Прескочи до съдържание

априлска ваканция в Япония

Tsvetuni

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Тази година по време на априлската ваканция с децата на 15 и 12 години , ще бъдем в Япония и по-точно  в Киото и  в Токио. Програмата ни е следната:

Киото:

1 ден/вечер 05.04.: настаняване , вечеря

• Ден 1 (06.04): Fushimi Inari, Kiyomizu-dera, Sannenzaka/Ninenzaka, вечер Гион.
  • Ден 2 (07.04): Философската пътека, Kinkaku-ji (Златния павилион), Tenryū-ji, Bamboo Grove Арашияма или Adashino Nenbutsuji Bamboo Grove 
  • Ден 3 (08.04): Nara (целодневна екскурзия: парк с елени, Тодай-джи, Kasuga, музей), вечерта – свободно или кратка разходка в Киото.
  • Ден 4(09.04) предиобед : нещо , ако успеем да видим преди да отидем на гарата за шикансена към Токио , който е към обяд.
Токио:
1 ден/вечер: Настаняване в APA Hotel & Resort Ryogoku Ekimae Tower, Лека вечерна разходка около хотела / вечеря наблизо

2 ден Senso-ji Temple – 1–1.5 ч, Ueno Park – разходка + малко релакс,Ameyoko Shopping Street – стрийт шопинг,Tokyo Skytree – около 16:30–17:00, Нощна разходка или круиз в района на Асакуса

3 ден: Tsukiji Outer Market – храна / сувенири,Imperial Palace – разходка около двореца, Ginza – шопинг / кафета, Metropolitan Government Building, 🐱 Кафене с животни – почивка, забавление Cat Cafe MOFF Harajuku, teamLab Borderless

4 ден: TeamLab Planets, Statue of Liberty
Rainbow Bridge
Odaiba – свободно време, Shibuya – Shibuya Crossing, Хатчико,Akihabara – пешеходна разходка (особено в неделя)

5 ден предиобед: Grand Sumo Tournament – Ryogoku Kokugikan

следобед трансфер към летището

Според вас възможна ли е и ако дадете напътствия ще съм много благодарна ?

Публикувано:

Привет,

Гледам, че още никой не е писал пък на мен ми дойде вдъхновението, най-малкото защото последното ми ходене с приятели за първи път в Япония горе-долу това направихме. Даже и в същия Ара останахме и мноооого ни хареса района.

За Киото бих разменила Фушими Инари за следобедно, ако решите да се поизкачите по-нагоре. Може да хванете страхотен залез, защото пътеката и площадките за гледка гледат на запад. Освен, ако не търсите много ранно сутрешно качване с цел да избегнете тълпите.

Гион след залез слънце всички магазини затварят, така че там освен малко снимки с хубава светлина или ако не искате да походите по улиците по здрач и както са били по самурайско време, ами вечер няма много какво. Просто за инфо.

По философската пътека в долния край вижте Nanzenji Suirokaku. Спрете и в Hōnenin Temple в горния край до Сребърния храм, безплатен е и приятел японец ме заведе и беше толкова магично, няма да съжалявате. В киото поне храмове с лопати да ги ринеш. От там, от най-източната част на града спокойно можете да спрете през Heian jingu и страхоооотната им градина или директно отидете в Имперския дворец, който е безплатен и има супер много цъфтящи дървета. Nijo castle за мен също си заслужава, защото има интересна история, пеещи подове и пак...прекрасна градина. Та после Златния храм. Или почнете от Златния храм и наблезо е Tōji-in Temple, мой личен фаворит, защото е мъничко, с каменна градина като Ryoanji, но без грам туристи. ОК, не е юнеско храм, но аз там направо плаках на тези камъни! Та вижте по гугъл мапс да пренаредите програмата малко. 

Арашияма и храмът там...ами много народ, наистина много! И отива повечко време и в транспорт и разходки. Да, реката е хубава. Има парк с маймуни, но наистина го мислете това поне половин ден. Труден избор за всичко.

В Киото сигурно ще минете някак, но отбелязвам, да се помотате по Sanjo-dori и перпендикулярните преки, особено тези с аркадите до Kawaramachi е нещо като център и доста живичко и вечер. 

Ако минавате през Гион за обяд-вечеря, случайно попаднахме на Мишлен рамен за по 1000 и нещо йени, но съм сигурна че има и други- Musoshin, 558-2 Komatsucho, Higashiyama Ward, Kyoto, 605-0811, Japan

За ТОКИО - изкарахме 5 нощувки и хапвахме вечеря главно в квартала: Bandaisan Gyōza House тук се върнахме няколко пъти, най-милите баба и дядо в малко ресторантче! Хареса ни изключително много музея на Хокусай, който е на 10тина мин пеш и беше фраш. Та ние отидохме една сутрин и се учудихме колко е популярен. Страхотни творби и добре разказано творчество, като го харесаха и хората, които не са хич арт.

Почвайте дните рано, ама наистина рано. Защото ще има някакво време за придвижване на изходната точка, после големите гари като Уено, Токио, Шибуя имат много за вървене пеш от перона докато реално излезете на улицата на някой изход. Може и 15 мин да се съберат. И това ако си знаете точния изход, може да се окаже, че сте от грешната страна и пак да трябва да се обикаля. Та по тези големи гари ще минава стабилно време в транспорт. Като има прекачване също. Гугъл мапс доста добре се справя и пресмята, но често и той дава 10 мин от мястото ви до входа на гарата, ама от него до перона може да са още 10 мин. Така че тръгвайте по-рано, оставяйте повече време за транспорт. За Уено е така. Ако смятате 1 ч там за релак то е 1 ч откакто пристигнете с влака или 1 ч откакто стигнете до парка? 

Като цяло добре сте я направили програмата и успех и много забавления!

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз преди седмица се върнах от Япония и като ретроспекция повечето време ми мина в метрото и по влакове.Не си претрупвайте програмата.

• Харесвам 2
Публикувано:

В момента съм в Токио, и след 5 дни тук мога да кажа, че програмата Ви е добра. Наистина трябва много добре да се планира кое след кое следва, защото по влаковете се губи доста време. Senso ji е “бойно поле” като излезеш от района, си благодарен че си оцелял. Навсякъде са страшни тълпи. Ако може да смените team labs borderless с planets, но едва ли ще има свободни слотове вече. Google maps е настолно четиво, на лягане и ставане. Абе супер е, доволен съм.Снимка от Takeshita streetIMG_0573.jpeg.44a8f6b7fc7099c7cf937cb22196f5f5.jpeg

• Харесвам 6
Публикувано:

За Tokyo skytree - часът е добре, но съветът ми е да купите билети за ден с добра видимост. Тези дни вали доста и в Токио имахме точно един ден без дъжд. Не си заслужава горната тераса, не се вижда нищо кой знае какво повече, но опашката за слизане е умопомрачителна. Загубихме към час и половина /качване и слизане до 350 м./за нищо.

Senso ji ни беше пешеходно от настаняването и минахме много пъти от там. Понякога беше ужасна гмеж, понякога съвсем спокойно. Не знам от какво зависи.

Публикувано:

Аз единствено бих посъветвал да групирате неща, които са по-близо. Философският път, не знам дали няма да ви загуби много време сутрин, а е в противоположна посока на Арашияма. Там си заминава цял ден. Та бих наблегнал на него, а следобед/вечер ако имате сили нещо подходящо за тогава. Особено ако ще ходите да гледате и маймуни в Арашияма. Пътят е страхотен да го направиш по залез, но и да е спокойно, да се насладиш. Не е нещо просто да видиш, то е една пътечка над жилищен квартал. Според мен ви се връзва по добре в първия ден, така или иначе е в този район.

Шибуя може да я направите със сградата на общината. Иначе ще сте в одайба в единия край, после шибуя в другия и пак обратно в Акихабара. А в Одайба лично според мен статуята и мостът са по яки вечер. Като цяло в Япония много неща са по хубави за гледане вечер предвид всички екрани и светлини, както е случаят с Шибуя.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте 🙂

Едва сега намерям време да опиша нашето пътешествие в Япония :).

Първо много съм впечатлена. Тези хора са в друго ниво. 

Ние пристигнахме на 05.04.в Осака и оттам с влак до Киото , където отседнахме в типична японска къща Rinn Hanayacho Asagiri -много интересно и готино място - къща на два етажа , спалнята беше със спалня и два футона. На първият етаж всекидневна с кухненски кът, тоалетна , баня , онсен и много мини двор. За мен Киото е уникален град с много история и традиции. Първият ден ходихме на философският път, Сребърният павилион - красота , красота и пак красота - нацъфтелите череши , красотата на сградите , падащите листчета и  потока. Вечерта посетихме Синензака и Нинедзака , взехме си кимона и се разхождахме по уличките , чаена церемония - разкош. На следващия ден посетихме Златния павилион, Арашияма и Iwatayama monkey park. Обядвахме в прекрасен ресторант , в който предлагаха патешко в типичен японски стил.  Следващия ден отделихме на Нара - парка с еленчетата, храма Тодай-Джи. Вечерта направихме Фушими Инари по препоръка от форума и изобщо не сгрешихме 🙂 пак имаше хора, но беше приятно, видяхме стадо с диви прасета и майка с бебета. Уникално място и само да вметна - това НЕ Е гробище, а най-голямото светилище на богинята Инари в Япония. Последният ден отделихме на пазара Никиши - изключително препоръчвам - такива вкусотии ядохме като телешко Кобе, което е топ ъф дъ топ. Късния следобед се качихме на Шикансена за Токио и се сбогувахме с Киото.

Само след час и половина бяхме в Токио - оттам много бързо стигнахме до АРА  Ekimae hotel.

Сутринта на следващия ден започнахме със Сенсо- Джи, после Уено парк и по музеите, Амейоко маркет и обяд, след това Cat Cafe и вечерта Акихабара стрийт.

На другият ден посетихме императорския дворец с градините, Гинза и TeamLab Borderless-  невероятно изживяване, препоръчвам го , но си вземете предварително билети. Вечерта бяхме на Шибуя кръстовището, статуята на Хачико и уличките - уникално е 

На следващия ден ктартирахме с посещение на музея на Едо - впечатляващо, след това се отправихме към Метрополитън билдинг и Шиндзуку - уникално е ,и след това  отново към Шибуя за Шибуя скай - разкошна гледка .

Последният ден беше за Сумо турнир Sumo at Yasukuni Shrine - няма такова изживяване , ако имате възможност посетете такъв турнир. Ядохме супа Chankonabe , това е основното ястие на сумистите. 

На 14.04. Направихме круиз от Асакуса до Одаиба, после разходка и накрая към летището за полет до Европа и респективно до София, което беше доста несигурно заради стачката на Луфтханза, во успяхме. ☺️

В резюме много, ама много ми хареса в Япония 🙂 .

• Харесвам 3
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.