Прескочи до съдържание

Програма за 13 дни във Виетнам и Лаос

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Следя темата на Valery за Виетнам, но тъй като моята програма е различна и ще се движа в обратна посока, реших да не спамя там и да пусна нова тема.
Имам билети за Виетнам за края на януари до 10 февруари. Кацаме на 28.01. по обяд в Хо Ши Мин, летим обратно за София на 10.02. сутринта от Ханой, т.е. имаме общо 13 дни на терен. В Камбоджа съм била, но в Лаос - не, та ми се иска да включа и поне ден-два в Луанг Прабанг. Четири човека сме, така че частните трансфери с кола са добра опция за групата /в определени отсечки дори излизат по-евтино от автобус за четиримата/.

За момента съм сътворила това като програма, ще съм благодарна за предложения за оптимизации. Особено сложно ми е в последната част - от Хюе нататък.

28.01.-29.01. Хо Ши Мин - ден и половина се надявам да са достатъчни;

30.01. - сутрешен полет до Да Нанг, трансфер до Хой Ан, Хой Ан

31.01 - Хой Ан /евентуално My Son/Golden Bridge или и двете/

01.02. Хой Ан - не знам дали ще става за плаж и има ли смисъл от още един ден тук или да го отрежа, за да оставя повече въздух в края на програмата

02.02. Хой Ан - Хюе с частен трансфер, попътно Marble Mountains, Lady Budha, Hai Van Pass , Lap An lagoon, нощувка в Хюе

03.02 - Хюе- разглеждане на Императорския град, 18.20 - полет за Ханой, трансфер от летището до Транг Ан

04.02. Транг Ан/Tam Coc, нощувка в района

05.02. Трансфер до Халонг бей, круиз с нощувка на кораба /и тук се чудя дали да е с нощувка или без/

06.02. Връщане в Ханой, полет в 17.45 до Луанг Прабанг

07.02. Луанг Прабанг

08.02. Луанг Прабанг до обяд, полет до Ханой /16:05 - 17:15/, нощувка в Ханой 

09.02. Ханой

10.02. Полет за София.

Всякакви идеи за оптимизация са добре дошли. Ще съм благодарна и за евентуални препоръки и контакти на изпробвани шофьори за трансфери, хотели и агенции. 

Публикувано:
преди 3 часа, lyusi каза:

05.02. Трансфер до Халонг бей, круиз с нощувка на кораба /и тук се чудя дали да е с нощувка или без/

На мен много ми хареса усещането през нощта, както и рано сутрин събуждането на природата.

За хотели във Виетнам не мога да помогна, че доста време е минало, откакто бях там.

За плаж не съм сигурна че става около Хой Ан по това време. За мен е по-скоро не, ама аз не съм критерий.

Луанг Прабанг - не пропускайте сутрин раздаването на милостинята, колкото и туристическо да е вече.

Също и водопадите ми харесаха - случайна кола си взехме до там. 

От летището беше добре организиран превоза - казваш хотел и те насочват към микробус, който те кара до хотела. 

Нашият не беше нищо особено, централно разположен и близо до вечерния пазар на улицата и сутрешния буквално пред вратата на хотела. 

• Благодаря 1
Публикувано:

За плаж е много възможно да става. Ние бяхме началото на март и беше жега.

Аз съм за нощувка на кораб в залива.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ние също бяхме с нощувка в Ha Long  , ползвах Ambassador Cruise  останах доволна. В Ханой бяхме в стария град в този хотел Hotel Classic Street Hotel , . 

Отседнахме в Danang, и от там с граб обикаляхме  района. В Хой Ан бяхме само ден, от сутринта до вечерта. Хубаво е, но за нас беше достатъчен.

Но в района на Транг Ан бяхме 3 дни и много ми хареса.  Tràng An Landscape Complex плувахме с лодка в два поредни дни . Единия маршрут 3, а  на другия си избрахме маршрут 2. С граб отидохме до Bai Dinh Pagoda , а за вечерна разходка тук  Hoa Lư Old town, беше много хубаво също. Плувахме с лодка и от Tam Coc , гледките са уникални и различни. Mua Cave също ми е топ място. Ако имах още ден, можеше да караме и колела в района. 

Ето нашето кратко дронско видео от Виетнам.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

И аз съм за нощувка в Ха Лонг, даже според мен е must за да се усети мястото. Плажа в Хой Ан е далеч от хубав, ние сме били горе долу по това време, водата ставаше за къпане, но абсолютно бих го пропуснала за да видя нещо друго във Виетнам. Плажа там не е от местата, които се запомнят. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз и тук да напиша, че не е добре да се подценява Хюе и района около града. Освен задължителната обиколка на Цитаделата в града, от моя гледна точка, задължително е и посещението на местната пагода Thien Mu, разходка с моторна лодка по Perfume River и обиколка на двете гробници в близост до града - Minh Mang Tomb и Khai Dinh Tomb. Това изисква поне още една нощувка с един допълнителен ден в Хюе, който спокойно може да бъде набавен за сметка на Хой Ан ако така или иначе времето не позволява плаж...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.