Alexander Публикувано: 2 юни Публикувано: 2 юни В събота/неделя бяхме в Равена и малко в Римини. Маршрута е познатия, отиване събота и връщане неделя. Бях резервирал кола от местните Galdieri rent a car, с пъпна застраховка за 100€, бяхме 4-ма. Бях избрал най-скъпата / голяма Фиат 600, беше нов на 10к км, хибрид и се оказа че гори около 3л/100. Взех я за 5 мин и тръгнахме . Блокираха 100€ за гориво. Месец по-рано бях започнал да гледам за хотели и всичко в областта беше много скъпо. Реших, че е заради мотоГП, макар да са доста далеч, но се оказа друго. Джирото минавало в събота… От летището минахме през Форли за 20-30мин, да пием по едно кафе при един световен шампион. Оттам минахме през плажа на Равена или Пунта Марина, стояхме е 30-40мин, някои се къпаха. След това дойде ред на хотела и Равена. Следваха разходки, кафета, вина, и вечеря. Бях резервирал да вечеряме в цитираната назад кръчма от @bibi OSTERIA DALLA ZABARIONA. Имаше доста екслузивни неща, които не са винаги в менюто и наблегнахме на тях. Всичко беше супер добре, включително тяхното си вино. След това пак разходка и спане. На другия ден тръгнахме рано за Римини, минах през плажа само да го видим и пихме кафе. Паркирането е платено 24 часа, дадохме 2€ за 1час на машина. Плажа за мен е меко казано покъртителен. Аз не бих стъпил там, дори безплатно. Буквално гора от чадъри наляво/надясно/напред и назад. 99% от плажа е с чадъри и шезлонги стигащи почти до водата. Стотици, да не казвам хиляди са, като най-евтината версия за 2 шезлонга с чадър е 24€, с някакви подложки 35€ и т.н. Има знаци, че е забранено да се използва собствен чадър и дори плажна кърпа, аз не бях виждал такова чудо никъде и никога. След това отидохме към стария град, разходихме се, ядохме сладоледи La Romana(два пъти се редих 4+2 влуса ударих), които са от Римини, макр да ги има и извън Италия и са ми от най-любимите. Следва любимия ми Conad, до летището има мол с голям такъв, беше много добре зареден, та направихме пазар и обратно в София. Самолета на връщане беше пълен, имаше и две магеланки, с които се водехме на слизане. Депозита за колата ми го върнаха след 2 дни, Равена е много добре, Римини не чак толкова. Идеално е за съботно/неделно ходене. 21
Monika_Koko Публикувано: 2 юни Публикувано: 2 юни И аз да споделя за нашето с @Ивайласъботно/неделно Римини. Ние избрахме да спим в Сан Марино, което беше перфектно решение. След кацане в Римини, отидохме в препоръчаното от @Argentique малко ресторантче на самообслужване, където хапнахме фантастична лазаня за 6евро, кратка разходка и се отправихме с автобуса към Сан Марино. Бързо настаняване -точно до автобусната спирка и лежерна разходка. Била съм там преди 20г. и сега го видях с други очи. Когато не се бърза и се оставиш да се изгубиш из малките улички е фантастично. А аперола с гледка е незаменимо удоволствие. След 18;30 , градчето ( старата част между кулите) се успокои, тълпите изчезнаха и усещането за "dolce far niente" се разля навсякъде и безпричинни, блаженни усмивки грейнаха на лицата ни. Следваше време за вечеря , но скоро идваше и залеза..., кое да изберем, ами и двете. Вечеря с гледка към залеза на центалния площад. Първо мислехме,че цените ще са болезнени, но се оказа ,че пиците са между 8-12 евро, чаша вино е 6 евро и салата с домати, бурата и рукола за 8е, което е съвсем приятно за свикналите на софийските цени. Естествено и тирамису за сладък завършек.Чудна вечер с много гледки от високо и хиляди светлинки. На другия ден сутрешно капучино и към Римини. В Римини имаше нещо, като бит пазар на площада. Не очаквахме толкова народ ,сутрин в неделя. Хапнахме по една Piadina ( типичен, сандвич за района) , която беше вкусна, но прехвалена и не заслужавща цената си от 8,5евро, кафето обаче - перфеткно. Като себеуважаващи се магеланци, естествено посетихме магазина Conad и се сдобихме със сиренца и кафе. Следва малка разходка до плажа, който e доста претъпкан и запълнен с чадъри, а водата изглеждаше мътна. Препечени от жаркото слънце, бързо се изнесохме от там и потърсихме сладолед. Не е трудно да се намери хубав сладолед в Италия 🙂, но препоръките от форума ни заведоха до перфектно място Gelateria MARINA ICE. В неделя е ужасен транспорта, рейсовете закъсняват или изобщо ги няма, улиците са затворени , все нещо се случва и цетъра е блокиран. Така,че който се придвижва към летището в неделя да си предвиди достатъчно време. Ние избрахме да стигнем до летището с Метромаре, което е на всеки 15мин. Има малко ходене след последната спирка до летището ,но са около 10мин. Много са хубави тези малки укенд забежки! 22
horus92 Публикувано: 10 юни Публикувано: 10 юни Една приятелка сега ще ходи до Сан Марино и ме пита там как седят нещата със сим картите, а аз нямам предатава и честно казано не помня да съм чел тук. Не е ли италиански оператор, те нямат собствен нали? Съответно може да си ползваме нашите карти?
polyglota80 Публикувано: 10 юни Публикувано: 10 юни преди 43 минути , horus92 каза: Една приятелка сега ще ходи до Сан Марино и ме пита там как седят нещата със сим картите, а аз нямам предатава и честно казано не помня да съм чел тук. Не е ли италиански оператор, те нямат собствен нали? Съответно може да си ползваме нашите карти? Мисля, че важи роуминга като в ЕС. Но трябва да се провери със сигурност. За Монако примерно не е така и роуминга си е доста различен 🙂
blueriver Публикувано: 10 юни Публикувано: 10 юни Аз си ползвах роуминг. На Виваком съм,не знам как е с другите оператори.
stanimir Публикувано: 10 юни Публикувано: 10 юни 1 hour ago, horus92 said: Не е ли италиански оператор, те нямат собствен нали? Съответно може да си ползваме нашите карти? Точно.Важи ЕС роуминга. 1
Дани Магелани Публикувано: 10 юни Публикувано: 10 юни Може ли проверен линк за купуване на автобусни билети отиване и връщане от Римини до Сан Марино? Този сайт, през който опитах, не ми зарежда връщане.
Otnesen Публикувано: 10 юни Публикувано: 10 юни преди 16 минути , Дани Магелани каза: Може ли проверен линк за купуване на автобусни билети отиване и връщане от Римини до Сан Марино? Този сайт, през който опитах, не ми зарежда връщане. https://www.bonellibus.it/en/shuttle-rimini-san-marino-2/ Ползван за двупосочни билети закупени онлайн. 6 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 11 юни Публикувано: 11 юни Като се замисля, че моя първи и единствен сезон в Римини беше 2006 🫡
Дани Магелани Публикувано: 20 юни Публикувано: 20 юни И нашето пътуване до Римини и Сан Марино приключва. За мен е трето за тази дестинация. Преди сме летели до Форли или Болния, сега е много удобно. Сводката: Хотелът ни Felix беше добро попадение - безплатен трансфер в двете посоки и полупансион при 2 нощувки - 226 евро и 10 евро туристическа такса. Закуска на блок маса - без забележки. Вечеря - може да се иска повече. Първата вечер избрахме от меню - 1/предястие - супа от цветен боб и малко паста в нея? или паста с песто или доматен сос + 2/ основно - октопод с грах? (доста странна манджичка) или някакво месо по турска рецепта. Вино 1/2 литър 6 евро. Салатен бар и за десерт плодове и парфе. Втората вечер имаше парти на блок маса с мезета, салата, плодове, десерти и безплатно вино или просеко. Ходихме в Римини на препоръчания ресторант за 9,90 , но беше разочароващ - предложиха само бяло месо на печено пиле и малко салата. Имаше и свободно предястия за 7-8 евро със сьомга, аншоа, малко калмар и спанак и за 3-4 евро плодове, доста по-вкусен избор. В препоръчания в Сан Марино ресторант всичко беше много вкусно. Комплексно меню - паста с морски дарове, 3 шишчета със скариди и калмари, пържени картофи - 20 евро и стек от риба меч - 20 евро, 1/2 литър вино 8 евро, сорбе от лимон - 4 евро, маса 4 евро. Препоръчвам! Напазарувах доволно сирена, колбаси, подправки и лакомства за внуците. Забележителностите само проверих дали са си там, но когато първият път си имал личен професионален гид в Римини (приятелка), това ти е достатъчно. 13
Бръмбар Публикувано: 20 юни Публикувано: 20 юни @Дани Магелани, този ресторант с дневното меню за 9.9е близо до гарата е по-скоро тип закусвалня на самообслужване. Удобно е за нещо набързо, да не чака сервитьори и тепърва да му готвят, и евтино. Ние ядохме паста и лазаня и ни беше вкусна. Ако човек търси по-"ресторантски" вайб, не е подходящият избор. Вечерта ядохме в La Cantinetta - на едно закътано площадче в Стария град, много приятно, осветено с малки лампички, има и коктейли, и беше вкусно, но храната е повече тип плата с мезета, пиадини, пинси, морска храна не помня да имаше, ако търси нещо такова 6
Дани Магелани Публикувано: 21 юни Публикувано: 21 юни преди 19 часа, Бръмбар каза: @Дани Магелани, този ресторант с дневното меню за 9.9е близо до гарата е по-скоро тип закусвалня на самообслужване. Удобно е за нещо набързо, да не чака сервитьори и тепърва да му готвят, и евтино. Ние ядохме паста и лазаня и ни беше вкусна. Ако човек търси по-"ресторантски" вайб, не е подходящият избор. Вечерта ядохме в La Cantinetta - на едно закътано площадче в Стария град, много приятно, осветено с малки лампички, има и коктейли, и беше вкусно, но храната е повече тип плата с мезета, пиадини, пинси, морска храна не помня да имаше, ако търси нещо такова Така е. Но на нас не ни хареса това, че нямаше избор - един вид основно и един вид салата. Добре, че имаше избор в предястията и десертите, които не влизат в тези 9,90, а са с отделни цени. Намерих и снимката на странното, за мен, гювече с октопод и грах на вечеря в нашия хотел. Предлагаха и супа, и паста, и основно допълнително, ако искаш. Хубавата салата и десертите компенсираха. За мен бяха достатъчни. 6
Звелина Публикувано: 25 юни Публикувано: 25 юни Ние не сме и разбрали, че има дневно меню в закусвалнята до гарата🙂 Минахме и посочихме с пръст, каквото ни хареса. По спомен: два пъти лазаня, салата морски дарове, едни картофи огретен и две малки наденички, последните две порции бяха колкото за опитване. Сметката не беше много над 20 Е, около 25-26. Хубави супи имаше, но късно ги видях.
Дани Магелани Публикувано: 26 юни Публикувано: 26 юни преди 17 часа, Звелина каза: Ние не сме и разбрали, че има дневно меню в закусвалнята до гарата🙂 Минахме и посочихме с пръст, каквото ни хареса. По спомен: два пъти лазаня, салата морски дарове, едни картофи огретен и две малки наденички, последните две порции бяха колкото за опитване. Сметката не беше много над 20 Е, около 25-26. Хубави супи имаше, но късно ги видях. Само като попиташ ти предлагат. Иначе ти посочват ястията на свободни цени. Не бяха скъпи, но нямаше голям избор. Може би бяхме позакъсняли. Зная, че южните народи обядват късно, но тук явно не важи.
new one Публикувано: 13 юли Публикувано: 13 юли В момента съм в Римини и противно на мненията, че е слънчев бряг, е изключително спокойно и на плажа са запълнили не повече от 20% от чадърите. Чадър и 2 шезлонга са 25 евро. Храната е топ и цените са под софийските, като почти навсякъде ни правят отстъпка, без да съм резервирал нешо специално. Ние сме в Мирамаре, което е на 5 км от Римини де, съвсем близо до летището и бих повторил. Единственият минус е, че доста духа, което може и да е плюс, зависи от гледната точка, но водата е чай и децата са доволни 13
Mary Публикувано: 13 юли Публикувано: 13 юли Преди седмица и аз бях в Римини, район Bellariva. Цената на чадър и два шезлонга платени през хотела беше 16 евро. Също духаше, но беше много приятно така, а вятърът правеше неземни залези. В района има джелатерия от най-добрите - Gelateria La Romana Rimembranze. Сладоледът е невероятен, а има и разни сладоледени торти мммм... Всичко ми се видя по-евтино от София. 28 1
Doctor Who Публикувано: 14 юли Публикувано: 14 юли За днес в Римини и в близост излизат през TheFork 38 ресторанта с отстъпка 20 до 50%. 8
Pepi Popova Публикувано: 31 юли Публикувано: 31 юли Здравейте, и на мен утре ми престои забежка до Римини и да питам, ако реша билета за връщане от Сан Марино да го купя в последния момент дали ще има налични? Не мога да преценя колко време ще се мотам там и изведох, че се пълнят автобусите, но не спират да продават билети, та ако реша в 5 да си купя билет за 6 дали ще стане?
new one Публикувано: 31 юли Публикувано: 31 юли преди 2 часа, Pepi Popova каза: Здравейте, и на мен утре ми престои забежка до Римини и да питам, ако реша билета за връщане от Сан Марино да го купя в последния момент дали ще има налични? Не мога да преценя колко време ще се мотам там и изведох, че се пълнят автобусите, но не спират да продават билети, та ако реша в 5 да си купя билет за 6 дали ще стане? Не би трябвало да има проблем им- при нас дамите останаха в моловете на връщане и си купиха допълнително билети оттам, щото не можело да прекъсват. Освен това на отиване, понеже видяха, че има много хора, пуснаха два автобуса - един директен, на който се качихме, и втори, който е спирал по спирките в сан Марино и Римини 1 1
blueriver Публикувано: 31 юли Публикувано: 31 юли Точно така,пускат втори автобус и то директен. И за връщане е така. Или поне беше,когато аз ходих -още в края на май. 1
Ivan Ivanich Публикувано: 1 август Публикувано: 1 август преди 6 часа, new one каза: при нас дамите останаха в моловете на връщане и си купиха допълнително билети оттам, щото не можело да прекъсват. Ако става дума за моловете в Аутлета е трябвало да отидат в информационния център и там презаверяват билета за следващия автобус безплатно. 2
new one Публикувано: 1 август Публикувано: 1 август преди 7 часа, Ivan Ivanich каза: Ако става дума за моловете в Аутлета е трябвало да отидат в информационния център и там презаверяват билета за следващия автобус безплатно. Знам, но не стана точно така - билетите бяха електронни, можело само с хартиени 😉 2
Doctor Who Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август От 6 август, новите билети за Start Romagna, закупени чрез DropTicket, ще имат нов метод за валидиране. След като закупите билета си отворете билета в приложението. Докоснете QR кода на билета до валидатора на борда на превозното средство; След сканиране се върнете в приложението и обновете екрана на билета, за да се покаже като валидиран. Билетът е валиден от момента на валидирането му на борда. Карнетите вече няма да се състоят от 10 отделни билета, а от един билет, който може да бъде валидиран до 10 пъти, по веднъж за всяко пътуване. Вече закупените билети ще продължат да бъдат валидни и могат да се използват до 30 септември. 3
r_nikolov1 Публикувано: 14 септември Публикувано: 14 септември Здравейте, предстоят ни 3 нощувки в Римини. Прочетох темата и благодаря на всеки, споделил полезна информация! Мислим да посетим Сан Марино в понеделник (21.09.2026) - необходимо ли е да си купим билетите (и за връщането) предварително? Не можем да преценим колко време ще бъдем там, за да решим в колко да се върнем. Надяваме се в Римини времето да става за плаж. Кои забележителности препоръчвате в Римини? Понеже не успях да открия. Благодарим предварително!
palioto Публикувано: 14 септември Публикувано: 14 септември Времето в момента е перфектно за плаж в Римини, с приятни температури около 26–27°C! Що се отнася до автобусните билети за Сан Марино – няма нужда да купуваш двупосочен билет предварително или да се обвързваш с конкретен час за връщане. Тъй като не е голям наплив сега и не знаеш колко време ще се забавиш из тесните улички и крепостите, е най-добре да купиш билет на място в посока натам, а за връщане просто ще си вземеш билет, когато решите да тръгнете обратно. 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега