Прескочи до съдържание

Полет с две прекачвания или по-добре с едно

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, никога не съм пътувал извън Европа. Съответно нямам опит с по-дълги полети.

Заглеждам се към Япония и Китай. За Япония конкретно видях доста по-евтини полети с две прекачвания 750-800 Е срещу 1100-1200-1300 с едно прекачване. Това е на човек. За двама разликата става над 1000-2000 лв, а полетът излиза 7-8 часа повече. Това набързо, може и да бъркам в бързината.

Та, доколко са проблемни полетите с две прекачвания, има ли опасност от изтърване на полети и други рискове, които не ми хрумват. Или да не го мисля, ако ми пасват като опция да купувам и да инвестираме спестените над 1000 лв в Япония...

Публикувано:

Кои са авиокомпаниите? Като цяло зависи на кое летище се прекачваш, но което и да е, ако изпуснеш полет, авиокомпанията е задължена да те докара до крайната точка, така че не бих го мислил и бих взел по-евтиното. Особено при такава разлика в цената. Предполагам по-ниската цена е с китайска авиокомпания? 

• Харесвам 1
Публикувано:

Сега има една врътка за Япония с Катар за около 1000 евро, но тръгването е от едно летище, а връщането е на друго!

Примерно тръгване от Атина и връщане в Атина/Истанбул.

Дай някакви дати, авиокомпании и период?

Публикувано:

Тия хиляди за нищо ги нямате. Ако не сте с фиксирани дати, и от София трябва да излезе нещо:

IMG_6998.jpeg.105c322f0f9cc6a29644fa021d1a4e63.jpegIMG_6997.jpeg.aa2aeb06b4ac590235f0c9c3e2c87ad0.jpeg
Цената трябва да е абсурдно ниска, че да гоня връзки от други летища. Евентуално ще се наложи нощувка, но дори и без нея ще са доста часове отгоре и накрая сметката я излезе, я не…

Публикувано:
преди 2 часа, 123456 каза:

Здравейте, никога не съм пътувал извън Европа. Съответно нямам опит с по-дълги полети.

Заглеждам се към Япония и Китай. За Япония конкретно видях доста по-евтини полети с две прекачвания 750-800 Е срещу 1100-1200-1300 с едно прекачване. Това е на човек. За двама разликата става над 1000-2000 лв, а полетът излиза 7-8 часа повече. Това набързо, може и да бъркам в бързината.

Та, доколко са проблемни полетите с две прекачвания, има ли опасност от изтърване на полети и други рискове, които не ми хрумват. Или да не го мисля, ако ми пасват като опция да купувам и да инвестираме спестените над 1000 лв в Япония...

Ако са на 1 билет, има достатъчно време до връзката, по възможност няма смяна на терминал при голямо летище,  и не се сменят летища, няма проблем да са две прикачвания. Ако не са изпълнени някои условия, може да се окаже екшън.

• Харесвам 2
Публикувано:

Гледах набързо.

Връзките бяха все на едно летище. Не трябва да тичам до друго летище. Но разликата беше осезаедма по 300-400 Е на билет, което хич не е малко. Сега видях, че горе съфорумец е постнал за 750 Е с едно прекачване, което е супер. Благодаря засега - приемам, че не е страшно с две прекачвания при такава разлика в цената.

• Харесвам 1
Публикувано:

не е страшно

обаче не си уточнил някои неща

дали е един билет или няколко - трябва да оставяш време

има ли големи престои - понякога излиза с 12-24 часа повече, ако има, ще искаш ли да обикаляш из града или не

ще трябва ли нощувка в междинното летище

иначе най-общо където едно прекачване там и две, три... Свиква се.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.