Прескочи до съдържание

София - Лима

Препоръчани мнения

Публикувано:

София-Лима с Търкиш има определени дати за края на април/началото на май за 1000евро. Това добра цена ли е според вас? Един приятел обмисля пътуване натам и цената варира от 1000 до 1300/1500, като 1000 я дават най-ниската. Всички полети имат обща продължителност 34-40 часа - или с между 12-22 часа престой в Истанбул после с 3-часов в Панама + стоповър не видях къде, или с кратък престой в Истанбул, но голям 10-20 часа престой в Панама и то вечерта. Евтината цена е за по-голям престой в Панама. 
Да кажем, че е склонен да постои толкова по летищата, 1000евро как е като цена? От Истанбул проверихме директно, но цените са по-високи, отколкото от София. 

Публикувано:
преди 5 минути , Kosta Grudov каза:

София-Лима с Търкиш има определени дати за края на април/началото на май за 1000евро. Това добра цена ли е според вас? Един приятел обмисля пътуване натам и цената варира от 1000 до 1300/1500, като 1000 я дават най-ниската. Всички полети имат обща продължителност 34-40 часа - или с между 12-22 часа престой в Истанбул после с 3-часов в Панама + стоповър не видях къде, или с кратък престой в Истанбул, но голям 10-20 часа престой в Панама и то вечерта. Евтината цена е за по-голям престой в Панама. 
Да кажем, че е склонен да постои толкова по летищата, 1000евро как е като цена? От Истанбул проверихме директно, но цените са по-високи, отколкото от София. 

Най- голямото заблуждение в главите.на 99,99% от българите е, че с прословутите и вечно предлаганите като единствен вариант Turkish airlines е най- евтино. От Истанбул на изток може би да, но от Европа към Америка НЕ. Air France и Iberia имат къде къде по-евтини полети, при условие, че се купят поне шест месеца предварително, разбира се излитайки от Мадрид или Париж. Пример: миналата година двупосочен билет Мадрид- Сантиаго беше до края на август малко под 600 евро (за който аз си точех зъбите), уникална цена!, за Кито пак толкова горе- долу. Разбира се, ще трябва да се лети и до Мадрид или Париж, но и тук ако се купят билетите по- рано, пак цената е добра, а според връзката може и да няма пренощуване в тези градове. Полет Мадрид- Рио, Мадрид- Буенос Айрес, Мадрид- Лима и т.н. е много по- кратък от Истанбул - Америка. С една дума, евтини полети за Америка в последния момент няма как да се намерят.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
22 minutes ago, Kosta Grudov said:

Не е евтино. За дек '25 и ян '26 имаше полети от Лондон за по 570Е до Богота. От там за 100$-на до Лима.

Сега, ако апр-май е задължително, не знам.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз не разбрах точно какво се предпочита – Търкиш, удобно и лесно пътуване или евтин полет. От Мадрид за периода има по 700€+ двупосочно с Иберия.
Или други варианти

Screenshot(1).png.6a7573e215f39fbdb365b12c1dda4317.png

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 57 минути , Kosta Grudov каза:

София-Лима

Не знам дали съм споделял, но има един много екзотичен вариант за пътуване до Перу, който преди години направихме и останахме много доволни. Става дума за полети на Air Canada от Париж до Лима с възможност за комбиниран престой в двете посоки в Монреал и Торонто. На пръв поглед съчетанието между Канада и Перу изглежда доста еклектично, но всъщност е чудесно в своята цялост. Е, ние имаме близки приятели в Торонто и на връщане останахме няколко дни при тях, но дори и без подобен вариант подобно начинание си струва да се обмисли, естествено при наличие на добра цена. Работата е, че отсечката от Монреал/Торонто до Лима се изпълнява от Air Canada Rouge, което е нискотарифното подразделение на Air Canada. Освен, че се лети с В767, което може да мине за екзотика в днешно време, друга съществена разлика между двете компании няма - храна, напитки и т.н. са същите, но цената е значително по-ниска...

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря на всички, идеята по-скоро е удобно и лесно пътуване, а не евтин полет, датите са фиксирани, трябва да бъде в Лима на 1-ви май, а на 15-ти да тръгне от там наобратно. Пътуващият не е с опит, така че прекачвания през Европа с различни авиокомпании не биха били вариант. 
Идеята е дали 1000евро биха били ок като цена, защото има вероятно да се купят и на 1300. 

Но като гледам 700евро от която и да е точка на Европа + полети от България до там + багаж + евентуален хотел за ден в Мадрид примерно, под 900-1000 отново не виждам как ще стане. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 51 минути , Duke каза:

Освен, че се лети с В767, което може да мине за екзотика в днешно време

Се летеше :wink:, вече от около 5 години B767 на Air Canada Rouge са "пенсионирани". 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Фил каза:

Се летеше :wink:, вече от около 5 години B767 на Air Canada Rouge са "пенсионирани". 

Да, за съжаление е така! След като писах тук, погледнах от любопитство на сайта на Air Canada дали все още летят с В767 и разбрах, че тези прекрасни машини са пенсионирани. И друг път съм писал, но специално този модел ми беше любим - конфигурация 2+3+2, старите удобни седалки с достатъчно пространство за краката - определено бяха чудесни за дългите полети...

• Харесвам 1
Публикувано:

Щом датите са фиксирани (и за човек без опит)1000€ от София е  добра цена.Ако и някой служебно поема разходите - не ги жали ами му купи най-удобния полет.

Ако се гонеше бюджет , Play Ultra и Fly Level също летят от Мадрид с директни полети до Лима.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Kosta Grudov каза:

Благодаря на всички, идеята по-скоро е удобно и лесно пътуване, а не евтин полет, датите са фиксирани, трябва да бъде в Лима на 1-ви май, а на 15-ти да тръгне от там наобратно. Пътуващият не е с опит, така че прекачвания през Европа с различни авиокомпании не биха били вариант. 
Идеята е дали 1000евро биха били ок като цена, защото има вероятно да се купят и на 1300. 

Но като гледам 700евро от която и да е точка на Европа + полети от България до там + багаж + евентуален хотел за ден в Мадрид примерно, под 900-1000 отново не виждам как ще стане. 

Ok са 1000, в смисъл въобще не е сигурно дали ще уцелиш по-ниска цена с изчакване и без врътки като отделни билети и прочие...

• Благодаря 1
Публикувано:

Аз ще летя Мадрид - Лима в края на април с Plus Ultra, но хванах промо с включен багаж и избор на място през ноември (не по черен петък). Заедно с билета София-Мадрид на Iberia всичко ми стъпи на малко над 800 евро. Смятам го за добра сделка.

Има един хостел до летището в Мадрид - Hostelfly. Отсядала съм, приличен е, евтин, при желание и пеша може да се иде от там до летището. 

За мен най-добрия вариант е София- Мадрид-Лима с Iberia. Но в онзи момент разликата за мен беше 200-300 евро за една и съща отсечка.

Друг евтин вариант е Avianca с прекачване, мисля, че нямаха директен до Лима, но правят връзка.

Следете и Air Europe, може и там да изскочи нещо.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.