Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Удариха ни колата и взех кола под наем от Autounion в София.

Беше неделя в 17 часа. Отидохме до Сапарева баня и по пътя мъжът ми каза, че не му харесват спирачките, тъй като се усеща нещо като удряне, когато спира. Усеща се само при висока скорост. На следващия ден им се обади и се разбра да сменят колата.  Направиха го и ни дадоха по-добра кола. След седмица върнахме колата, но ми казаха, че според тях сме изкривили спирачните дискове на първата кола, тъй като в сервиза са казали, че са ужасно криви и това се получава при рязко спиране на мокър път. Бях платила за пълна застраховка, но ми обясниха, че тя не важи ако вината е наша.

Не мога да разбера как е възможно да сме виновни. Не сме имали инцидент. Ръмеше. Нашата кола е електричка и той караше бавно по навик.  Смятам да се оплача на Комисията за защита на потребителите. Ако блокира двигателя, пак ли ние ще сме виновни? 

Днес взеха 130 евро за смяна на спирачни дискове.

Поисках доказателство, че сме взели колата с изправни спирачни дискове. И все още го чакам. В офиса ни казаха, че са проверили спирачките в сервиз преди да вземем колата. 

• Шок 3
Публикувано:

Изключително неприятно. На първо време бих поискала документ от сервиза, че спирачките са били изрядни преди да стартира вашият наем. Нека по-опитните кажат.

• Харесвам 2
Публикувано:

Пълни глупости.

Още като прочетох  симптомите ми беше ясно, че са криви дискове.

Никой ням няма как да докаже че сте я взели с изправни дискове.

Това се случва често, дисковете са ко суматив, ако са било стари или сменяни с евтини  , вероятността да се изкривят в още по-голяма.

В България дори когато са криви ги престъргват и пак карат, а тогава още по-лесно се изкривяват, защото стават тънки.

С две думи версии много,.

Аз лично  съм кривил и чисто нови -скъпи дискове, без да е било мокро,, след 15мин яко каране.

Скапана компания е това, да покажат къде пише, че не влизат дисковете.

По същата логика може и съединителя да не влиза.

• Харесвам 3
Публикувано:

Абсурд. Тия хора срам нямат. Дисковете наистина са консуматив и явно колата не е била във форма принципно. Сега вече зависи какво точно пише в общите условия и какво сте подписали.

• Харесвам 1
Публикувано:

От къде и как ги взеха тия 130Е?

Ако сте платили депозита с кредитна карта, веднага пускайте charge back искане към банката. Прилагате договора за наем, където се вижда, че имате пълна застраховка. Както и кореспонденцията с фирмата, където твърдите, че проблема не е от вас.

Ако са били от кеш депозит, шанса е около 0. Но поне ще е за урок - всичко само с КК.

Те ако искат нека се пробват да доказват, че вие сте ги изкривили - нещо 100% недоказуемо. 

Ама са мизерници, де.

Публикувано:

От кредитната карта ги изтеглиха. Но не от депозита, а си записаха данните на картата в тяхната система. Депозита е платен с друга кредитна карта, тъй като не бях подготвена, че ще го искат. На сайта им пише, че се взима 0 депозит ако си с пълна застраховка, но не беше така.

Много неприятно. 

Публикувано:
8 minutes ago, Stryper said:

От кредитната карта ги изтеглиха. Но не от депозита, а си записаха данните на картата в тяхната система. Депозита е платен с друга кредитна карта, тъй като не бях подготвена, че ще го искат. На сайта им пише, че се взима 0 депозит ако си с пълна застраховка, но не беше така.

Много неприятно. 

Значи става дума за кражба на 130Е 😉, реално. 

Пускайте иск към банката си. Може и без доказателства на първи етап. Те да се обясняват как и защо имат номер на карта, несвързана с депозит и/или плащане на наема.

черното  = защо се съгласихте да платите депозит тогава?

Публикувано:

Защото в имейла с резервацията пишеше за депозит, но аз реших, че е за хора, които нямат пълна застраховка. 

Написах имейл на изпълнителния директор на Астреко Холдинг, който е собственик на Астреко Рент, с които имам договор. 

Сумата не е голяма, но не смятам, че ние сме повредили дисковете и трябва да платя за тях. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Ситуацията изобщо не е еднозначна. Да, изкривени дискове се случват и са консуматив, но тук има няколко важни момента.

Първо – още в началото сте сигнализирали за проблем със спирачките. Това означава, че дефектът е бил налице почти веднага след получаването на колата. Ако дисковете са били вече износени, престъргвани или по-тънки от допустимото, това е техническо състояние, което е отговорност на фирмата, не на клиента.

Второ – щом имате пълна застраховка, компанията трябва много ясно да посочи в общите условия, че спирачни дискове са изключени от покритието. Не може постфактум да се твърди „ваша вина“, без експертиза и без доказателство за състоянието на автомобила при предаването му.

Трето – фактът, че са изтеглили сумата директно от картата, без да минават през депозита, също е спорен момент. Това изисква изрично съгласие и ясна договорна клауза.

Сумата може да не е голяма, но въпросът е принципен. Ако нямат документ, доказващ техническата изправност на дисковете при предаване, позицията им не е особено стабилна. Жалба до КЗП или оспорване на транзакцията през банката също са варианти.

Аз лично не бих оставил нещата така. Не е въпросът в парите, а в принципа – защо да се приема подобно отношение и то по този начин?

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.