jorocontrola Публикувано: 9 април Публикувано: 9 април преди 11 минути , deian каза: Извинявам се, че пак те връщам към темата, но тази посочена цена 65-70 евро София - Рига за еднопосочен или двупосочен е? Двупосочно, но такива цени предните години имаше само по време на голямото промо един път в година. За това лято едва ли ще се намери на тази цена. Няма гаранция и за догодина де... 1 1
master_of_germs Публикувано: 9 април Публикувано: 9 април преди 24 минути , deian каза: Извинявам се, че пак те връщам към темата, но тази посочена цена 65-70 евро София - Рига за еднопосочен или двупосочен е? (Да се ориентирам, че сега има по 83-85 евро в посока за юли) Пре голямато им промо (август/септември) това бяха цените за двупосочен билет. С врътки през други сайтове, ги бяхме докарали и до 50-55. Летяхме през май/юни на следващата година. 1
ДиянаВ Публикувано: 13 април Публикувано: 13 април На 9.04.2026 г. в 12:02, deian каза: Извинявам се, че пак те връщам към темата, но тази посочена цена 65-70 евро София - Рига за еднопосочен или двупосочен е? (Да се ориентирам, че сега има по 83-85 евро в посока за юли) Двупосочен би трябвало да е. Ние като летяхме 20-27 юли 2025 г. 5 полета Букурещ - Рига - Талин - Вилнюс - Рига -Букурещ на 4 билета излязоха към 90€ на човек. Но това през трип-а с тогавашната отстъпка от около 10€ на човек и резервация. Т.е. през промоцията от 2024 г. за полети през 2025 г. без врътки и схеми всичко би трябвало да е излизало към 130€ на човек. 1
ДиянаВ Публикувано: 13 април Публикувано: 13 април Ето тук има тема за промотата на AirBaltic Има и друга за планиране
ДиянаВ Публикувано: 13 април Публикувано: 13 април @deian моето предложение към теб е да използваш тазгодишните ниски цени на билетите през лятото към Полша, а Балтика да я купиш за 2027 г. на промото през лято/есен 2026. Е, все пак така виждам дестинациите през моята камбанария. Ако Полша ти е обходена или не толкова интересна за това лято, спасявай се сам според интереса 😄 1 1
deian Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април Точно към това съм се ориентирал, @ДиянаВ, прочела си ми мислите, или просто логиката сочи натам. Не бих казал, че Полша ми е обходена - само Вроцлав засега. Полша е голяма и много красива и уредена. 4
deian Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април Защо нощувките в Гданск за юли са по-скъпи, отколкото в Краков за същите дати? 🤔 Не е по време на фестивала, преди това. Все си мислех, че Гданск е по-малко популярният град... И още нещо да питам, след като явно им е морски "курорт" и сезон - шумно ли е извън стария град?
ДиянаВ Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април преди 2 часа, deian каза: Защо нощувките в Гданск за юли са по-скъпи, отколкото в Краков за същите дати? 🤔 Не е по време на фестивала, преди това. Все си мислех, че Гданск е по-малко популярният град... И още нещо да питам, след като явно им е морски "курорт" и сезон - шумно ли е извън стария град? Имат море 😃, наблизо е Германия, т.е. става за сухопътен транспорт, имат и евтини полети от скандинавските държави, както и от други обичащи да пият народи 🤪 Около 100€ и нещо за студио -със спалня и диван, може да се намери много лесно. Аз смених едно с капацитет четирима за 80€ нощувката с друго за 95€. Притесних се, че първото е до канал и храсталак - благодат за комарите 😂. Второто пак е до канал, но в по-облагороден и вече населен район. Между другото доста време отделих на търсенето на “изгодно и хубаво” настаняване в Гданск. Пробвах и с местни агенции, но те добавят към цената комисионната си на следващата стъпка и не излиза по-евтино. Някои пък искат 5 нощувки минимум, а мен не ме устройва. Ти на кои дати си? 2
deian Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април Още не съм взел нищо. Бях на крачка да резервирам самолетните, погледнах нощувките, както обикновено правя, и малко се изприщих 😄 Та сега се чудя Краков ли, Гданск ли, съвсем другаде ли... Гданск е по-различен от това, което сме виждали досега, по-скандинавски да кажа - а там не сме ходили. И с това ме спечели пред Краков. Има ли много пиянски истории? Хич не искам такива изпълнения. Няма да сме в стария град, търся на тихо извън него. Знам, че е по-добре извън сезона, но там извън сезона не е ли доста хладно? Септември да речем? То идеята беше да не сме у нас в жегата юли, за септември има много подходящи дестинации.
iMari Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април За мен Гданск е много пред Краков. В Краков съм брала голям студ точно през септември, на север сигурно ще е още по. Ами пият си хората, ама ако не ходите по барове и не сте настанени около заведения едва ли да ви е шумно. В периферията на центъра има много тихи кварталчета. За пиянски чак истории не знам, не си представяй някакви вечно нафиркани северняци. А и да са ги избива на романтика и любов, а не на агресия както е при англетата . 🙂 3
ДиянаВ Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април В Рига миналото лято през юли имаше много англичани - младежи, предполагам заради евтини полети и алкохол. Не знам какво си въобразяваш под изпълнения. Някои вечер си гушваха тротоара, докато им дойде сила да ходят, но боеве, кланета или нещо подобно не е имало. Просто нормални пиянски гледки от време на време 😀 Лично мен не ме бърка сутрин, докато пия кафе, друг да е с бира🙃 Ваканция е все пак 😜 1 2
Седем Два Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април 1 hour ago, iMari said: За мен Гданск е много пред Краков. В Краков съм брала голям студ точно през септември, на север сигурно ще е още по. Ами пият си хората, ама ако не ходите по барове и не сте настанени около заведения едва ли да ви е шумно. В периферията на центъра има много тихи кварталчета. За пиянски чак истории не знам, не си представяй някакви вечно нафиркани северняци. А и да са ги избива на романтика и любов, а не на агресия както е при англетата . 🙂 Представяй си нещо много по-зле - десетки тела без признаци на живот в градинки, по пейки, под пейки, в седем сутринта на стълбите в подлеза пред гарата с един поляк се чудехме един друг дали въобще е жив. 4
ДиянаВ Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април В неделята на Великден, привечер, малко преди 8 часа, излизам от входа на блока ни и встрани виждам един индивид, проснат на земята. Загледах го за няколко секунди и по белезите общо взето ми стана ясен - нямаше една обувка, ръцете му бяха под главата - спинка си човекът 🙈 след наквасване. Дори и да не беше така, а именно да е умрял след запой, сметнах, че това нещо няма да липсва на никой от обществото …
stanimir Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април Културни особености.На Север се пие с цел бързо алкохолно опиянение.Няма я културата на южните народи, които пият бавно, с наслада , основно за удоволствие и алкохолната интоксикация не е цел или търсен ефект. 7
zon Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април На 22.04.2026 г. в 16:21, ДиянаВ каза: Лично мен не ме бърка сутрин, докато пия кафе, друг да е с бира🙃 Ваканция е все пак 😜 Тази сутрин в 11 часа, в бара на хотела на летището в Айндховен, рецепционистът изпълняващ и ролята на барман, ни каза, че може да ни направи и предложи само бейзик неща, но не сервират алкохол по това време 😶 направо се опулих. Попитах, дъщеря ми откъде му дойде тази идея да ни каже това и на какви му приличаме. Тя се смее и ми казва, че той може да си мисли, че идваме от друга часова зона 😆 Поръчахме си еспресо и кафе лате. После ни попита как са били. 😀 2
Бръмбар Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април преди 20 минути , zon каза: Тази сутрин в 11 часа, в бара на хотела на летището в Айндховен, рецепционистът изпълняващ и ролята на барман, ни каза, че може да ни направи и предложи само бейзик неща, но не сервират алкохол по това време 😶 направо се опулих. Попитах, дъщеря ми откъде му дойде тази идея да ни каже това и на какви му приличаме. Тя се смее и ми казва, че той може да си мисли, че идваме от друга часова зона 😆 Поръчахме си еспресо и кафе лате. После ни попита как са били. 😀 Ами на една разходка с лодка в Крит до Балос, преди много години, за добре дошли на лодката ни сервираха шотове с ракия още в 10 сутринта. И много се гордееха с въпросната ракия :-). И на едно круизче с лодка в Задар по околните острови също ракията беше включена в плана за добре дошли още от заранта, ама не отидохме, и както се изказа дъщеря ми "Няма нужда да ставаме рано в 7 сутринта, за пиеш ракия в 8 😀😀😀" Мен винаги ме е изненадвало и като хората си поръчват сутринта вино и бира в самолета, където я има тази опция, ама явно в самолети и на ваканция други правила важат 😀 1 3
zon Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април преди 1 минута , Бръмбар каза: И на едно круизче с лодка в Задар по околните острови също ракията беше включена в плана за добре дошли още от зарана, ама не отидохме, и както се изказа дъщеря ми "Няма нужда да ставаме рано в 7 сутринта, за пиеш ракия в 8 😀😀😀" Скоро имам път натам. За лодката не знам, ама ракията ще я скипна, без значение на часа 😄 2
Бръмбар Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април преди 1 минута , zon каза: Скоро имам път натам. За лодката не знам, ама ракията ще я скипна, без значение на часа 😄 И аз не съм почитател на ракията (и чистите концентрати изобщо) и я пропускам 😀 Но в Задар вечерта миналата година лятото ходихме на круиз по залез с коктейли. Коктейлите бяха авторски и много добри. Не знам дали и и извън сезона и все още се предлага този круиз. 3
stanimir Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април Аха , всички не обичате и някак си ей така съвсем случайно към седем вечерта се разприказвахте за ракия. 1 6
zon Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април преди 12 минути , stanimir каза: Аха , всички не обичате и някак си ей така съвсем случайно към седем вечерта се разприказвахте за ракия. Ако ме почерпиш с нещо друго, няма да се дърпам. Ще приема ;))) 2
master_of_germs Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април преди 13 минути , stanimir каза: Аха , всички не обичате и някак си ей така съвсем случайно към седем вечерта се разприказвахте за ракия. Те нека си приказват... Аз си сипах 😉 4 2 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега