Прескочи до съдържание

Австралия, 3 седмици

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, планирам триседмично пътуване до Австралия, 25 януари (26ти пристигаме) до 18 февруари. Полетите са до и от Мелбърн през Истанбул и спирка в Сингапур (20 часа 😥) без слизане от самолета. Хванахме добра промоция, бяха 2000 лева с turkish.

Чета другите теми за Австралия в момента и доста неща взех от там, но оставям прототипа на програмата ми в момента:

2026.01.25 Flight from Sofia at 10am
2026.01.26 Arrive in Melbourne around 9pm
2026.01.27 Melbourne
2026.01.28 Melbourne (AO)
2026.01.29 Melbourne
2026.01.30 Great Ocean Road
2026.01.31 Adelaide
2026.02.01 Kangaroo island
2026.02.02 Kangaroo island
2026.02.03 Uluru
2026.02.04 Uluru
2026.02.05 Cairns / Daintree
2026.02.06 Cairns / Great Barrier Reef
2026.02.07 Whitsunday islands
2026.02.08 Whitsunday islands
2026.02.09 Whitsunday islands
2026.02.10 Sydney
2026.02.11 Sydney
2026.02.12 Sydney
2026.02.13 Tasmania
2026.02.14 Tasmania
2026.02.15 Tasmania
2026.02.16 Tasmania
2026.02.17 Melbourne
2026.02.18 Flight from Melbourne at 11pm
2026.02.19

Arrive in Sofia around 3pm

Търся мнения и предложения за и около местата, които засега съм избрал. Програмата все още е плаваща, като гледам полетите, има някои връзки, които са по-трудни, например Uluru - Cairns и Cairns - Whitsundays, които може би трябва да се разбъркат малко.

Няколко конкретни въпроса:

- Видях мнения, че Kangaroo island някои смятат, че може да се пропусне. От това, което гледах досега, там има доста животни които да се видят, включително има турове за плуване с морски лъвове. Някой правил ли е подобно нещо в Австралия и има ли по-добро място за това?

- За момента планът е да се наеме кола от Мелбърн, да направим Great Ocean Road за един ден и след това да продължим още малко по пътя за Adelaide. Някой вземал ли е този преход с кола, имате ли предложения за тази отсечка? 

- Искаме да видим уомбати и засега сме планирали да останем около Cradle mountain в Тасмания, където могат да се видят. Знаете ли къде другаде има голям шанс да се видят? Гледах Ballarat Wildlife park, където можеш да си платиш, за да се снимаш с тях и да ги галиш. Някой ходил ли е там? По принцип бих избегнал зоологическите градини и предпочитам да ги видя в природата, но това звучи малко примамливо 😅

- Ситуацията около Daintree и ГБР също е малко сложна, защото искаме да видим Cassowary и рифа на някое място, но засега сме сложили ограничено време и може да намалим единия ден от Whitsunday islands. Какво мислите, някой правил ли е тази комбинация? Smartlynx имат полет, който е малко скъп, около 300 AUD, но може да спести часове от прикачване и втори полет, освен може би ако не сложа Сидни между двете места. (Единият ден в Мелбърн е заделен за Australian open, така че ми е трудно да орежа Мелбърн.)

- Също с кои компании сте пътували за вътрешни полети? Засега основно гледам jetstar, които са с най-ниски цени май. И изглежда трябва да си вземеш jetstar club, ако имаш повече от два полета. 

- За Тасмания основно съм набелязал Bruny island и Maria island, вероятно с база Хобарт, и Cradle mountain. Имате ли други предложения? Видях, че около Burnie могат да се видят пингвини също, но може би единия ден от Мелбърн ще идем до Phillip island до Penguin parade. Някой ходил ли е на двете, за да направи сравнение? Има ли други места, където да се видят? 

- Очевидно пропускам много места от Австралия, цялата западна австралия и севера (и много други). Има ли места, които силно бихте препоръчали пред някои от тези, които съм избрал вече?

- Ако имате някой местен тур, който силно препоръчвате също го споделете, особено такива с допир до животни в естествената им среда 🙏 На някой места самите турове са си изключително преживяване.

Всички други препоръки и наблюдения също са добре дошли 🙏

Публикувано:
26 minutes ago, Biser Hong said:

Phillip island до Penguin parade.

Може да го пропуснеш.Пингвините са толкоз малки и надалеч от местата за сядане,че нищо не се вижда.Видях повече като се прибираха в дупките.Миналият месец бях там.И наче е комбиниран тур с Мунлит парка, който е интересен.Иначе за кернс и Рифа препоръчвам Seastar . Мацките са много готини.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Biser Hong каза:

За момента планът е да се наеме кола от Мелбърн, да направим Great Ocean Road за един ден и след това да продължим още малко по пътя за Adelaide. Някой вземал ли е този преход с кола, имате ли предложения за тази отсечка? 

Погледни пътеписа ми тук за идеи какво да видите между Мелбърн и Аделейд, но не ми се струва реалистично да го минете за по-малко от два дни. Ние с мъжа ми го минахме за 3 дни с 2 нощувки, а пътуваме винаги на бързи обороти. Много е важно да не карате по тъмно заради кенгурутата. И сега да го минавам тоя път, пак ще му отделя 3 дни. Просто има толкова за разглеждане 😍 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Като места, които да посетите е супер. Малко е по-активно, но предполагам така си го харесвате.

Само ще ти обърна внимание да изчистиш транспорта, защото няма много време, а това най-вероятно ще доведе до пренареждане на дните. Имам предвид, че еднопосочния наем на кола Мелбърн - Аделейд няма да е евтин, а и полетите в посоката, която си ги наредил също ще са вероятно скъпи и с прекачвания. Изхождай от това, че евтините/удобни изходни точки най-вероятно са само Сидни, Мелбърн. Максимално гледай полетите да са между тях - Аделейд - Улуру - Кейрнс - Уитсъндайс ще е смърт откъм цена, ако решиш да ги правиш точно в този ред. Поразмести някое от местата да го видиш например преди отлитане към България, така ще спестиш поне един апокрифен полет.

Малко по въпросите:

Цитат

- За момента планът е да се наеме кола от Мелбърн, да направим Great Ocean Road за един ден и след това да продължим още малко по пътя за Adelaide. Някой вземал ли е този преход с кола, имате ли предложения за тази отсечка? 

Мелбърн - Аделейд без нощувка със спирки по GOR е абсурд според мен. Или слагате междинна нощувка или след GOR се връщате обратно в Мелбърн и летите от там за Аделейд (или в друга посока, ако пренаредиш маршрута). Не съм я правил отсечката, води се малко по-малко премиум от Мелбърн-12-те апостола, но сигурно ще има доста за гледане.

Цитат

- Ситуацията около Daintree и ГБР също е малко сложна, защото искаме да видим Cassowary и рифа на някое място, но засега сме сложили ограничено време и може да намалим единия ден от Whitsunday islands. Какво мислите, някой правил ли е тази комбинация? Smartlynx имат полет, който е малко скъп, около 300 AUD, но може да спести часове от прикачване и втори полет, освен може би ако не сложа Сидни между двете места. (Единият ден в Мелбърн е заделен за Australian open, така че ми е трудно да орежа Мелбърн.)

Няма гаранция, че ще видите Касоварито, така че ако това е основна притегателна сила за Кернс, помислете да няма разочарование 🙂 Ако ще гледате рифа от Кернс наистина няма смисъл от 3 дни за Уитсъндайс, намалете го с една.

Цитат

- Също с кои компании сте пътували за вътрешни полети? Засега основно гледам jetstar, които са с най-ниски цени май. И изглежда трябва да си вземеш jetstar club, ако имаш повече от два полета. 

Jetstar ще са ти основните, да. В някои щати има и регионални компании, но вероятно ще са доста по-скъпи. Qantas също може да са вариант за някой от по-апокрифните маршрути. Jetstar Club е въпрос на сметка, на нас не ни излезе рентабилно.

Цитат

- За Тасмания основно съм набелязал Bruny island и Maria island, вероятно с база Хобарт, и Cradle mountain. Имате ли други предложения? Видях, че около Burnie могат да се видят пингвини също, но може би единия ден от Мелбърн ще идем до Phillip island до Penguin parade. Някой ходил ли е на двете, за да направи сравнение? Има ли други места, където да се видят? 

Не съм правил Тасмания, но съм за Philip Island. Според мен организацията около пингивните е добра там и ни беше топ изживяване. Знам, че ремонтираха кея на St. Kilda в Мелбърн, не знам дали е готов, може би @Тони може да каже, там също се виждат пингвини - не в такива мащаби, но ще спестите време и пари.

Цитат

- Очевидно пропускам много места от Австралия, цялата западна австралия и севера (и много други). Има ли места, които силно бихте препоръчали пред някои от тези, които съм избрал вече?

ОК сте, даже и тази програма е на ръба да е твърде претрупана, но ще си съобразите темпото. Повече от това трудно може да се направи и не мисля, че изпускате нещо критично или сте вложили нещо излишно, всичко са си класики. Улуру през лятото сигурно ще е шок и ужас, но ще се справите, нямате особен избор 🙂

Цитат

- Ако имате някой местен тур, който силно препоръчвате също го споделете, особено такива с допир до животни в естествената им среда 🙏 На някой места самите турове са си изключително преживяване.

Сигурно сте си го планирали, но около Кернс може да направите крокодилска разходка с лодка. Няма как да видите тези животни по друг начин в естествената им среда и да е безопасно за вас.

• Благодаря 1
Публикувано:

Привет. Отвориха го, но за да ограничат посетителите за да не стресират пингвините е нужно да се букне. За  жалост няма слотове за месеци напред.

Но който си е късметлия си е!

Понеже ще идват други хора от форума съм букнала вход за 4 човека за 9 часа вечерта за 27 ми януари. Те са двама, аз ще съм с тях, но бих ви отстъпила останалите два. Наистина не ми е проблем- аз съм ги гледала доста пъти на Филип Айланд , също  така са ми дето се вика в задния двор.

Ако ви интересува  и сте двама с удоволствие ще ви ги дам. Просто трябва да влезете заедно с другите двама, а аз ще ви изчакам за да пием по питие после.

• Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Уомбати най-много съм виждала на Wilsons Promontory National Park, но не ви е в посоката. Буквално десетки и почти навсякъде.

Не бих правила без нощувка Мелбърн - Аделаида, тъй като е абсолютно невъзможно да видите всичко по пътя за това време.

Скоро имах други гости от форума, тръгнахме в 7 сутринта и пак чак по залез бяхме на Апостолите , при положение че не сме се мотали излишно. След тях има още безкрайно много красиви стопове, 

около Маунт Гамбиър  пък можеш да видите сеноте.

Аз бих планувала лично две нощувки по пътя и направо на острова. Аделаида е скука.

• Благодаря 2
Публикувано:

Още нещо се сетих- понеже имаше доста неуредици с транспорта последните две-три години заради строежа на новото метро и тунела , тъй като вече са в употреба като комплимент целия публичен транспорт  във Виктория е безплатен през уикенда през декември и януари.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 32 минути , Тони каза:

Скоро имах други гости от форума

За което сме безкрайно благодарни! :wub: 

преди 9 часа, Biser Hong каза:

Също с кои компании сте пътували за вътрешни полети?

Двата ни вътрешни бяха с тях. Единия беше с доста по-евтина оферта, втория можеше да избираме измежду други, които бяха малко по-скъпи. Ако летите с чекиран багаж, цените може да са почти еднакви.

искаме да видим Cassowary

Не е толкова лесно това - навсякъде има табели, че се срещат в района, но ние не видяхме. 

За крокодилите в района също има шанс да не се видят - когато ние тъсихме тур по реката, масово хората казаха, че крокодили не са видяли заради топлото време. 

ще идем до Phillip island до Penguin parade.

Пингвините добре се виждат от тура, с който сядате на платформите и те излизат буквално пред очите ви от океана и минават покрай вас. Недостатък са многото хора и ранното заемане на добрите места за гледане. Но пингвинчетата минават на метър-два от краката на хората.

Cairns - Whitsundays

Обратна беше нашата посока, но я минахме с кола. Цената за 4 човека беше еднаква почти със самолет и избрахме да видим още нещо по пътя. Беше доста натоварен ден и цял ден шофиране. Да, видяхме още някои места, но беше доста уморително, че се отбихме малко и по планински път, да видим по-различни места.

рифа на някое място

Ние го гледахме от Арли Бийч, като бяхме взели комбиниран тур полет и лодка в един ден - нямахме достатъчно време и затова избрахме този вариант. Полетът над Whitehaven Beach бих определила като wow. 

Очаква те невероятно пътуване, пожелавам хубаво време и изпълнение на всичко планирано. 

• Благодаря 2
Публикувано:
преди 11 часа, swimmer каза:

Може да го пропуснеш.Пингвините са толкоз малки и надалеч от местата за сядане,че нищо не се вижда.Видях повече като се прибираха в дупките.Миналият месец бях там.И наче е комбиниран тур с Мунлит парка, който е интересен.Иначе за кернс и Рифа препоръчвам Seastar . Мацките са много готини.

Благодаря, само да потвърдя, това ли са парка и компанията:

https://maps.app.goo.gl/tYnEx1uo5KNRCZnJ6

https://seastarcruises.com.au/

Като гледах билети за Penguin Parade, имаше доста опции, доста объркващи честно казано, коя беше взел ти?

преди 7 часа, Marusinka каза:

Погледни пътеписа ми тук за идеи какво да видите между Мелбърн и Аделейд, но не ми се струва реалистично да го минете за по-малко от два дни. Ние с мъжа ми го минахме за 3 дни с 2 нощувки, а пътуваме винаги на бързи обороти. Много е важно да не карате по тъмно заради кенгурутата. И сега да го минавам тоя път, пак ще му отделя 3 дни. Просто има толкова за разглеждане 😍 

О, благодаря, изпуснал съм го този пътепис.

Може би не съм написал добре програмата, но това са почти два дни за Great Ocean Road:

2026.01.30 Great Ocean Road
2026.01.31 Adelaide

Мястото към определена дата е мястото където ще спим и където ще започне следващия ден, но може изобщо да не е целия ден там. 

В този случай на 30ти ще тръгнем сутринта (ако не се сменят датите) и ще спим някъде по Great Ocean Road, вероятно след Twelve Apostles в посока Аделейд. На следващия ден ще тръгнем към Аделейд и ще разглеждаме по пътя и вероятно само вечерта ще сме там. Така като го пиша си мисля, че вероятно няма много смисъл и да стигаме до града 😅 

Публикувано:

Както са писали Рифът може да го видиш от Кернс или Whitsunday (самите острови са малко висока категория, без никакви бюджетни опции.Полетите до там също са скъпи) .Арли Бийч е с много по-достъпни настанявания.Евтиното летище обслужващо региона е Proserpine.

Рифът обаче е по-близо при Кернс.

За Whitehaven аз си избрах целодневен тур с плажуване.Това е най-големият оператор в района на островите, с големи комфортни лодки.Имат мацки и те  :

https://www.cruisewhitsundays.com/

Като за един от най-красивите плажове на света ми се искаше да прекарам възможно повече безгрижно време там  :

https://www.cruisewhitsundays.com/experiences/whitehaven-beach-chill-grill/

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 часа, Георги каза:

Като места, които да посетите е супер. Малко е по-активно, но предполагам така си го харесвате.

Само ще ти обърна внимание да изчистиш транспорта, защото няма много време, а това най-вероятно ще доведе до пренареждане на дните. Имам предвид, че еднопосочния наем на кола Мелбърн - Аделейд няма да е евтин, а и полетите в посоката, която си ги наредил също ще са вероятно скъпи и с прекачвания. Изхождай от това, че евтините/удобни изходни точки най-вероятно са само Сидни, Мелбърн. Максимално гледай полетите да са между тях - Аделейд - Улуру - Кейрнс - Уитсъндайс ще е смърт откъм цена, ако решиш да ги правиш точно в този ред. Поразмести някое от местата да го видиш например преди отлитане към България, така ще спестиш поне един апокрифен полет.

Да, ще се разместят дните, затова и пуснах тази тема, за да не се окаже, че трябва да вмъкна/извадя нещо пак. 

преди 12 часа, Георги каза:

Мелбърн - Аделейд без нощувка със спирки по GOR е абсурд според мен. Или слагате междинна нощувка или след GOR се връщате обратно в Мелбърн и летите от там за Аделейд (или в друга посока, ако пренаредиш маршрута). Не съм я правил отсечката, води се малко по-малко премиум от Мелбърн-12-те апостола, но сигурно ще има доста за гледане.

В предишния отговор обясних, че имаме нощувка по пътя за Аделейд. Реално исках да имаме кола на Kangaroo island. Не споменах, че сме 5 човека, така че ще излезе по-евтино, и по-приятно, да отидем дотам с кола, отколкото да се върнем до Мелбърн, да летим и пак да наемем кола.

Благодаря и за останалите предложения. Не знаех, че на St Kilda pier-а също могат да се видят пингвини. Соленоводните крокодили също бих искал да ги вмъкна някъде, но не съм стигнал до детайлите за тоя ден и колко продължават туровете.

Знам, че е малко на ръба програмата, винаги се чувствам виновен, ако има шанс да видя още нещо и не се опитам 😅

Публикувано:
преди 12 часа, Тони каза:

Привет. Отвориха го, но за да ограничат посетителите за да не стресират пингвините е нужно да се букне. За  жалост няма слотове за месеци напред.

Но който си е късметлия си е!

Понеже ще идват други хора от форума съм букнала вход за 4 човека за 9 часа вечерта за 27 ми януари. Те са двама, аз ще съм с тях, но бих ви отстъпила останалите два. Наистина не ми е проблем- аз съм ги гледала доста пъти на Филип Айланд , също  така са ми дето се вика в задния двор.

Ако ви интересува  и сте двама с удоволствие ще ви ги дам. Просто трябва да влезете заедно с другите двама, а аз ще ви изчакам за да пием по питие после.

Благодаря много за предложението! Ние сме 5 човека, обаче, не знам как иначе може да се направи. Това е мястото нали:

https://maps.app.goo.gl/hTfFQyoW1ztj7L6i7

Поне в гугъл пише, че е отворено постоянно, или има някаква част от него където са пингвините и е с ограничен достъп?

Иначе може да дойдем и само за питието 😄

преди 12 часа, Тони каза:

Уомбати най-много съм виждала на Wilsons Promontory National Park, но не ви е в посоката. Буквално десетки и почти навсякъде.

Не бих правила без нощувка Мелбърн - Аделаида, тъй като е абсолютно невъзможно да видите всичко по пътя за това време.

Скоро имах други гости от форума, тръгнахме в 7 сутринта и пак чак по залез бяхме на Апостолите , при положение че не сме се мотали излишно. След тях има още безкрайно много красиви стопове, 

около Маунт Гамбиър  пък можеш да видите сеноте.

Аз бих планувала лично две нощувки по пътя и направо на острова. Аделаида е скука.

Интересно предложение за парка, все още подлежи на промяна програмата, само първите 4 вечери в Мелбърн сме запазили. 

В по-предишните коментари обясних, че ще имаме една нощувка по пътя, добро предложение е да сменим Аделейд с нещо по пътя. Имаш ли някои много препоръчани места след 12те апостола?

Публикувано:

Да това е Seastar.Аз ги резервирах през booking.com но може и директно с тях.Това е от Филип Айлънд .В далечния край е ВИП ложата, откъдето може и да видиш нещо в сумрака.Ама цените са други.

IMG_20251016_192609.jpg

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , Георги каза:

@Biser Hong, все пак потърси за еднопосочния наем на кола дали въобще ще е постижимо. 

Мерси, бях го гледал преди 1-2 седмици. Сега проверих пак Sixt, има такава опция:

image.png.215daad59d374c54bf07a54e677366b2.png

Ще трябва да направя малко сравнения с полетите, пише ми 312 евро one-way fee 🥶

image.png.6f8075bfb8dbce131120d030a37c1684.png

Публикувано:
преди 11 часа, Mary каза:

Не е толкова лесно това - навсякъде има табели, че се срещат в района, но ние не видяхме. 

За крокодилите в района също има шанс да не се видят - когато ние тъсихме тур по реката, масово хората казаха, че крокодили не са видяли заради топлото време. 

Да, разбира се, няма как да очаквам, че ще видим животните със сигурност. Но щом има шанс, трябва да пробваме. Колко време прекарахте в региона?

Ние го гледахме от Арли Бийч, като бяхме взели комбиниран тур полет и лодка в един ден - нямахме достатъчно време и затова избрахме този вариант. Полетът над Whitehaven Beach бих определила като wow. 

Това е лодка до рифа, нали така? Звучи страхотно! Предполагам пътуването с лодката включва и шнорхелинг?

С коя компания направихте този комбиниран тур?

Очаква те невероятно пътуване, пожелавам хубаво време и изпълнение на всичко планирано. 

Благодаря!

Публикувано:

Хвърлете ези тура и двама да влязат. Няма как да се видят иначе, отделено е. А с другите ще пием по бира докато чакаме.

Може да спите в  Warrnambool по пътя голямо и хубаво градче е. Port Fairy е по малко , както и Portland.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз не съм съгласна съвсем за Филип Айланд  и достъпа до пингвините.  Били сме със сигурност около 10 пъти и първо не е толкова далеч, второ видимостта е добра и трето те минават уквално покрай теб като се местят към колибите. На около метър два са и е много интересно да видиш начина им на общуване. Но това е лично мнение.

Публикувано:
преди 13 часа, Biser Hong каза:

С коя компания направихте този комбиниран тур?

Във Виатур ни излезе най- евтино, но провери и други опции за твоите дати.

https://www.viator.com/tours/Airlie-Beach/Great-Barrier-Reef-Scenic-Flight-and-Ocean-Rafting-Whitehaven-Beach-Day-Trip/d28628-6381P1?fbclid=IwY2xjawORKMtleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEeXU4QsklMfhqHHUqlJpVvuh13uCIhsSJ-i6qBQt1LgOUdLY3UIQJ8XzQSEuQ_aem_aCIsKTX2vto4FZv8Juxchg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
21 hours ago, Тони said:

Аз не съм съгласна съвсем за Филип Айланд  и достъпа до пингвините.  Били сме със сигурност около 10 пъти и първо не е толкова далеч, второ видимостта е добра и трето те минават уквално покрай теб като се местят към колибите. На около метър два са и е много интересно да видиш начина им на общуване. Но това е лично мнение.

Явно съм бил на друг Филип Айлънд.Нс метър два от мен беше този плешивия пингвин от снимката.И една лелка крещеше да прибираме телефоните.

Публикувано:

Ето как ги видяхме ние пингвините: 

В началото, когато още е светло, се виждат сред вълните:  

IMG_8849.jpeg

После започват да излизат на брега, като в началото е проучвателна групичка. Снимането е забранено, но когато започнат масово да излизат, а някои хора да си тръгват, повечето бяха извадили телефоните и здраво снимаха, та и аз така. Ето как се виждаха: 

IMG_8854.jpeg

IMG_8864.jpeg

След като и ние си тръгнахме, до пътеката/платформата по която се върви, крачат десетки пингвини на сантиметри от теб. Снимането там е по-лесно:

IMG_8872.jpeg

IMG_8874.jpeg

На 12.12.2025 г. в 23:05, Biser Hong каза:

С коя компания направихте този комбиниран тур

Цвете ти е дала информация. Само един такъв комбиниран тур намерихме. 
Ето брошурата на фирмата организатор: 

IMG_5587.jpeg

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря за отговорите на всички!

Пренареждам сега програмата и успях да запазя същите места за посещение със същата продължителност горе-долу, но ги разбърках малко за да съвпадат със съществуващите полети и да нямаме прикачвания.

Но ми изниква друг въпрос: имате ли наблюдения дали често се случва забавяне на полети или отменяне? Някъде ми излезе съобщение от Jetstar, че "правят всичко възможно полетите да са навреме, но понякога се налага да ги сменят", или нещо в този смисъл. 

Публикувано:

Появяват ти се защото си влизал в сайта на Jetstar.Аз преди да тръгна ми се появи,че са отменени 90 полета.На място всичко си беше нормално.

• Харесвам 1
Публикувано:

За референция, ако някой планира подобно пътуване, така могат да се наредят полетите, за да са само директни, без прекачване (но трябват и трансфери с кола):

2026.01.25 Flight from Sofia at 10am  
2026.01.26 Arrive in Melbourne around 9pm  
2026.01.27 Melbourne  
2026.01.28 Melbourne  
2026.01.29 Melbourne  
2026.01.30 Uluru 160/169 AUD jetstar 7.45am - 9.15am
2026.01.31 Uluru  
2026.02.01 Great Ocean Road 147/157 AUD jetstar 9.55am - 2.10pm
2026.02.02 Great Ocean Road  
2026.02.03 Kangaroo island  
2026.02.04 Kangaroo island / Adelaide  
2026.02.05 Cairns / Daintree 168/179 AUD jetstar 7.25am - 9.45am
2026.02.06 Cairns / Daintree  
2026.02.07 Cairns / Great Barrier Reef  
2026.02.08 Cairns / Whitsunday islands  
2026.02.09 Whitsunday islands  
2026.02.10 Whitsunday islands 109/117 AUD jetstar 1.50pm - 5.10pm
2026.02.11 Sydney 109/117 AUD jetstar 1.50pm - 5.10pm
2026.02.12 Sydney  
2026.02.13 Sydney  
2026.02.14 Tasmania 106/113 AUD jetstar 6.00am - 7.50am
2026.02.15 Tasmania  
2026.02.16 Tasmania  
2026.02.17 Tasmania  
2026.02.18 Flight from Melbourne at 11pm 102/109 AUD jetstar 2.00pm - 3.20pm
2026.02.19 Arrive in Sofia around 3pm  

За наем на кола май ще ползваме този сайт, не знам дали го видях тук или в reddit, изглежда по-евтин от rentalcars за Австралия, и също предлага по-евтина външна застраховка: https://www.vroomvroomvroom.com.au/ 

Също доколкото виждам rental компаниите слагат някакъв надценка, ако наемеш от летището, поне в Мелбърн. Има локации близо до летището в Tullamarine, които за моя период на наемане до Аделейд, са около 100-200 AUD по-евтини. 

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имате късмет, че още не сте тръгнали. Заради много горещото време последните дни и силни ветрове  от вчера почти цяла Виктория гори. Затвориха магистралата за Сидни, влаковете бяха спрени заради горските пожари от Мелбърн  в почти всички посоки и доста от градчетата в планинската част и по ГОР също има евакуирани. 

Надяват се до дни да загасят всичко, но днес се очакват още силни ветрове, въпреки че температурите падат.

Вчера беше 46 градуса.

• Шок 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.