Marusinka Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Мили и услужливи на информация магеланци, компютърът ми ще се пръсне от файлове за Япония, но нямам грам време да ги обработя с мозъка си и да се подготвя заедно с трите деца (5г., 6г., 15г.) и великана Люк подобаващо за пътуването, което ми предстои след 2.5 месеца, затова се опирам на най-благонадеждния за мене източник - магеланския колектив 😍. Планът е следният: Ден 1: Кацане в Токио късно вечерта и чекиране в Токио Дисниленд за 4 нощувки. Ден 2, 3, 4: Вариант 1:Дисниленд, ДисниСии, Дисниленд; Вариант 2: Дисниленд, Дисниленд, ДисниСии - някой има ли съвет кой вариант да изберем или практически съвети за посещението в Дисниленд като цяло? Никога не сме ходили. Знам, че трябва да си инсталирам приложението на Дисни и да резервирам ресторанти предварително, но дотам. Ден 5: Токио: Асакуса → Скайтрий → крайбрежието на река Сумида Основни забележителности: Асакуса и храмът Сенсо-джи Токио Скайтрий Река Сумида Сенгаку-дзи – храмът и гробовете на 47-те ронини, плюс малък музей Tempura Daikokuya – прочут ресторант за темпура върху ориз. Kamiya Bar – исторически бар, известен със своя коктейл на основата на бренди. Ден 6: Токио: Мейджи → Хараджуку → Шибуя → Киото Основни забележителности: Храм Мейджи Хараджуку / улица Такешита Кръстовището Шибуя и статуята на Хачико Придвижване: Шинкансен до Киото следобед или вечерта. Ден 7: Киото: Фушими Инари → Арашияма Основни забележителности: Храм Фушими Инари Бамбуковата гора Арашияма – Мостът Тогецукьо Паркът с маймуните Иватаяма Самурай & Нинджа музей % Arabica Shoraian Ден 8: Ден в Киото → Вечер в Осака Киото: Кинкаку-джи (Златният павилион) Гион Осака: Дотонбори Izuju – деликатно, киотско суши. Gion Tsujiri – богати десерти и чай с мачa. Kani Doraku – ресторантът с големия движещ се рак, специализиран в ястия с раци. Mizuno – класически окаяки (японска „палачинка“). Kushikatsu Daruma – популярни пържени шишчета Хозендзи Йокочо – тясна уличка с фенери, уютни кръчми и малък храм. Ден 9: Хирошима: Парк на мира и музей Основни забележителности: Паркът на мира и Куполът на атомната бомба Музеят на мира Okonomi-mura – няколко етажа с места за хирошимско оконономияки. Nagata-ya – прочут оконономияки ресторант с пластове нудли. Ден 10: Мияджима → Токио Основни забележителности: Храм Ицукушима. Канатна линия до връх Мисен Kakiya – хайраши в различни варианти – печени, пържени, сурови. Yakigaki no Hayashi – специалитети с печени стриди и ориз със стриди. Anagomeshi Ueno – класическо оризово ястие с морска змиорка близо до фериботната станция. Придвижване: Връщане към Токио с шинкансен. Ден 11: Токио – свободна програма / отпътуване. Полетът ни е едва в 21:30ч. Така, това са ми въпросите: Съвети за нощувки - през кой сайт да резервирам нощувките извън Дисниленд? Хотел или AirBnB? Някой турист над 2 метра височина къде се е чувствал удобно? Храна - както сигурно сте забелязали, чат (наистина нямах време аз да си съставя програма) е препоръчл традиционни ресторанти във всеки град, който ще посетим, можете ли да ми препоръчате от личен опит допълнително? Примерно чаена церемония някой, ако е резервирал, или ресторант със звезда Мишлен, който да опитаме в последния момент? Придвижването - имат ли лесна система градският и междуградският транспорт? Много ме стресира придвижването с деца и багаж в Япония. Нищо не знам как става. Да вземем ли кола под наем? Такситата имат ли детски столчета? Задължителни ли са по принцип? Забележителности/преживявания - какво да добавя още в програмата? Струва ми се доста рехава. Не се интерсуваме от аниме. Иска ми се да гледаме сумо мач, но разбрах, че билети трудно се намирали. Не съм проверявала още. Така ли е? Разплащане - разбрах, че през ApplePay и Suica можем да се разплащаме навсякъде. Има ли смисъл от йени в брой? Ако да - колко да носим, ако се разплащаме предимно електронно? Дисниленд - ако сте пропуснали въпросите по-горе: някой има ли съвет кой вариант да изберем или практически съвети за посещението в Дисниленд като цяло? Никога не сме ходили. Знам, че трябва да си инсталирам приложението на Дисни и да резервирам ресторанти предварително, но дотам. Застраховка - коя международна застрахователна компания сте използвали за застраховка при пътуване до Япония? Не говоря само за медицинска, но и за канселиране на полети/по здравни причини и т.н. Едва вчера езервирахме самолетните билети, а в понеделник Дисни, така че не съм закупила застраховка все още за пътуването. Ще съм ви безкрайно благодарна за съветите!!! P.S. @Костов, за няколко дни разминаване и щяхме чукнем една магеланска среща в Япония 😄 Давай ми сега идеи наготово!
Дани Магелани Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Тагвам @samuraika, за да пиеш вода от извора. 1 1
Травеолани Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март Относно Дисниленд, моят опит е от парковете в Калифорния и Флорида. Нашият план беше да сме пред вратите половин час преди отварянето. Имаше различни опашки - за хора без абсолютно никакъв багаж (чанти, раници, колички и т.н.), които влизаха веднага, без проверки, и за хора с багаж. Разделихме се по двама на всяка опашка, тези които влязохме по-бързо направо на опашката за първата атракция. Имат апп, където следиш колко се чака за дадена атракция. Моят съвет е тези, които са супер популярни и се чака по много да ги направите рано сутринта, когато няма хора. Твоите деца са малки, така че няма да могат да посетят всичко. Това значи, че мама/тате ще влизат сами на някои атракции и се влиза на фаст пас лентите и почти няма чакане. Ако ви се налага да чакате, опашките като цяло вървят бързо, ние не сме чакали никога повече от 30 минути, а единият път бяхме в Дисниленд точно на Коледа. Всеки Дисниленд е различен, възможно е правилата да са други, но не вярвам да е много по-различни. Have fun! 1
Дани Магелани Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март Мисля, че @stanislavpp беше отсядал в хотел на Дисни в Токио.
Костов Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март @Marusinka за мен щеше да е истинско удоволствие да се видим и в Япония. Но моето пътуване до там може да претърпи сериозни промени ако това безумие в залива не свърши до май (летя с Qatar Airways). Ще дам мнение по въпросите ти макар да не мисля, че аз съм човекът който трябва да дава съвети за Япония. Никога не съм бил там. По въпроса за настаняването - Ако искате да сте всички заедно според мен Airbnb е по добър вариант. За храната - И аз като теб като планирам пътуване си набелязвам ресторанти, а като пристигна на място се шибвам в първия харесал ми ресторант и тия които съм харесал при първоначалното планиране остават не посетени 🙂 Така че за Япония реших ресторанти да не планирам Питаш ме за идеи. Първото което ми хрумва са елените в Нара. Гледам, че Нара въобще липсва в програмата ти. Но за да я включиш ще трябва нещо да съкратиш. Фушими Инари и Арашияма в един ден ми се вижда много натоварено. Според Google maps между двете се пътува два часа. Ако има възможност раздели ги. Знам че синът ти се интересува от Втората световна война и си мисля, че в Хирошима ще му е интересно. Ако се сетя нещо друго ще пиша. Кои са вашите дати? 1 1
horus92 Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март Фушими Инари е отворено денонощно, та може да се направи и вечер, даже тогава е по красиво с осветлението, но не трябва да ви е страх от тъмно, че там нали има и гробище. Но всъщност не знам другите неща освен бамбуковата гора колко отнемат. Аз съм правил квартала до Арашияма с един доста по спокоен храм, разходка из квартала и обяд. После златния павилион в последния му час и накрая вечерта Фушими Инари. Та ако приключите с Арашияма до към 16 и имате сили, е постижимо. 1 1
Marusinka Публикувано: 6 март Автор Публикувано: 6 март преди 9 часа, Костов каза: моето пътуване до там може да претърпи сериозни промени ако това безумие в залива не свърши до май (летя с Qatar Airways). Искрено се надявам това безумие да приключи най-скоро и Близкият изток да възстанови, а на теб ти пожелавам по-малко грижи около пътуването и повече незабравимо хубави моменти в Япония. Благодаря за съветите. Ще погледна Нара. 1 1
EliNik Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март За Токио: качете се на Skytree точно преди да се стъмни. Ден 6 можете да започнете от Tokyo Metropolitan Government Building – качването е безплатно и има хубава гледка над града. Имате само два дни, а на мен дори пет не ми стигнаха, вече планирам ново пътуване само за Токио. Ако искате да посетите някое от кафенетата с животни на улица „Такешита“, ще ви трябва предварителна резервация. За рамен препоръчвам Kyoto Ramen MORRY Ginza – чака се на опашка, но си заслужава на 100%. За суши потърсете 金のダイニング 鮪金 (така е изписано в Google Maps). Друго емблематично място е Gonpachi Nishi-Azabu (ресторантът, в който е сниман „Кил Бил“), но там трябва да направите резервация поне месец по-рано. За Киото: първия ден започнете със „Златния храм“, след това вземете Uber до храма Otagi Nenbutsuji. Продължете пеша през Adashino Nenbutsuji (там също има бамбукова гора, но без тълпи), преминете през историческата улица Saga-Toriimoto, стигнете до бамбуковата гора в Arashiyama и накрая посетете Tenryu-ji. На втория ден отидете рано сутринта в Kiyomizu-dera и Sannenzaka, защото по-късно става пренаселено. Ако ви се хапва нещо различно от японска кухня и искате хубаво вино, препоръчвам Benoit Kyoto – отличен френски ресторант. (Ние за 15 дни хапвахме и в италиански, и във френски ресторанти). След това може да разгледате teamLab BioVortex – на децата много ще им хареса, но ще ви трябват около 2-3 часа. Последно за деня оставете Fushimi Inari Taisha, тъй като е близо до гарата, ако ще пътувате вечерта. Често ползвахме Uber и таксита – не са скъпи и спестяват много време. В Осака имате един ден. Може да оставите Dotonbori за вечерта (има корабче за разходка 15 - 20 мин. по канала), макар че на мен лично не ми хареса особено, но трябва да се види. Задължително посетете замъка на Осака (Osaka Castle) и Umeda Sky Building. Или пък този ден, за разнообразие от всички храмове и светилища, заведете децата в Universal Studios. 3 1
Marusinka Публикувано: 6 март Автор Публикувано: 6 март преди 29 минути , EliNik каза: заведете децата в Universal Studios @EliNik ти си просто върхът!! Благодаря, че винаги се включваш с уникални идеи!! 1
DaBo Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март Марусинка, за Токио мога да препоръчам суши ресторант. Намира се в един мол, беше невероятно вкусно: Mawari Sushi Shibuya https://www.sushitsune.co.jp/shibuyaparco/ За Осака - ако ви се дояде домашна храна 😉 - тези бургери все още са номер 1 в личната ни класация - Burger Revolution Като цяло се чака на опашки за ядене, така че се настройте за това. На повечето малки локалчета има едни машинки отпред, където си избираш яденето, плащаш на машинката, която ти дава билетче. С него като влезеш вътре ти приготвят храната. Лошото е, че са на японски и човек трудно се ориентира. Ние си превеждахме с разни апп-ове и някакси успявахме с избраните неща. Мисля, че в някоя от темите бях пускала програмата ни. Ако те интересува и не я намираш, може да ти я изпратя. 1
Marusinka Публикувано: 6 март Автор Публикувано: 6 март преди 2 часа, DaBo каза: Ако те интересува и не я намираш, може да ти я изпратя. Изпрати ми я, пор фавор!!
samuraika Публикувано: 10 март Публикувано: 10 март @Marusinka Програмата ти не е натоварена и е постижима. Малко забележки : 7 и 8 ден за Киото - на X са подредени забележителностите. Локациите са такива, че правите диагонал по целия град. Арашияма комбинирай със Златния павилион и маймуните. А Филми Инати с Готин и Киомидзудера. Понеже ще сте с деца - без чаена церемония и с по-малко храмове. Но заложете на паркове, храна и преживявания. Бих сложила Кобе - Анпанман музея и Кулата - разделете се. Един родител с дребс в Анпанман музея, другите - на кулата и корабче, примерно. В Осака в парк Нагаи има TeamLab изложба, ще е интересно на децата Където и да ядете все ще е хубаво, уличната храна също. Не го мислете прекалено. Успех и весело! 1
Marusinka Публикувано: 10 март Автор Публикувано: 10 март @samuraika, сигурно са те сърбяли ушите цял ден - с @DaBo си говорихме за теб, докато тя ми даваше най-практичните и подробни съвети на света за Япония. Оправих програмата и по дни: 4 нощувки в Дисни Токио, 2 в Киото, 1 в Хирошима с отбивка в Мияджима и 3 в Токио. Осака я пропускаме за сметка може би на 1/2 ден в Нара. В Киото направих кръг от хотела през всички забележителности. Остава само да видя какво ще посещаваме в Токио и да резервирам хотела там. Къде според теб да търсим хотел? В Инста ми излезе пост за кварталите Уено, Асакуса и Акихабара, че били най-подходящи за семейства с деца, но не съм ги погледнала даже къде са на картата.
Дани Магелани Публикувано: 11 март Публикувано: 11 март преди 6 часа, Marusinka каза: @samuraika, сигурно са те сърбяли ушите цял ден - с @DaBo си говорихме за теб, докато тя ми даваше най-практичните и подробни съвети на света за Япония. Оправих програмата и по дни: 4 нощувки в Дисни Токио, 2 в Киото, 1 в Хирошима с отбивка в Мияджима и 3 в Токио. Осака я пропускаме за сметка може би на 1/2 ден в Нара. В Киото направих кръг от хотела през всички забележителности. Остава само да видя какво ще посещаваме в Токио и да резервирам хотела там. Къде според теб да търсим хотел? В Инста ми излезе пост за кварталите Уено, Асакуса и Акихабара, че били най-подходящи за семейства с деца, но не съм ги погледнала даже къде са на картата. Аз съм за Асакуса. На пешеходно разстояние са доста забележителности, не само храмът. И включи от там тв кулата и корабче до Одайба. За децата ще е впечатляващо. И влакът за Нико тръгва от там, за еднодневен тур, ако включиш. Препоръчвам кафето на покрива на туристическия център. В този център съм сменяла изгодно пари и съм купувала 3 дневна карта за метро. В Асакуса имаше един хотел АРА с холограми на рецепционисти-анимационни герои през 2019 още. Сега може би са повече. 1
Marusinka Публикувано: 11 март Автор Публикувано: 11 март @Дани Магелани корабчето до Одайба колко време отнема? Да ви питам всички, нощно време мога ли примерно да зарежа децата с баткото в хотела да спят, а ние с мъжа да се шляем из града? Тук никога не бих си го и помислила.
Дани Магелани Публикувано: 11 март Публикувано: 11 март преди 21 минути , Marusinka каза: @Дани Магелани корабчето до Одайба колко време отнема? Да ви питам всички, нощно време мога ли примерно да зарежа децата с баткото в хотела да спят, а ние с мъжа да се шляем из града? Тук никога не бих си го и помислила. Не съм засичала, но мисля около час. От там може да вземете метро, за по-бързо, но то е с отделни билети, не се включва в картата. За мен Япония е много спокойно място, движила съм се нощем в Токио, но ти ще прецениш. 1
horus92 Публикувано: 11 март Публикувано: 11 март Ние ходихме пеша вечер от Уено до Токио Стейшън и беше много спокойно, но и пусто. Само в Акихабара имаше живот иначе само единични заведения със запиващи с барбекю след работа японци. Според мен криминално има само в Шинджуко и то не, че ще ти направят нещо, а че там има дилъри и сводници. 1
ДиянаВ Публикувано: 11 март Публикувано: 11 март преди 2 часа, Marusinka каза: корабчето до Одайба колко време отнема? И аз имам спомен, че е около час. Ползвала съм го в обратна посока - от Одайба до Асакуса и беше готино преживяване. https://www.suijobus.co.jp/reservation/ 2
Marusinka Публикувано: 12 март Автор Публикувано: 12 март Благодаря на всички отзовали се. Искам тук да препоръчам, въпреки продуктовото позициониране, едно разкошно направено видео за семейна екскурзия до Япония на двойка белоруси. Страхотна енергия и заснемане и много информативно. Имам и въпрос - защо императорският дворец в Киото се пропуска от много туристи?
Дани Магелани Публикувано: 13 март Публикувано: 13 март преди 10 часа, Marusinka каза: Благодаря на всички отзовали се. Искам тук да препоръчам, въпреки продуктовото позициониране, едно разкошно направено видео за семейна екскурзия до Япония на двойка белоруси. Страхотна енергия и заснемане и много информативно. Имам и въпрос - защо императорският дворец в Киото се пропуска от много туристи? Можеше да се види само външно, когато бях в Киото през декември 2019. Нищо особено. 1
samuraika Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март На 11.03.2026 г. в 6:40, Marusinka каза: @samuraika, сигурно са те сърбяли ушите цял ден - с @DaBo си говорихме за теб, докато тя ми даваше най-практичните и подробни съвети на света за Япония. Оправих програмата и по дни: 4 нощувки в Дисни Токио, 2 в Киото, 1 в Хирошима с отбивка в Мияджима и 3 в Токио. Осака я пропускаме за сметка може би на 1/2 ден в Нара. В Киото направих кръг от хотела през всички забележителности. Остава само да видя какво ще посещаваме в Токио и да резервирам хотела там. Къде според теб да търсим хотел? В Инста ми излезе пост за кварталите Уено, Асакуса и Акихабара, че били най-подходящи за семейства с деца, но не съм ги погледнала даже къде са на картата. И Урни, и Асакуса и Акихабара са на кръговата линия и са удобни локации. Аз и Икебукуро бих разглеждала - като място с малко по евтини нощувки и достатъчно добра транспортна свързаност. Императорския дворец е със записване за японци и само отвън може да се види от чужденци. Ехеееей преди 25 години, когато имаше шепичка туристи, можеше и отвътре и е доста интересно, но...минало бешело...Замъкът Ниджо ще даде достатъчно добра представа за живота на благородниците през Едо периода, нищо че е на шогуна. 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега