Прескочи до съдържание

Тропически острови - препоръчайте

Препоръчани мнения

Публикувано:

В bucket листа за живота ми останаха 2-3 неща и едно от тези неща е бял паясък и тюркоазени води.

Искам да посетя някои тропичен остров, които отговоря на тези изисквания. Препоръчително да е на Карибите, може и Занзибар, Сейшелите?! Не зная, за това питам.

Не, че не съм бил на такива острови (Индонезия и Тайланд), но искам онова, което може да се види само на живо или на screensaver. Чисти плажове, кристално чиста вода, да АХнеш, дето се вика.

Честно казано за известно време се бях спрял на Доминиканска Република...после Аруба, после Занзибар...лошото е, че не искам да пробвам 50 месеста. Искам да ми препоръчате място, което както се вика е да видиш ВЕДНЪЖ. Да отидеш един път и да говориш за това място години наред, как и с какво те е впечетлило.

Място, където пенсионерите и богатите хора отиват (не задължително Бора-Бора или Малдивите - там е по-скоро повече за самоуединение), говоря за клишето за райско къдче. Не съм пред песниониране, но така го усещам и мисля, че ми е време...време ми е за да откъсна плода на моят труд и да го използвам максимално добре. Тази бъдеща почивка всъщност не е просто поредната почивка или малко по-специална, а осъщесвяване на мечта. Дойде ми времето, търся нещо, което се вижда веднъж в живота.

Търся хора, които са били на такива места да споделят преживяването, да разкажат за мястото, да препоръчат държава, ресорт, хотел, места/градчета/села.

:)

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Бекуей , Ангуила , Сейнт Джон , Гранд Кайман, Южен Кайкос или в Южният Пасифик - Айтутаки , Ил де Пен , Тикехау , Рангироа .

• Харесвам 11
Публикувано:

Аз по-скоро НЕ БИХ препоръчал Доминиканската Република, по това което разбирам, че търсите - не защото не е райско място, напротив - прекарахме си чудесно там, много е красиво и тн, но не мисля че има този УАУ ефект, който търсите. По разкази и снимки от приятели мисля, че същото би се отнасяло и за Занзибар и Малдиви. По-скоро Сейшели или островите, и подобни, които е посочил Станислав - по-отдалечени и трудно достъпни, но много по-некомерсиални.

• Харесвам 2
Публикувано:

На Занзибар водата е тюркоазена, но не е точно кристално чиста. Отделно контрастът между хотелите и това, което се случва току до тях, е покъртителен. Няма как да ти е райско, като виждаш такива неща. От мен – не.

• Харесвам 5
Публикувано:

Вижте Станислав какво е писал, той има и пътеписи тук във форума, смятам че точно отговаря на търсеното. 

Сокотра съм сигурен, че е много интересен, но ми се струва, че не е това, което се търси.

• Харесвам 1
Публикувано:

Във форума им доста тропикалисти и май цари почти еднозначно мнение , че Южния Пасифик е това което търсиш.Зависи дали харесваш предимно атоли,  планински острови , или пък и двете  ...може да си избираш.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не е остров, но аз бих ви препоръчала Южна Флорида. Във Флорида като цяло е най-финият, бял и красив пясък, който някога съм виждала. Водата също отговаря на изискването 😊

Публикувано:
On 1/4/2026 at 5:01 PM, E.S.E said:

Дойде ми времето, търся нещо, което се вижда веднъж в живота.

Това определено НЕ Е тропически остров с бял фин пясък и синя вода. Сам си си отговорил защо, след като си избройл 10 такива. 

Ах-ването, ако вече си виждал подобно, няма да ахнеш, освен ако не ти е много слаб ангела и се впечатляваш лесно, нещо като 4 годишно дете 🙂

Ако все пак искаш, хващай най-евтиното като цена пътуване, те всички острови са еднакви. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Сега прочетох ,че не се търси уединение.Тогава тихоокеанските острови като цяло отпадат.Ама предполагам, ще имаш да береш още плодове от труда си , защо ти е да откриеш веднага това райско място и после да няма за какво да мечтаеш ?

Аз съм така с Френска Полинезия Знам че каквото и хубаво море да видя вече е невъзможно да е чак много по-хубаво.Най-много да е същото.

А иначе бих препоръчал по твоите критерии Withsunday Islands в Австралия с Whitehaven beach. По-бял пясък едва ли съществува.

• Харесвам 5
Публикувано:

Моята препоръка е Френска Полинезия също. Моорея, Раятея, Рангироа са невероятни. След това бих препоръчал Сейшелите. 

• Харесвам 3
Публикувано:

То е ясно, че залитам по Сокотра, но в момента за нататък трябва да се изчака уталожване на нещата..

https://edition.cnn.com/2026/01/05/travel/socotra-island-yemen-foreign-tourists-stranded-intl?fbclid=PAVERFWAPI2-ZleHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZA8xMjQwMjQ1NzQyODc0MTQAAad955oTZ18_YLOnjBraHokceFrRU9-K43mER1AN8G7w2Q7AEJ4Rzdxlwu1FyQ_aem_sCugMCrb4v4Q1w6QxdYYFw

От вчера има преразпределение на превозвачите и обслужващите летища - от Абу Даби към Джеда..

• Харесвам 1
Публикувано:

Базиран съм в Северна Америка, така че ще покрия местата, където съм бил лично. При всяко планиране на пътуване се пуля с ДНИ по гугъл Ърт и Стрийтвю точно защото имам същите критерии като автора на темата.

Та...

Търкс и Кайкос са за мен една от топ дестинациите, с прекрасни спомени, особено защото успяхме да идем за Нова Година 2020/21 баш когато беше истерията с ковид. Плажовете точно като от пощенска картичка. Grace Bay е най-известния. Синьо, ама синьо. Доста туристи и хотели. Любимият ми там е Taylor Bay Beach. Малко далеч от всичко, но просто прекрасен. 

Кайманските острови имат няколко хубави плажа.  Seven Mile Beach е главният, и както Grace Bay на Търкс и Кайкос, там са всичките хотели, ресторанти и бутици, но по южния и северния бряг има интересни места, особено ако си донесеш шнорхел.

8f5b297d-0249-4f19-86fe-61090bb51509.jpg

c8c5fa35-0f9f-4495-9219-b466b47be55d.jpg

64995751-1dbd-4af6-a4ab-bde103ce75da.jpg

Барбадос беше първият остров, на който съм бил. Страхотни плажове. В Carlisle Bay май винаги има костенурки.

Синт Мартен също бива. Повечето хубави плажове са в холандската част (юг и запад). Там е и известния плаж точно преди пистата на летището. Френската част е по-малко развита и лъскава (туризъм и т.н.), но има няколко страхотни места със синя вода.

6163a540-b1d5-4e8a-bf2e-c78e09b3cb8f.jpg

Ангила е близо, има фериботи от Синт Мартен до там. Бях само един ден, взехме кола под наем и обиколихме бая. Перфектни за мен плажове, много тихо и диво, ако зависеше от мене бих останал там поне седмица, но жената и децата искат иху аху.

a82ef4b7-d952-48e0-8a23-bc84ff7d16f0.jpg

Мартиника ми хареса много. Те са част от Европейския Съюз и като български граждани можем да живеем и работим там все едно е Париж. Доста голям остров в сравнение. Плажовете са окей. На източния бряг (атлантическите плажове) има няколко готини диви плажа, например Anse Michel. Малко трудно с езика в сравнение с френската част на Синт Мартен, където много от французите знаят английски.

6aa1f6b7-2704-4dd4-900f-bf02969fe7f9.jpg

Бахамите. Само за малко на круиз от Флорида (плажовете във Флорида са "meh" в най-добрия случай, между другото). Exuma и Eleuthera са два острова, където искам да ходя. Дива природа, тюроказно сини плажове.

Куба... прекрасни плажове, но мизерия. Дълго се дърпах, но януар и 2020 отидохме, against my better judgment. Сега икономиката им е още по-зле, тогава народа там беше озверял, сега само мога да си представя. Един таксиметър искаше 20 американски долара за 3 километров курс, друг искаше да им дадем сгъваемата детска количка (от най-евтините), камериерката видяла, че имаме памперси и бебешки мокри кърпички и ни се моли да и дадем едно пакетче за внучката й... в курорта от 7 дена в 5 нямаха мента - тоест нямаха мохито.

Мексико и то се пада в Карибите. Дотам се лети на по-народни цени, а и по принцип е по-евтино и съответно сме ходили няколко пъти. Канкун е окей, но твърде комерсиален/туристически. Там водата е много ярко синя, но повечето от плажната ивица не става за плуване (течения, вълни). По на юг е Ривиера Мая - много ол инклусивни курорти с добри плажове, но не като по островите. Още по-надолу не е толкова развито. Преди два месеца намерихме едно място - Paamul Beach. Нямаше повече от 5-6 човека. Рифът е наблизо и страхотен за шнорхел-ing. Срещу Канкун е Isla Mujeres - северният плаж там е страхотен.

Да добавя друго. На всички тези места последните години има един голям проблем - огромните количества водорасли идващи от Саргавово Море. Получават се купища гадни, вонящи, кафяви говна. Сезонът на тази напаст е март/април до Октомври. После докъм средата на ноември поне има още опасност от урагани, тоест трябва да се ходи между декември и март. Единствено плажовете по западните/северни брегове са окей, защото водораските идват от югоизток.

Другите набизо до нас, където съм бил са Оаху и Мауи на Хаваите. Предпочитам втория.

• Харесвам 17
Публикувано:
На 6.01.2026 г. в 11:53, Anna Kalinovska каза:

То е ясно, че залитам по Сокотра, но в момента за нататък трябва да се изчака уталожване на нещата..

https://edition.cnn.com/2026/01/05/travel/socotra-island-yemen-foreign-tourists-stranded-intl?fbclid=PAVERFWAPI2-ZleHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZA8xMjQwMjQ1NzQyODc0MTQAAad955oTZ18_YLOnjBraHokceFrRU9-K43mER1AN8G7w2Q7AEJ4Rzdxlwu1FyQ_aem_sCugMCrb4v4Q1w6QxdYYFw

От вчера има преразпределение на превозвачите и обслужващите летища - от Абу Даби към Джеда..

Нова информация и туристическа ситуация за острова 

https://news.bg/int-politics/turisti-blokirani-na-yemenskiya-ostrov-sokotra-intenzivni-boeve-v-jemen.html

• 2 седмици по-късно ...
Дани Магелани
Публикувано:

За живеещите в България е неоправдано да летят до Америка за бели плажове. Не, че са лоши, но дълъг път, доста високи цени, джет лаг. 

При наличие на Малдиви, Сейшели, дори Тайланд, Виетнам и Индонезия, също с много бели плажове, с приемливи цени, джет лаг на изток не се усеща почти, не е оправдано.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Адашке, не обобщавай! 🙂  Нас джетлагът на изток ни размазва, докато на запад на практика не го усещаме 🙂 

Това е единствената причина да мисля понякога за карибитe. Иначе включването ми е абсолютен спам, понеже моята представа за райско място изключва пясък под каквато и да е форма...

• Замислям се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 7 минути , master_of_germs каза:

Адашке, не обобщавай! 🙂  Нас джетлагът на изток ни размазва, докато на запад на практика не го усещаме 🙂 

Това е единствената причина да мисля понякога за карибитe. Иначе включването ми е абсолютен спам, понеже моята представа за райско място изключва пясък под каквато и да е форма...

Колко часови зони си минал на запад и колко на изток? Това е важно за правилната преценка. Но няма повече да спамя.

Публикувано:
преди 54 минути , Дани Магелани каза:

Колко часови зони си минал на запад и колко на изток? Това е важно за правилната преценка. Но няма повече да спамя.

8 зони на запад без никакви проблеми и 6 на изток с резултат да съм пълен парцал в следващите 3-4  дни. И то не само веднъж. Знам, че повече хора усещат джетлага по твоя начин, но си е строго индивидуално. При нас е обратното.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 минути , master_of_germs каза:

8 зони на запад без никакви проблеми и 6 на изток с резултат да съм пълен парцал в следващите 3-4  дни. И то не само веднъж. Знам, че повече хора усещат джетлага по твоя начин, но си е строго индивидуално. При нас е обратното.

Явно си в изключенията. Няма да споря.

Публикувано:
преди 2 минути , Дани Магелани каза:

Явно си в изключенията. Няма да споря.

То не е спор. И не сме изключение. Повечето хора усещат по-сериозен джетлаг на запад. Но това повечето не означава в пъти повече. Разликата  не е толкова осезаема в процентно отношение и затова си позволих да те апострофирам.  🙂 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.