Прескочи до съдържание

Нова Зеландия през февруари

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ще ходим в Нова зеландия през февруари, направихме груба програма, като първите няколко дни имаме само идея накъде ще ходим и ще решаваме ден за ден - обикновено така правим, но приемам предложения. Полетите са купени с безплатна канселация и могат да се сменят, но цените вече са тройни спрямо когато ги купувах и предпочитам да не сменям повече. Дайте идеи и кажете дали ви се струва адекватна програмата. 

26.02 Полет от София

28.02 - Кацане в Окланд в 13.35 ч. Имаме си букната кола, както и на всички други места, де, и се чудим дали направо да тръгнем нанякъде или да останем една нощувка в Окланд и тогава да тръгваме. 

28.02-06.03 - тук имаме букната кола с взимане от Окланд и връщане пак в Окланд. Гледахме варианта да я вземем от Окланд и да я оставим на летището в Таупо или Роторуа, но цената става брутална и решихме, че ще си запазим следващия полет от Окланд нататък. 

Планът за околията ще ни бъде: 

Мислим да тръгнем нагоре към New Chums Beach, да се завъртим в региона и после да слезем надолу до Роторуа и Таупо - там да направим калните бани, почивка около езерото и разходки. Гледахме и Тауранга, но ми се струва, че ще е същото като на някои от другите места, които сме планирали. Първоначално трябваше да кацаме в Ню Плимът и да тръгнем нагоре с колата към Окланд през светещите пещери и подобни, но полетите се смениха и сега тръгваме и се връщаме пак в Окланд. Така че ще трябва да въртим повече около него. 

Въпросът тук е: за плажове къде е по-хубаво - New Chums Beach т.е. на изток или Bay of Islands? По-оптимално ми се струва да направим кръг - първо до New Chums Beach и региона и да слезем надолу към Таупо и Роторуа и накрая ще се върнем в Окланд. 

06.03 - Полет до Нелсън от Окланд - тук ще се завъртим в резервата и околията, гледахме също, че има много живописни гледки. Имаме кола също. 

07.03 - Нелсън и околия

08.03 - Нелсън и околия

09.03 - Полет от Нелсън до Queenstown - идеята е първия ден да отделим на Queenstown, а на 10.03 ще си букнем екскурзия с малък самолет + круиз в Milford Sound. Това го планираме като полудневна екскурзия. 

10.03 - Milford Sound

11.03 - Queenstown - тук ще търсим някакви дневни трипове с колата да гледаме нещо. Чудехме се за Дънедин, но не знам дали си заслужава да се ходи до там в някой от дните. 

12.03 - Полет до Окланд и обиколка на града през този ден

13.03 - Връщане към София

Знам, че изглежда като неособено планирано нещото, но искаме нарочно да сме по-свободни и да решаваме в рамките на деня къде ни се ходи - букваме хотел от днес за утре, палим колата и отиваме. 🙂 Така направихме в Австралия и ни се получи супер. 

Приемам идеи: 

1. Какво може да се види около Окланд в рамките на периода 28.02-06.03

2. За плаж къде е по-хубаво да се отиде - New Chums или Bay of Islands? При второто ще загубим повече време да ходим нагоре и после да се връщаме... Видях, че има и летища и полети от Окланд за по 30 минути, но не ми се иска сега пак да канселирам полети и да буквам нови, защото цените вече станаха безобразни. 

3. Около Куинстаун предполагам ще има какво да се гледа за ден-два с колата? 

4. Не сме слагали градове като Крайстчърч и Уелингтън - грешка или по-скоро да ги пропуснем? 

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Loverboy каза:

Ще ходим в Нова зеландия през февруари, направихме груба програма, като първите няколко дни имаме само идея накъде ще ходим и ще решаваме ден за ден - обикновено така правим, но приемам предложения. Полетите са купени с безплатна канселация и могат да се сменят, но цените вече са тройни спрямо когато ги купувах и предпочитам да не сменям повече. Дайте идеи и кажете дали ви се струва адекватна програмата. 

26.02 Полет от София

28.02 - Кацане в Окланд в 13.35 ч. Имаме си букната кола, както и на всички други места, де, и се чудим дали направо да тръгнем нанякъде или да останем една нощувка в Окланд и тогава да тръгваме. 

28.02-06.03 - тук имаме букната кола с взимане от Окланд и връщане пак в Окланд. Гледахме варианта да я вземем от Окланд и да я оставим на летището в Таупо или Роторуа, но цената става брутална и решихме, че ще си запазим следващия полет от Окланд нататък. 

Планът за околията ще ни бъде: 

Мислим да тръгнем нагоре към New Chums Beach, да се завъртим в региона и после да слезем надолу до Роторуа и Таупо - там да направим калните бани, почивка около езерото и разходки. Гледахме и Тауранга, но ми се струва, че ще е същото като на някои от другите места, които сме планирали. Първоначално трябваше да кацаме в Ню Плимът и да тръгнем нагоре с колата към Окланд през светещите пещери и подобни, но полетите се смениха и сега тръгваме и се връщаме пак в Окланд. Така че ще трябва да въртим повече около него. 

Въпросът тук е: за плажове къде е по-хубаво - New Chums Beach т.е. на изток или Bay of Islands? По-оптимално ми се струва да направим кръг - първо до New Chums Beach и региона и да слезем надолу към Таупо и Роторуа и накрая ще се върнем в Окланд. 

06.03 - Полет до Нелсън от Окланд - тук ще се завъртим в резервата и околията, гледахме също, че има много живописни гледки. Имаме кола също. 

07.03 - Нелсън и околия

08.03 - Нелсън и околия

09.03 - Полет от Нелсън до Queenstown - идеята е първия ден да отделим на Queenstown, а на 10.03 ще си букнем екскурзия с малък самолет + круиз в Milford Sound. Това го планираме като полудневна екскурзия. 

10.03 - Milford Sound

11.03 - Queenstown - тук ще търсим някакви дневни трипове с колата да гледаме нещо. Чудехме се за Дънедин, но не знам дали си заслужава да се ходи до там в някой от дните. 

12.03 - Полет до Окланд и обиколка на града през този ден

13.03 - Връщане към София

Знам, че изглежда като неособено планирано нещото, но искаме нарочно да сме по-свободни и да решаваме в рамките на деня къде ни се ходи - букваме хотел от днес за утре, палим колата и отиваме. 🙂 Така направихме в Австралия и ни се получи супер. 

Приемам идеи: 

1. Какво може да се види около Окланд в рамките на периода 28.02-06.03

2. За плаж къде е по-хубаво да се отиде - New Chums или Bay of Islands? При второто ще загубим повече време да ходим нагоре и после да се връщаме... Видях, че има и летища и полети от Окланд за по 30 минути, но не ми се иска сега пак да канселирам полети и да буквам нови, защото цените вече станаха безобразни. 

3. Около Куинстаун предполагам ще има какво да се гледа за ден-два с колата? 

4. Не сме слагали градове като Крайстчърч и Уелингтън - грешка или по-скоро да ги пропуснем? 

Не видях Хобитон. Ако сте с деца, а и за порасналите, е интересно. Едно селище на Мари, или поне спектакъл с песните и танците им, е добре да се види. Киви птица - също, в специалните места, защото в природата нямате шанс.

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Не видях Хобитон. Ако сте с деца, а и за порасналите, е интересно. Едно селище на Мари, или поне спектакъл с песните и танците им, е добре да се види. Киви птица - също, в специалните места, защото в природата нямате шанс.

Да  се чете маори. Редакторът ми пак се бъзика.

Публикувано:

По първия въпрос - правила съм корабче Bay of island и трипа ми хареса - имаше много делфини, които играеха около корабчето. Пътят от Оукланд до там го проспахме, че ни беше последния ден от пътуването и вече се бяхме насладили на гледки. Има какво да се види - помня някакви водопади, но не е нещо уау.

Но понеже търсите плаж да ви кажа, че плажовете на повечето места в посочения период стават да се видят, но не и за плаж. Сезонът вече е приключил и вероятността да духа и да вали е много голяма. Та ако търсите да видите плаж има какво да си изберете, но ако търсите плажуване според мен са възможни разочарования.

Ходихме и в посока New Chums Beach , но не стигнахме чак до него.  В тази част има красиви плажове, но както казах духа доста и не е за плажуване. Мисля, че Вили и Мия бяха обикаляли подробно тази част. @mia69 тагвам я. Ние обикаляхме по това крайбрежие на път за Роторуа. Така, че аз ви препоръчвам тази програма.

На Южния остров правих Милфорд и ми хареса.  Гледките около Куинстаун също си заслужават. Нелсън - не беше в програмата ни, за разлика от всичко останало, та ми е трудно да преценя интересите ви. Няма да ви стигне време за всички хубави места, но пък ще огледате и като нещо ви грабне вниманието ще го разгледате. 

Публикувано:

И нашето пътуване беше през месец февруари.

Още един глас за Хобитон, и то от човек като мен, който не е фен на филма. Ние тръгнахме от Окланд към Матамата.

Както и ти си загатнал, между Окланд и Роторуа е пещерата Waitomo със светещите животинки (glow-worms). Мен лично доста ме впечатли, макар че е въпрос на вкус. 

Маорско селище, както вече са ти предложили, също силно препоръчвам. Маорите са първата ми асоциация за Нова Зеландия, интересно е да се видят танците им и как се плезят 🙂 Ние ходихме в Whakarewarewa близо до Роторуа.

Там някъде в региона е Wai-O-Tapu Geothermal Wonderland, също емблематично за НЗ с гейзери и не сам:

image.jpeg.74e9e4ee9359166e9530980c81c282be.jpeg

Над езерото Таупо преди години правеха полети с хидроплан. Ако има още и ако ви интересува. Готино преживяване е.

image.jpeg.44763ba26102f6fd589066b04bfba60b.jpeg

За Уелингтън е въпрос на лично предпочитание. Аз лично не съжалявам, че я включихме, напротив, беше приятна разходка. 

Правихме безплатен тур на парламента, интересно беше, все пак не е някоя европейска столица. 

С Wellington cable car се качихме горе за гледки над града:

image.jpeg.8bc517f5d0c5ec788f2b068514020ba1.jpeg

В общи линии уникална дестинация. Насладете и се 🙂 

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Благодаря на всички! 

Гледам по новините, че има страшна буря, канселирани полети и закъснения, затворени пътища, а ние летим другата седмица. Не знам какъв е шансът да се оправи времето... или да мисля как да сменям за Австралия, ако стане по-зле... 

Още един въпрос: искали ли са ви интернационална шофьорска книжка? Аз имам тази на СБА, но никъде не са ми я искали, винаги бългаската ми е била достатъчна, тъй като си има латиница. 

• Шок 1
Публикувано:
Преди 1 час, Loverboy каза:

Благодаря на всички! 

Гледам по новините, че има страшна буря, канселирани полети и закъснения, затворени пътища, а ние летим другата седмица. Не знам какъв е шансът да се оправи времето... или да мисля как да сменям за Австралия, ако стане по-зле... 

Още един въпрос: искали ли са ви интернационална шофьорска книжка? Аз имам тази на СБА, но никъде не са ми я искали, винаги бългаската ми е била достатъчна, тъй като си има латиница. 

Здравей 🙂 На първо място стискам палци бързо да се оправят нещата и да успееш да сбъднеш тази мечта 🙂 Понякога страшните бури отшумяват и за седмица, понякога последствията са по-тежки, но пък НЗ са страшно огранизирани и вярвам, че може да ти се получат нещата.

Относно интернационлната книжка (тази дето изглежда като бележник с печати), ми я искаха на единия остров, но на другия - НЕ. Така че според е въпрос на компания, ако не и на служител.

Стискам палци за положително развитие и скорошни снимки 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.