Oscar Публикувано: 21 януари Публикувано: 21 януари Здравейте! 🥰 Нова съм във форума и това е пилотната ми тема. Планирам по-мащабно приключение в Лос Анджелис – в края на октомври / началото на ноември. Мисля престоят ни там да е 21-дневен. Двама възрастни сме. Посещавали сме САЩ немалко пъти (или по-правилно е да кажа: за немалко време), но това, дай Боже, ще е първото ни пътуване до Града на Ангелите (и въобще – в Калифорния). Тъй като нощувките са предостатъчно, се чудя дали първите 6-7 дни да не се настаним в Orange County, разглеждайки обстойно целия район, преди да се качим нагоре, към сърцето на L.A. Как ви се струва това като идея? Според вас, в O.C. ще има ли с какво да уплътним споменатия брой дни? По принцип, не сме сред най-капризните туристи – искрено се радваме на всякакъв тип атракции, обичаме просто да се разхождаме из нови места и т.н. Мисля, че този план звучи доста разумен – ще има елемент на градация, започвайки от по-спокойната част на мегаполиса и придвижвайки се към същинската част. Също, билетите е OK да ги закупим още сега, нали? В момента съм на етапа по организиране на самото пътуване, затова и не задавам въпроси на други теми. 🙂 Благодаря на всички!
Mamas Публикувано: 21 януари Публикувано: 21 януари Бяхме в Ориндж каунти в началото на май. Ако нещо мога да помогна питайте! Крайбрежието е много красиво - има много плажове за наблюдаване на залеза и и места за разглеждане. Според местните това е най-красивата част на Калифорния. Ние бяхма ситуирани в Алисо Вийехо, близо до Ървайн. Пътувахме до Сан Диего и нагоре са резглеждане на някои забележителности - Уорнър Брадърс, Юнивърсъл студио, Родео драйв и др. Поводът беше сватба на племенник, която се състоя в Темекюла - прекрасен винарски район с много изби - цели имения, които можеш да отседнеш и дегустираш. Краят на октомври и началото на ноември е чудесно време за там. Бяхме в този период 2007г. времето беше по-добро от май. 2
Дани Магелани Публикувано: 21 януари Публикувано: 21 януари преди 53 минути , Oscar каза: Здравейте! 🥰 Нова съм във форума и това е пилотната ми тема. Планирам по-мащабно приключение в Лос Анджелис – в края на октомври / началото на ноември. Мисля престоят ни там да е 21-дневен. Двама възрастни сме. Посещавали сме САЩ немалко пъти (или по-правилно е да кажа: за немалко време), но това, дай Боже, ще е първото ни пътуване до Града на Ангелите (и въобще – в Калифорния). Тъй като нощувките са предостатъчно, се чудя дали първите 6-7 дни да не се настаним в Orange County, разглеждайки обстойно целия район, преди да се качим нагоре, към сърцето на L.A. Как ви се струва това като идея? Според вас, в O.C. ще има ли с какво да уплътним споменатия брой дни? По принцип, не сме сред най-капризните туристи – искрено се радваме на всякакъв тип атракции, обичаме просто да се разхождаме из нови места и т.н. Мисля, че този план звучи доста разумен – ще има елемент на градация, започвайки от по-спокойната част на мегаполиса и придвижвайки се към същинската част. Също, билетите е OK да ги закупим още сега, нали? В момента съм на етапа по организиране на самото пътуване, затова и не задавам въпроси на други теми. 🙂 Благодаря на всички! Задължително кола под наем! Убер е скъп средно давах по 70-80 долара за по две отсечки на ден, разстоянията в ЛА са големи. А и така ще можете да избирате по периферията по-евтини мотели с паркинги. 1
Яничка Публикувано: 21 януари Публикувано: 21 януари преди 5 часа, Oscar каза: Също, билетите е OK да ги закупим още сега, нали? Да, за регулярни авиокомпании е добре да се вземат билетите от по-рано. Не гледай задължително с отправна точка София. Виж цените от Европа до САЩ, а до Европа ще стигнеш с нискотарифните. Така обикновено е по-ниска цената на целия билет. При нискотарифните обикновено е обратно - от по-рано цените са високи. Затова за тях почни да следиш цената и я вземи, когато падне преди пътуването. Като представител на женския пол не мога да не обърна внимание, че САЩ е любимо място за шопинг. Предвидете си място в куфарите за на връщане. Имат чудесни разпродажби и качествени марки дрехи. 1
Oscar Публикувано: 22 януари Автор Публикувано: 22 януари Много благодаря за полезните насоки, момичета! 🌷 Оценявам всяко мнение! Ще отговоря без директни цитати. О, да, разбира се, че ще сме с кола – то, това, специално за САЩ, мисля, си се подразбира. 🙂 Сан Диего обмислям да го оставим за друго посещение – знам, че е много близо до L.A., но ми се иска да се фокусираме изцяло върху града, в който ще сме. Със сигурност ще отделим време и за шопинг. 😉 Но все още най-много ме вълнува въпросът дали е OK да запазим две места за настаняване: едно – в Orange County (за 5-6 дни), и друго – в самия Лос Анджелис? Просто защото четох, че разстоянията никак не са малки и е препоръчително, ако имаме намерение да ходим няколко пъти до Orange County, да си запазим хотел направо там, а не да караме всеки ден с колата, понеже ще заминава много време в трафика. Вие на какво мнение сте по този въпрос? Звучи ли ви като добра идея?
Alexander Публикувано: 22 януари Публикувано: 22 януари Не е лоша идея, един от най-тежките трафици който съм виждал е точно в този град… 1
Mamas Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари Трафикът наистина е тежък, но има опции за платена магистрала по част от пътя. Зависи къде ще сте отседнали в ЛА. Аз бих си зпзила нощувки в Ориндж Каунти и заради красивите плажове и залези. Ние пътувахме два пъти към ЛА и ако трябваше да ходим повече, щяхме да запазим хотел там.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега