Прескочи до съдържание

Алкохол в Мароко?

Biserka Yovcheva

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте! Ще пътувам до Мароко и искам да попитам, дали мога да си взема алкохол в чекирания багаж. Има ли проблем, ако си внесеш алкохол в ресторант?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 41 минути , Biserka Yovcheva каза:

Има ли проблем, ако си внесеш алкохол в ресторант?

Ако не те хванат, няма проблем...

• Смея се 1
Публикувано:

Според мен няма проблем за алкохол в багажа, обаче не бих си го извадила в заведение за нищо на света. Не съм наясно със законодателството им, но нищо чудно да не е само глоба.

И за да не изглеждам по-голям светец от светците - ние си купихме там алкохол от магазин за алкохол. След вечеря в стаята. се ползваше. Едната вечер в Маракеш ни предложиха бира в заведение, но се пиеше тайно в чаши за капучино и струваше колкото цялата вечеря.

• Харесвам 3
Публикувано:
58 minutes ago, Biserka Yovcheva said:

Здравейте! Ще пътувам до Мароко и искам да попитам, дали мога да си взема алкохол в чекирания багаж. Има ли проблем, ако си внесеш алкохол в ресторант?

Ибаси.

• Благодаря 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Може да си пиете съвсем открито по покривите по риадите (малките хотели в медината), даже е пълно с пиещи. Повечето риади се държат от чужденци.

Пример за тайно пиене в заведение. В смисъл само аз и някои съседи по маса знаеха какво има в чая ми освен чай. Но беше студено, в топло не бих пила силни спиртни напитки.

20230205_234349.jpg.2c8bf34a7169cec791f2afeb4c95e1c6.jpg

20230206_172412.jpg.eea82fa037becc5ecdb93f16374526e0.jpg

Тогава ползвах такъв съд за пренос.

20211105_191231.jpg.1319b09e465bea33408b4002d6e5c917.jpg

Сега вече знам, че за кафявите алкохоли по-малко привлича вниманието не стоманената манерка, а пластмасова бутилка 0,5 л от студен чай. Няма да казвам в коя страна и място ни се случи да пием така, че ще се шокира аудиторията и ще повалят едносрични коментари. 

Disclaimer: всеки си прИценя!

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, travelss каза:

Ибаси.

Ера, ти ли си 😄

А дали ще има проблем, ако си внесеш свинска пастърма в ресторант? 😉

• Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.