Прескочи до съдържание

В коя посока бихте направили Околосветско пътешествие? Изток или запад?

Препоръчани мнения

Публикувано:

В коя посока бихте направили Околосветско пътешествие? Изток или запад?

От една страна в посока запад се чувствам по-добре, мога да издържа дългия ден, който се получава, по-лесно от късия, който би бил в посока изток.

Също при посока запад най-често предстои кацане в САЩ и може би има минимален риск да се съсипе цялото пътуване ако някой агент се заяде, но това предполагам е супер малко вероятно.

Интересен е варианта през Южна Америка, който май в момента не съществува. Не говоря за полет Буенос Айрес - Шанхай, а по-скоро за Сантяго - Великденски о-в - Папеете или кой да е град в Юнжна Америка до Фиджи/Хавай и т.н. Мисля, че такива полети не съществуват в момента?

От друга страна в посока изток принципно е по-бързо, но колко да е по-бълзо, сумарно няколко часа, може би до към половин ден. При едно такова пътуване примерно за 20 дни не е много спестеното полетно време, но все е нещо. Полетите биха били предимно нощни, коета за мен е за предпочитане, защото не се губи ценно дневно време и се пести от нощувки за сметка на удобното спане разбира се.

Пресичането на линията на деня също има значение в коя посока, но не мога да си представя кое е по-интересно, пресичал съм я.

Сигурно има и други причини да се избере едната или другата посока, за който не съм се сетил.

• Замислям се 1
Публикувано:

Конкретно полета Великденски о-в - Папеете не съществува, но полетите Сантяго - Оклънд и Сидни си се изпълняват. Отделно си има полети от САЩ до Папеете, така че е възможно да се мине оттам, просто няма да можеш да включиш всичко.

И на мен от гледна точка на джетлага повече ме и харесва движение на запад.

• Харесвам 1
Публикувано:

Отвреме-навреме ми излизат такива оферти и като че все тръгват на изток.

Ако имам време бих го направила без значение от посоката. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , darinamarinova каза:

В такава посока, че да оцеля хубавото време (между 5 и 25 градуса) на местата, където ще бъда 😄

То изток или запад няма да повлияят много на това.

• Харесвам 1
Публикувано:

Трябва да уточниш, че става въпрос със самолет. Иначе ако е с лодка то на запад е посоката. Прекосяваш Атлантика, после Тихият океан, Индийският и си завъртял обиколката.

Дани Магелани
Публикувано:

Аз пътувах София - СФ - Фиджи - Оукланд със самолет и от там обратно с кораб през Френска Полинезия и Хавай до СФ и пак самолет до София.  За мен джет лаг, при пътуване на запад, е по-тежък. Но не намерих други убедителни причини да тръгна на изток от София до Нова Зеландия и да направя пълен кръг. Може би сега има подходящи полети от София на изток до НЗ, но тогава не намерих подходящ за мен вариант. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.