alexnpopova Публикувано: 7 март Публикувано: 7 март Здравейте магеланци, интересно ми е някой от вас дали е плавал из България с моторна лодка. Обмисляме пътешествие от Видин до Русе, а може и малко по-далеч, но се чудим как стоят нещата с пристанищата, зареждането и т н. Ако някой се е впускал в дунавско приключение ще се радвам да сподели
Captain45 Публикувано: 8 март Публикувано: 8 март Зависи каква е лодката ви и какво и колко гориво събират резервоарите. По принцип ще може да зареждате в големите пристанища като Видин, Лом, Свищов и Русе. Вариант е и да заредите няколко допълнителни туби с гориво, за да ви стигне за целият маршрут и да не се налага да до зареждате. Аз лично по Дунав съм плавал само с каяк, така че не мога да дам съвет от личен опит. Хубавото е, че ще плавате по течението на реката, което ще ви спести гориво. Ако имате време се разходете и по делтата на Дунав в румънската част.
alexnpopova Публикувано: 8 март Автор Публикувано: 8 март Преди 1 час, Captain45 каза: Зависи каква е лодката ви и какво и колко гориво събират резервоарите. По принцип ще може да зареждате в големите пристанища като Видин, Лом, Свищов и Русе. Вариант е и да заредите няколко допълнителни туби с гориво, за да ви стигне за целият маршрут и да не се налага да до зареждате. Аз лично по Дунав съм плавал само с каяк, така че не мога да дам съвет от личен опит. Хубавото е, че ще плавате по течението на реката, което ще ви спести гориво. Ако имате време се разходете и по делтата на Дунав в румънската част. Ами реално ще плаваме и в двете страни 🙂 защото ще се тръгне от Видин и после се връщаме пак там. Със сигурност ще се вземе гориво в лодката, но идеята е къде може да се оставя лодката и да се разхождаме и т н. Това с логистиката е по-сложно за жалост в България и наистина ще е доста по-лесно да плаваме из Румънската част. Но ни се иска да го направим в България
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега