Прескочи до съдържание

Братислава и наоколо

Препоръчани мнения

Публикувано:

Купих билети за Братислава за 4 нощувки в края на юни. Били сме там много пъти /транзит, само Братислава, до Австрия..../. Първата нощ спим в Братислава, защото кацаме относително късно.

В момента търся идеи за 2 нощувки /може и 3 да станат, ама след последната летим обратно/ извън Братислава, като ми се иска природа. Татрите гледах из стари писания на @master_of_germs, обаче ми се струва твърде натоварено за 2 нощувки. Не планирам много планинско ходене, по-скоро търся пейзажи, езера, красиви железници..... Ей такива неща.

Публикувано:

Евентуално в посока Brno. Наоколо са Mikulov Castle и Olomouc.

Има и нелоши места около Kremnica в самата Словакия, ама нещо не ми излизат добри транспортни връзки с публичният транспорт...

• Харесвам 3
Публикувано:

Разбирам, че по-скоро се търсят места из Словакия. Защо я пращате в Чехия 😜?

Без да съм ходила, наблизо и чаровни ми се струват Малките Карпати.

AI казва, че транспортът - влакове и автобуси от Братислава е удобен.

IMG_5128.png.2d71f256f066746d556b4905c8623dcb.png

• Харесвам 2
Публикувано:

Препоръчвам с автобус 29 от  Most SNP за 40 мин. до Девинския замък. Там се влива река Морава в Дунав и природата е красива. Често има интересни събития на открито.

• Харесвам 3
Публикувано:

@jul, може да разгледаш този сайт:

https://www.slovakia.com/castles/

Замъците им обикновено са разположени в красиви местности с гледка. Най-отдолу в описанието има информация как да стигнеш до съответния такъв.

Още един сайт, който съм си запазила:

https://wander-lush.org/most-beautiful-places-in-slovakia-to-visit/

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Когато пътувах за Словакия и Чехия по-рано тази година, бях разгледал доста варианти и маршрути за това какво може да се прави и в двете държави за кратко време. Ако съм в Братислава, бих хванал задължително някой от многото вътрешни полети на Уиз за 15-20€ до Кошице, откъдето влакът до Високите Татри е само 2 часа. Кошице изглежда доста приятно място за няколко часа, може да се отиде също до Бардейов и/или замъка Спиш с автобус. Влакът до Високите Татри е със смяна в Попрад, за планинския район има хубави места като езерото Strbske Pleso, линията с влака Vysoke Tatry - Tatranska Lomnica също мисля, че е много добра. Левоча също е интересна, ако има подходящ транспорт. След Татрите вече може да се качите на директния влак до Братислава, не знам каква ще е програмата, но аз бих се отбил и в Тренчин със замъка. 
За Чехия - Бърно е много приятен и е готин за няколко часа. Леднице, Валтице и Микулов са постижими с обществен транспорт, разглеждал съм ги и влаковете са редовни, между замъците има автобус. Словакия обаче е страхотна и бих изкарал всички дни там 🙂
Бих направил такава програма: 

1. Братислава - Кошице с Уиз ранен полет, разходка там и следобед към Татрите. 3 нощувки там

2 и 3. Изброените неща по-горе спрямо времето и настроението. 
4. Високи Татри - Братислава с влак, разходка или в Тренчин, или в столицата.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Абсолютно безсмислено е  това упражнение с Кошице. 

Hяма да спести време.

Вижте как е с обществен транспорт до замъка Червени Камен. Със сигурност ще трябва прекачване, но аз бих го пробвал от Братислава.

Също така и Нитра. Има автобуси , пътуват час и петнайсет минути.

• Харесвам 1
Публикувано:
9 hours ago, marycap said:

Препоръчвам с автобус 29 от  Most SNP за 40 мин. до Девинския замък. Там се влива река Морава в Дунав и природата е красива. Често има интересни събития на открито.

До Девин може и с Болт, доста е евтин в Братислава, при 3-4 души е съпоставим с градския транспорт.

Преди месец от летището до замъка в центъра на града платихме 6 евро, а от летището до Девин в едната посока бе 14, а в другата - 16.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.