Тони Публикувано: 9 януари Публикувано: 9 януари Забравих да добавя, че в Куинсланд очакват днес да ги удари циклон. https://www.abc.net.au/news/2026-01-10/queensland-tropical-low-expected-to-intensify-into-cyclone-koji/106213662 А това е за положението във Виктория https://www.google.com/amp/s/www.news.com.au/technology/environment/catastrophic-black-summerstyle-warning-for-victorian-bushfires/news-story/c49c237da1ec404abb22a703c75e8a66%3famp 2
Biser Hong Публикувано: 11 януари Автор Публикувано: 11 януари На 9.01.2026 г. в 22:38, Тони каза: Имате късмет, че още не сте тръгнали. Заради много горещото време последните дни и силни ветрове от вчера почти цяла Виктория гори. Затвориха магистралата за Сидни, влаковете бяха спрени заради горските пожари от Мелбърн в почти всички посоки и доста от градчетата в планинската част и по ГОР също има евакуирани. Надяват се до дни да загасят всичко, но днес се очакват още силни ветрове, въпреки че температурите падат. Вчера беше 46 градуса. Изглежда много сериозно, надявам се да се стабилизират нещата бързо. Най-вероятно щяха да ни афектират и нас, ако бяхме там, но то края на месеца и февруари ще е лято. Много съм объркан от времето в Австралия, честно казано. Сега като отворя прогнозата за Мелбърн пише 20-24 градуса за следващата седмица. От разни видеа, които гледах, разбирам, че през повечето време не е чак толкова топло, но има дни с екстремни температури. Това ли да очакваме според теб?
Тони Публикувано: 11 януари Публикувано: 11 януари Привет. Не може да знаем какво ще е след две седмици. Тази седмица цялата е 20-25 градуса и е перфектно време. През деня се усеща както в България 30, но надвечер си става студено, особено на кортовете си трябва горна дреха. Ще видя как е - от утре съм там. Хубавото е, че когато температурата е екстремна, то е за не повече от 3 дни. Този път по изключение беше 5 поредни дни. Но пожарите на повечето места ги овладяха, в планинските райони останаха да бушува. Предполагам до няколко дни всичко ще е наред. Тук с това не се драматизира изобщо- всеки си върши работата и това е. Част от цикъла на природата. 2
Тони Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Заради наводнения ГОР е затворен вече втори ден от Лорн нататък. Предполагам че до два дни ще го отворят, но доста вода се изля и бедствието беше сериозно. https://www.9news.com.au/national/cars-swept-to-sea-as-flash-flooding-inundates-victorian-holiday-hotspot/385245a1-107c-408c-9da4-18063c853c91 4
Тони Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Понеже в темата на Цвети стана дума за плащания забравих да спомена, че АО е едно от събитията, на които няма вариант за кешово плащане на каквото и да е- храна, напитки, сувенири. Само картово плащане е на целия турнир. 2
Biser Hong Публикувано: 17 януари Автор Публикувано: 17 януари На 16.01.2026 г. в 8:10, Тони каза: Заради наводнения ГОР е затворен вече втори ден от Лорн нататък. Предполагам че до два дни ще го отворят, но доста вода се изля и бедствието беше сериозно. https://www.9news.com.au/national/cars-swept-to-sea-as-flash-flooding-inundates-victorian-holiday-hotspot/385245a1-107c-408c-9da4-18063c853c91 Изглежда много сериозно положението. Новините, които пусна, не достигат май източниците, които аз чета. Чести ли са такива сериозни природни бедствия? На 16.01.2026 г. в 21:42, Тони каза: Понеже в темата на Цвети стана дума за плащания забравих да спомена, че АО е едно от събитията, на които няма вариант за кешово плащане на каквото и да е- храна, напитки, сувенири. Само картово плащане е на целия турнир. Благодаря, изчетох темата. Аз предпочитам картовите плащания, така че се надявам това да не е проблем. Аз съм за единия четвъртфинален ден, но като гледам схемата няма да има по-ранен сблъсък между най-топ играчите. Ще питам и в другата тема, но още един въпрос: Каква международна шофьорска книжка се ползва? Има ли идея някои това, което се издава от СБА дали ще го приемат?
Тони Публикувано: 17 януари Публикувано: 17 януари В Австралия може да шофирате с нормална европейски книжка до 3 месеца. В момента положението е почти същото в Сидни- абсолютно лудо време, но ще се оправи от утре. Принципно не е често, сега не знам как така се случи едно след друго. Но всичко отминава за ден-два и нещата се нормализират бързо. 1
Biser Hong Публикувано: 17 януари Автор Публикувано: 17 януари преди 6 минути , Тони каза: След като спомена vroomvroomvroom, засега съм запазил всичките коли с тях и планирах да ползвам застраховката, която те предлагат, Prosura. Обаче наскоро получих мейл, че Prosura били хакнати: https://www.abc.net.au/news/2026-01-07/car-excess-insurer-prosura-hit-by-cyber-breach-customer-data/106204198 Реално не съм си купил застраховката още, имам само резервация, но вече имам известни притеснения за тях. Имаш ли някакви наблюдения за компанията?
Тони Публикувано: 17 януари Публикувано: 17 януари Съжалявам, не. В Австралия сме наемали кола само веднъж и то преди много години в Куинсланд. Нямам никакъв спомен изобщо. Няма за какво да се притесняваш. Това с изтичането на данни обикновено е частично. В Австралия се кара много безопасно, всеки ти дава път и каквато и застраховка да вземеш няма никакви проблеми. Нещата са много по-лесни от навсякъде по света. 1
Тони Публикувано: 25 януари Публикувано: 25 януари За съжаление след вчерашните над 40 градуса пожарите по ГОР се разгоряха отново. Днес над Мелбърн се усеща доста силна миризма на пушек и небето е като мъгливо, точно от тези пожари. На АО се играе на затворени кортове. Засега няма затворени пътища натам, но във вторник се очакват над 45 градуса , та не се знае какво ще е. Надявам се да имате късмета да успеете да видите каквото сте планували.
Biser Hong Публикувано: 25 януари Автор Публикувано: 25 януари Първите дни ще разгледаме само града, след това сме в Улуру и ще се върнем да започнем ГОР в неделя. Според прогнозата няма екстремно време след вторник. Дано няма толкова щети, колкото предишната жега.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега