Прескочи до съдържание

Какво да се прави 5 дни в Ханой?

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Скъпичко за хора, които са пътували с чекиран багаж за под 250-300 евро от Европа до много азиатски страни. Но времената се менят.

Аз го виждам като прилична цена за периода - обаче не знам доколко интересно ще е в Ханой за НГ и изобщо какво може да се види в околията? Не ми се висят по 15-20 дни на дестинация, но за 5-6 реални дни там, какво бихте препоръчали - да речем, ако взема и децата с мен? Някъв плаж на нормално разстояние? Някой летял ли е от там до сингапур на магелански цени в периода около НГ?

Публикувано:
преди 15 минути , MayaS каза:

Не, София - Ханой - София. Ние до Сайгон не ходихме.

може ли и теб да помоля за малко повече инфо какво се прави за 5-6 дни в Ханой и близката далечина :)

Публикувано:
Преди 1 час, new one каза:

може ли и теб да помоля за малко повече инфо какво се прави за 5-6 дни в Ханой и близката далечина 🙂

В Ханой 2 дни. В близост - Халонг бей, Нин бин, Транг ан.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, new one каза:

може ли и теб да помоля за малко повече инфо какво се прави за 5-6 дни в Ханой и близката далечина 🙂

5-6 дни в Ханой няма какво да се прави. 2 дни са достатъчни. Наблизо няма какво. По надалеч има, но зависи колко далеч. Ха Лонг, Сапа, Нин Бин, Тран Ан.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 40 минути , MayaS каза:

5-6 дни в Ханой няма какво да се прави. 2 дни са достатъчни. Наблизо няма какво. По надалеч има, но зависи колко далеч. Ха Лонг, Сапа, Нин Бин, Тран Ан.

Добре, да задам така въпросът, ако имаш възможност да отговориш: Ако си за 5-6 дни с деца за нова година, с полет, който каца в Ханой, как би ги разпределила? Децата предпочитат да има плаж/басейн/воден парк или атракциони, а майките са с подобно мнение, но без атракционите, а с възможност за масажи, плюс по-лежерна разходка. Бащите нямаме проблем 🙂

Публикувано:
преди 39 минути , new one каза:

Добре, да задам така въпросът, ако имаш възможност да отговориш: Ако си за 5-6 дни с деца за нова година, с полет, който каца в Ханой, как би ги разпределила? Децата предпочитат да има плаж/басейн/воден парк или атракциони, а майките са с подобно мнение, но без атракционите, а с възможност за масажи, плюс по-лежерна разходка. Бащите нямаме проблем 🙂

За плаж нямам мнение. Не ходя на такова нещо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако не бъркам, там в северен Виетнам си има зима и няма да става за плаж около Нова година, та трябва да летите на юг.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

Ако не бъркам, там в северен Виетнам си има зима и няма да става за плаж около Нова година, та трябва да летите на юг.

ми не знам, затова си питам 🙂 Доколкото виждам, средните градуси са като в Дубай тази нова година, като може да се качат и до 30, а може и да са около 18-20 при по-студено време - знам ли? Та си търся дневен ред като за 5-6 дни в Ханой и околността - прочетох доста мнения и са в двете противоположности - от нямане какво да запълни дори цял ден, до спокойно оставане за седмица с екскурзии наляво-надясно. Моята идея да отидем там е основно за нещо ново за Новата година, което да не еултра претъпкано и туристическо, но може и да съм объркал дестинацията, затова си питам

да тагна освен @T.E.Lawrence@Duke и ако искат, да се включат - приемам всякакви съвети по темата

П.С. Благодаря на модератора, който е създал отделна тема по въпросите ми

Публикувано:

Температурите ги смятай 15-25 градуса. Прецени дали ви е ОК за плаж. На мен сигурно ще ми е хладно. 

За мен могат да се запълнят 5 дни, като обаче се правят и турове извън града (горе са ти ги споменали). Между другото, зависи и колко са големи децата. Нашето примерно доста ни сваля темпото (което не е задължително да е лошо де) и неща, които бихме гледали за 2 дни, отиват на едни 4 понякога, като добавим кафенце, обедна почивка, детска площадка.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

Температурите ги смятай 15-25 градуса. Прецени дали ви е ОК за плаж. На мен сигурно ще ми е хладно. 

За мен могат да се запълнят 5 дни, като обаче се правят и турове извън града (горе са ти ги споменали). Между другото, зависи и колко са големи децата. Нашето примерно доста ни сваля темпото (което не е задължително да е лошо де) и неща, които бихме гледали за 2 дни, отиват на едни 4 понякога, като добавим кафенце, обедна почивка, детска площадка.

мерси, все повече се чудя дали да не направя, със съответното доплащане де, вместо 6 дни в Ханой, 3 дни в Бангкок и 3 в Сингапур, като НГ да е в Сингапур. Мнения?

Публикувано:

За Виетнам са ти отговорили, като най-удачен е варианта предложен от @Цвете Имай предвид, че покрай Нова година навсякъде ще бъде лудница от туристи...

Ако се чудиш как да уплътниш 6 дни и се откажеш от Виетнам, аз бих предложил програма, която направихме преди близо две години покрай априлската ваканция - 2 дни в Сингапур, 2 дни в Джокякарта и 2 дни в Куала Лумпур. Тази на пръв поглед пълна еклектика, всъщност действа изключително въздействащо защото включва нещо като събирателен образ на ЮА...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Duke каза:

За Виетнам са ти отговорили, като най-удачен е варианта предложен от @Цвете Имай предвид, че покрай Нова година навсякъде ще бъде лудница от туристи...

Ако се чудиш как да уплътниш 6 дни и се откажеш от Виетнам, аз бих предложил програма, която направихме преди близо две години покрай априлската ваканция - 2 дни в Сингапур, 2 дни в Джокякарта и 2 дни в Куала Лумпур. Тази на пръв поглед пълна еклектика, всъщност действа изключително въздействащо защото включва нещо като събирателен образ на ЮА...

Звучи интересно - и аз се чудих за Куала Лумпур (Джакарта май не е за мен - предпочитам цивилизацията) - имаш ли я разписана

Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, new one каза:

Плаж на остров. Виж темата на Станислав. Програмата му е много добра.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, new one каза:

Звучи интересно - и аз се чудих за Куала Лумпур (Джакарта май не е за мен - предпочитам цивилизацията) - имаш ли я разписана

Не, не говоря за столицата Джакарта, а за Джокякарта - изходната точка за посещение на два от най-забележителните храмове на Индонезия - Prambanan и Borobudur...

• Харесвам 2
Публикувано:

Ханой зимата си е от хладно до студено. Като може да е и под 15 градуса при мал шанс до към 20+ при късмет. Също, според откъде духа вятъра, един ден може да е приятно, другият студено. 

Плаж абсурд, дори при голям късмет с времето и да си морж, януари не. От друга страна, тогава не вали, и  там са може би най-хубавите дневни трипове - ха лонг бей, по-малко пренаселения и също красив кат ба. Два топ трипа до нин бин - там кок и транг ан (аз лично не съм фен на спане отделно в Нин Бин и местене на багажи, чекирания пак ... отделно вечер в Ханой има много повече какво да се прави). Разни други по-малко популярни трипове... Самия Ханой има какво да се види ден-два също.  Супите на Северен Виетнам си пасват добре с хладното време. 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

Ханой зимата си е от хладно до студено. Като може да е и под 15 градуса при мал шанс до към 20+ при късмет. Също, според откъде духа вятъра, един ден може да е приятно, другият студено. 

Плаж абсурд, дори при голям късмет с времето и да си морж, януари не. От друга страна, тогава не вали, и  там са може би най-хубавите дневни трипове - ха лонг бей, по-малко пренаселения и също красив кат ба. Два топ трипа до нин бин - там кок и транг ан (аз лично не съм фен на спане отделно в Нин Бин и местене на багажи, чекирания пак ... отделно вечер в Ханой има много повече какво да се прави). Разни други по-малко популярни трипове... Самия Ханой има какво да се види ден-два също.  Супите на Северен Виетнам си пасват добре с хладното време. 🙂 

Много благодаря, а ти лично между 6 дни в Ханой с дневните трупове и алтернатива по 3 дни в Бангкок и Сингапур или Куала Лумпур и Сингапур, какво би избрал за периода на нова година? Като новогодишните празненства също са ни важни

Публикувано:

Аз съм предубеден  и не съм фен на големите местения за кратко време, хвръкни тук, чекни там, г* път да види. Обичам и вечерта да мога да разгледам местата на спокойствие, но това е субективно, зависи какво предпочитате и стила на пътуване. 🙂 

В Банкок със сигурност ще има разни планирани неща и вероятно ще е най-зрелищно.  В Ханой съм бил доста отдавна на Нова година и си беше странно, по комунистически, обстановката беше тип "Опасен чар" с Тодор Колев, като влезе с куфарчето и едни олд скуул шайни диско болс. 🙂  Предполагам вече е различно. Виж Сайгон на юг си е размазвация и зрелище. Всичко живо се изсипва с моторетките да празнува, заря и т.н. 

От изброените Куала Лумпур ми е най-никакво място. Бетонна джунгла и не мога да възприема цена на малкото уиски колкото дневен трип във Виетнам. 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Много благодаря, значи Куала Лумпур отпада, остава да реша измежду:

- само Ханой

- само Бангкок

- само Сингапур

- комбинация на две от трите посочени дестинации

за което приемам всякакви мнения - аз съм от хората, които, когато не знаят нещо, питат и се доверяват на експертите. Ако знам, няма нужда да питам, а да питам само да си правя вятър на клавиатурата, е обида и за мен, и за отсрещната страна, която си е отделила от времето, за да отговори. Засега може би клоня към разделяне на трипа на Бангкок и Сингапур по 3 дни, но още не съм решил окончателно. Гледайки цените, като не ми се занимава да правя превъртания през страни на Запад от нас, то Търкиш ми идват на около 800 евро, което не е много магеланско, но силно ме съмнява да паднат? Или греша? Виждам, че връзката Бангкок-Сингапур е най-добре с Тай, нали, че от Скуут няма особено добри отзиви, а ще имаме и куфар да чекираме (поне 1), макар да не обичам да пътувам с много багаж. Тай дали имат промоции по някое време, както имат Еър Азия?

Публикувано:

5 дни в Ханой - твърдо не.

Не ти знам програмата. Но 1.5 - 2 дни в Ханой. 1 ден Халонг бей. Полет до Сайгон за нова година (Тет) + 1.5 ден за града. 1 ден за тур по делтата на Меконг. 

Полет обратно за Ханой.

Ако искаш плаж - полет до Фу Куок за 2-3 дни.

Друго - полет до Хуе - и от там Хой Ан + околности за 2-3(4) дни.

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:

Аз бих взела самолети  София - Ханой - Фу Куок - Сайгон - София.

И тур до Ха Лонг бей задължително.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Дани Магелани каза:

Аз бих взела самолети  София - Ханой - Фу Куок - Сайгон - София.

И тур до Ха Лонг бей задължително.

Прегледах - няма нормални вътрешни полети към момента. А да рискувам със скъп полет, без да имам вътрешни, ми е малко рисково

Публикувано:
9 minutes ago, new one said:

Прегледах - няма нормални вътрешни полети към момента. А да рискувам със скъп полет, без да имам вътрешни, ми е малко рисково

Към техния Тет не само няма добри цени, няма и места. За нищо. Дни преди. Ял съм го. FYI.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, new one каза:

Много благодаря, а ти лично между 6 дни в Ханой с дневните трупове и алтернатива по 3 дни в Бангкок и Сингапур или Куала Лумпур и Сингапур, какво би избрал за периода на нова година? Като новогодишните празненства също са ни важни

Тази нова година празнувахме в Ханой. Пълно е с rooftop барове с жива музика. И една заря уникална имат 15 минути без спиране. Запозва в 23:45 и свършва в 00:00ч.

Времето беше супер приятно - около 25 през деня и около 20 вечер.

Ние бяхме 3 дни в Ханой. Хубава храна, безкрайно евтини и хубави масажи, обиколки из града . Като цяло - супер евтина дестинация

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 39 минути , new one каза:

Вчера закупих различни (общо 4) вътрешни полети  с Vietnam airlines, директно през сайта. Цените са от 80 до 140 Евро на билет (различните отсечки), с включен чекиран багаж. 

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, new one каза:

Аз ще чакам промоция на Търкиш, за да се тръгва от София. Имам опция и от Абу Даби, ако излезе нещо към Виетнам. До там с Уиз.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.