ruwenzogy Публикувано: 31 март Публикувано: 31 март Здравейте, Откривам си нова тема за предстоящето пътуване до Полша. Понеже се провалиха 2 сериозни пътувания, заради войната - сафарито в Кения и Малдивите, и Сиси остана много разочарована, реших малко да я компенсирам с една седмица в Полша по време на ваканцията. Естествено - недостатъчно, но все пак повече от нищо. Билетите бяха купени набързо от Райън, хотелите букнати, кола под наем - също и Програмата ни е следната : 4-ти /събота/ - късно пристигане и рентакар 5-ти /неделя/ - Великденски Вроцлав - разходки, Centennial Hall - нощувка 6-ти /понеделник / - Swidnica , Zamek Książ, Jelenia Góra - нощувка 7-ми /вторник/ - Adršpach Rock Formation, Teplické skály, Szczeliniec Wielki, Kłodzko - нощувка 8-ми /сряда/ - Twierdza Kłodzko, Moszna Zamek, Opole, Ясногурски манастир, Częstochowa - нощувка 9-ти /четвъртък/ - Castle Bobolice, Zamek Ogrodzieniec, Pieskowa Skala Castle, Краков - нощувка 10-ти /петък/ - Разглеждане Краков, Wawel Royal Castle, - нощувка 11-ти /събота/ - Bielańsko-Tyniecki Landscape Park, връщане колата и полет от Краков Моля за коментари, понеже има още няколко дни за промени. Тагвам @master_of_germs, @krasen_denev, @Nikolay Ivanov,@Мирослав Василев,@Kristiyan Desev 4
Kristiyan Desev Публикувано: 31 март Публикувано: 31 март Аз за третия ден бих погледнал абатството в Krzeszów или къщичките на курорта Chełmsko Śląskie, изглежда много красиво. Швидница ще се види бързо, ако се влиза само в известната църква, но центърът е приятен за разходка също, за замъка не знам колко време трябва и какви са туровете за влизане. Карпач с дървената църква според мен много си заслужава, в района на Jelenia Gura e. За този ден аз бих направил Швидница с църквата и центъра - замъкът с градините само отвън - абатството - Карпач и нощувка. За Чехия не мога да помогна, попътно към Клодзко е Kudowa-Zdrój. За осми много ми харесва програмата 🙂. За девети аз не бих включил чак толкова много замъци, но е до човек и всеки харесва различни неща, на мен Ogrodzieniec ми изглежда най-внушителен. Аз може би бих обърнал внимание на Pszczyna и на Bielsko-Biala (центърът е страхотен, градът е наричан ,,Малката Виена") и после към Краков. За парка в последния ден сега разбирам, благодаря за подсказването, ще го разгледам. 1 ден в Краков звучи супер, смятам, че и втори няма да натежи. Интересни места също са Тарнов и солната мина Бохня, но щом сте виждали Величка, може и да бледнее, въпреки че тя е по-старата от двете. Пожелавам хубаво време и чудесно изкарване! 2 1
iaia_mama Публикувано: 31 март Публикувано: 31 март преди 5 часа, ruwenzogy каза: Здравейте, Откривам си нова тема за предстоящето пътуване до Полша. Понеже се провалиха 2 сериозни пътувания, заради войната - сафарито в Кения и Малдивите, и Сиси остана много разочарована, реших малко да я компенсирам с една седмица в Полша по време на ваканцията. Естествено - недостатъчно, но все пак повече от нищо. Билетите бяха купени набързо от Райън, хотелите букнати, кола под наем - също и Програмата ни е следната : 4-ти /събота/ - късно пристигане и рентакар 5-ти /неделя/ - Великденски Вроцлав - разходки, Centennial Hall - нощувка 6-ти /понеделник / - Swidnica , Zamek Książ, Jelenia Góra - нощувка 7-ми /вторник/ - Adršpach Rock Formation, Teplické skály, Szczeliniec Wielki, Kłodzko - нощувка 8-ми /сряда/ - Twierdza Kłodzko, Moszna Zamek, Opole, Ясногурски манастир, Częstochowa - нощувка 9-ти /четвъртък/ - Castle Bobolice, Zamek Ogrodzieniec, Pieskowa Skala Castle, Краков - нощувка 10-ти /петък/ - Разглеждане Краков, Wawel Royal Castle, - нощувка 11-ти /събота/ - Bielańsko-Tyniecki Landscape Park, връщане колата и полет от Краков Моля за коментари, понеже има още няколко дни за промени. Тагвам @master_of_germs, @krasen_denev, @Nikolay Ivanov,@Мирослав Василев,@Kristiyan Desev Мен не си ме тагнал, ама ще да се намеся 🙂 = във Вроцлав има хубава Японска градина, намира се точно до Centennial Hall = 9-ти ден - честно, аз бих отсвирила посочените замъци и направо бих отпрашила за (Р)Жешов - ако не сте ходили преди там. Старият град е добре запазен и доста приятен. Имат си (бивш) замък "Любомирски", но в наши дни там е Окръжния съд, а съвсем малка част от сградата е музей. Има и летен дворец "Любомирски" (малък, бил е основно за забавления). Но, за да се насладите на истински замък този ден, само на 15-16км от (Р)Жешов, в източна посока е градчето Ланцут (Łańcut), което си има чудесен замък за разглеждане - замък Łańcut. Той също е принадлежал на фамилията Любомирски, но през 1800 и някоя година го е взела друга богата и знатна фамилия (не я помня). Това е чист дворцов комплекс и е една от най-красивите аристократични резиденции в Полша. Всичко е много добре запазено, богато декорирано, с бална зала, уникална библиотека... Разположен е в голям красив парк в английски стил, с розариум и оранжерия, плюс колекция орхидеи. И после, като тръгнете обратно към Краков, ако не ви се повдига вече от старовремски градове и градчета, улички и площади, обиколени от сгради, често с аркади, ако не сте се наситили на богатата мозайка от архитектурни стилове, отразяващи вековната история на Полша и влиянието на други европейски култури, можете да се отбиете за кратко и в Тарнов 🙂 = А Закопане къде ви е, нали сте в Южна Полша? - Е, тук няма замъци, но е твърде интересен и приятен град в подножието на великолепните Татри. Градът има дори собствен архитектурен стил - "стил Закопане", характеризиращ се с типични богато орнаментирани дървени къщи и вили - красоти! И на всичкото отгоре има и множество модерни термални комплекси с гореща минерална вода. Изобщо хич, ама хич не е лошо за кратък отдих, вЕрвайте ми! 🙂 Където и да решите да отидете, нека да ви е хубаво! 5 1
ruwenzogy Публикувано: 31 март Автор Публикувано: 31 март преди 2 часа, Kristiyan Desev каза: Аз за третия ден бих погледнал абатството в Krzeszów или къщичките на курорта Chełmsko Śląskie, изглежда много красиво. Швидница ще се види бързо, ако се влиза само в известната църква, но центърът е приятен за разходка също, за замъка не знам колко време трябва и какви са туровете за влизане. Карпач с дървената църква според мен много си заслужава, в района на Jelenia Gura e. За този ден аз бих направил Швидница с църквата и центъра - замъкът с градините само отвън - абатството - Карпач и нощувка. За Чехия не мога да помогна, попътно към Клодзко е Kudowa-Zdrój. За осми много ми харесва програмата 🙂. За девети аз не бих включил чак толкова много замъци, но е до човек и всеки харесва различни неща, на мен Ogrodzieniec ми изглежда най-внушителен. Аз може би бих обърнал внимание на Pszczyna и на Bielsko-Biala (центърът е страхотен, градът е наричан ,,Малката Виена") и после към Краков. За парка в последния ден сега разбирам, благодаря за подсказването, ще го разгледам. 1 ден в Краков звучи супер, смятам, че и втори няма да натежи. Интересни места също са Тарнов и солната мина Бохня, но щом сте виждали Величка, може и да бледнее, въпреки че тя е по-старата от двете. Пожелавам хубаво време и чудесно изкарване! Много ти благодаря. Сериозно обмислям включването на дървената църква до Карпач и абатството край Кжежов. Иначе 5-ти е католическия Великден. Всичко ще е затворено, освен църквите, които вероятно ще са претъпкани, понеже поляците са много вярващи и надали ще успеем да се доредим. Сигурно и паркирането ще е адски трудно.... Тоя ден го виждам като разходки из града, парковете, остров Тумски и колекциониране на джуджета. На 6-ти първо ще разгледаме центъра на Швидница, после църквата на ЮНЕСКО, след което се отправяме към замъка Кшиаж /трябва ни предварителна резервация/ Следобяд тръгваме към Йелена Гура, като по пътя ще се отбием за външно разглеждане и разходки около замъците Булков и Свини. Вечерта нощна обиколка на градчето. На 7-ми изглежда най-натоварено От Йелена гура отиваме към Карпач да видим дървената църква Ванг, после към абатството до Кжежов и чак тогава , навярно към обяд ще пристигнем при скалите в Чехия. Там са ми най-големите неясноти..... 1
ruwenzogy Публикувано: 31 март Автор Публикувано: 31 март преди 4 минути , iaia_mama каза: Мен не си ме тагнал, ама ще да се намеся 🙂 = във Вроцлав има хубава Японска градина, намира се точно до Centennial Hall = 9-ти ден - честно, аз бих отсвирила посочените замъци и направо бих отпрашила за (Р)Жешов - ако не сте ходили преди там. Старият град е добре запазен и доста приятен. Имат си (бивш) замък "Любомирски", но в наши дни там е Окръжния съд, а съвсем малка част от сградата е музей. Има и летен дворец "Любомирски" (малък, бил е основно за забавления). Но, за да се насладите на истински замък този ден, само на 15-16км от (Р)Жешов, в източна посока е градчето Ланцут (Łańcut), което си има чудесен замък за разглеждане - замък Łańcut. Той също е принадлежал на фамилията Любомирски, но през 1800 и някоя година го е взела друга богата и знатна фамилия (не я помня). Това е чист дворцов комплекс и е една от най-красивите аристократични резиденции в Полша. Всичко е много добре запазено, богато декорирано, с бална зала, уникална библиотека... Разположен е в голям красив парк в английски стил, с розариум и оранжерия, плюс колекция орхидеи. И после, като тръгнете обратно към Краков, ако не ви се повдига вече от старовремски градове и градчета, улички и площади, обиколени от сгради, често с аркади, ако не сте се наситили на богатата мозайка от архитектурни стилове, отразяващи вековната история на Полша и влиянието на други европейски култури, можете да се отбиете за кратко и в Тарнов 🙂 = А Закопане къде ви е, нали сте в Южна Полша? - Е, тук няма замъци, но е твърде интересен и приятен град в подножието на великолепните Татри. Градът има дори собствен архитектурен стил - "стил Закопане", характеризиращ се с типични богато орнаментирани дървени къщи и вили - красоти! И на всичкото отгоре има и множество модерни термални комплекси с гореща минерална вода. Изобщо хич, ама хич не е лошо за кратък отдих, вЕрвайте ми! 🙂 Където и да решите да отидете, нека да ви е хубаво! Много ти благодаря. Ще разгледам подробно Ржежов и Тарнов и тамошните замъци, но май ми се струват далечко. Колкото до Закопане, то беше първо в програмата, но като видях , че температурите са под нулата, вали сняг и езерата са покритри с лед, се отказах. Може би септември ще е по-подходящо. Иначе преди десетина години бях в района - Катовице, Краков, Величка, Закопане, Вроцлав,,,, Сега го правя , заради дъщерята. 2
