Анджи Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 Здравейте! Обмисляме пътуване до Египет. Били сме през 2016 с агенция. Искаме сами да го организираме, евентуално края на декември 2025/януари 2026. Ще ни е от полза да споделите от личен опит всякаква информация - полети, маршрут, местен транспорт, контакти с местни екскурзоводи, шофьори, агенции, на които сте се доверили; места за спане и т.н., новият музей в Кайро - онлайн резервации, организация. Благодаря!
jorocontrola Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 Погледнете темата с промотата на Pegasus. Имаха скоро добри цени до Египет от София (и Инстанбул предполагам). 1
angel tomov Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 Полезно е да си свалите приложението indrive за придвижване. Спомням си, че даваше доста по-ниски цени от такситата. 1
Argentique Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 Аз бих прочела темата с бързите въпроси за Египет - там има доста информация: Нова отделна тема малко хора ще я видят и прочетат. Вероятно още по-малко ще пишат пак, ако са писали същото по темите за Египет. Билети с Pegasus са добра препоръка – много са им добри цените сега. Кацат в летището в Гиза посред нощ. 3
Jenbel Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 В темата "Египет - бързи въпроси" има много полезна информация. Не сте казали къде точно ще ходите, Египет е голяма държава, цялата ли ще я обикаляте? 2
ivailo_radev Публикувано: 13 ноември, 2025 Публикувано: 13 ноември, 2025 Потърсете и тук в различни теми. Има я цялата информация, която е нужна. Аз съм писал за самостоятелно пътуване из Египет с бебе на 9 месеца - т.е. доста лека версия и добър вариант за "начинаещи" - Има и доста други теми, където може да си изясните неяснотите след четене. 1
Анджи Публикувано: 13 ноември, 2025 Автор Публикувано: 13 ноември, 2025 Благодаря на всички, които отговориха до момента! Не съм опитна в търсенето в теми в magelanci.com, но ще разгледам линковете, които споделяте. Кайро - 2-3 дни поне /новия музей, Коптското Кайро, друго/ и круиз по Нил ни интересува. Видели сме повечето забележителности, някои искаме да повторим. Отворени сме за идеи. Езерото Насър ни е интересно, но за там трябва специално разрешение, доколкото знам. Пирамидата в Сакара, бялага пустиня не сме виждали - ще изисква доста път, шофьор или кола под наем. През 2016 ни предупредиха местни гидове, че военните затварят пътищата нощем в пустинята и че не е добра идея да пътуваме сами - не знам дали още е така.
bobbyfm Публикувано: 17 декември, 2025 Публикувано: 17 декември, 2025 Според вас за хотели в Хургада, които дават чек ин до 00:00 часа и имат 24 часа рецепция може ли да има проблем ако пристигнем по-късно с половин-един час?
Argentique Публикувано: 17 декември, 2025 Публикувано: 17 декември, 2025 преди 14 минути , bobbyfm каза: Според вас за хотели в Хургада, които дават чек ин до 00:00 часа и имат 24 часа рецепция може ли да има проблем ако пристигнем по-късно с половин-един час? Сума ти самолети кацат по нощите в Хургада, та няма да сте първите. Някога кацнахме в Шарм в около три посред нощ и ни настаниха, като даже ни бяха оставили сандвичи и салати в стаята, при положение че се изциганих и първата нощувка я запазих на BB (щяхме да ползваме стаята под 12 ч с максимум закуска), а останалите – на AI. Ако искате да ви е спокойно, им пишете съобщение кога кацате. 1
bobbyfm Публикувано: 17 декември, 2025 Публикувано: 17 декември, 2025 Писах на 3 хотела дали ще ни чекират предишните дни и нито един не ми е отговорил досега.
bobbyfm Публикувано: 17 декември, 2025 Публикувано: 17 декември, 2025 Ха, буукинг ми даде, че имам право на безплатно такси - досега не ми се е случвало. Да очаквам ли някакви изненади, някой ползвал ли е такова нещо и може ли да му се разчита?
Бръмбар Публикувано: 18 декември, 2025 Публикувано: 18 декември, 2025 преди 9 часа, bobbyfm каза: Ха, буукинг ми даде, че имам право на безплатно такси - досега не ми се е случвало. Да очаквам ли някакви изненади, някой ползвал ли е такова нещо и може ли да му се разчита? Може да се разчита, ползвала съм няколко пъти. Внимавай само за часа на взимане понеже по дефолт дава 12ч на обяд, и един път го забелязах, чак след резервацията, трябваше да го поправям допълнително, най-добре да се обвърже с полет (има такава опция) за да си го следят и да не се налага да се уведомяват допълнително в случай на закъснение на полета. 1
MayaS Публикувано: 18 декември, 2025 Публикувано: 18 декември, 2025 преди 9 часа, bobbyfm каза: Ха, буукинг ми даде, че имам право на безплатно такси - досега не ми се е случвало. Да очаквам ли някакви изненади, някой ползвал ли е такова нещо и може ли да му се разчита? И аз ползвах така такси. Няма проблем. 1
Anna Kalinovska Публикувано: 18 декември, 2025 Публикувано: 18 декември, 2025 Круиз по Нил определено си заслужава. Направих за седмица през април през фирма, сега знам как може и директно с етипетски партньор да се направи. Луксор-Асуан и обратно. Добавих и Абу Симбел. 1
Oshko Публикувано: 18 декември, 2025 Публикувано: 18 декември, 2025 преди 7 часа, Anna Kalinovska каза: Круиз по Нил определено си заслужава. Направих за седмица през април през фирма, сега знам как може и директно с етипетски партньор да се направи. Луксор-Асуан и обратно. Добавих и Абу Симбел. Може ли координати на египетския партньор.
bobbyfm Публикувано: 18 декември, 2025 Публикувано: 18 декември, 2025 Някой в Хургада правил ли е това? Чудя се дали си заслужава да губя почти цял ден за 45 минути атв и 15 минути яздене на камила?
Anna Kalinovska Публикувано: 19 декември, 2025 Публикувано: 19 декември, 2025 преди 18 часа, Oshko каза: Може ли координати на египетския партньор. Обаче ще помоля за стекче цигари за 9$, от сука в Асуан.. Уфф, не успявам да го намеря сред ФБ приятелите си толкова бързо.. Ще се върна на въпроса. Той е от корабособствениците. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега