Прескочи до съдържание

Въпроси за Флоренция

дядо Пепи

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте! Пиша питането си тук, а не в конкретната тема за Италия, защото мисля, че повече магеланци ще споделят мнения и идеи. Както споменах в една друга тема на 30.05 имах Р.Д. Навъртях едни добри години. Като подарък получих пътуване до Италия. И по-точно 4 дни в Флоренция и два дни във Венеция. Фиренце ми е мечта от много години. Кацал съм поне найсе пъти там, но никога не съм излизал от летището, а понякога дори и от самолета. Но винаги при заход за кацане съм се възхищавал на  това, което се вижда долу. Накрая ще ми се сбъдне желанието. Програмата, за Флоренция, подготвена от дъщеря ни ( като магистър по икономика на туризма) е доста лека. Със самолет София - Пиза. Трансфер до х-л RE DAMA във Флоренция. Първият ден - галерия Уфици и коридор Вазари. На другия  - свободен ден. Посещения на места и обекти по моя ( наша) преценка. Следва посещение на катедрала Санта Мария дел Фиоре. И всичко, което ми харесва като цвят и вкус. На следващия ден трансфер с влак до Венеция - hotel Mercurio. Във Венеция имаме свободна програма два дни, след което пътуване до Тревизо за полета до София. Чел съм много неща във форума за двете места, които ще посетим. И сигурно още много ще прочета. Но ще бъда много благодарен на мнения и предложения на магеланци, които са били много пъти из Тоскана и Венеция, и които биха ми дали някакви свежи идеи по всякакви въпроси.      

• Харесвам 2
Публикувано:

Флоренция има неща за гледане за цяла седмица.

За гледка от високо е пиацале Микеланджело https://maps.app.goo.gl/DRqscDu4W8XzmcDH8?g_st=ic 

В Санта Кроче са погребани Микеланджело, Галилей, Росини и други известни италианци. А фреските са на Джото.

Друго място което не е за пропускане е гробницата на Медичите - сан Лоренцо https://maps.app.goo.gl/dra9eT7Js6HWfDm48?g_st=ic

Академията е също много посещавана и изисква предварителна резервация, макар ще след  Уфиций изглежда като беден роднина.

Близки места които си заслужават посещение Сиена, Сан Джимиано,  Волтера но тях със сигурност бих ги оставил за друг път.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 1.06.2026 г. в 17:37, дядо Пепи каза:

Кацал съм поне найсе пъти там, но никога не съм излизал от летището,

Не мога да си представя друга професия, освен пилот на самолет. Дори моряк  изключвам от възможните професии. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Флоренция е ... Флоренция. Кои са датите на пътуването?

За Флоренция добавям Палацо векио. За Венеция - Палацо дукале. Но усещането за двете места е най-силно по улиците, особено когато човек се загуби във Венеция. 

От двете места Флоренция ми е по на сърце.

• Благодаря 1
Публикувано:

Аз няма да посочвам забележителности - огромен брой са. Като  почитател на Микеланджело съм била щастлива да обходя всичко известно ми , свързано с него.

ще оставя една тратория оттатък реката, която ме е впечатлила преди години Trattoria Sabatino.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ами те стандартните неща ще ти запълнят 4 дни без проблем. Но иначе, има един нов музей с реализирани машини и изобретения на Леонардо, ако те интересува. Интерактивен и май повече като за деца, но все пак...

От не толкова известните неща аз съм почитател на галерията на академията (има едни недовършени роби на Микеланджело които ми спират дъха) и Капелата на Медичите.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.