master_of_germs Публикувано: 31 март Публикувано: 31 март Жешув и Тарнов и на мене ми се виждат далечко. Аз бих препоръчал Калвария Зебжидовска. Зоопаркът във Вроцлав е най-хубавият в Полша или поне едно време така се водеше. Миналата година нямахме време да проверя, дали още е вярно. И е точно зад Залата. Все си мисля, че зоопаркът няма да е затворен на великден. Аз Швидница бих я пропуснал, Само Църквата на мира и толкоз. С риск да ме бият у форума. Но знам, че бях в града и това беше преди само половин година. и в главата ми не изниква никакъв спомен от него. Нищичко. Не ме е подразнил, както да речем Явор, градчето с другата църква на мира, но просто не ме е впечатлил с нищо. То и след църквата трудно нещо друго ще впечатли. Времето също беше лошо; вероятно и това ми е повлияло. Към Полша не бива да се тръгва с голямата кошница с очаквания. Ти си видял целия свят, а и Сиси покрай тебе. Това, което ще ви остане като най-ярък спомен от пътуването, са скалите, а те не са в Полша. 🙂 Е, добре де, може за нея да са джуджетата 🙂 4
Аzia Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април За Вроцлав препоръчвам зоологическата градина. Беше много приятна, а срещу нея са пеещите фонтани и Зала на столетието. Ловът на джуджета е ясен😅 2
iaia_mama Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април преди 9 часа, master_of_germs каза: Жешув и Тарнов и на мене ми се виждат далечко. Аз бих препоръчал Калвария Зебжидовска. Зоопаркът във Вроцлав е най-хубавият в Полша или поне едно време така се водеше. Миналата година нямахме време да проверя, дали още е вярно. И е точно зад Залата. Все си мисля, че зоопаркът няма да е затворен на великден. Аз Швидница бих я пропуснал, Само Църквата на мира и толкоз. С риск да ме бият у форума. Но знам, че бях в града и това беше преди само половин година. и в главата ми не изниква никакъв спомен от него. Нищичко. Не ме е подразнил, както да речем Явор, градчето с другата църква на мира, но просто не ме е впечатлил с нищо. То и след църквата трудно нещо друго ще впечатли. Времето също беше лошо; вероятно и това ми е повлияло. Към Полша не бива да се тръгва с голямата кошница с очаквания. Ти си видял целия свят, а и Сиси покрай тебе. Това, което ще ви остане като най-ярък спомен от пътуването, са скалите, а те не са в Полша. 🙂 Е, добре де, може за нея да са джуджетата 🙂 = Съгласна съм за Швидница. Особено след Вроцлав няма да им е интересна. Единствено Църквата на мира си заслужава отбивката, но то и без това им е по път към замъка Książ. Та, за църквата половин час и чао. = Калвария Зебжидовска е обект на ЮНЕСКО и е известна като "Полския Йерусалим". Доколкото съм следила форума, май дъщерята на Оги е тийнейджър и не знам дали ще ѝ бъде интересно там. Мисля, че Ясногурският манастир ще ѝ е достатъчен. И понеже харесвам Полша и от време на време си обикалям там, още размисли по темата, щото съм и малко фен на замъците 🙂 = Замъкът Książ - по принцип не е нужна предварителна резервация за самостоятелно посещение, но 6 април е все още Великден и вероятно ще е фрашкано, та може би да, по-добре ще е с резервация. Оранжериите към замъка също си заслужават, но не знам в началото на април какво още биха предложили - може би и някакви фигури от нарциси, зюмбюли и лалета в парка около оранжериите ли... (Понеже през есента имаше подобни интересни и забавни неща от есенни цветя и тикви) = И от всички замислени в програмата на Оги замъци - за мен най-хубавите в тази част на Полша са Moszna и Książ, но добавям и Łańcut близо до Р(Жешов). Вярно, че от Честухова идва малко по-далече, но пък от Краков е по-наблизо. Т.е. ако има възможност за промяна на нощувките може и да се получи. Само с няколко думи за всеки замък: Moszna е "Приказният замък"- изключително фотогеничен и донякъде прилича на замък от филмите на Дисни. Сред огромен парк е, има и езеро. Изобщо - романтика. То не току така част от него е превърната в хотел 🙂 Książ е "Перлата на Долна Силезия". Кацнал на голяма скала, сред гори - предлага и гледки, освен богата история. Както споменах по-горе - и с оранжерии в малък парк (долу край пътя). Łańcut - който Оги не е включил, е "Полският Версай". Това е един от най-красивите замъци-дворци в Полша. На външен вид е по-малко "приказен" от предните два, но пък вътре е уау - с много богата подредба, огледални зали, антики, картини, голяма колекция от карети, хубав парк в английски стил и т.н. Ще го оценят любителите на история, изкуство и интериорен дизайн. Ама, то винаги не стига времето и все нещо остава желано, но не видяно. Така че за каквото не успеят сега, тъкмо да си направят втори епизод Южна Полша по-натам 🙂 6 1
ruwenzogy Публикувано: 1 април Автор Публикувано: 1 април преди 14 часа, ruwenzogy каза: Много ти благодаря. Сериозно обмислям включването на дървената църква до Карпач и абатството край Кжежов. Иначе 5-ти е католическия Великден. Всичко ще е затворено, освен църквите, които вероятно ще са претъпкани, понеже поляците са много вярващи и надали ще успеем да се доредим. Сигурно и паркирането ще е адски трудно.... Тоя ден го виждам като разходки из града, парковете, остров Тумски и колекциониране на джуджета. На 6-ти първо ще разгледаме центъра на Швидница, после църквата на ЮНЕСКО, след което се отправяме към замъка Кшиаж /трябва ни предварителна резервация/ Следобяд тръгваме към Йелена Гура, като по пътя ще се отбием за външно разглеждане и разходки около замъците Булков и Свини. Вечерта нощна обиколка на градчето. На 7-ми изглежда най-натоварено От Йелена гура отиваме към Карпач да видим дървената църква Ванг, после към абатството до Кжежов и чак тогава , навярно към обяд ще пристигнем при скалите в Чехия. Там са ми най-големите неясноти..... Както вече отбелязах на 7-ми /вторник ми се струва доста натоварено, още повече, че вмъквам дървената църква Ванг и абатството при Кжежов. Надявам се великденските тълпи да са се оттекли и да не отнеме много време разглеждането. После минаваме към Чехия. Очаквам към обяд да сме на Adršpach Rock Formation Въпрос към @master_of_germs и не само. Маршрута кръгов ли е и за колко приблизително се изминава? Същото и за Теплицките скали. А там предполагам сте пристигнали около обяд, отново въпрос за паркирането. Това най-ме тревожи. Иначе , убеден съм, че скалите са уникално красиви, но колкото видим - толкова. За Szczeliniec Wielki, почти съм сигурен, че време няма да остане
ruwenzogy Публикувано: 1 април Автор Публикувано: 1 април На 8-ми /сряда/ мисля да отпадне твърдината в Клодзко и градчето Ополе. За сметка на това съм си харесал един друг замък Pałac Marianny Orańskiej w Kamieńcu Ząbkowickim, ама май е още в ремонт и е само с ескурзовод и това би ни забавило, та ще видим на място. После задължителен е двореца Мошна /изглежда доста красиво/ и след това директно към Честохова и Ясногурския манастир. На 9-ти /четвъртък/ не мисля все пак да се отказвам от трите предвидени замъка, главно заради красивите околности, където се намират и разходките наоколо На 10-ти /петък/ си е КРАКОВ. Набелязъл съм места с вкусна местна храна, както и един тайландски ресторант. Сиси е по екзотиката 2
