Прескочи до съдържание

Италия по вътрешната част на Ботуша с кола

Аглая

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте.

Искаме с моят съпруг да съвместим пътуване из Италия с кола и време за излежаване на плажа. Обичаме да сме встрани от тълпата, да ни е спокойно, лежерно. 

Сега съм на вълна планиране и имам нужда от помощ и препоръки.

Тръгваме (ориентировъчно) от Бибионе, Венето (в района намерих нощувка на лодка 😛 ). Планът ми е да минем по вътрешната част на ботуша, да хвана ферито от Бари (или другаде), за да минем на връщане и през Гърция. Общо от тръгването ни от Венето до качването на ферибота разполагаме с 7-8 дни.

Засега съм се спряла на нощувка в района на Равена или Римини, за да посетим и Сан Марино и/или околията при лошо време.

Натам обаче съм в затруднение.

Вариант 1:

Три-четири нощувки в Римини, три нощувки в района на Анкона (Портоново, Нумана, от този сорт), ферибота от Аскона до Игуменица.

Вариант 2

Две нощувки в Римини, нощувка преди Бари (Пескара, Ортона) и слизане до Саленто (три-четири нощувки). Ферибота от Бриндизи.

Вторият вариант ме притеснява откъм шофиране. Няма да има време за мързел по плажа. Но пък ще видим повече неща.

Препоръчайте ми спокойни, закътани места за нощувка, в близост до плажове, ако има и лични впечатления, ще е супер за мен.

Всяко мнение ще е ценно, защото магеланските идеи/препоръки са ми били в помощ при решенията и колебанията ми.

Благодаря предварително.

518354456_10233594232151121_6991937832767498061_n.jpg

Публикувано:

От Венеция надолу към Бари имам следните места в списъка за посещение:

Chioggia, Comacchio, Cesenatico, Gradara, Loreto, Morrovalle, Torre di Palme, Colonnella, Termoli, Peschici, Vieste, Trani

Аз бих заложил на вариант 2, но всеки сам си преценя. Ако сте без деца няма да е проблем да се местите почти всеки ден. Опитай да направиш график по дни да видиш, колко време ще трябва да път и колко остава за моткане, така че да се прецените, колко и за какво ще има време. Все ще се намери време и за плаж, но зависи как го обичате - може да се окъпете за 2-3ч и да заминете или обичате да киснете по цял ден...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , jorocontrola каза:

Все ще се намери време и за плаж, но зависи как го обичате - може да се окъпете за 2-3ч и да заминете или обичате да киснете по цял ден...

Май първия вариант. В последните години съпруга ми изкара някаква слънчева алергия, та цял ден не става. 

преди 11 минути , jorocontrola каза:

Опитай да направиш график по дни да видиш, колко време ще трябва да път и колко остава за моткане...

Сетих се, че по-скоро трябва да тръгна от пред назад - да проверя и резервирам фериботите. И така ще ми се изясни по-добре. Благодаря за идеята.

• Харесвам 1
Публикувано:

Две мнения, но ми дадоха мотивация и насоки. Все пак реших да ползваме ферито от Анкона, защото с другите беше голямо мазало при резервациите.

Надявам се времето и късмета да е с нас (по отношение и на стачките даже).

Благодаря на jorocontrola и Ognyan, че се включиха в дилемата ми 🍀😀

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.