Прескочи до съдържание

Tуристическа агенция за пътуване и екскурзии в Мароко

Loradora

Препоръчани мнения

Публикувано:

Пътувам до Маракеш за края на годината и търся туристическа агенция, която организира частни турове, а не групови. Свързах се с препоръчана местна компания, управлявана от мароканец и българка, но те вече са напълно заети. Имате ли някакъв съвет?

Публикувано:

Наемете си кола и обикаляйте. Няма по-голяма свобода и възможност за импровизации на място от това. Информация има достатъчно, за да оформите програма. 

• Харесвам 1
Публикувано:

За съжаление ние не планираме да пътуваме сами с кола, а и вече сме резервирали агенция Morocco Excursions за цялото ни пътуване в Мароко.

Публикувано:

Ако искаме да останем по-дълго в Мароко — препоръчвате ли други полети освен Wizz Air от Маракеш до София? Ето нашият оригинален тур за 8 дни, започващ и завършващ в Маракеш, организиран от Morocco-Excursions.com / MarokoTravel.bg, но искаме да останем още 3 дни в Маракеш. Организирана програма от Morocco Excursions:
Ден 1: Пристигане в Маракеш.
Ден 2: Полудневна обиколка — Маракеш, Високия Атлас, Касба Айт Бен Хадду, Уарзазат.
Ден 3: Уарзазат — Долината Дадес — Каньоните Тодра — Пустинята Мерзуга (разходка с камили и нощувка в пустинен лагер).
Ден 4: Мерзуга — Фес.
Ден 5: Пълнодневна обиколка на Фес.
Ден 6: Фес — Шефшауен (синия град).
Ден 7: Шефшауен — Рабат — Казабланка.
Ден 8: Казабланка — Маракеш.

Имате ли препоръка за полет от Маракеш до София, който не е дълъг и не включва прекачване в друга държава? Благодаря.

Намерих полети от Касабланка до Истанбул и след това друг полет до София. Някой пробвал ли е този маршрут? Извинявайте за всички въпроси 🙂

Публикувано:
Преди 1 час, Loradora каза:

Имате ли препоръка за полет от Маракеш до София, който не е дълъг и не включва прекачване в друга държава? Благодаря.

Е то няма такива.

Преди 1 час, Loradora каза:

Намерих полети от Касабланка до Истанбул и след това друг полет до София. Някой пробвал ли е този маршрут? Извинявайте за всички въпроси 🙂

Всичко може, като си предвидите достатъчно време за прекачване, ако сте на различни билети (не пишеш дали да различни билети, препоръчвам да вземете с Пегасус на един билет ако ви устройват, тогава няма проблеми).

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Искам да си взема сувенири от Мароко и бих се радвал, ако някой може да препоръча надеждни и достъпни магазини, където мога спокойно да пазарувам без риск от измами.

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Задаваш много странни въпроси.Какви сувенири точно търсиш, за да се притесняваш от измами  ? Злато , бижута ? Винаги ще те "измамят" , колкото и добре да се пазариш.Там има хиляди и хиляди магазини.Има и такива с фиксирани цени за хора които не обичат арабските табиети ,но разбира се са по-високи от нормалните.Важното е да останеш с усещането , че си направил добра покупка 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Хахаха, това ще ми е за първи път в Мароко и Африка и нямам представа какво да очаквам. Искам да си купя берберски килим и малки неща за дома.

Публикувано:
преди 1 минута , Loradora каза:

Хахаха, това ще ми е за първи път в Мароко и Африка и нямам представа какво да очаквам. Искам да си купя берберски килим и малки неща за дома.

В пазарлъка му е майката. Каквато и цена да ти кажат ти казваш че е обир и предлагаш поне 4 пъти по малка а после дълго не отстъпваш докато те свалят и стигнат доста надолу, после ти казваш малко по-висока цена от тази, която си предложила първоначално и воала. Е не, че винаги би сработило, но в гъвкавостта при пазаренето е ключа.

Публикувано:

Аз покрай обиколките в северна Африка и изтока така съм се нахъсала, че един път ме ядосаха с цените на женския пазар и като му ударих един пазарлък и дори нашенци ми свалиха цени. Имай предвид, че винаги когато няма публикувана цена ще ти кажат поне 3 пъти по-висока и ако се хванеш им е добре дошло, затова и трябва да се пазариш.

Публикувано:
Преди 1 час, MayaS каза:

Имай предвид, че винаги когато няма публикувана цена ще ти кажат поне 3 пъти по-висока и ако се хванеш им е добре дошло, затова и трябва да се пазариш.

Реалното пазарене започва след сваляне на първите 50%. Пазаренето си е начин на мислене и живот за тях. Никога няма да казваш, че искаш нещо на 100%. Ще подпитваш, ще се правиш, че се колебаеш и така. Баджанакът след дълго пазарене, без да си купи каквото и да е, защото просто не му трябва, а просто да види колко може да свали, точно в Мароко го бяха черпили чай, че бил по-добър в пазаренето и от местните и го бяха изпратили като приятел от един от магазините... 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 26 минути , MayaS каза:

В пазарлъка му е майката. Каквато и цена да ти кажат ти казваш че е обир и предлагаш поне 4 пъти по малка а после дълго не отстъпваш докато те свалят и стигнат доста надолу, после ти казваш малко по-висока цена от тази, която си предложила първоначално и воала. Е не, че винаги би сработило, но в гъвкавостта при пазаренето е ключа.

+1

А и не забравяй, цената която си готов да платиш да си си я натъкмил в джоба. Последно вадиш тези пари. Броиш ги или нещо си ги прехвърляш, така че те да ги видят. Казваш им толкова, последно, и това е и си ги прибираш обратно в джоба. Като видят че парите се връщат, а не отиват при тях - клякат.

• Харесвам 2
Публикувано:

И Аз съм за последното мнение, винаги нося ТОЧНАТА сума която съм преценил, че ще дам за съответната стока и както каза колегата като ги видят, че се прибират в джоба те гонят по улиците да си го купите. Също така обикновенно същите неща ги има на десетки магазини и освен ако не сте със супер ограничено време не е нужно да бързате докато намерите най изгодната цена или по точно най благоразположеният продавач

Публикувано:
На 4.12.2025 г. в 11:32, Loradora каза:

Е, не се шашкай, не е толкова страшна Африка. Досадни са мароканците, но това е част от тръпката. Както вече са писали - пазариш се докато не слязат до цената, която си склонна да платиш за нещото. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.