Прескочи до съдържание

Виетнам + Чианг Мей с тинейджъри

Препоръчани мнения

Публикувано:

Вчера мъжът ми имаше рожден ден и получи плик с картичка… в която имаше и разпечатка на самолетни билети Истанбул – Банкок – Истанбул за коледно-новогодишните празници 😄 неговият билет е подарък от децата , които дадоха от спестяванията си,  а аз взех останалите 4. Предвидливо бях поканила гости, за да се приеме по-леко 😂 Прие се много по-добре, отколкото очаквах… и сега започвам организацията.

Пътуването е 25 дни, тръгваме на 16.12. Планът за момента: Чианг Май + Златния триъгълник за 4 дни, после към съседна държава – най-вероятно Виетнам.

Имам два въпроса към по-опитните:

1. Кога е най-добре да купя полетите от/до Виетнам, предвид че е пик сезон около Нова година?

2. Къде бихте сложили 5–7 дни мързелуване на плаж във Виетнам – място, което е приятно за семейство, но да има какво да правят и тийнейджърите, и да не е супер сложно логистично?

Чета темите за Виетнам и със сигурност ще питам още.

П.С. Слагам тинейджъри в заглавието , защото те са отделна категория пътуващи и би могло да е от помощ на други като мен в подобна ситуация. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

здравейте,

Аз малко да повдигна темата, защото и ние пътуваме до Виетнам на 18.12. с тинейджъри и имам подобни въпроси.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 18.02.2026 г. в 19:05, Madonna каза:

Кога е най-добре да купя полетите от/до Виетнам, предвид че е пик сезон около Нова година?

Възможно най-скоро. :)

Знам, че планирате друго пътуване скоро и вероятно нямате време за планове за това - но поне нахвърляйте докъде/откъде точно във Виетнам ще летите и си съобразете датите с евентуалните по-ниски цени на билети. Т.е. трябва да направите базов план, съобразен с това къде ви се ходи и какви са общите прогнози за времето, че Виетнам е голям.
Около самата НГ не трябва да мърдате много със самолети – вредно е за бюджета.

Понеже скоро си търсех варианти за прибиране от Виетнам, забелязах, че Emirates изпълняват един път дневно отсечката Банкок (BKK)-Да Нанг и обратно в късни вечерни часове и често билетите им (с храна и чекиран багаж) са на абсолютно същите цени като на Air Asia, които летят до летище DMK в Банкок. За някои това може да е плюс, макар и при сравнително кратък полет.

Хубаво е да прочетете из форума отзиви за различните авиокомпании, защото имаше особености. Хайде, Air Asia са си ок и средна хубост, но за някои виетнамски а/к имаше откровено лоши отзиви. Нямам идея за кои обаче.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Argentique ме изпревари, щях да напиша същото. Виетнам е много голяма държава, проверете времето през декември в коя част на страната е топло, предполагам южната. Ние бяхме в Централен Виетнам през март м.г., в Хой Ан има прилични плажове, които природно приличат на нашето море. В Да Нанг същата работа, но като по-голям град е по-оживено и вероятно ще се хареса повече на тийнейджърите. Моята дъщеря /на почти 18/ не беше с нас на това пътуване, но като я познавам знам, че щеше да определи Хой Ан за скучно място, а Да Нанг - бива 😀.  Мисля, че декември е окей времето в Централен Виетнам, но си провери. 

Винаги можете да отидете на плаж на о-в Фу Куок, той е "на мода" така да кажа, обаче през декември всичко ще е фул, затова действай бързо, ако решиш за там. За Фу Куок има и редовни организирани екскурзии от България, та сигурно ще срещнете българи там. То ние в нашия хотел в Хой Ан засякохме група от Варна 😀

Като цяло знай, че във Виетнам няма "уау" плажове, природно Виетнам отстъпва сериозно на Тайланд /примерно сравнение/, но има прилично съотношение цена/качество на развити за туризъм места, където имат инфраструктура и хубави хотели, вкл. от големите вериги, места като Фу Куок и Хой Ан, примерно. Аз бях гледала такива места за плаж в южната част близо до Хо Ши Мин, дори хотел си бях харесала, но ние не стигнахме до там изобщо. Като се насочиш някъде пиши, да обсъдим местата. Гледай да не са забити в провинция или на село, че там е по-сложно логистично и децата няма да харесат със сигурност. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Според мен във Виетнам 3 места са задължителни - Ханой, Дананг и ХоШиМин.

Преди 3 г., в края на ноември, бяхме на море в Муи не, близо е до ХоШиМин, с автобус се пътува около 4-5 часа. Много ми хареса - спокойно, никакви хора, чудно беше 🙂  Също така в близост има бели и червени дюни 🙂 

Тази година, края на януари, началото на февруари бяхме в Дананг - 8 нощувки. Там също много ми хареса - чуден, огромен, спокоен плаж. Дананг е добра локация за почивка и обиколки, има много ресторанти и заведения. За масажите да не говорим 🙂  И за Мишленските кръчми 😄 Освен това, ние посетихме Хой Ан и кокосовата река, Хуе и БанаХил (дневни турове с кола и шофьор от хотела в Дананг). Единственият проблем беше, че морето беше доста бурно, постоянно имаше червени флагове и даваха да се влиза само до колене. Но си имаше оградени зони, където можеше да се влиза и по-надълбоко. Чадър и 2 шезлонга - 5 лв. 🙂 

Първите 4 снимки са от Муи не, следващите от Дананг.

DSC_0361-2.jpg

DSC_0419 (2)-2.jpg

DSC_0509 (2)-2.jpg

DSC_0584 (2)-2.jpg

20260130_130117.jpg

20260131_095904.jpg

20260205_132944.jpg

20260130_095334.jpg

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте!

Аз също имам резервирани полети за Банкок около Коледа и НГ. Откакто ги купих (преди около месец поне) следя къде да направим морската почивка от 27.12.2026 до 01.01.2027. Първоначално се бях насочил към остров Фу Куок (Виетнам), за където директните полети от Банкок започваха от 440 евро двупосочно (с VietJet) ... 😶

Преди 2-3 дни се появиха полетите на Air Asia и цената вече спадна на 192 евро:

image.png.0792ae2773d47f71886b7abafe33509f.png

Но според мен и това е изключително скъпо, предвид другите дати. Не знам дали ще паднат още обаче и затова се чудя дали и колко още да чакам, защото и цените на хотелите са много вдигнати в периода около НГ.

Пиша този пост по темата с цените, защото и аз ги следя.

Другото, което обмислям, е пак да се върна в Пукет (този път обаче ще бъдем семейно), тъй като е отправна точка за много допълнителните екскурзии (има много какво да се прави), а и за там има полети по 120 евро двупосочно:

За Ко Самуи и Да Нанг четох, че този период все още попада в дъждовния сезон и по-добре да не рискуваме за там.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , r_nikolov1 каза:

Другото, което обмислям, е пак да се върна в Пукет (този път обаче ще бъдем семейно), тъй като е отправна точка за много допълнителните екскурзии (има много какво да се прави), а и за там има полети по 120 евро двупосочно:

Можете да видите и Краби - оттам ги има доста екскурзии, които са и от Пукет, ама е по-спокойно една идея. Но на НГ надали. Ама сега ти е времето за купон. :smile:

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 часа, Argentique каза:

Можете да видите и Краби - оттам ги има доста екскурзии, които са и от Пукет, ама е по-спокойно една идея. Но на НГ надали. Ама сега ти е времето за купон. :smile:

Наистина дилемата ми е Пукет или Краби… но Симиланските острови, които не посетих миналия май месец, бих искал да ги посетя тази година, а от Краби няма как. Също така шоуто в парка “Fantasea” в Пукет също много ме впечатли и бих се върнал пак, пък и със сигурност и нашите ще се впечатлят, та сякаш затова повече клоня отново към Пукет. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.