master_of_germs Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Оги, ние за Шчелинец нямахме време, понеже @izida със сестра й и племенника трябваше да се върнат във Вроцлав същата вечер и на другия ден да се приберат с полети през Варшава. Та ги оставихме на гарата във Валбжих, да си вземат влак за Вроцлав. Все пак вече беше учебно време и трябваше да са в София навреме за училище.Та тяхното пътуване беше за джуджетата и скалите. Ние вечерта се качихме на една наблюдателна кула над Валбжих и после вечеряхме в градчето. После останахме още два дни с използване на един дин отпуск. В единия /дъждовен/ ден бяхме в замъка Кшонж, оранжериите, Швидница и Шчавно-Здруй - стар спа-куророт до Валбжих. Последният ни ден беше пълна импровизация с цветните езерца и тия замъчета Болкув и Швини и Явор с другата църква на мира. Нищо от тези не беше в предварителния ни план. Искахме да изкачваме Снежка /най-високия връх на Чехия/ откъм Карпач в Полша. Но дъждът в ниското беше сняг горе и още през септември върхът щеше да е снеженр пътеките нагоре - кищави, а видимостта - никаква. Та просто решавахме в движение докато @mary_shery шофира, аз да търся някоя "забележителност" по път или с малко отклонение. 😄 На Адршпах основният маршрут е кръгов, а на Теплице пътеката отначало си е една, а по-късно се прави кръг. Наистина ми е трудно да преценя, но като минимум два часа за всеки от двата обекта. Ние със сигурност прекарахме повече време. 3
ruwenzogy Публикувано: 1 април Автор Публикувано: 1 април преди 8 минути , master_of_germs каза: Оги, ние за Шчелинец нямахме време, понеже @izida със сестра й и племенника трябваше да се върнат във Вроцлав същата вечер и на другия ден да се приберат с полети през Варшава. Та ги оставихме на гарата във Валбжих, да си вземат влак за Вроцлав. Все пак вече беше учебно време и трябваше да са в София навреме за училище.Та тяхното пътуване беше за джуджетата и скалите. Ние вечерта се качихме на една наблюдателна кула над Валбжих и после вечеряхме в градчето. После останахме още два дни с използване на един дин отпуск. В единия /дъждовен/ ден бяхме в замъка Кшонж, оранжериите, Швидница и Шчавно-Здруй - стар спа-куророт до Валбжих. Последният ни ден беше пълна импровизация с цветните езерца и тия замъчета Болкув и Швини и Явор с другата църква на мира. Нищо от тези не беше в предварителния ни план. Искахме да изкачваме Снежка /най-високия връх на Чехия/ откъм Карпач в Полша. Но дъждът в ниското беше сняг горе и още през септември върхът щеше да е снеженр пътеките нагоре - кищави, а видимостта - никаква. Та просто решавахме в движение докато @mary_shery шофира, аз да търся някоя "забележителност" по път или с малко отклонение. 😄 На Адршпах основният маршрут е кръгов, а на Теплице пътеката отначало си е една, а по-късно се прави кръг. Наистина ми е трудно да преценя, но като минимум два часа за всеки от двата обекта. Ние със сигурност прекарахме повече време. Паркинга в Теплице ме интересува. За първия в Адршпах разбрах. М. исля, че ще е голямо предизвикателство паркирането в празничен ден. Шчелинец и ние няма да имаме време 1
master_of_germs Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Според мене ще влизате в Теплице в часови пояс, в който повечето хора вече ще излизат. Но "всеки сам си преценя". Ние предварителна резервация не сме имали.
ruwenzogy Публикувано: 1 април Автор Публикувано: 1 април преди 4 минути , master_of_germs каза: Според мене ще влизате в Теплице в часови пояс, в който повечето хора вече ще излизат. Но "всеки сам си преценя". Ние предварителна резервация не сме имали. И ние няма да имаме предваритела резервация за паркинзите. Ще търсим на място. Затова ми е толкова притеснено, че ако не намерим какво првим. Вие с чешки крони ли плащахте паркирането. Там на първото място пред хотела , надали някой ви е носил пост терминал. И за паркирането разбрах, че не сте имали резервация. Но за двата парка също ли нямахте и плащахте на място?
