Прескочи до съдържание

12 дни из Мароко с кола под наем - имам въпроси и моля за помощ!

Препоръчани мнения

Публикувано:

Привет, добри хора! 

Изготвям програма за дългомечтано пътешествие из Мароко. Готова е, но все пак възникват въпроси, на които знам, че ще намеря отговорите от вас, тук 🥰

1. Колата да наема от летището в Маракеш или от града?

2. Ден и половина достатъчни ли са за Маракеш?

3. Ще пристигна по обяд в Ерфуд. Как става влизането в пустинята? Кога и как да направя резервация - от резервирания камп ли ще ме посрещнат или ...? И в тази връзка ако може да ми препоръчате камп, че Booking е пълен с такива, но ме смущава разликата в цените (диаметрално противоположни са), а оценките са твърде малко на брой. Имам опит с Wadi Rum в Йордания и имам идея какво да очаквам от лагер в пустинята - палатки, организирана вечеря, разговори край огъня... За предпочитане е по-бюджетен вариант за нощувка (около €25-30), като се има предвид, че ще се плащат камили, АТВ, джип за сафари..? Простете, ако се изказвам неподготвена и звуча тъпо! 🙂

4. Един ден достатъчен ли е за преход от Пустинята до Фес? Пътят минава приз Ал Рашидия, Азру, Ифран. Да нощувам ли някъде по пътя (ако да - къде?) или направо да резервирам нощувка във Фес?

5. Два дена достатъчни ли за Фес или са много?

6. Колко време ще ми е необходимо за Мекнес, Рабат и Казабланка? Повечето мнения са, че за последните два не следва да се губи време. Не мисля, че е така и затова питам 😮

7. Остават три дни, които трябва да разпределя между Мекнес, Рабат, Казабланка, Есауира и Агадир - как? И бива един ден за релакс и плаж - къде?

Моля за помощ!

На отзовалите се - сърдечно благодаря! 🥰

• Замислям се 1
Публикувано:

По-удобно би било да вземете колата директно от летището според мен. За Синия град отделете ден, в Мекнес, Рабат, Казабланка, Есауира  сме се разхождали по 4-5 часа. В Маракеш и Фес бяхме по 2-3 дни. От видяното най-много ми допаднаха Шефшауен и Фес. С Маракеш завършваше мароканското ни пътуване и циганийката там ми дойде в повече. Нямах търпение да се изнесем от Медината.

Публикувано:
преди 1 час, chandni каза:

По-удобно би било да вземете колата директно от летището според мен. За Синия град отделете ден, в Мекнес, Рабат, Казабланка, Есауира  сме се разхождали по 4-5 часа. В Маракеш и Фес бяхме по 2-3 дни. От видяното най-много ми допаднаха Шефшауен и Фес. С Маракеш завършваше мароканското ни пътуване и циганийката там ми дойде в повече. Нямах търпение да се изнесем от Медината.

Планувала съм по два дена за Маракеш, Пустинята и Фес. Останалите от общо 12 ще са са всичко между и около тях. Скоро реших, че искам да видя Есауира, но явно Агадир ще отпадне. А колата ще взема на тръгване от Маракеш - вече е резервирана и ще ми я докарат.  Благодаря ви! 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Това, което не виждам в програмата, а смятам за задължително да включите:

Аит бен Хадду

Ждрелото Тодра

Волубилис

Водопада Узуд

Според мене времето ви е достатъчно и за много по-пълна обиколка на Мароко, включително и много по на юг от Агадир. Едва ли някой в този форум е правил чак толкова дълго пътуване из Мароко като вашето. 

По моему, ако видите две медини (Маракеш и Фес), останалите ще дойдат в повечко. 

Аз ако разполагах с това време, щях да отида до Мирлефт (особено съпругата ми обожава музиката на Джими Хендрикс, а той там е писал някои от най-добрите си неща) и брега около Сиди Ифни. Също и берберските селище с оазизите по течението на река Драа.

• Харесвам 2
Публикувано:

Извинявам се. Моя грешка: още бях сънен, като четох и отговарях. Помислих, че има 12 дни освен тези за Маракеш, пустинята и Фес...

Публикувано:
преди 4 часа, master_of_germs каза:

Това, което не виждам в програмата, а смятам за задължително да включите:

Аит бен Хадду

Ждрелото Тодра

Волубилис

Водопада Узуд

Според мене времето ви е достатъчно и за много по-пълна обиколка на Мароко, включително и много по на юг от Агадир. Едва ли някой в този форум е правил чак толкова дълго пътуване из Мароко като вашето. 

По моему, ако видите две медини (Маракеш и Фес), останалите ще дойдат в повечко. 

Аз ако разполагах с това време, щях да отида до Мирлефт (особено съпругата ми обожава музиката на Джими Хендрикс, а той там е писал някои от най-добрите си неща) и брега около Сиди Ифни. Също и берберските селище с оазизите по течението на река Драа.

Да, включени са! Основните точки на обиколката отбелязах - Маракеш - пустинята - Фес - Шефшауен - Мекнес - Рабат - Казабланка - Ел Хадида - Маракеш. С вкичко по пътя - няма да пропусна Оурика, Узуд, Уарзазат... Те са по пътя и не исках излишно на натоварвам поста 🙂 Други ми бяха въпросите и ако вече сте се разсънил достатъчно и имате отговори, с радост бих ги получила 😉😃

Публикувано:

Не знам по какво следваше да се разбира? 

И Ел Жадида, и Узуд да си сериозни отклонения от прекия път между Казабланка и Маракеш. Узуд обикновено се прави като еднодневка от Маракеш, а почти не познавам хора, които да са включвали Ел Жадида. Узуд според мене изобщо не пасва, ако след Ел Жадида се ходи към Есауира.

Урика също е отбивка. 

Аит бен Хадду и Тодра са отбивки, но малки. Уарзазат по моему не си струва изобщо. 

Не съм бил в Мароко с кола и за много от въпросите нямам отговор.

По отношение на бюджетните нощувки в пустинята, смятам че в Мароко е доста по-базово, отколкото в Йордания (от Уади Рам впечатленията ми са скорошни, от тази година).

За Маракеш ден и половина стига, но не е проблем и повече. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.