Прескочи до съдържание

Черна гора - мнение

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, обмисляме средата на юни месец обиколка с кола от България до Черна гора. Ще се радвам за мнение, защото чувам доста противоречиви мнения за тази страна. Може да споделите и някои тайни красиви кътчета там 🙂 Благодаря предварително 

Публикувано:
преди 10 минути , alexnpopova каза:

Здравейте, обмисляме средата на юни месец обиколка с кола от България до Черна гора. Ще се радвам за мнение, защото чувам доста противоречиви мнения за тази страна. Може да споделите и някои тайни красиви кътчета там 🙂 Благодаря предварително 

Колко дни и какъв маршрут планирате? Какво те притеснява относно Черна гора? Тук ако се разровиш със сигурност ще намериш доста информация. За красиви кътчета - отваряш картата - цялото крайбрежие според мен е много красиво и има доста места за разглеждане...

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами чувам мнения, че било много скъпо, не си заслужавало, не било толкова интересно. Та ми се иска пътешественици да споделят мнение, защото доста постове намирам от преди 3-4 години

Публикувано:

Ние пътувахме с кола от Варна в края на миналия август. Бяхме отседнали в Котор. Посетихме Будва и Жабляк. Всичко беше чудесно и пак бих отишла. Единственият минус са пътищата. Много бавно става придвижването. Особено в активния сезон. Пътят между Будва и Котор беше в ремонт и имаше ужасни задръствания. При навлизане в Котор имаше задръстване и над час сме стояли блокирани в тунела. В Котор на ден се изсипваха 3-4 круизни кораба + останалите туристи беше доста пренаселено и трудно да си намериш място за паркиране.

Публикувано:

Пътува се бавно - от София отнема около 10 часа до Будва. Отвори Гугъл мапс и разгледай внимателно маршрута. Минава се през централните части в градовете в Сърбия и това бави. Взимал съм разстоянието наведнъж с кратки почивки. Може да разделите пътя с нощувка по трасето. Самата Черна гора - Подгорица е безинтерсна. По крайбрежието - Будва ,Херцег Нови, Котор и целия залив, Пераст. Близо ви е Дубровник,който може да видите за ден. За цените не мога да кажа - бил съм преди няколко години. Мойте спомени са за вкусна храна и нормални цени - надали и в момента ще има неприятни изненади .Иначе те от години ползват евро като валута и в това отношение няма да има драми с превалутиране. Като вариант за прибиране може да се мине през Албания и Северна Македония....не знам с колко дни разполагате. Като цяло е интересна дестинация и комбинацията планина / море лично на мен ми харесва много. 

• 2 месеца по-късно ...
Пламен от Варна
Публикувано:

За преминаващите транзит през Черна гора през Будва за Дубровник:

Будва - Лепетане пътят е четирилентов в по-голямата си част (все още го довършват - юли 2026). Ако минете през Котор да го видите, не правете грешката да стигнете до Лепетане по южния бряг на Которския залив през Пръчан, това е еднолентов път с двупосочно движение + автобуси, + рискувате да паднете в морето. Не знам защо, но навигацията ни прекара през него 🙂 Явно е искала да се любуваме на гледките, вярно - красиви са. На Лепетане има малки ферита, за 5 евро ще ви прекарат на отсрещния бряг, това спестява обиколката на Которския залив от север, в случай че бързате. От Лепетане през Херцег Нови, в Херцег Нови е задръстено през сезона. После за Дубровник има 2 гранични пункта: главният - Дебели Брег, който е много натоварен през сезона и не толкова известният Кобила, препоръчвам ви през Кобила - 5-6 км повече, но е забранен за автобуси, ще изчакате 10 коли най-много. Стана цял пътепис, приятно пътуване!

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.