master_of_germs Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април преди 2 часа, ruwenzogy каза: И ние няма да имаме предваритела резервация за паркинзите. Ще търсим на място. Затова ми е толкова притеснено, че ако не намерим какво првим. Вие с чешки крони ли плащахте паркирането. Там на първото място пред хотела , надали някой ви е носил пост терминал. И за паркирането разбрах, че не сте имали резервация. Но за двата парка също ли нямахте и плащахте на място? За парковете си бяхме платили онлайн. Чешки крони аз носех, даже много повече, защото не бяхме сигурни дали няма да вземем лифта към Снежка откъм чешката страна и там да се разхождаме само по билото. Но в района на скалите навсякъде приемаха също и в евро, и в злоти да се плаща. 1
ruwenzogy Публикувано: 2 април Автор Публикувано: 2 април Лека промяна в плановете, продиктувана от вашите съвети. На 6-ти Швидница ще отпадне, не защото не ми се иска, но понеже е Великден, сутринта ще има меса и за туристи е обявено чак след 12 ч. Това би ни забавили адски много, затова направо към замъка К. На 7-ми абатството също нещо не ме кефи и ще го пропуснем за да имаме малко повечко време за чешките скали. На 9-ти от трите замъка ще оставя само Огрожденец и от там към селцето Залипие с шарените къщички. После Тарнов и към Краков. 1
ruwenzogy Публикувано: 4 април Автор Публикувано: 4 април Довечера тръгваме. Няколко снимки от предишната ни екскурзия преди 10 години.... Вроцлав 11 2
ruwenzogy Публикувано: 4 април Автор Публикувано: 4 април Ден 0 - Пристигнахме във Вроцлав. В една селска къща сме - 200 злоти , около 47 евро. Взехме кола под наем - 155 евро за 7 дни + 60 евро за влизане в Чехия и 500 евро депозит. Летяхме с Райън по 30 евро на човек. Не ми се стори скъпо, понеже е ученическата ваканция, а знаем как надуват цените по това време. А тук е и католическият Великден. Утре сме във Вроцлав на обиколки. Прогнозите са за хубаво време. Така че, смело в лова на джуджетата. 12 1
ruwenzogy Публикувано: 5 април Автор Публикувано: 5 април Ден 1 - Изцяло посветен на един от най-хубавите полски градове - Вроцлав. Сутринта отидохме до парка, където е новата зала на хилядолетието. Монументална, но очаквано затворена. Красивите уж фонтани не работеха. Сиана посети зоологическата градина и остана супер доволна / около 4 часа +/. Ние със Снежка се насочихме към японската градина, която пък ни разочарова. Беше чудесен слънчев ден , но още си е рано за пролетта - почти нищо нямаше разцъфнало.... Цени - зоологическата +аквариума - 90 злоти / 22 евро, японската - 30 злоти / 7 евро, паркинг - 8 злоти/час 2 евро на час Към обяд всичките паркинзи бяха препълнени и се плащаше яко. Аз имах сантиментално очакване , че понеже е Великден може и да е безплатно, но няма такова нещо.... В зоопарка изглеждаше, че се е изсипал целия град.... Важното, че на Сиси и е харесало..... 17
ruwenzogy Публикувано: 5 април Автор Публикувано: 5 април Следобяда обикаляхме из стария град, който е уникално красив. Мога да отбележа, че всичко си беше отворено на Великден в центъра - ресторанти, сувенирни магазинчета, жабкие, които са на всяка крачка и всякакви други атракции. Затворени са музеите и големите магазини. за храна , Няма никакви проблеми да си хапнеш вкусничко... Спим в едно хостелче в центъра - най-евтино ще ни бъде докрая - само 25 евро за тройна стая..., Но пък може да разгледаш всичко на пешеходно разстояние. А и безплатен паркинг си намерихме.... 23 1
stanimir Публикувано: 5 април Публикувано: 5 април Забавно е , че най-красивите градове в Полша са германски , а най-красивите в Украйна са полски. 4
master_of_germs Публикувано: 5 април Публикувано: 5 април Оги, някъде встрани от зоото и залата паркирахме на един паркинг, който беше към супермаркет и даваше някакво безплатно време, не помня дали беше час или половин. Но за 4+ часа... Трудно. Ние нямахме и много останало време, де, трябваше да връщаме колата, но ние я взехме от града и пак там трябваше да я върнем, а не на летището. Аз даже се чудя, защо сте взели колата още при кацане от летището, като така и така прекарвате целия следващ ден във Вроцлав, а градският транспорт е много редовен. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега