Прескочи до съдържание

Най-евтиният ви хотел? Колко, кога, къде? (+/- защо, как, какво?)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Темата е топ, знам. По-добре от готвенето. 

Споделете най-евтиният хотел (палатка не се брой) на вечер. 

При мен:

$4

2010г

Камбоджа. 

Стая с баня. Някъде в село на брега на Меконг. 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 45 минути , some1 каза:

Темата е топ, знам. По-добре от готвенето. 

Споделете най-евтиният хотел (палатка не се брой) на вечер. 

При мен:

$4

2010г

Камбоджа. 

Стая с баня. Някъде в село на брега на Меконг. 

Няма да е полезно за читателя, ако не се посочва поне име на хотел и локация.

Темата може да се разшири като се посочва за всяка държава попадението - ниска цена и добро ниво на хотела, макар че това е субективно усещане.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ваучерите по 19Е за 2 нощувки в двойна стая за А&O хотелите/хостелите, дето минават в половин Европа, не мисля, че има какво да ги бие, освен ако някой не е попаднал на някой бъг в системите за резервиране или не е платил с бонуси от Експедия или нещо друго от този род… 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:

6$ Ванг Виенг Лаос. Стая с баня климатик и телевизор.

10$ Кута Бали-стая с климатик и телевизор, външен басейн и включена закуска за двама

• Харесвам 3
Публикувано:

@jorocontrola e прав и за Европа в актуалната ситуация няма как по-евтино, освен ако не е грешка – та по 9,90€ във фамилна стая/вечер с баня миналата година в Ротердам, Венеция и Грац.
А цени от преди 15 г. малко са извън рамките вече. Тогава вероятно и в България е имало места за 10€ на вечер. 
В Камбоджа, Индонезия, Виетнам и т.н. пак има стаи по 10€  и по-малко, и даже не са зле, друг е въпросът, че ние като изглезени богати европейци 😃 сме склонни да дадем двойно повече, за да е наистина топ изживяване. 😃
По ковид също имаше изцепки - наех апартамент на последен етаж в Поморие с място за пет човека с огромна покривна панорамна тераса към края на юни 2020 г. за 20 лева на вечер от руснак в airbnb. На плажа можеше мач да се играе - нямаше никой, а времето топ. Мога да работя навсякъде и онова лято половината го изкарах така. Сега, уви, са високи цените в близките локации, но обмислям варианти на изток. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Е, азиатски хотели по $5 и ваучерите за А&О са си безспорни победители. Иначе за мен - 2-3 нощувки в Холидей Ин Салвадор, апартамент безплатно, но поради грешка, неясно защо ми върнаха платеното след време.

• Харесвам 2
Публикувано:

Сещам се за един хостел, ама хубав, с големи тройни стаи само за нашата си компания от шестима в топ-центъра на Истанбул, буквално лепнат за "Св. София" за по 6 долара на вечер. Ама това още по-студентско време, трябва да е било есента на 2002 г. Отговарях за една групичка италиански и хърватски студенти, които бяха по обменна програма при нас и понеже бяха с карти ИнтерРейл, решихме да се метнем на нощния влак към Истанбул.

• Харесвам 2
Публикувано:

А може и да ви плащат за нощувка, имал съм такива случаи. При веригата Accor се събират точки и се плаща част от нощувката с тях, примерно струва 125 евро, плащам 120 с точки и 5 с пари. Като се мине през топкешбек връщат 6-10% от цялата сума, тоест примерно 12 евро. 

Това работеше доскоро, но последните ми нощувки си седят на pending и confirmed вече с месеци, та може би не е актуално.

• Харесвам 3
Публикувано:

Center Hostel,в центъра на Санкт Петербург(50 метра от Невски проспект),през 2019 година-3 нощувки със закуски за четирима-54 лева!Закуската беше каша,но имаше неограничено количество чай!

• Харесвам 1
Публикувано:

Последният евтин за мен хотел, в който съм отсядал, е Global Center в Чънду. Бях в командировка и практически не съм плащал нищо за нощувка.

Global Center—The World's Largest Single Building That Can Accommodate 3  Pentagons | Zaha Hadid |4K

Публикувано:

Едно от най-добрите ми попадения беше Summer Island Maldives, което в ризорт на Малдивите, а не местен остров. Там февруари 2021 платихме по 135 лв. за самостоятелно плажно бунгало с люлка и плаж точно отпред и по 165 лв. за бунгало над водата. И двете цени бяха за двама с включени изобилни закуски и вечери на блок маса.  

• Харесвам 4
Публикувано:

Сетих се. Миналата година един доста хубав хотел във Вилнюс, не в стария град, но много удобен с директен градски автобус от/до летището, че кацахме там в полунощ. три нощувки със закуски по 5 долара. С любезното спомоществувателство на expedia 😄 

• Харесвам 4
Публикувано:
3 hours ago, saved_ said:

Едно от най-добрите ми попадения беше Summer Island Maldives, което в ризорт на Малдивите, а не местен остров. Там февруари 2021 платихме по 135 лв. за самостоятелно плажно бунгало с люлка и плаж точно отпред и по 165 лв. за бунгало над водата. И двете цени бяха за двама с включени изобилни закуски и вечери на блок маса.  

Е то по Ковид всички бяха свалили гащите.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 7 часа, master_of_germs каза:

Сетих се. Миналата година един доста хубав хотел във Вилнюс, не в стария град, но много удобен с директен градски автобус от/до летището, че кацахме там в полунощ. три нощувки със закуски по 5 долара. С любезното спомоществувателство на expedia 😄 

Кой е хотелът? Цените във Вилнюс не са приятни и се учудвам. Или си попаднал на грешка.

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 17 часа, neuromancer каза:

А може и да ви плащат за нощувка, имал съм такива случаи. При веригата Accor се събират точки и се плаща част от нощувката с тях, примерно струва 125 евро, плащам 120 с точки и 5 с пари. Като се мине през топкешбек връщат 6-10% от цялата сума, тоест примерно 12 евро. 

Това работеше доскоро, но последните ми нощувки си седят на pending и confirmed вече с месеци, та може би не е актуално.

Аз от години ползвам нещо подобно. Когато резервираш хотел през Expedia/Orbitz и го платиш с тяхната виртуална валута (т.е. нула пари), минаване през топкешбек носи 7-12% реални пари от пълната стойност на резервацията.

Безплатното е хубаво, ама е още по-хубаво да пътуваш и да ти плащат 🙂

Иначе ако не броим лоялните програми и плащания с точки реално най-евтините ми настанявания са били в Индия и Югоизточна Азия - в някои по-малки градчета съм нощувал в приличен хотел със закуска за по €2-€3 на стая. Преди няколко месеца също така спах за €5 в Карс, Турция, в централен 3* хотел със закуска.

• Харесвам 9
Публикувано:

Забравих за Expedia 🤭

Миналия февруари с тяхна подкрепа нощувахме за кратко в хотел до BKK за 2 долара, като за тази сума ни взеха и ни откараха обратно до летището и ни консултираха откъде точно да хванем безплатния автобус до другото летище DMK, че "защо да давате излишни пари за транспорт".

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 2
Публикувано:

В момента пътувам из Виетнам и редувам самостоятелни квартири по половин милион донга на ден с хостели за 90 хиляди (5.70 лв.). Ако оставим инфлацията и покупателната способност настрана, и сравняваме цифрите (по обменния курс в лева, по времето, което е правена резервацията), то...

...почетното 3-то място се заема от Asia Hostel в Алмати - с 1200 тенге на вечер, тогава равни на 5.40 лева! Много му бяха - спалнята ми се намираше в някакво подземие подобно на бункер, но помня че гледахме една доста добра казахстанска комедия във всекидневната!

IMG_20260125_100311.jpg.58a75fd8b4e810e83dd277e067f4c5da.jpg

Второто място се пада на Blue Diamond Hostel в Батамбанг, Камбоджа, като само за първата вечер се излъгах да платя $2.50 - цената на място беше $2 - или 3.50 лева! Задушна стая, не се диша въпреки малкото вентилаторче до леглото и съответно - трудно се спеше. Но пък имаше плувен басейн и страхотна компания от случайно срещнати пътешественици, преживяването си струваше!
IMG_20260125_095900.jpg.526430d928821bde8f13d29580affbb8.jpg

Победител е един от най-мизерните хостели, на които съм попадал - The Signature Hostel, в Баку. Впечатляващи снимки на модерна сграда, луксозна рецепция... Твърде съмнително, и с право! На място - сградата на снимките се оказа близкия мол, а хостела беше в соц. панелка от другата страна на улицата (отне ни доста време да го открием!). Снимките на рецепцията бяха истински - но самата тя се оказа фасада, прикриваща че леглата в спалнята нямаха чаршафи, a персийски килими - едно от долу, и едно от горе. Съдържателите бяха иранци, така че персийските килими пасваха някак естествено:) Сиииилно ме съмняваше да ги перат след всяко използване, или изобщо, та стигаха до там че предложих на двете девойки, които бях взел с мен (те настояваха за бюджетни нощувки!) да се преместим някъде (отказаха ми:)! Цената долу е за 2 нощувки за 3-ма, т.е. сметката излиза по 2.76 лв. на човек на вечер.

IMG_20260125_100214.jpg.8b8b4d74b09d26121f203ba3afca328c.jpg

П.П. Разрових се и намерих документирано, че през 2014-та съм платил 125 рупии за легло в стая в Лумбини, Непал, което по онова време е било 1.77 лева - официално най-евтината ми нощувка! Само че подозирам 1.77 лева преди 12 години бяха доста повече като стойност, и затова не го слагам в класацията официално:)

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

Преди малко повече от 10 години - 170 паунда за 7 нощувки НВ в 4* хотел в Малта за двама в топ сезон през фалиралия преди 8 години Lowcostholidays.co.uk

48 паунда за двама на all incl. 7 нощувки в 4 * хотел в Менорка преди 7...8 години - грешка на onthebeach.co.uk   /публикувал съм тук, че когато зареждат в ноември и/или коригират цените си във февруари - март често излизат грешки/

65 лева за 7 нощувки в бутиков пентхаус в Салоу, в топ сезон на брега на морето от грешка на АГОДА, която уважиха. За съжаление не пътувах и я предложих тук -  в сайта, но АГОДА не позволиха смяна на име и ми дадоха компенсация. 

5 нощувки със закуски в апартамент в 4 * хотел на Гран Канария на брега на морето през ММТ за около 150 лева

Първите нощувки в A&O hostels бяха по 7.50 евро на човек със закуска. Тогава и публикувах темата, която не будеше много интерес в началото ....

5 нощувки в много добър апартамент в комплекс на първа линия в Свети Влас за трима за около 150 лева през sunsine.co.uk - топ сезон

5 нощувки в апартамент в съвсем нов затворен комплекс в Ахелой през Букинг за 135 лева, като половината ги покри Букинг заради едни реферали, които можеше да си даваш сам и сега се сетих, че имаше период когато с тези реферали се резервираше ден по ден заради бонуса и нощувките излизаха 30 до 50 % от обявената цена

Грешката на Букинг с безплатните атракции в Дубай /и за други места, разбира се/- заради тях хотелите бяха практически без пари в общата сметка.

• Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.