Meidj Публикувано: 2 март, 2014 Публикувано: 2 март, 2014 Дон Прасиани, помагай! Знам, че си кулинарен ценител и тънък познавач на Италия Значи, преди време в Рим ядох най-вкусните "неща" на света (а може пък да съм бил много гладен). Представляваха своеобразни малки оризови (?!) кюфтенца или нещо от сорта - вече ми е поизбледняло в спомените. Били много популярен кулинарен специалитет на Ботуша, както ми обясниха местните тогава. Уж си записах името някъде из листята, но както става обикновено при неорганизиран човек като мен... Идеи някакви за какво говоря и евентуално оригинална рецепта на приготвяне, ако ти се намира под ръка из необятната виртуална шир?... Че имам тук една тенджера ориз, който до довечера трябва да бъде превърнат в най-добрия приятел на ценителския търбух
Мрън Публикувано: 2 март, 2014 Публикувано: 2 март, 2014 Не съм maialino, но мисля, че търсиш това: http://en.wikipedia.org/wiki/Arancini 2
maialearrosto Публикувано: 2 март, 2014 Публикувано: 2 март, 2014 Присъединявам се към Мрън. Няма какво да е друго, освен аранчините, познати и като аранчине. Апропо, за тях си говорихме в сицилианската тема.Те са флагман на сицилианската кухня, така че Дюк, Анджелика, Но нейм и прочее сицилианци да не скатават, ами отивайки там, тутакси да засядат на аранчините. Лично аз си взех няколко от Агридженто и с тях щурмувах Долината на храмовете. Засищат здраво. Драги сицилианци, дебелейте волно и красиво, и като се върнете в БГ, да разкажете. Трезви да не се връщате. Местните вина: Неро Давола, Фавиняна, Марсала, Бяло от Корлеоне и проч. са наслада за всяко небце. Ето, булчето вече готви: 4
Angelika Публикувано: 2 март, 2014 Публикувано: 2 март, 2014 Въобще не се скатавам. По твоя заръка тази вкусотия я пробвах барем на 6-7 места и си вземах все различни на вид. Прекрасни са! Най-вкусните бяха в една малка закусвалничка край пазара на Катания. Даже съм ги снимала, ама снимките още не с сортирани..което ми напомня нещо...уххххххх Жоро не ме замеряй с обувките.. 4
maialearrosto Публикувано: 2 март, 2014 Публикувано: 2 март, 2014 С нетърпение се чака твоят отчет: да видим как е било, къде беше и, естествено, какво яде и пи, защото местната кухня е повече от превъзходна. Ciao 1
Angelika Публикувано: 3 март, 2014 Публикувано: 3 март, 2014 Така! Отчетох се със снимките на знамето ...и вече мога да си щъкам по темите Та ! Снимката е загадка. 1 Какво е това ?! 2 Къде е най-вероятното място където съм го снимала/консумирала?
Еминко Публикувано: 4 март, 2014 Публикувано: 4 март, 2014 Така! Отчетох се със снимките на знамето ...и вече мога да си щъкам по темите Та ! Снимката е загадка. 1 Какво е това ?! 2 Къде е най-вероятното място където съм го снимала/консумирала? DSC_0617.JPG Fiori di zucca,или поне на това ми прилича:-))Ако е така,явно нейде из областта на Венеция-Фриули-Джулия е сервирано. 1
Angelika Публикувано: 4 март, 2014 Публикувано: 4 март, 2014 Fiori di zucca,или поне на това ми прилича:-))Ако е така,явно нейде из областта на Венеция-Фриули-Джулия е сервирано. Нееее не това жокер - това долу в ляво е месо..огледай го добре
maialearrosto Публикувано: 4 март, 2014 Публикувано: 4 март, 2014 Cozze, vongole, Catania, Palermo? Dimmi Angelica...
Angelika Публикувано: 4 март, 2014 Публикувано: 4 март, 2014 Cozze, vongole, Catania, Palermo? Dimmi Angelica... Прасчо, от мидите ядох ето това Всъщност са стриди...мммм...малко е преувеличена славата им май... От рибите пробвах това Рибата меч ми хареса..много даже ми хареса! Тарележите не успях...нямаше къде да си ги приготвя..а в заведение не попаднах на тях. Тази риба много исках да я пробвам..виждах я за сефте. А с този хубавец в ръцете ми само пофлиртувахме! Ух, имам толкова много снимки от пазарите..май си трябва албум 4
Angelika Публикувано: 4 март, 2014 Публикувано: 4 март, 2014 (редактирано) Жабешко бутче? Имаме познал верния резултат!!! Браво! Само дето тази снимка е правена в Ханой..... Виетнамците се оказаха по-големи жабари от италианците !!!! Имаше бутчета във всякакъв размер и модел. Ето ти поздрав за награда https://www.youtube.com/watch?v=jZIoxw0ca9E Редактирано 4 март, 2014 от Angelika 2
Childish Публикувано: 4 март, 2014 Публикувано: 4 март, 2014 А, песен може, добре, че не ми предложи жабешко бутче. Аз на запад от България имам сериозни проблеми с изхранването (изключение е само Италия, но от там нямам друг спомен освен пицата и следващия път отивам с бележките от тази тема). В Германия карах на Ritter Sport, Studentenfutter и от време на време закърпвах положението при братята турци. 1
Angelika Публикувано: 4 март, 2014 Публикувано: 4 март, 2014 А, песен може, добре, че не ми предложи жабешко бутче. Аз на запад от България имам сериозни проблеми с изхранването (изключение е само Италия, но от там нямам друг спомен освен пицата и следващия път отивам с бележките от тази тема). В Германия карах на Ritter Sport, Studentenfutter и от време на време закърпвах положението при братята турци. Ха! Не ми казвай, че не си пробвала жабешки будчета! В студентските години бе най-разпространения деликатес в Пловдив. Заедно с охлювите. Като казах охлюви..някой знае ли къде в София сервират такива вкуснички неща?! Ще те заведа да ги ядем заедно! 1
Childish Публикувано: 4 март, 2014 Публикувано: 4 март, 2014 Ами не, в бедните студентски години проядох... месо, ама до там. Може би не съм била достатъчно гладна 1
maialearrosto Публикувано: 5 март, 2014 Публикувано: 5 март, 2014 Браво, Анджелика, снимката ти с "ахтапода" е чудна. Ако и правителството се бореше така с организираната престъпност... Анджелика, министър на вътрешните работи... Чака се твой репортаж "По пазарите на Сицилия", като те моля да не скатаваш, а да ни дариш с пресни фотоси в идните дни. Подхващаме ние темата за италианската кухня, и добре го правим, защото от Алпите до Сицилия тя ни предлага превъзходно качество, умерено количество на ястията, винаги пресни продукти и отличен диетичен баланс. Нали знаете кои са най-оборотните клиники в България: мда-а, познахте, гастроентерологиите... като терминал на летище "Хийтроу"е същата клиника, да кажем, във ВМА. А че братятя и сестрите магеланци трябва да си минат през тоновете пици, панини, трамедзини и проч. сухоежбина, то е ясно и желателно. Важното е по-късно да опитат хубостите на регионалните кухни на Ботуша. Анджелика, как бяха долчите (сладките неща)в Сицилия?
Zaro Публикувано: 5 март, 2014 Публикувано: 5 март, 2014 В студентските години бе най-разпространения деликатес в Пловдив. Морски пъдпъдъци по "Капитан Райчо" - безценно, майна.
Angelika Публикувано: 5 март, 2014 Публикувано: 5 март, 2014 Морски пъдпъдъци по "Капитан Райчо" - безценно, майна. Оле, Зароооооо ..къде ме върна?!..85та! ...а онова прословуто кръчме на ъгъла на Отец Паисий до Тунела Юг ?!?!..ох, ох, ох...и калмари различни от гумени ластици Какво нещо е вкуса ?!?!...като да те цапардоса спомен неочаквано!
maialearrosto Публикувано: 17 септември, 2014 Публикувано: 17 септември, 2014 Онзи ден ден бях в най-новата си тосканска любов - Волтера. От информационния център научих, че от няколко години в местния затвор, помещаващ се в Крепостта на Медичите, приютил камористи, мафиози и проч. палавници, съществува един необикновен ресторант, където готвачът/сервитьорът със сигурност е личност интересна. Та като планирате пътешествието си във Волтера, резервирайте си го на http://www.cenegaleotte.it Цени: около 35 евро на човек за тристепенно меню.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега