stanimir Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март Както и да ги въртя не мога да избера само 10.Някой от държавите са ми наравно. Питали са ме , коя държава ме е впечатлила най-много , но е много трудно да отговоря с една.С пет вече става по-лесно 😄 Направих опит да си ги систематизирам и челната тройка не вярвам някога да се промени 🙂 01 Норвегия , Нова Зеландия 02 Аржентина , Канада 03 Френска Полинезия (територия) 04 Швейцария, Италия, Франция (в този ред) 05 Япония 06 Австралия 07 САЩ 08 Китай 09 Непал 10 Грузия , Киргизстан 8
travelss Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март Тая тема има гигантско бъдеще 🙂 За мен има само една, Япония. И всички други, нататък няма значение. 1
stanimir Публикувано: 20 март Автор Публикувано: 20 март 9 minutes ago, travelss said: Тая тема има гигантско бъдеще 🙂 За мен има само една, Япония. И всички други, нататък няма значение. Някой са заради природните дадености , други като цялостно усещане.Австралия и като уреденост и т.н. Япония ми е безспорен фаворит откъм човешки фактор - наистина в това отношение е нещо като никъде другаде.
Eva eva Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март На първите три места ми е Виетнам 🙂 След това: 4. Япония 5. Непал 6. САЩ 7. Тайланд 8. Италия 9. Швейцария 10. Гърция 7 1
Duke Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март Тук ми се струва, че се налага разделянето на темата на поне три Топ 10 категории: Топ 10 на най-красивите държави от гледна точка на природни забележителности. Топ 10 на най-интересните държави от гледна точка на исторически забележителности. Топ 10 на любимите държави от гледна точка на лични възприятия свързани с хора, метеорологични условия, преживявания, храни, напитки, забавления и т.н. 7
travelss Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март 1 minute ago, Duke said: Тук ми се струва, че се налага разделянето на темата на поне три Топ 10 категории: Топ 10 на най-красивите държави от гледна точка на природни забележителности. Топ 10 на най-интересните държави от гледна точка на исторически забележителности. Топ 10 на любимите държави от гледна точка на лични възприятия свързани с хора, метеорологични условия, преживявания, забавления и т.н. Е ти го направи мармалад. 1
stanimir Публикувано: 20 март Автор Публикувано: 20 март 30 minutes ago, Duke said: Тук ми се струва, че се налага разделянето на темата на поне три Топ 10 категории: Топ 10 на най-красивите държави от гледна точка на природни забележителност Топ 10 на най-интересните държави от гледна точка на исторически забележителности. Топ 10 на любимите държави от гледна точка на лични възприятия свързани с хора, метеорологични условия, преживявания, храни, напитки, забавления и т.н. Да , но ако все пак трябва да избираме - избирам тези.Карашик е , но иначе няма да има край.Дори Северна Македония ще трябва да наместя вътре заради Охрид.И така не беше никак лесно да пренебрегна Бразилия , Тайланд ,Филипини , от Русия пък на практика не съм видял нищо от природата 😄 Ако темата има развитие накрая може да призовем AI да направи своеобразна класация измежду личните ни фаворити. 4
Alexander Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март Хм със @stanimir съм забелязал и преди, че имаме някои сходни любими страни Може да се разделят по много фактори, но ще стане безкрайно сложно. за мен са страни, които са ме впечатлили най-много по един или друг начин, било то хора, природа, уреденост и т.н. 1. Япония, дори след 3 посещения си остава 1 и не вярвам да падне някога. 2. Чили, Аржентина 3. САЩ 4. Колумбия, Нова Зеландия 5. Испания 6. Норвегия 7. Коста Рика 8. Филипини , Иран 9. Италия 10. Тайван 5
lesy Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март На първите 2 места са региони. 1. Раджа Ампат, Индонезия. 2. Галапагос, Еквадор. 3. Япония - като държава май е N1 4. Перу 5. Италия 6. Аржентина 7. Палау 8. Мексико 9. Гърция 10. Филипини. От желаните дестинации не съм била в САЩ, Френска Полинезия, Чили, Австралия, Нова Зеландия, ЮАР. 4
saved_ Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март Добре, ето и моят списък: 1. Чили 2. Исландия 3. Израел 4. ЮАР 5. Малдиви 7. о-в Бали, Индонезия 8. о-в Мадейра, Португалия 9. Гърция 10. Италия 4
Сузи Су Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март 3 hours ago, Duke said: Тук ми се струва, че се налага разделянето на темата на поне три Топ 10 категории: Топ 10 на най-красивите държави от гледна точка на природни забележителности. Топ 10 на най-интересните държави от гледна точка на исторически забележителности. Топ 10 на любимите държави от гледна точка на лични възприятия свързани с хора, метеорологични условия, преживявания, храни, напитки, забавления и т.н. Абсолютно! Иначе е безмислено и субективно изреждане на някакви места. 2
stanimir Публикувано: 20 март Автор Публикувано: 20 март Разбира се, че е субективно.Може ли някакво лично мнение да е нещо различно 🙂? 3
stanislavpp Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март Често отговарям на подобни въпроси и обичайно деля отговорите на две : плажни дестинации и не плажни : За да не изброявам 20 , ще споделя тези 22: плажни 1. Френска Полинезия 2. Малдиви 3. Нова Каледония 4. Острови Кук 5. Кайманови острови 6. Американски Вирджински острови ( Сейнт Джон ) неплажни *1. Аржентина , Нова Зеландия 3. Япония 4. Швейцария 5. Англия ( бил съм само в Котсуолд🤫 ) 6. Ирландия 7. Австралия 8. Колумбия 9. Чиле 10. Италия Силно подозирам , че Канада ще скочи напред в личната ми класация при престоящото посещение на Албърта. градове (големи) 1. Сидни 2. Сингапур 3. Мадрид хайкове : 1. W трек 2. Annapurna base camp 3. Tongariro crossing п.п. много ясно, че подобни класации са супер субективни и това всъщност е интересното . Някои не са си изкарали хубаво , фигуративно , защото са избрали хубаво настаняване , но сам им дали лоша стая , на други им било скъпо , на трети им таксували бакшиш без да ги питат, четвърти отишли с приятели и им изяли нервите с мудността си, на пети им откраднали мобифона , шести си загубил портфейла и т.н. Обаче ми се струва , че човек като достигне зряла възраст приоритизира малко повече комфорта , качествената храна и напитки , както и по хай енд експириънси ( изживявания ).. 4
horus92 Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март Когато ме питат коя държава ми е най-любима, ми е изключително трудно да ги класирам. Може би ми е по лесно да кажа къде не бих се върнал, защото харесало ли ми е, то е заради някакъв аспект. От огромно значение за впечатлението е с кого съм пътувал и колко спокойно е било. Но може би едно от водещите неща, които обикновено ми правят впечатление, е добронамереността на хората. Дали съм успял да усетя нещо автентично, как живеят хората и какви са, да съм общувал с тях да видя гледната им точка. И не на последно място да не се чувствам като ходеща касичка. За мен също Япония ще е някъде високо, както и Перу, където усетих хората много мили и сърдечни. В Европа има също страхотни места, но малко или много е познато и все пак обичам да се връщам на места, защото вече я чувствам удобна и позната, за бягане без план. Наистина е много трудно. 4
stanislavpp Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март преди 4 часа, stanimir каза: 09 Непал Напомняш ми да започна разказа си за Непал - в случай, че не намеря време обаче , ще използвам тази възможност да изкажа благодарност за твоята тема , която всъщност е първопричината за моето посещение .. 3
Травеолани Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Има толкова много топ места, на които съм била, но в моята лична класация на първите четири места ще сложа четирите Хавайски острова. Всичките са толкова прекрасни, екзотични и с невероятна природа и начин на живот. Едновременно са различни и много подобни. Но може би Кауаи и Големият Остров най-много ми харесаха 🙂 . За Северна Америка съм пристрастна, защото живея тук (и в САЩ съм живяла за известно време) и не я усещам, като посетени държави, а като вкъщи по-скоро. 4
Coo Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Минавам да тролна, че съм била в доста топсупер държави без дете и после същата държава с дете. Е няма такава съсипия за толкова кратко време: все едно за първи път стъпвам и за нищо на света така не бих стъпила отново. 😄 Обаче положителното е, че иначе места определени от мен като някакви дупки, с дете съм ги преоткривала от няма и къде, имаше една тема за места, където не бих се върнала, май съм разказвала в нея. 1 1 1
Kristiyan Desev Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Разкошна тема, оставям и моя списък, който съставих с огромен кеф 😀 1. Гватемала - най-поучителното и зареждащо пътуване в живота ми досега. Прекарването на време с малки деца в много тежки условия на живот беше МНОГО отрезвяващо в човешки аспект. Всичко ми хареса - храна, култура, природа, хора и вярвам, че тази страна дълго време ще е в моите челни места. 2. САЩ - животът там ме промени и ще излъжа, ако кажа, че Америка не ми липсва от време на време. От една странадестинацията определено не е за всеки, но от друга страна Америка си е Америка и е голяма тръпка за моето поколение и не само 🙂. 3. Франция - харесва ми много и се чувствам много на място там, езикът, кухнята, културата и историята са невероятни. 4. Гърция - няма нужда да обяснявам, много любима дестинация 😀. 5. Канада - абсолютно всичко ми хареса, много зареждаща и приятна дестинация, всичко е много добре уредено и хората са чудесни. Квебек и околностите си заслужава да се видят! Бих я сложил наравно с Гърция, може би дори малко по-напред. 6. Дания - Копенхаген е прекрасен, всичко там е направено с мисъл и удобство за хората, много приятна среда за живот и за мен това е държава, която всеки трябва да посети. Може би тук бих поставил и Люксембург. 7. Латвия - нестандартно и неспоменавано досега, но нямаше нещо в тази държава, което да ме подразни или ядоса за престоя ми от една седмица. В Рига за 4 часа ме валя 3 пъти миналото лято и дори това не ми развали настроението 😀. Бих посетил отново с удоволствие! 8. Испания/Италия - страшно много ги харесвам и ги слагам наравно, надявам се следващите години да мога да ги опозная още по-добре. Южна Европа ми е слабост и винаги тези страни ме зареждат положително. 9. Чехия - харесвам Прага още от дете и за мен това е един от най-хубавите европейски градове. 10. Мароко - Мароко беше моята юбилейна държава (30) 😀 и няма как да не бъде поместена в тази класация. Много красота, култура, аромати, екзотика на няколко часа полет от България. Убеден съм, че през следващите година-две този списък може драстично да се промени, но съм безкрайно благодарен за всичко преживяно досега! 9
Asenster Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март След 70+ държави топ 10 не е толкова класация, колкото опит да подредиш различни светове. При мен най-близо до „топ“ са: Япония – няма нужда от обяснения. Просто друго ниво. Исландия – природата е почти нереална Нова Зеландия – по-балансирана версия на Исландия, но в по-голям мащаб. Австралия – далеч, но изненадващо лесна и приятна за пътуване. Гренландия – сурово, празно и уникално. Не е за всеки, но точно това му е чарът. Иран – може би най-голямата изненада. Хора, култура и усещане, което трудно се описва. Йордания – компактна, но с огромна концентрация на „уау“ места. Ливан – хаотичен, но с характер. Кухнята сама по себе си е причина да се върнеш. Мексико – перфектен микс от храна, история и атмосфера. Бразилия – енергия и мащаб Извън този списък, но съвсем близо: Индия, Узбекистан, Хонг Конг, Китай и Южна Корея – всяка от тях спокойно може да влезе в топ 10 в зависимост от това какво търсиш в пътуването. Реално редът може да се размести според настроението... 9
Mary Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Хубава тема, по която нямам собствена класация, но с удоволствие ще се потопя във вашите избори. Лично аз цели държави никога не съм могла да класирам, защото и малко такива съм обиколила в цялост, но имам любими територии, та ще спомена някои от тях. 1. Патагония - незабравимо лично усещане и уникална природа 2. Гренландия - безкраен лед, който носи своите истории и ледена красота 3. Фарьори - незабравима природа 4. Сингапур - половината ми сърце живее там 5. Малдиви - любов от пръв поглед във всеки смисъл Останалите места ги оставям за допълване, че да имам още по-голям стимул за пътувания. Едното място ще се заеме още тази година предполагам, но нека първо го усетя лично. 6
Crazy Horse Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Аз обожавам Европа, така че се изкушавам да кажа ЕС като дестинация номер 1, но ако трябва да избирам от всички европейски страни: Италия Франция Чехия Австрия и после до топ 10 извън Европа: Бразилия Тайланд Намибия Южна Африка Френска Полинезия Австралия 5
Captain45 Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март 1. Япония 2. Куба 3. Италия 4. Испания 5. Гърция 6. Мавриций 7. Малдивите 8 . Доминиканската република 9. Австрия 10. Северна Ирландия 5
Дани Магелани Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Труден избор! Много са различни. Да кажем 10 страни, в които бих се връщала отново и отново, ако имам възможност. 1. Япония 2. Френска Полинезия 3. Италия 4. Швейцария 5. Малдиви 6.. САЩ - само топлите щати 7. Португалия - Азорски острови и Мадейра, UK, Франция, Гърция - острови, Норвегия - равностойни 8. ОАЕ - не в момента 9. Бахами 10.Сейшели Допускам, че списъкът би се променил, когато видя континентален Китай. За сега съм била само в Макао и Хонг Конг. 9
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега