vici Публикувано: 15 ноември, 2025 Публикувано: 15 ноември, 2025 Здравейте магеланци, Организирам пътуване за Нова година до Абу даби, не съм била в този район и изникнаха много въпроси, ще съм благодарна на всякаква информация и съвети. Няма да е организирана екскурзия, а индивидуална и ето че започвам с въпросите: 1.Безопасно ли е за сами жени? 2.Може ли да ми дадете насоки как да уплътним седем дни. 3.Съвети за рент а кар 4.Да го комбинирам ли с Дубай 5. Добри ресторанти или места за хранене 6. Нощувка - през букинг или airbnb Предварително благодаря на всеки отделил от времето си за да сподели своя опит.
chandni Публикувано: 15 ноември, 2025 Публикувано: 15 ноември, 2025 Безопасно е. По-добре се позиционирайте в Дубай. И отделете ден за Абу Даби. Ние запазихме настаняване през букинг, но аз по принцип използвам основно тази платформа.
stanimir Публикувано: 15 ноември, 2025 Публикувано: 15 ноември, 2025 Не мога да си представя как може да се уплътнят 7 дни в Абу Даби , дори да обиколите всички тематични паркове и музеи. Дубай е само на час и нещо , и предлага много повече неща за правене (включително плажове).Такситата са по-евтини отколкото у нас.В Дубай има и удобно метро. 2
chandni Публикувано: 15 ноември, 2025 Публикувано: 15 ноември, 2025 преди 3 часа, stanimir каза: Не мога да си представя как може да се уплътнят 7 дни в Абу Даби , И аз това си помислих. В Дубай е къде къде по-фотогенично, лъскаво, атрактивно.
vici Публикувано: 16 ноември, 2025 Автор Публикувано: 16 ноември, 2025 преди 21 часа, chandni каза: И аз това си помислих. В Дубай е къде къде по-фотогенично, лъскаво, атрактивно. И до Дубай ще отидем, но смятам хотела да е в Абу даби, там ще кацнем. От написаното си вадя извод че, Абу даби не е интересна дестинация???
Бръмбар Публикувано: 17 ноември, 2025 Публикувано: 17 ноември, 2025 Им какво да се види в Абу Даби - Джамията, Лувъра, едно етно село, кулите Етихад, разходка покрай Корниш, музея на Ферари и писта на Формула 1, ако представлява някакъв интерес -това се сещам на първо четене, но могат да се обиколят за ден, докато в Дубай има повече неща, които да се правят. От тази гледна точка позициониране в Абу Даби за 7 дни не е толкова удачно, а по-добре в Дубай и да се отдели ден-два За Абу Даби, ако полетите са до там.
stanimir Публикувано: 17 ноември, 2025 Публикувано: 17 ноември, 2025 Летището е на 30 км от Абу Даби и около 100 км от Дубай ( да кажем от Дубай Марина).Предполагам в Абу Даби е по-бюджетно настаняването за НГ , но дали си струва пътя с няколко ходения до Дубай ?Вие разбира се най-добре знаете какво ще е интересно за вас.
vici Публикувано: 17 ноември, 2025 Автор Публикувано: 17 ноември, 2025 Може ли да ме насочите в кой район на Абу Даби да търся хотел. Предполагам за кола под наем да запазя още от БГ.
neuromancer Публикувано: 17 ноември, 2025 Публикувано: 17 ноември, 2025 преди 19 часа, vici каза: И до Дубай ще отидем, но смятам хотела да е в Абу даби, там ще кацнем. От написаното си вадя извод че, Абу даби не е интересна дестинация??? по-скоро Дубай е по-интересната дестинация от двете нямам преки впечатления, но бих очаквал по Нова година в Дубай да има по-празнична атмосфера
stanimir Публикувано: 17 ноември, 2025 Публикувано: 17 ноември, 2025 1 hour ago, vici said: Може ли да ме насочите в кой район на Абу Даби да търся хотел. Предполагам за кола под наем да запазя още от БГ. Corniche , ако бюджетът го позволява - на Yas Island при лукса.
Ivko Публикувано: 21 ноември, 2025 Публикувано: 21 ноември, 2025 Бил съм по НГ там, но ако сте в Дубай трябва да се приготвите за кошмар ако ще гледате зарята на кулата. След това няма изнасяне от там метрото не може да извози народа седяли сме по час докато влезнем и отделно трябва да си направите резервация ако искате да сте долу в downtown-на за зарята. Ние обикаляхме бая за да намерим място.
vici Публикувано: 24 ноември, 2025 Автор Публикувано: 24 ноември, 2025 Бл На 21.11.2025 г. в 16:29, Ivko каза: Бил съм по НГ там, но ако сте в Дубай трябва да се приготвите за кошмар ако ще гледате зарята на кулата. След това няма изнасяне от там метрото не може да извози народа седяли сме по час докато влезнем и отделно трябва да си направите резервация ако искате да сте долу в downtown-на за зарята. Ние обикаляхме бая за да намерим място. Благодаря за информацията. В крайна сметка след всичко, което изчетох. Резервирах за целия период нощувки в Абу Даби. Като планирам четири дни да му отделим, включително и Нова Година. Въпреки че, повечето БГ туристи смятат че, един ден е достатъчен там. Аз събрах доста информация и смятам че,има какво да се прави и разглежда. Когато посещавам дадено място искам да усетя културата, обстановката, извън туристическите меса, а не само да маркирам посещение на забележителности. Останалите дни ще пътуваме до Дубай. Предвид че, е мюсолманска държава се чудя какво облекло да подготвя... Интересува ме и друго, от България ли резервирахте входни билети за различните атракции или там на място?
ivailo_radev Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 39 минути , vici каза: Бл Благодаря за информацията. В крайна сметка след всичко, което изчетох. Резервирах за целия период нощувки в Абу Даби. Като планирам четири дни да му отделим, включително и Нова Година. Въпреки че, повечето БГ туристи смятат че, един ден е достатъчен там. Аз събрах доста информация и смятам че,има какво да се прави и разглежда. Когато посещавам дадено място искам да усетя културата, обстановката, извън туристическите меса, а не само да маркирам посещение на забележителности. Останалите дни ще пътуваме до Дубай. Предвид че, е мюсолманска държава се чудя какво облекло да подготвя... Интересува ме и друго, от България ли резервирахте входни билети за различните атракции или там на място? За дрехите - никой няма да ти направи нищо, с каквито и дрехи да си. Ако искаш да покажеш респект към местната култура - покрити рамене, колена и кръст е добро начало. При правилен избор на материи пази и от слънце и жега. Между другото дори и аз като мъж, вече в много горещи и пясъчни дестинации си ходя с дълги панталони и ръкави често. Материи - памук, лен, вълна.
vici Публикувано: 24 ноември, 2025 Автор Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 30 минути , ivailo_radev каза: За дрехите - никой няма да ти направи нищо, с каквито и дрехи да си. Ако искаш да покажеш респект към местната култура - покрити рамене, колена и кръст е добро начало. При правилен избор на материи пази и от слънце и жега. Между другото дори и аз като мъж, вече в много горещи и пясъчни дестинации си ходя с дълги панталони и ръкави често. Материи - памук, лен, вълна. А за забележителностите да резервирам от тук или може и там предния ден да се взимат билети?
new one Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 На 21.11.2025 г. в 16:29, Ivko каза: Бил съм по НГ там, но ако сте в Дубай трябва да се приготвите за кошмар ако ще гледате зарята на кулата. След това няма изнасяне от там метрото не може да извози народа седяли сме по час докато влезнем и отделно трябва да си направите резервация ако искате да сте долу в downtown-на за зарята. Ние обикаляхме бая за да намерим място. Може ли повече инфо за нова година в Дубай? Че тази гидина сме там, след като миналата бяхме във Велинград 🤓 не съм хидил от 10 години, за един свети Валентин и тогава спокойно си седнахме в мола до фонтаните на бурж халифа с вю и тн, без резервации и на доста добра цена. Мерси
ivailo_radev Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 Преди 1 час, vici каза: А за забележителностите да резервирам от тук или може и там предния ден да се взимат билети? Аз никога не съм запазвал предварително нищо май там, но и не съм бил по НГ (по Коледа бях, но по време на короната), та не знам как е с натоварване и т.н.
Ivko Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 Преди 1 час, new one каза: Може ли повече инфо за нова година в Дубай? Ами ние не бяхме в тези зони, където е с регистрация ами обикаляхме около тях по булеварда да си намерим място да гледаме и намерихме едно оградено пространство на бъдещ строеж /който най-вероятно вече е осъществен/ и там ни го отвориха. С метрото слезнахме към 22:00 една спирка преди Бурж и вървяхме пеш защото очаквах да бъде мазало. Гледката беше страхотна, но после от снимката може да видиш след това метрото беше ужас да се прибереш. Направиха огради и пропускаха на части хората. Иначе тук се бяхме позиционирали. 1
new one Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 1 минута , Ivko каза: Ами ние не бяхме в тези зони, където е с регистрация ами обикаляхме около тях по булеварда да си намерим място да гледаме и намерихме едно оградено пространство на бъдещ строеж /който най-вероятно вече е осъществен/ и там ни го отвориха. С метрото слезнахме към 22:00 една спирка преди Бурж и вървяхме пеш защото очаквах да бъде мазало. Гледката беше страхотна, но после от снимката може да видиш след това метрото беше ужас да се прибереш. Направиха огради и пропускаха на части хората. какви са зоните с регистрация - нещо трябва да правя предварително ли? Или да букна заведение? Ако цените не са фантастика де
Ivko Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 2 минути , new one каза: какви са зоните с регистрация - нещо трябва да правя предварително ли? Или да букна заведение? Ако цените не са фантастика де Ами това гледам сега ама вече май няма, както имаше тогава с резервация безплатна ами където намериш място или с билети около кулата в парка. Може да видиш инфо тук 1
vici Публикувано: 25 ноември, 2025 Автор Публикувано: 25 ноември, 2025 преди 21 часа, ivailo_radev каза: Аз никога не съм запазвал предварително нищо май там, но и не съм бил по НГ (по Коледа бях, но по време на короната), та не знам как е с натоварване и т.н. Разгледах вашия блог, много е интересен, включително прочетох за пътуването ви до ОАЕ. Остана ми да реша какво да правя с билетите за забележителностите, от сега онлайн ли да резервирам или там на място.
logist13 Публикувано: 25 ноември, 2025 Публикувано: 25 ноември, 2025 преди 1 час, vici каза: Разгледах вашия блог, много е интересен, включително прочетох за пътуването ви до ОАЕ. Остана ми да реша какво да правя с билетите за забележителностите, от сега онлайн ли да резервирам или там на място. Ами примерно в приложението Headout има някои от атракциите със значителни отстъпки. Или пък ако се вземат 2-3 неща накуп.
ivailo_radev Публикувано: 25 ноември, 2025 Публикувано: 25 ноември, 2025 преди 1 час, vici каза: Разгледах вашия блог, много е интересен, включително прочетох за пътуването ви до ОАЕ. Остана ми да реша какво да правя с билетите за забележителностите, от сега онлайн ли да резервирам или там на място. А за кои забележителности става дума в крайна сметка? И ако има възможност за безплатна отмяна, може и предварително. В крайна сметка е лично решение. Аз, както казах, предварително не помня да съм запазвал нещо, освен Бурж Калифа в определен час, понеже исках да хвана и по светло, и залез, и по тъмно. Та си запазих определения слот. Друго всичко на място. А, и това, което си запазих предварително беше обяд в Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, ама това е нещо, което не много хора го правят, когато са в Дубай.
vici Публикувано: 25 ноември, 2025 Автор Публикувано: 25 ноември, 2025 преди 2 часа, ivailo_radev каза: А за кои забележителности става дума в крайна сметка? И ако има възможност за безплатна отмяна, може и предварително. В крайна сметка е лично решение. Аз, както казах, предварително не помня да съм запазвал нещо, освен Бурж Калифа в определен час, понеже исках да хвана и по светло, и залез, и по тъмно. Та си запазих определения слот. Друго всичко на място. А, и това, което си запазих предварително беше обяд в Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, ама това е нещо, което не много хора го правят, когато са в Дубай. За Абу Даби : Ferari world Лувър Heritage village Джамията Дубай: Бурж калифа - тук има ли смисъл да се взима за Sky 148 Burj Al Arab - тук тотално се обърках от къде мога да букна Палмата - как става достъпа там? Рамката
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега