учиш.

В раздел "държави"  може да си харесаш дестинация и да избереш какво точно те интересува.Япония е една от най-разработените теми.

След това с доуточняващи въпроси тук,  ще може да направиш перфектния план, познавайки твоите хора , техните препочитания и стил на пътуване.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравей!
Поздравления за дългото планиране и за прекрасната изненада - аз също обичам да подарявам преживявания! 
По твоето питане - съвсем спокойноможеш да си самоорганизираш всичко, особено за Япония (а и за Китай). Да, иска малко четене, малко планиране, с повечко опит е по-лесно, но не е задължително. 
Започвайки от самолетните билети. Непрекъснато излизат интересни предложения, за съжаление най-бюджетните не са с начална точна София. Но от Истанбул има евтини полети до Токио и Осака с прекачване в различни китайски градове. А до Исканбул се стига с влак, автобус, кола...Ето сега има една много изгдна оферта от Будапеща, а до там се лети с нискотарифки доста евтино :

https://www.secretflying.com/posts/budapest-hungary-to-japanese-cities-from-only-e367-roundtrip/

Взимаш билети и правиш план - кои градове, по колко дни искаш да видиш. Какво искаш да видиш на всяка цена. И почваш да си подреждаш програма. В букинг и airbnb има доста изгодни предложения за нощувки, следиш и резервираш , също колкото по-рано, толкова по-добре. В момента йената е рекордно ниска, всичко е направо нереално евтино! Можеш да ядеш прекрасно за 5-10 евро, входовете навсякъде са 3-5 евро, рядко 10, транспорта е малко по-скъп, но това е защото се покриват доста големи разстояния. 

Преглдай темите тук, има споделени много детайлни програми на хора, които са си организирали всичко сами, ще се ориентираш доста добре. И питай - ще получиш много насоки и помощ. 
Успех!

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.