Прескочи до съдържание

Виетнам през декември 2026

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте 🙂

Предстои ни пътуване във Виетнам през декември тази година и започнах да го организирам 🙂 Та, имам доста въпроси. Това ни е програмата :

16.12.26 София-Ханой

17.12.26 Ханой - train street , какво друго да видим?

18.12.26 halong bay cruise с една нощувка и директен превоз към Нин Бин С една или две нощувки, има ли смисъл повече от една?

19.12.26 към Nihn Bihn  разходка там

20.12.26 Trang An Boat Ride, Mua Caves . Възможно ли е?

21.12.26 Nihn Bihn

22.12.26  Hue Какво да видим? 

23.-24.12.26 ХойАн    

Lap An Lagoon, Lang Co Beach, Ба На Хиллс Golden Bridge,My Khe Beach

25.12.26 ХоШиМин

круиз по река Меконг, кактусовите поля

26.12.26 ХоШиМин

27.12.26-30.12.26 летим за Phu Quoc имаме вече направена резервация 

30.12.26 летим за Ханой и след това за София.

Това е в някакъв общ случай. Единственото сигурно нещо е резервацията ни на Phu Quoc. 

това са местата , които искаме да посетим, но не съм много сигурна с придвижването как точно се случват нещата. 

Всякаква помощ ще ми е полезна 🙂

Публикувано:

На пръв поглед Изглежда добре. Трябва да помисля това за Нин Бин дали не са много дните там. Ханой се поразходете из стария квартал с тематичните улички. Храма на литературата. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравей 🙂 И според мен на прима-виста изгледа добре цялата програма и бих ти споделил ето тези три линка, в които има:

• Детайлна програма какво правихме ние (ден по ден):
  • Допълнителни коментари (в темата на един друг магеланцец) и какво бих променил по тази, която ние направихме:

Със сигурност и личните предпочитания са от страшно голямо значение, така че винаги може да се доизкусури според това.

Изглежда едно много приятно приключение, и ви пожелавам да се накефите на макс!!! Бъдете здрави 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз лично Ха лонг бей през това време на годината бих го направил само като дневен трип от Ханой - сиво и мъгливо обикновено тогава.

В Ханой най-интересното място е Храма на литературата, тези трейн стрийт, ту ги отварят ту ги затварят ,нонстоп са в новините. Вижте като наближи дали/кога/какво е отворено. 

Нин Бин също може с дневни трипове от Ханой да се направи, по-близо е от Ха Лонг Бей , Транг Ан  и Там Кок. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Присламчвам се към темата, че не ми се отваря нова за два въпроса засега.
Кацам в Ханой на 21 юни рано от КЛ и излитам от Да Нанг на 9 юли (18 дни тотал).
Въпросът ми е как оптимално за логистиката да завъртя от Ханой – Сапа, Ха Лонг и Нин Бин?
Не съм в отпуска и ще се налага да работя по няколко часа (1-4) на ден с гъвкаво време, така че еднодневни препускания няма да са ми съвсем ок. Един трип максимум.
За Сапа и Нин Бин мога да отделя по 3 дни.
Знам, че юни не е оптималният месец, дали е ок да отида с нощувка в Ха Лонг, @T.E.Lawrence?

После ще се местя в Hue, може и със самолет от Ханой, ако е разумно логистично. Гледах, че с автобус са 9,5 часа от Нин Бин, но в нощен няма да заспя и на другия ден ще съм на под 75% енергия.

После Хой Ан и някое близко плажче и последна нощувка в Да Нанг заради сравнително ранния полет.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ха Лонг е ок тогава, жега, тъкмо за плуване с възможен кратък порой следобед, но като цяло и доста безоблачни часове. 

Тези гореописаните са в различни посоки, трябва през Ханой или до Ха Лонг Бей има летище в Хайфонг с директни полети до Дананг

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 минути , Argentique каза:

Присламчвам се към темата, че не ми се отваря нова за два въпроса засега.
Кацам в Ханой на 21 юни рано от КЛ и излитам от Да Нанг на 9 юли (18 дни тотал).
Въпросът ми е как оптимално за логистиката да завъртя от Ханой – Сапа, Ха Лонг и Нин Бин?
Не съм в отпуска и ще се налага да работя по няколко часа (1-4) на ден с гъвкаво време, така че еднодневни препускания няма да са ми съвсем ок. Един трип максимум.
За Сапа и Нин Бин мога да отделя по 3 дни.
Знам, че юни не е оптималният месец, дали е ок да отида с нощувка в Ха Лонг, @T.E.Lawrence?

После ще се местя в Hue, може и със самолет от Ханой, ако е разумно логистично. Гледах, че с автобус са 9,5 часа от Нин Бин, но в нощен няма да заспя и на другия ден ще съм на под 75% енергия.

После Хой Ан и някое близко плажче и последна нощувка в Да Нанг заради сравнително ранния полет.

Звучи добре. Където може ползвай самолети, заради твоите неща. Сапа 3 дни да. Нин Бин може и 2 може и 3 дни. Аз препоръчвам нощувка в Ха Лонг на кораб. А вече са ти писали. Трябва да се подредят местата. Намери моята тема за планиране и погледни. Не е точно за теб но има идеи.

• Благодаря 1
Публикувано:

Това с летището в Хайфонг много ми помага и определя посоката на движение, благодаря!
Обикновено малко по-рано гледам да планирам, ама заради несигурност на полетите нещо нямах желание, а вече се налага. 
@MayaS, благодаря и на теб за темата. Пътепис няма или? :rolleyes:

Публикувано:
преди 13 часа, Argentique каза:

Пътепис няма или? :rolleyes:

Все не мога да стигна да пиша. Дали пък да не се стегна и да го направя.

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, 

Отново съм в организацията на пътуването ни през декември във Виетнам. И имам въпрос заслужава ли си Хо Ши Мин? Питам, защото по програма летим от Да Нанг до Хо Ши Мин на 25.12. и на 27.12.отлитаме за Фу Кок и не знам дали си струва. Другото пък е и с какво ще запълним тези два дни, ако няма да летим до Хо Ши Мин.

Публикувано:

Аз лично за себе си не намерих кой знае какво и го изключих от програмата. Т.е. освен делтата на Меконг за мен лично няма друго. Но все пак интересите на хората са различни и това което мен ме интересува или не ме интересува може изобщо да не съвпадне с интересите на другите.

• Харесвам 1
Публикувано:

Така ще ни изглежда програмата и вече я действаме, стигнах до Хюе като резервация на хотел.

Дата Локация Транспорт Нощувка Програма през деня
17.12.2026 Ханой Международен полет (кацане 15:00) · трансфер от Ной Бай ~45 мин Ханой – Стар квартал В хотела към 16:30. Останалото от деня е нарочно леко — разликата с България е 5 часа напред. Разходка около езерото Хоан Кием и храма Нгок Шон на островчето, до което се стига по червено дървено мостче. Вечеря с бун ча — свинско на скара в купичка топъл рибен сос с оризови юфки и билки.
18.12.2026 Залив Лан Ха Микробус Ханой → Хай Фонг ~2,5 ч · кораб На кораба (каюта) Вземане от хотела около 8:00. Качване на кораба към обяд, обяд на борда, докато корабът излиза в залива. Следобед КАЯК между скалите и спиране при плаваща рибарска общност. Вечерта хвърляне на въдица за калмари от палубата под прожекторите. Който стане рано, хваща тай-чи на носа при изгрев.
19.12.2026 Нин Бин Кораб до пристанището · кола Хай Фонг → Нин Бин ~2,5 ч Нин Бин Сутринта корабът обикаля още едно място и се връща на пристанището към 11:00–12:00. Кола направо на юг към Нин Бин. Пристигате следобед. Ако има светлина — изкачване на ХАНГ МУА за залез;
20.12.2026 Нин Бин → нощен влак Гребна лодка · велосипеди · нощен влак от гара Нин Бин (вечерта) В нощния влак (4-местно спално купе) Рано сутринта ТРАНГ АН — три часа с гребна лодка през девет пещери, някои толкова ниски, че трябва да наведете глава. Гребкините често гребат с крака. Следобед велосипеди до пагодата Бич Донг, вкопана в скалата на три нива, и през оризищата. Ранна вечеря и на гарата.
21.12.2026 Хюе Пристигане с нощния влак сутринта · такси/Grab в града Хюе Слизате рано сутринта. Закуска с бун бо Хюе там, където е измислено. Императорската цитадела — 2–3 часа. Обяд, следобед гробницата на Кхай Динь на 10 км извън града. Ако остане време и не вали — драконова лодка по Ароматната река до пагодата Тхиен Му.
22.12.2026 Хой Ан Дневен влак Хюе → Дананг ~3 ч · кола Дананг → Хой Ан ~45 мин Хой Ан (нощувка 1 от 3) Сутрешен влак. Три часа през прохода ХАЙ ВАН, където релсите вървят по ръба на скалите над морето точно там, където пътят не минава — влиза в класациите за най-красиви жп линии в света. Седнете ОТЛЯВО по посока на движението. В Хой Ан към обяд, следобед почивка. Вечерта е ФЕСТИВАЛЪТ НА ФЕНЕРИТЕ.
23.12.2026 Хой Ан / Дананг   Хой Ан (нощувка 2 от 3)  Мраморните планини — половин ден, пещери и катерене.  Ba Na Hills — цял ден, най-дългата кабинкова линия в света.
24.12.2026 Хой Ан Пеша · велосипеди Хой Ан (нощувка 3 от 3)→ отпътуване 25.12  Велосипеди през оризищата до плажа An Bang (~20 мин по равно), кошничени лодки в кокосовите палми на Кам Тхан, разходка из Стария град. 
25.12.2026 Хошимин (Сайгон) Кола Хой Ан → летище Дананг ~45 мин · полет Дананг → Хошимин ~1 ч 20 Хошимин – 1 Спокойна сутрин, полет около обяд. От 22°C и сиво в 31°C и слънце за час и половина. Следобед пазарът Бен Тхан и разходка из квартал 1. Вечерта украсената пешеходна улица Nguyen Hue и покривен бар.
26.12.2026 Хошимин Кола до Ку Чи ~1,5 ч в едната посока Хошимин – 2 Рано сутринта ТУНЕЛИТЕ КУ ЧИ — клонът Бен Зуок, а не Бен Динь: по-далеч е, но е по-малко туристически и се пълзи повече. Обратно за обяд. Следобед Музеят на войната — по избор, може и да остане само на тунелите. Вечерта улична храна в квартал 4.
27.12.2026 Фу Куок Полет Хошимин → Фу Куок ~1 ч (сутрешен) Фу Куок (настаняване 27.12) Сутрешен полет, настаняване към обяд. Останалото от деня е за плаж и нищо друго — първият истински почивен ден от десет дни движение. Залез от западния бряг.
28.12.2026 Фу Куок Кола до Ан Тхой · кабинков лифт Фу Куок Целодневно: КАБИНКОВИЯТ ЛИФТ до остров Хон Том — около 8 км над морето, най-дългият морски лифт в света, ~15 мин в едната посока, с рибарски лодки точно под краката. На острова водният парк Aquatopia. По желание подводна разходка с каска (ходене по дъното на 4–5 м). Вечерта Sunset Town с мултимедийно шоу и фойерверки при Моста на целувката.
29.12.2026 Фу Куок Целодневна лодка Фу Куок ШНОРХЕЛИНГ ДЕН 1: стандартна целодневна лодка из архипелага Ан Тхой — три-четири спирки, обяд на борда, риболов с влакно. Целта е и да видите кое място е най-добро, за да го повторите на другия ден. По желание вечерта нощен риболов на калмари с прожектори.
30.12.2026 Фу Куок Частна лодка ИЛИ бъги Фу Куок Две опции. А) ШНОРХЕЛИНГ ДЕН 2 с частна или полу-частна лодка — тръгвате рано, преди екскурзионните лодки, и стоите колкото искате на най-доброто място от вчера. Не е скъпо и се урежда през хотела ден предварително. Б) Север на острова с БЪГИ през националния парк по черни пътища. Вечерта нощният пазар в Зионг Донг.
31.12.2026 Ханой Директен полет Фу Куок → Ханой ~2 ч 15 (най-ранният) Ханой (същият хотел като 17.12) Ранно напускане, сутрешен полет, в Ханой към обяд. Настаняване и ПОЧИВКА — следобеден сън 15:00–17:00 е условие 13-годишният да издържи до полунощ. Вечеря ~18:30 в резервиран ресторант. Обратно в хотела 21:30 за преобличане на топло. Излизане 22:45. НОВА ГОДИНА около Хоан Кием — улиците се затварят, сцена и броене.
1.1.2027 Ханой → летище Такси до Ной Бай ~45 мин · международен полет 23:00 — (полет вечерта) Цял ден без багаж, договоряне за късно напускане. Сутринта Музеят на етнологията. Обяд, после по избор: затворът Хоа Ло, Храмът на литературата, воден куклен театър, последно пазаруване. Следобед масаж. Към 19:00 тръгване за летището.
  • Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Включвам се в темата и ще преписвам, понеже вече имам билети от 8.01.2027 до 21.01.2027. Някой желаещ да се включи в този период?

Публикувано:
На 18.08.2026 г. в 17:08, Tsvetuni каза:

Рано сутринта ТРАНГ АН — три часа с гребна лодка през девет пещери, някои толкова ниски, че трябва да наведете глава. Гребкините често гребат с крака.

На Чанган не гребат с крака, гребат на Там Кок. Но Чанган е обектът на Юнеско в района и при мен беше с предимство пред лодките на Там Кок, които са и по-скъпи.

На 18.08.2026 г. в 17:08, Tsvetuni каза:

22.12.2026 Хой Ан Дневен влак Хюе → Дананг ~3 ч · кола Дананг → Хой Ан ~45 мин Хой Ан (нощувка 1 от 3) Сутрешен влак. Три часа през прохода ХАЙ ВАН, където релсите вървят по ръба на скалите над морето точно там, където пътят не минава — влиза в класациите за най-красиви жп линии в света.

Предлага се организиран трансфер със спирки от Хуей до Хой Ан, вижте в нета в Getyourguide/Viator. Моят беше за нещо като 17$ и включваше спирки на един стар дървен мост, залива с мидите, прохода Хай Ван (имаше време да се качи човек на портата) и Мраморните планини (около 1.30 ч.). Входни билети не включваше, само по едно бан ми в Дананг пътьом. Бяхме шест човека в голям микробус. Това е трансфер, т.е. те транспортират с багаж еднопосочно от хотел до хотел, но и те спират тук-там.

* В Халонг може да е студено за каяци. Въобще круиз с две нощувки зимата ми е силно под въпрос.

**Напуснах Виетнам от Дананг с международен полет - един час чаках за паспортна проверка и още 20 минути за секюрити. Не знам как е в ХШМ, но имайте предвид това. Бавно стават нещата по летищата им.

** Около Хой Ан и Нин Бин са по-евтини масажите от Ханой, особено по селцата край морето до Хой Ан. На юг не съм ходила. Разни чанти, обувки и раници са по-голям избор в Хой Ан в сравнение с Ханой. Първоначално казват безбожни цени и после се споразумявате. :wink: Мен не ме бъде в тая част с пазарлъка, но все пак се сдобих с изгодна раница, реплика на North face, ама аз и не претендирам за тези пари на оригинал. :smile:

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.