Tsvetuni Публикувано: 10 март Публикувано: 10 март Здравейте 🙂 Този април сме планирали пътуване до Япония , но ще имаме два дни и в Сеул. Та бих искала да споделите възможна ли е тази програма или как да я оптимизирам? Всъщност всякакви съвети ще са ми от помощ ? 03.04. кацаме сутринта и до обяд да сме се настанили. следобед да направим посещение на Gyeongbokgung Palace + Guard Changing Ceremony, Bukchon Hanok Village (House of Baek Inje) Myeong-dong Shopping Street,Cheonggyecheon Stream 04.04. двореца Чангдеокгунг и наем на ханбок + Забранената градина, Ченгънгун замъкът на кралицата, Gangnam District, The Starfield Library, паметника на Gangnam, Dongdaemun Design Plaza 05.04. Имаме време до обяд и може да вмъкнем нещо. Общо взето много сме ограничени. Благодаря предварително.
Роца Публикувано: 10 март Публикувано: 10 март Програмата ви наистина е доста наситена. Не знам дали вече сте избрали място за настаняване, но с оглед на местата, които искате да посетите, бих препоръчала да погледнете около станция на метрото Jongno-3-ga. Няколко насоки за размисъл: - смяната на караула в Гьонбукгунг е в 10ч и 14ч. Предполагам, ще гоните тази в 14ч. Ако искате добри места, желателно е да сте на място в двора (след първата голяма порта) поне 10-15 минути по-рано. - посещението на Чандокгунг и Тайната градина - за градината дебнете билетите, понеже се разпродават много бързо, особено за туровете на английски. Аз си бях сложила алармата в "неправилен" час и изпуснах билетите за деня, а в деня на място имаше само места за тур на корейски в късния следобед. Също така, предвидете си време (поне 30-40 минути, а може и повече, ако има повече хора) за наемането на ханбок, обличането му, прическа и аксесоари. - Gangnam district - нещо специално ли искате да видите в Гангнам (освен статуята и библиотеката)? - районът е доста обширен и ако искате да видите повече места, трудно ще го вмъкнете в един следобед заедно с двореца и DDP. - евентуално ДДП може да го оставите за последния ден преди обед - Myeongdong Shopping Street - ако е за шопинг на козметика, бих ви препоръчала да си набележите предваритално магазините на марките, които искате да посетите. Иначе са магазин до магазин, предлагащи горе-долу едни и същи неща (изключително много маски за лице, ръце или крака) и продавачи, които ви канят да влезете и опитате. Ако искате да пазарувате в Olive Young, може да го направите и на друго място. Те имат магазини на всеки ъгъл (включително и на 50м от библиотеката Старфийлд), където има по-малко хора. Особено привечер, тълпата по Myeongdong не е за пренебрегване. - Букчон - също е много натоварено като място, особено по двете улици с най-много традиционни къщи. Може да намерите (макар и по-малко) традиционни къщи, ако кривнете по някоя странична уличка. Тъй като ще сте там следобед, имайте предвид, че след 17ч туристи не се допускат (освен ако не сте отседнали там), за да се запази спокойствието на живущите в квартала.
Tsvetuni Публикувано: 11 март Автор Публикувано: 11 март Роца, благодаря за насоките. Точно това ми трябваше 🙂
Tsvetuni Публикувано: 3 май Автор Публикувано: 3 май Здравейте 🙂 стигнах да опиша и нашето мини-приключение в Сеул 🙂 На 03.04.кацнахме в Сеул до обяд се настанихме и стартирахме с посещение на двореца Gyeongbokgung. Естествено, изпуснахме смяната на караула, но въпреки всичко беше много красиво. След това се разходихме из Bukchon Hanok Village - много красиво с нацъфтелите череши. На следващият ден започнахме от рано и бяхме в Гангам района, посегихме залата по Таекундо Kukkiwon- дъщеря ми беше във възторг. Направихме едно посещение на COEX Mall и Starfield книжарницата - впечатляващо. След това отидохме на бейзболен мач - оказа се, че това е един от най-масовите спортове в Корея и много интересно преживяване. Така е, потвърждавам - билети си купихме на място, има си каса за чужденци 🙂 . Но опашките , за да влезеш са тройни и много дълги, но всичко си върви , няма нерви. Има си песни , хореография, аз леко се раздвоих играта ли да следя, песните по трибуните ли 😆?!. От стадиона продължихме към Лотте тауър и Seokchon Lake с красивата алея с нацъфтелите череши, но лудницата от хора беше брутална. Вечерта бяхме по Meyong-dong street- магазини, street food-разкошни вкусотии пробвахме като куб сладолед в разтопен маршмелоу, не ни се тръгваше. Последният ни ден предиобед посетихме двореца Чангдеокгунг като си взехме ханбоци под наем - много беше готино. Разбира се, не успяхме да си вземем билети за сикрет гардън, но и по-добре. На обяд седнахме в едно уж неугледно ресторантче, а се оказа , че е силно посещавано от местни и беше много вкусно. Следобеда се отправихме към летището, за да отлетим към Осака, Япония. В Сеул много ни хареса : чисто, уредено, с правила, хубава храна. Но винаги има но, разстоянията са огромни и хората много. Мястото на настаняване беше до входа за метрото, но за да стигнеш до станцията ти отнема 10-15 минути под земята. Навсякъде има чного хора. Въпреки всичко препоръчвам дестинацията с две ръце :). 5
Tsvetuni Публикувано: 12 май Автор Публикувано: 12 май В Сеул ползвахме карти TMoney. А за телефоните Е-SIM .
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега