Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, 

съпругът ми има една мечта с може би 15-годишна давност, която живот и здраве ще осъществим следващия фервуари. ( трябваше да е преди да навърши 50, но се движим с 2 г. закъснение поради различни причини и смяна на приоритетите.) Искам и ще дам всичко от себе си да му я сбъдна тази мечта, както той си я представя, ни ще ми е нужна и вашата помощ. 

Насочили сме се към Френските или Нидерландските антили. Нямаме американски визи и не искаме да си вадим баш сега. Може би клоним най-вече към Гваделупа, Мартиника, Санта Лусия, Сен Мартен. Най-вероятно ще са 2 острова за по 6-7 дни, защото в групата ще има човек с намалена подвижност, но приемам съвети всякакви.

Засега планът за пътуване е София-Париж с Еаsy jet и от Париж с Air Caribes. Мулти сити билет с отиване до Гваделупа и връщане от Мартиника и полет м/у тях. ( или с кола до Букурещ и оттам с Air France, ако изпадне оферта и с уговорката, че там имам съпорт от колеги, паркинг, хотел на преф.цени, ако се наложи нощувка).

Много ще ми е полезно мнение от някой, бивал из тези места да сподели хинтове за логистиката, както и кратка съпоставка на островите. Бихме обмислили и Нидерландски острови, ако везните наклонят натам. Към момента круиз не е опция. Обичаме да сме лежерни, да  усетим местния вайб и ритъм.

Той си представя пури, ром, хамаци, (бели) пясъци, вила с басейн, шнорхелинг - неорганизиран, гмуркане - организирано, обикаляне по различни плажове с кола, малко културен туризъм и лесни трекове.

Заложила съм и някакъв бюджет, защото следя цени на билети и настаняване, но и тук ще ми бъде полезно да споделите - кога да резервирам, има ли промоции и пр.

Досега на далечни плажни дестинации е бил на 3 сейшелски острова, няколко малдивски и в Египет, ако се брои екзотично.

Благодаря, че ме изчетохте като начало! 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 минути , bibi каза:

Здравейте, 

съпругът ми има една мечта с може би 15-годишна давност, която живот и здраве ще осъществим следващия фервуари. ( трябваше да е преди да навърши 50, но се движим с 2 г. закъснение поради различни причини и смяна на приоритетите.) Искам и ще дам всичко от себе си да му я сбъдна тази мечта, както той си я представя, ни ще ми е нужна и вашата помощ. 

Насочили сме се към Френските или Нидерландските антили. Нямаме американски визи и не искаме да си вадим баш сега. Може би клоним най-вече към Гваделупа, Мартиника, Санта Лусия, Сен Мартен. Най-вероятно ще са 2 острова за по 6-7 дни, защото в групата ще има човек с намалена подвижност, но приемам съвети всякакви.

Засега планът за пътуване е София-Париж с Еаsy jet и от Париж с Air Caribes. Мулти сити билет с отиване до Гваделупа и връщане от Мартиника и полет м/у тях. ( или с кола до Букурещ и оттам с Air France, ако изпадне оферта и с уговорката, че там имам съпорт от колеги, паркинг, хотел на преф.цени, ако се наложи нощувка).

Много ще ми е полезно мнение от някой, бивал из тези места да сподели хинтове за логистиката, както и кратка съпоставка на островите. Бихме обмислили и Нидерландски острови, ако везните наклонят натам. Към момента круиз не е опция. Обичаме да сме лежерни, да  усетим местния вайб и ритъм.

Той си представя пури, ром, хамаци, (бели) пясъци, вила с басейн, шнорхелинг - неорганизиран, гмуркане - организирано, обикаляне по различни плажове с кола, малко културен туризъм и лесни трекове.

Заложила съм и някакъв бюджет, защото следя цени на билети и настаняване, но и тук ще ми бъде полезно да споделите - кога да резервирам, има ли промоции и пр.

Досега на далечни плажни дестинации е бил на 3 сейшелски острова, няколко малдивски и в Египет, ако се брои екзотично.

Благодаря, че ме изчетохте като начало! 🙂

Правила съм 7, 15 и 23 дневен круиз по тези ширини. За пътуване до друг континент е малко да е 7-дневен, не е оправдано. Денят на качване и слизане се губят в обработка и настаняване. Има толкова много неща да се гледат и вършат на кораба - спектакли, презентации, дейности, плаж..., че е добре да имате поне 5 дни само на вода за тези дейности, иначе се обезмисля круиза. За MSC , Принцес и по-горен клас го казвам. За по-ниско бюджетните круизи може да не е така. На мен 7 дни до Бахами с MSC  не ми бяха достатъчни, а имахме 3 дни само на сушата и другите на вода. 

Публикувано:

За нас Карибите не са в дневния ред, но имам готов план. Ние сме разглеждали Мартиника, Гваделупа, Сен Мартен и Сент Барт. Логистично първите 3 са лесни с директните полети от Франция и Нидерландия, а Сент Барт малко по-сложно, се достъпва от тях. И аз избрах същия пътен план като теб, с Air Caraibes или Air France от Париж е най-удобно. Има промоции, проследи ги. Сега е рано да купуваш за февруари 2027, към 6 месеца по-рано. 

В сравнението на природа и плажове Сент Барт губи яко от останалите. Плажовете на Гваделупа на мен ми харесват най-много, но и на Сен Мартен има хубави. Сравнявахме островите и по други параметри и се спряхме на Сен Мартен, защото има: добра инфраструктура, повече в холандската част, но тя е презастроена, а във френската е по-спокойно; има достатъчен избор на настаняване из целия остров за всеки джоб; дестинацията не е луксозна като Аруба примерно, но и не е мизерия (аз на мизерия не отивам); островът не е малък, но и не е много голям и при желание може да се обиколи целия; има много ресторанти и заведения и качеството на храната е отлично, което ми е много важно. Харесала съм си места и във френската, и в холандската част и мисля да разделя престоя и в двете части да останем, когато отидем. Не ми харесва, че американците са налазили острова, те са главния туристически контингент, заради тях американския долар е като официална валута там. Но си давам сметка, че поради близостта на САЩ навсякъде из Карибските острови е така. Цените на Сен Мартен няма да те изненадат, все едно си във Франция, или в България напоследък 🙂
В непосредствена близост до Сен Мартен е Ангуила, къде има разкошни бели плажове. Имам идея и там да направим кратък престой, но нямам план. 
Относно период за посещение аз съм си намислила т.н. нисък сезон (август, септември, октомври), първо заради 3 пъти по-високите цени във високия сезон (особено видно за хотелското настаняване), второ защото времето си е супер без тежката задушаваща влажност и жега в януари/февруари (проследих миналата година). Трябва да се внимава в ураганния период, макар че м.г. се разминаха леко. В ниския сезон има голям минус, доста заведения затварят и не работят през август обичайно. Във високия сезон минусът е обратното, тъпкано с хора, вкл. тези от круизния туризъм, заведенията фул = цените надути. Съветът ми е да поразгледаш цените на конкретни места, хотели, ресторанти и турове за февруари 2027 и след това да направиш избор на остров(и). 

• Харесвам 3
Публикувано:

И на мен ми се въртят някакви планове в главата. Относно Air Caraibes , гледах преди няколко дни и вероятно още има по 450евро двупосочни билети Париж - Гуадалупе за много дати през следващите месеци. Чудя се дали при разни промоции ще паднат, кога обикновено са такива промоциии колко може да се счита за добра цена.

Публикувано: (редактирано)
преди 15 минути , Бръмбар каза:

И на мен ми се въртят някакви планове в главата. Относно Air Caraibes , гледах преди няколко дни и вероятно още има по 450евро двупосочни билети Париж - Гуадалупе за много дати през следващите месеци. Чудя се дали при разни промоции ще паднат, кога обикновено са такива промоциии колко може да се счита за добра цена.

Това е добрата цена, ако е за следващите месеци значи, че е last minute. Това е уловка, защото цените на хотелите въобще не са ниски сега във високия сезон, плюс че в добрите няма места. Провери си, на почти сигурно са останали места в скапани настанявания и са скъпи. Те хотелите там, знаеш, 5 звезди реално са 3,5 макс 4 откъм обслужване най-вече, а 4 звезди да се очаква ниво на 3. Ако настаняването е тип Airbnb, почти сигурно ще трябва кола за придвижване до ресторанти и магазини. Тези неща със сигурност важат за Сен Мартен, мисля, че за Мартиника и Гваделупа е същото.

Edit: Скоро не съм отваряла Air Caraibes и Air France но м.г. редовната цена на двупосочен Париж-Френски Антили беше 600+ евро. Всяка цена надолу ще е окей. Аз мисля да купя на Ер Франс при еднаква цена с Ер Карибес, защото часовете на полетите на Ер Франс са по-добри, по спомен. 

Редактирано от Jenbel
  • Харесвам 2
Публикувано:

От това, което гледах съвсем ласт минит трудно се намират да ги докараш с двете посоки до 450, едната ако е 218, другата е нагоре, но имаше за по-нататъшните месеци вкл.декември и началото на януари - прозореца при тях е една година. Аз  се интересувам за догодина и то към февруари по-скоро. Но засега са доста неопределени планове и не знам дали изобщо ще се реализират, ама си гледам. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря за споделеното. Искаме да идем на топло, когато тук е студено, та затова ще е във високия сезон. Разгледала съм и съм набелязала вили с басейни. Цените ми се сториха ок за 4-6 човека 1400-2200 Е за 5-7 нощувки. Май не ни се ходи на хотел. Кола под наем ок 500 Е за същия период и предполагам още толкова за застраховка. За 2 двойки ми се чини ок. И за другия о-в е същото. ( Гваделупа и Мартиника съм гледала основно)

Публикувано:

Миналата година бях на Мартиника и Гваделупе. Според мен са прекрасни, но при нас всеки ден беше различен, качвахме вулканите, ходихме на водопади, други разходки на красиви места. Като комплексност са чудесни. Иначе ако ще е само за плажове, не знам дали всеки ще бъде толкова очарован. Лично аз много ги харесах, защото почти навсякъде отиваш и лежиш под палма, няма организирани плажове с шезлонги. Само на Гваделупе на св Анна имаше. На плажовете е много спокойно също, никой не вика, не кряка, чисто е, хората си почиват. Та дните винаги бяха сутрешен плаж и нещо друго след това или обратно за залеза. Около Гваделупе може да се отиде на близките острови, които били чудесни, но аз нямах време за тях. Навсякъде наемахме самостоятелни жилища, които имаха добре оборудвани кухни, за да може след дълъг ден да си почиваме на верандата с вечеря. Цените в магазините са доста високи, особено на месото, но може да взимате морски неща от рибари сутринта. Кола е задължителна, пътищата на места са тесни, а на входните точки за качването на вулканите може да е напрегнато, защото няма място. Трябва да се внимава и по кое време се отива, защото в последните години имат сериозни проблеми със сарагасума. Мечтата за белите плажове не мисля, че е изпълнима, защото такива има само на света Анна, а там е най голям гъч и всичко извън огражденията е пълно с водорасли. За шнорхелинг също не е уау, поне няма корали, може да се гледат риби и костенурки, аз имах гъсмета да видя такава докато пасе трева по дъното. Ако си седите на басейн в къщата, не мисля, че ще усетите карибски вайб, трябва да се обикаля. Вижте задължително кога е карнавалът, случайно го уцелихме и е много забавно, всеки град празнува на различен ден. Гваделупе може би ми хареса повече, особено в Basse Terre. Отново казвам, че лично за мен е много хубаво, но не е същото като романизираните телевизионни сериали.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз си представям подобна програма, но може би с дни, в които само да сменяме плажовете. Басейнът е опция, защото в някакъв момент една част от групата може да качва вулкан или да се къпе във водопад, а другата да лежи на басейна. Така  почивахме на Пралин и беше сууупер.

Колата също е задължителна. Имаме някакъв опит със Сейшели. Че не е като по ТВ е ясно. На Мае Бобмарлитата с растите до кръста търгуваха открито с трева, а може би и не само. Автентичното ни харесва. За белите плажове също съм му казала да посмали очакванията. 🙂На Св.Лусия видях бели и черни, ама май логистиката е тегава.

Публикувано:

Да, и аз имах мечта за АБС островите, Доминиканската република и остров, където и сниман сериала Убийства в Рая.,

Осъществих мечтата си с круиз тръгващ от Ла Романа за 9 нощувки и акостиране отново в Ла Романа в първите 2 седмици на 2026-та.

9 острова за 10 дни.

през Мадрид, с Ибероджет, който има полети във вторник и събота. 
Хубаво е ден два по-рано преди отпътуване с кораба да сте наблизо до порта за отпътуване.

Програмата изготвена от мен, с около 6 месеца обмисляне на детайлите.Пътувахме само аз и съпругът ми с кораб, на който бяхме 

преди година, по-малко стрес за нас.

посетени острови

Аруба,

Кюрасао, 

Бонер

малък Бонер 

Барбадос

Гренада

сейнт Лусия

Тортола

Остров Испанольола- Пунта Кана и Ла романа

Екскурзии на място на всеки остров в пъти по-евтини от тези на корабите. Имат страхотни оферти за обиколки и на всички острови се произвежда

Ром и пури.  Навсякъде местните са любезни и в помощ на туристите.

• Харесвам 7
Публикувано:

Според мен с круиз въобще не може да видиш нищо от същността на островите. На Гваделупе се засякох с познат  който беше на круиз и каза  че единственото време, което имат им стига единствено да видят някой плаж или да ги заведат да им вземат парите за нещо. За природа не може да стане и въпрос.

• Харесвам 2
Публикувано:

Обмисляхме и вариант круиз, но това живот и здраве ще го оставим за след пенсия, когато (надеждата умира последна 🙂 ) децата ще започнат да ни плащат пътуванията.

Return on investment, дето се вика.😎 

Към момента колебанието се свежда го Гваделупе и Мартиника или Гваделупе и Ст.Мартин, или Мартиника и Ст.Мартин като може би решаващ ще се окаже факторът цена и сложност на логистиката.

• Смея се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.