Прескочи до съдържание

Римини - сезон 2026

Argentique

Препоръчани мнения

Публикувано:

@Argentique, благодаря за подробното описание и ние по вашите стъпки скоро 🙂. Как стои въпроса с роуминга в Сан Марино, понеже противоречиви неща прочетох вкл. и стара дискусия в Магеланци, (на Виваком съм)? 

• Харесвам 3
Публикувано:

И ние сме на Виваком. Сан Марино е част от ЕС.Дори не получихме sms, че влизаме в друга държава.

За тези с коли под наем, ако ще въртите из региона като нас, горивото в Сан Марино е 1.49 -1.55 Е.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 минути , bibi каза:

И ние сме на Виваком. Сан Марино е част от ЕС.Дори не получихме sms, че влизаме в друга държава.

За тези с коли под наем, ако ще въртите из региона като нас, горивото в Сан Марино е 1.49 -1.55 Е.

Благодаря ти. Не е част от ЕС, макар че има специални споразумения, затова попитах. 

Но да, включено е в зоната за ЕС роуминг на Виваком, сега го намерих изрично споменато на страницата им.

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз не успях да се свържа с италиански оператор на летището автоматично и си избрах ръчно един iliad, другите поне в началото не ми тръгваха с бърз мобилен нет. В Сан Марино си имаше чудесен обхват навсякъде.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Бръмбар каза:

Благодаря ти. Не е част от ЕС, макар че има специални споразумения, затова попитах. 

Но да, включено е в зоната за ЕС роуминг на Виваком, сега го намерих изрично споменато на страницата им.

Имах предвид част от ЕС от гл.т. на роуминг, сори, че е неясно написано. Дали да не отделим tips & tricks за Римини в отделна тема. И аз мога да дам моите 5 ст., ама се опасявам, че тук ще стане манджорляк.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, bibi каза:

Имах предвид част от ЕС от гл.т. на роуминг, сори, че е неясно написано. Дали да не отделим tips & tricks за Римини в отделна тема. И аз мога да дам моите 5 ст., ама се опасявам, че тук ще стане манджорляк.

Да, може би е добра идея да се отдели, с оглед че доста хора се канят да ходят с ниските цени, които имаше за уикенд (може и още да ги има, а и не само за уикенд). С удоволствие ще прочета и твоите стотинки 🙂. Има и много хубава стара тема на @alienad за Сан Марино, да използвам случая да й благодаря!

• Харесвам 5
Публикувано:

Моят съботно/неделен план е кацане в Римини, взимане на кола под наем, 4 човека сме  и отиване до Равена, нощувката ще е там.

• Харесвам 5
Публикувано:

Santarcangelo е симпатично градче с гледка към Сан Марино и морето, по спомен ходи се с автобус от ЖП гарата в Римини. Близо е и определено си заслужава. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Нашето фемили сме чревоугодници, та да препоръчам няколко кръчми:

Римини:

Ristorante Sabbioni a Rimini - Menu, prezzi, immagini, recensioni e indirizzo del ristorante | TheFork - страхотна храна и обслужване, на метри от плажа, ако иде реч за лятна почивка.

Обслужване - перфектно. Момичето владееше английския отлично, какво впрочем 95 % от обслужващия персонал по тези места. Препоръчвам лазанята, ригатони карбонара, миди с доматен сос и крем брюлето ( в менюто е crema catalana, но без гадната подправка, която бичат е Барселона). 5 от 5 звезди

RISTORANTE LIDO, Rimini - Restaurant Reviews, Photos & Phone Number - Tripadvisor - тук заслужават внимание пиците и печеното месо. 4 от 5 звезди. Дават 10 % отстъпка от сметката.

Сервитьорите са с добър английски.

Ristorante Pacifico a Rimini - Menu, prezzi, immagini, recensioni e indirizzo del ristorante | TheFork - прекрасна храна. В събота и неделя обедно работи до 16 ч и е близо до летището (това във връзка с часа на кацане на полетите от София). Мъжът ми има един куп истории как е седял гладен в Италия заради специфичното работно време на ресторантите им, та тоя път си бях написала домашното. Ресторантът е попадение. Препоръчвам телешко на плоча, панирани морски дарове, сурови стриди за екстремистите като мен. Обслужването е на ниво. Има къде да се паркира, ако сте с кола.

Равена:

OSTERIA DALLA ZABARIONA, Ravenna - Restaurant Reviews, Photos & Phone Number - Tripadvisor страхотна храна! Препоръчвам цветовете от тиквички, всичко от обедното меню и пастата, която се прави на място пред гостите, ако сте настанен в предната зала. Редно е да се обърне внимание и на специалитетите от типичното за региона черно прасе. Може да се купи зехтин и месни продукти. Не са на магелански цени, но са superior quality. 😉

Обичаме (еле щерките) и да харчим пари, та ще сложа и 2 аутлета:

San Marino Outlet - беден набор от магазини, ако го сравняваме с италианските аутлети, но има находки:

1. куфари Roncato (от Александра я знам тази марка мир на праха й 🙏) имаше 30+30 % намаление на определени модели. Купихме куфар за ръчен багаж за 54 е. Имаме 2 други такива куфари - изключително леки и изключително здрави.

2. Timberlald - мъж ми си купи велурени кецове за 30 е, зимни goretex обувки масово бяха по 40-50 е. За дрехи също имаше промо.

Castel Guelfo The Style Outlets  - тук е според сезонното намаление, но с традиционно по-добри цени от БГ са Nike, Puma, U.S.Polo assn, Ralf Lauren, Tommy hilfiger (преходни якета по 80-90 Е), Triumph, 

За семейства с деца, а и не само препоръчвам  - Italiа in miniature, Acquario di Cattolica (комбиниран билет за възрастен 39 евро). Може би и шоуто с делфини е готино, както и атракционния парк Mirabilandia, но по Великден още не бяха отворили. Виенското колело е с цена от 10 Е на възрастен и за мен си заслужава, особено по залез. Това до пистата Имола е само за F1 маниаци, защото се вижда старт-финалната права. (8 евро на калпак). Имола някак не ме грабна така, както Монца, ама то има разлика и дали си на състезание. 😉

Ще допълвам.

• Харесвам 19
  • Благодаря 1
Публикувано:

И малко снимков материал. ( опитах се да не ги дублирам с тия от другата тема 😎😞

Ричоне:

IMG_8008.jpeg

IMG_8014.jpeg

IMG_8013.jpeg

IMG_8007.jpeg

Римини:

IMG_8466.jpeg

IMG_8465.jpeg

IMG_8064.jpeg

IMG_8057.jpeg

• Харесвам 18
Публикувано:

Ще си позволя да препоръчам и мястото за настаняване, въпреки, че в Римини и по цялата плажна ивица - хотели да искаш:

a 75 passi dal mare con parcheggio privato e giardino, Римини (актуализирани цени 2026)

Предимства:

- изключително чисто 

- наскоро реновирано

- страхоооотна баня с кърпи, дето могат да обхванат и по-едри телеса

- отлична комуникация с домакина, макар, че не се видяхме изобщо

- много добре оборудван, ако искате са си приготвяте храна "вкъщи"

- наличие на паркомясто, включено в цената

- наличие на black out завеси и външни щори

- наличие на външна част

- на 150 м от плажа, супермаркет Conad на 5 мин пеша, много заведения околовръст, абе всичко е на една ръка разстояние

- в тихата част на Римини

Минуси:

- за някои 88 евро на вечер за трима с включена city tax e не магеланска цена, но все пак рискувам да го препоръчам 😉

- до църква и камбаната бие в 8  през уикендите  и в  8.30 в работен ден

- вътре е леко усойно заради високите тавани, което може да е предимство през лятото, но и климатиците загряваха бързо. 

• Харесвам 12
Публикувано:

Забравих нещо да кажа за Сан Марино. Цената на комбинирания билет за кулите и музеите е по-ниска ако спите в Сан Марино. Мисля е 8 от нормална 12. Не знам дали работи ако кажете някой хотел, аз си платих редовната цена. На касата питат в Сан Марино ли спите.

• Харесвам 10
Публикувано:

Завърнахме се и ние благополучно от уикенда в Римини-Сан Марино. Времето беше приятно слънчево 22'С, часовете на отиване и връщане са удобни, без да се налага да ставаш посреднощ и да се връщаш по нощите, цените на полетите ниски, времето за полет малко повече от час, не помня кой първи даде идеята, но благодаря за което. Равена сме я посещавали при друго ходене и не беше в плановете сега. Времето ни стигна идеално само за двата града без музеи, с някоя и друга църква. Направихме горе-долу същото като @Argentique, затова няма да го описвам подробно.

За автобусите от летището, вероятно е същото и за другия градски транспорт Римини, - една банкова карта може да се таксува за един човек и МК ми взеха 1.30е, а Виза 1.50е. Хартиените билети са по 1.50е. 

За Сан Марино, както и другите са писали, автобусите се пълнят бързо, ако държите да се качите в определен час, е добре да имате билет и да сте малко по-рано. 

IMG_20260425_163902.jpg.d3bef74c8868678f8cbb9507cd5bb1c7.jpg

IMG_20260425_162534.jpg.95552c14e91aeb1b3abf7c10de26334f.jpg

Напълнихме очите с гледки, пих един аперол шприц в Фокус Покус на слизане до втората кула, купих разни дребни сладки, вкл. и емблематичната им торта Тре Монти (спокойно може да си я спестите - една голяма вафла 😀) и обратно към Римини с последния автобус.

За настаняване аз избрах Card International Hotel - няма чак да ви го препоръчвам, бизнес хотел, стаите са безлични, закуската е с богат избор, споменавам го по-скоро заради место положението. Ако бях в сезон и за повече време, вероятно бих избрала настаняване покрай морето, но за един ден извън сезона този ми свърши чудесна работа - на 5 мин от гарата и спирката за Сан Марино, но не в най- гадния район на гарата,  а към историческия център (той се води в историческия център), на 5 Мин от всички централни забележителности и на около 10мин от Борго Сан Джулиано. Така ни беше удобно след полета на отиване да минем да оставим багажа (макар и да бяхме с малки и полупразни ранички, да позаредим малко телефоните и да имаме време и да хапнем преди автобуса за Сан Марино, а на връщане след закуска оставихме раничките в хотела и на тръгване към аерогарата минахме попът да си ги вземем. Понеже раниците бяха полупразни купихме малко сирена и саламчета, както и малко козметика, взехме си по някое парче пица романа за хапване на летището. Засякохме и други магеланци по летището и автобусите🙂

Още малко снимков материал и от мен за цвят.

Катедралата Малатеста

IMG_20260425_195205.jpg.880219236a64905d8ad205f1dc746654.jpg

Мостът на Тиберий

IMG_20260426_100033.jpg.8dd2f2c975fc340daba849de063d4456.jpg

Рисунки по къщите на Сан Джулиано. Обмислях го по едно време като място за спане, но после се отказах, сигурно е живописно и вечер, но не го видяхме тогава 

IMG_20260426_101423.jpg.4d51ba7ada631ee6f2efd76c17ed020c.jpg

IMG_20260426_101006.jpg.87f2ecc43de6d35667b892264411f52d.jpg

IMG_20260426_101704.jpg.91fbe03bd779ddfe8e4054e8c37a0969.jpg

• Харесвам 20
Публикувано:

Специални благодарности на @Argentique за всички насоки. От мен - препоръка към хотела, в който отседанхме в Сан Марино - Hotel Titano, както и към ресторанта, в който вечеряхме - Ristorante del Ghetto da Ottavio. Хотелът се намира непосредствено до площада, стаята беше много приятна и чиста, а закуската - чудесна. За ресторанта успяхме да вземем последната свободна маса около 18:30 ч., тъй като другите бяха резервирани. Равиолите с трюфел бяха разкошни. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Малко извън темата за кратките пътувания. Искам да оставя препоръка за хотели по  Ривиерата на Римини с изключително семейна насоченост. Ние смe били  в първият им хотел преди 12 години (него го затвореха миналата година) и детето ни беше на 14, но  е незабравимо. Храната е уникална, гледат ти бебетата и забавляват малките деца. И още мога да пиша, разгледайте ги. 
https://www.clubfamilyhotel.it/

• Харесвам 10
  • Браво 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 21.04.2026 г. в 14:34, bibi каза:

Нашето фемили сме чревоугодници, та да препоръчам няколко кръчми:

Римини:

Ristorante Sabbioni a Rimini - Menu, prezzi, immagini, recensioni e indirizzo del ristorante | TheFork - страхотна храна и обслужване, на метри от плажа, ако иде реч за лятна почивка.

Обслужване - перфектно. Момичето владееше английския отлично, какво впрочем 95 % от обслужващия персонал по тези места. Препоръчвам лазанята, ригатони карбонара, миди с доматен сос и крем брюлето ( в менюто е crema catalana, но без гадната подправка, която бичат е Барселона). 5 от 5 звезди

RISTORANTE LIDO, Rimini - Restaurant Reviews, Photos & Phone Number - Tripadvisor - тук заслужават внимание пиците и печеното месо. 4 от 5 звезди. Дават 10 % отстъпка от сметката.

Сервитьорите са с добър английски.

Ristorante Pacifico a Rimini - Menu, prezzi, immagini, recensioni e indirizzo del ristorante | TheFork - прекрасна храна. В събота и неделя обедно работи до 16 ч и е близо до летището (това във връзка с часа на кацане на полетите от София). Мъжът ми има един куп истории как е седял гладен в Италия заради специфичното работно време на ресторантите им, та тоя път си бях написала домашното. Ресторантът е попадение. Препоръчвам телешко на плоча, панирани морски дарове, сурови стриди за екстремистите като мен. Обслужването е на ниво. Има къде да се паркира, ако сте с кола.

Равена:

OSTERIA DALLA ZABARIONA, Ravenna - Restaurant Reviews, Photos & Phone Number - Tripadvisor страхотна храна! Препоръчвам цветовете от тиквички, всичко от обедното меню и пастата, която се прави на място пред гостите, ако сте настанен в предната зала. Редно е да се обърне внимание и на специалитетите от типичното за региона черно прасе. Може да се купи зехтин и месни продукти. Не са на магелански цени, но са superior quality. 😉

Обичаме (еле щерките) и да харчим пари, та ще сложа и 2 аутлета:

San Marino Outlet - беден набор от магазини, ако го сравняваме с италианските аутлети, но има находки:

1. куфари Roncato (от Александра я знам тази марка мир на праха й 🙏) имаше 30+30 % намаление на определени модели. Купихме куфар за ръчен багаж за 54 е. Имаме 2 други такива куфари - изключително леки и изключително здрави.

2. Timberlald - мъж ми си купи велурени кецове за 30 е, зимни goretex обувки масово бяха по 40-50 е. За дрехи също имаше промо.

Castel Guelfo The Style Outlets  - тук е според сезонното намаление, но с традиционно по-добри цени от БГ са Nike, Puma, U.S.Polo assn, Ralf Lauren, Tommy hilfiger (преходни якета по 80-90 Е), Triumph, 

За семейства с деца, а и не само препоръчвам  - Italiа in miniature, Acquario di Cattolica (комбиниран билет за възрастен 39 евро). Може би и шоуто с делфини е готино, както и атракционния парк Mirabilandia, но по Великден още не бяха отворили. Виенското колело е с цена от 10 Е на възрастен и за мен си заслужава, особено по залез. Това до пистата Имола е само за F1 маниаци, защото се вижда старт-финалната права. (8 евро на калпак). Имола някак не ме грабна така, както Монца, ама то има разлика и дали си на състезание. 😉

Ще допълвам.

Потвърждаваме, че Ristorante Sabbioni е супер. Толкова ни хареса храната и обслужването, че днес отиваме пак там.

Публикувано:

@bibi,

на кой номер паркинг успяхте да спрете в Сан Марино?

То няма гаранция човек да не попадне и на 12 или 9, те са с довеждащ транспорт след това😃

Публикувано:

Решихме да се качим възможно най-високо с колата. Имаше едно като кръгово. Продължихме напред и там. Плаща се с машинка за паркинг.

От Интерпол и сградата на полицията напред по улицата. Ще се опитам да го намеря и на картата. Оттам до стария град е 10-12 мин пеша.

IMG_8377.jpeg

Те тука:

IMG_8755.png

• Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

bibi,

Тези от Sabbioni трябва да те намерят и да те черпят, черпят😀

Това беше единственият ресторант, който се пръскаше по шевовете и пълен с 90% българи.

Наистина е много добро мястото!

Argentique,

Food Area Settebello A7B Self service е страхотна находка. Много вкусно, стерилно чисто, евтино и най-вече бързо, защото нямахме никакво време за засядане по ресторанти.

Най-добрият паркинг за Сан Марино се оказа номер 9, с три асансьора един след друг си горе.

В Урбино препоръчвам с две ръце тези пиадини, но с местната La Crescia Sfogliata, плоска питка, която се прави с lardo/мас.

Имат масички отвън и страхотно местно био вино в малки бутилки.

Piadineria L'Aquilone

https://maps.app.goo.gl/PwBVAjXipFLGAEUd8

Уникално вкусно! Запълних си топ 3 на сандвичите в Италия редом със сандвича с октопод от Pescaria в Полиняно, MÒ! MORTADELLA LAB в Болоня и тези, невероятни вкусове! Ау, топ 4 са ми вече😀, забравих римското Trapizzino.

Дали,  защото беше неделя или си е сезон вече, опашките в Равена за билети за мозайките бяха епични. Препоръчвам закупуване онлайн, аз започнах, но там трябва да дадеш часови отрязък на посещението, а нямах представа. На касата ми предложиха  час за Гала Плацидия и +30 минути след него за Баптисерия, но аз взех +50 минути, че сме бавни.

Mercato Coperto е много добро в Равена, пробвахме неаполитанските пици и по чаша вино от бара.

В Римини ето това място, https://maps.app.goo.gl/zquSHq3JkkM1HEUX9, Osteria Delle Poveracce, мини площадчето е приказно, има и още други заведения там.

Мостът на Тиберий е опакован за реставрация, има начална дата без крайна такава😀, кой видял, видял. 

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 39 минути , Bellaero каза:

Който е бил с първия полет, ей така го е видял 🙂

IMG_0245.jpeg.04ef808baec7355dcc632cd8110ad3bd.jpeg

IMG_0214.jpeg.9c8b06d4a7ed28f10963750d028e1362.jpeg

IMG_0200.jpeg.2e403aae3ad8c14b4b684a1505535b83.jpeg

IMG_0187.jpeg

Да, много тъпо се получи с тоя опакован мост. Мислех да си искам парите обратно ... То човек ако не си защитава правата, за нищо не става!

Публикувано:

По въпроса за интернета в Сан Марино - не намерих в коя роуминг група е за А1. Но пък се оказа, че има безплатен общински  WF от VisitSanMarinoWF. 

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Иван Попов
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.