Прескочи до съдържание

За Великден в Испания.

D_Dimitrov

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте взех билети от София-Малага рано сутринта на 9.04 и Мадрид-София на 15.04 късно вечерта и сега идва време да направя план. Разпределението за момента(като все още няма нищо резервирано) е следния:

09.04  Пристигане в Малага и разходка в града.Нощувка

10.04  Камино дел Рей - за него не съм напълно наясно с билетите и как да стигнем от Малага с обществен транспорт. Видях този сайт Plataforma Oficial de reservas Caminito del Rey и за този ден има само Guided tour билети. Нощувка

11.04  За този ден имаме най-много варианти и съмнения. Единия варинат е разходка до Ронда и нощувка в Малага. Другия и по-възможния за момента е сутринта отиване до Гранада и нощувка там. Като там бихме искали да посетим Алхамбра(видях този сайт Sitio oficial | Patronato de la Alhambra y Generalife, но за нашите дати няма билети) разхдока в Гранада и нощувка там. 

12-13.04 ден Сутринта отпътуване за Севиля където имаме 2 нощувки.Разходка в града и посещение на Alcazar(Buy your tickets to the Real Alcazar de Seville in Spain). Тук имам въпрос заслужава ли си билет с включени кралските стаи ?

14.04 Около обяд отпутуване към Мадрид. Кратка разходка и нощувка

15.04 Разходка в Мадрид и вечерта полет към София(Тук ако имате предложения за място където ще можем да си оставим куфарите в Мадрид ще съм благодаре.)

Приемам всякакви предложение за промяна на програмата и съвети дали да направим една нощувка в Гранада и от там за Севилия или да останем 3 в Малага. Както и всякаква допълнителна информация за Камито ще бъдат добре дошли. Благодаря предварително.

Публикувано:

Аз да кажа за кралските стаи в двореца в Севиля...ами стаи. Няма нищо, което да е по различно от останалите такива пак там. Само дето се подлагаш на допълнителни проверки, чакаш да излезе предната група за да влезете вие, не можеш да снимаш, дори няма да коментирам допълнителната цена... Бях преди 2 години и с нищо интересно не ги свързвам. Та съвета ми е, освен ако не искаш да се хвалиш пред приятели и не си някакъв луд фен на испанското кралско семейство, да ги пропуснеш. Няколко думи и за Ронда, за мен си беше откровение, личното ми откритие за безвремие , спокойствие и мир със себе си. Да се има предвид , че бяхме там много рано сутринта през декември около Коледните празници. По улиците на Стария град  нямаше никой , една мъгла се стелеше и само за кратко мяркаш я връх на църква, я разцъфнало портокалово дърво, я каменен мост или арената за бикове. Отлеснах се , ама съм пристрастна. Не знам как ще е по Великден, но не я пропускайте. Гледката от моста си струва да се изтърпи пътуването от Малага. Колкото до Каминито дел рей , няма нищо страшно.То си е разходка с гледки. Вземете си вода, обуйте си подходящи обувки и смело напред. Ако някой има страх от височини може да има лек дискомфорт, но наистина е добре обезопасено. Аз определено не съм най спортната натура, нямах проблем. Задължително сте с каски. Успех с планирането.

• Харесвам 5
Публикувано:

Е колко ще е с кралските спални 4-5€ отгоре. Мен също не ме впечатлиха, но дали за начинаещо посещение бих ги включила, отговорът е да. Ако сте семейно посещение, може и да се помисли струва ли си разходът по 2/3. Наистина не е нищо особено - просто бях и видях разни столове, часовници и подобни 😃 Най-много ме дразнеше разминаването на записа в слушалките с това, което виждаш - гидът в слушалките избързваше през по-голяма част от времето, както и че не даваха да се снима и непрекъснато някой те надзирава. Във Версай всичко свободно се снима, тия за какви се мислят 🤪Към 30-40 мин. се удължава посещението със спалните.
Сайтът обаче за двойно по-евтини билети е този:

https://alcazarsevilla.org/prepara-la-visita/

Другите не съм ти ги проверявала. Винаги първо гледам в гугъл мапс към кой официален сайт за билети ме препраща.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Е колко ще е с кралските спални 4-5€ отгоре.

Дияна , мисля че билет за тях се купуваше отделно и точно, защото е първо посещение има други интересни места дето биха могли да ги похарчат тези пари ,ама всичко е въпрос на приоритет.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, stebal каза:

Дияна , мисля че билет за тях се купуваше отделно и точно, защото е първо посещение има други интересни места дето биха могли да ги похарчат тези пари ,ама всичко е въпрос на приоритет.

Точно 5.50€ е разликата в двата билета - със и без спални. Наистина е въпрос на приоритети и светоусещане. Мен от целия Алказар най ме впечатли едно дърво гинко билоба в есенни тонове, ама луд на жълто се радва😂

IMG_5200.jpeg.71d0ff0e2084402dbffcf7098f8c3edf.jpeg

Същото го има и в Русе на централния площад 🙃

Авторът на темата @D_Dimitrov си мисля, че извлича есенцията на две мои отделни пътувания (4+7 дни) в едно - няма лошо, щом така му идва. Каминито дел Рей с обществен транспорт е много тегаво откъм време - въпреки слънчевия ден и бистрата синя река организираното посещение мен не ме впечатли. Ако нямах време или трябваше реално да плащам за тура към 50€, щях да предпочета да си мятам крачоли из Малага.

Алхамбра и Гранада си струват всяка възможна минута 😍

Севиля - комерсиална е и много туристическа, имах опасения, че със старт на пътуване от този град всеки друг в Андалусия ще бледнее, но това се опроверга. За мен там най-много си заслужаваха изгревите и нощните посещения на площад Испания, когато е безлюдно (жертва се малко сън 😉). Правихме го това упражнение всяка възможна сутрин и през 2/3 от вечерите

IMG_5526.jpeg.71be8ee631b7fe27238ffa3a44cf2c32.jpeg

IMG_5468.jpeg.ede595933b295c62a3983e31ad45c46e.jpeg

IMG_4721.jpeg.27d9ec2d4a928bc591580c89acdab365.jpeg

Иначе по залез е така

IMG_0331.jpeg.7e369708b1d22fd985e32ffed1657fcc.jpeg
и така с магията на съвременен телефон 😜

IMG_6294.jpeg.3cf958dec49fd364805592bc1b0b87f0.jpeg

Севиля е площад Испания и това е🤩

• Харесвам 11
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Благодаря за мненията. Решихме да включим Каминото,за да разнообразим малко от обикалянето на градове. Сега ще разгледам за организирани турове от Малага. За Алхамбра може ли дадете сайт, от който сте взимали билети ? Видях че има някаква Granada card, която включва Алхамбра, някой ползвал ли я е ?

Публикувано:

https://tickets.alhambra-patronato.es/en/

Това е официалният сайт за Алхамбра. 
Аз взех билетите Dobla de Oro, ама преди година и нещо бяха към 24€, а сега 32€. Тези обекти - музеи от Албасин имаха свободен вход в неделя. Малко бях избързала с покупката на по-скъп билет за всичко, но не бях разучила по-подробно, а и тогава разликата между билетите само за всичко в Алхамбра и тези с обектите от Албасин не беше голяма.

• Харесвам 2
Публикувано:

Оф досега търсих по имейлите си с коя фирма правих тура Каминито дел Рей с резервация през Експидия, а то било през профила на съпруга 😜

Добре че е тази тема, за да ми напомни за “пищова” с профилите и резервациите, който впоследствие загубих 😄

Тук съм писала и за тура, и за други приятни преживявания … ех🤩

Malaga South Experiences 

https://malagasouthexperiences.com/product/el-caminito-del-rey-entrada/#buy

Даже имат намаление и цената още е 50€ (намалена от 65€).

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 часа, ДиянаВ каза:

Оф досега търсих по имейлите си с коя фирма правих тура Каминито дел Рей с резервация през Експидия, а то било през профила на съпруга 😜

Добре че е тази тема, за да ми напомни за “пищова” с профилите и резервациите, който впоследствие загубих 😄

Тук съм писала и за тура, и за други приятни преживявания … ех🤩

Malaga South Experiences 

https://malagasouthexperiences.com/product/el-caminito-del-rey-entrada/#buy

Даже имат намаление и цената още е 50€ (намалена от 65€).

Благодаря за информацията, доволна ли си от тази агенция, защото и ние мислим да ползваме агенция за тура до Каминота, но десага гледах само в GetYourGuide ?

Публикувано:
преди 51 минути , D_Dimitrov каза:

Благодаря за информацията, доволна ли си от тази агенция, защото и ние мислим да ползваме агенция за тура до Каминота, но десага гледах само в GetYourGuide ?

Всички фирми правят едно и също според мен, освен ако не ти предлагат мини група до 8-10 човека. От видяното на място, какво се случва:

- транспортират те с голям автобус до единия край - North Access Caminito del Rey

- разделят групата на части и поверяват към 20 човека на местния официален водач; ние бяхме към 40+ човека и ни разделиха на две; екипират хората задължително с каски и еднократни слушалки;

- следва се съответната група и водач, като всяка група има различен цвят каска;

- изминава се маршрута и се излиза от другия край при El Chorro.

От фирмата съм доволна, в смисъл точно си изпълняваха ангажиментите. А и някое от предложенията в GetYourGuide със сигурност е на тази фирма, след като аз купих тура през Експия с бонуси.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , ДиянаВ каза:

Всички фирми правят едно и също според мен, освен ако не ти предлагат мини група до 8-10 човека. От видяното на място, какво се случва:

- транспортират те с голям автобус до единия край - North Access Caminito del Rey

- разделят групата на части и поверяват към 20 човека на местния официален водач; ние бяхме към 40+ човека и ни разделиха на две; екипират хората задължително с каски и еднократни слушалки;

- следва се съответната група и водач, като всяка група има различен цвят каска;

- изминава се маршрута и се излиза от другия край при El Chorro.

От фирмата съм доволна, в смисъл точно си изпълняваха ангажиментите. А и някое от предложенията в GetYourGuide със сигурност е на тази фирма, след като аз купих тура през Експия с бонуси.

Благодаря за информацията.

Публикувано:

За мене кралските стаи в севилския Алказар бяха единственото загубено време в Андалусия.

Каминито дел рей е красиво, определено. Прекаляват с рекламата и с цената, която трябва да се плати. Ако имам възможност да си избирам маршрут сред природата, Ел Торкал де Антекера за мене беше далеч по-интересен, но с обществен транспорт съвсем няма да е достъпен.

• Харесвам 3
Публикувано:

Непремено идете в парка Ретиро в Мадрид, пласа Майор, Сол, Кралския дворец. 

Препоръчвам ви ресторант Тополино в центъра на Мадрид. Имат супер паеля. Това е ресторант бюфет.

https://www.topolino.es

Жалко, че няма да съм в Мадрид точно тогава да ви направя лично едно кръгче, но ще се накефите. Страхотен план!

• Харесвам 4
Публикувано:

Ако е лошо времето в Мадрид, отидете във военноморския музей, който е безплатен. За съжаление, обаче, не може там да се оставя багаж.

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря на всички за информацията. Постепенно започваме да избистрям плана, 2 нощувки в Малага(единия ден с тур до Каминито) след това 1 нощувка в Гранада(с посещение на Алхамбра) след това две нощувки в Севиля(за тук букнах билети за Алказар) и накрая една в Мадрид. За Алхамбра гледам за билети в този сайт https://tickets.alhambra-patronato.es/en/?utm_source=chatgpt.com, но за съжаление за мойте дати там няма билети, имате ли някакви други препоръки за билети и има ли шанс да дебна е този сайт да се появят билети ?

Публикувано:

Има шанс за билети за Алхамбра, пускат на порции по различно време на деня. Гледай да следиш в работно време какво пускат. Не се занимавай с прекупвачи по възможност.

Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Има шанс за билети за Алхамбра, пускат на порции по различно време на деня. Гледай да следиш в работно време какво пускат. Не се занимавай с прекупвачи по възможност.

Добре, ще следя сайта.

Публикувано:
преди 13 минути , neuromancer каза:

В getyourguide, expedia, Viator видя ли за билети?

Да, в тези сайтове има но цената е двойно по-висока от тази в официалния сайт. Мисля да следя в официалния сайт за билети и в краен случай като наближи датата да потърся в тези сайтове.

Публикувано:

Здравейте успях да взема билети за Алхамбра от официалния сайт. Все още нямаме план за първия ден в Малага(полета ни каца в 9 сутринта). Някакви предложения за този ден в Малага ?

Публикувано:
На 27.02.2026 г. в 15:03, Crazy Horse каза:

Препоръчвам ви ресторант Тополино в центъра на Мадрид. Имат супер паеля. Това е ресторант бюфет.

https://www.topolino.es

Необходима ли е предварителна резервация за късен обяд/ранна вечеря в ден понеделник?

Публикувано:
На 27.02.2026 г. в 15:11, master_of_germs каза:

Ако е лошо времето в Мадрид, отидете във военноморския музей, който е безплатен. За съжаление, обаче, не може там да се оставя багаж.

Само гледайте да не е понеделник. Днес колкото и музея да проверих, всичките бяха затворени. 

преди 14 часа, Duke каза:

Необходима ли е предварителна резервация за късен обяд/ранна вечеря в ден понеделник?

Съмнявам се, че правят резервации в такъв тип ресторанти. Поне в тези които съм посещавал не е имало такава опция. Днес съм минал покрай този ресторант, но чак сега видях темата. Иначе щях да го пробвам.

Публикувано:
На 2.03.2026 г. в 7:44, Duke каза:

Не, ще се намери място мисля. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.