Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

На много места в различни теми е споменавана платформата, която според мене има много предимства, като за недостатъци не се сещам и мисля, чe отделна тема би донесла конкретност и общи ползи. Мисля, че е добре в нея да има информация за промоции и кратки ревюта на посетени ресторанти, защото често подсказаният избор е най-добър.

ТheFork е най-голямата онлайн платформа за откриване на заведения и резервации на маси в Европа и е  дигитален посредник между ресторантите и клиентите, улеснявайки планирането на храненията по време на пътуване или в ежедневието. Платформата си партнира с над 55 000 ресторанта в държави като Франция, Испания, Италия, Великобритания, Нидерландия, Португалия, Швейцария и други.

Важните предимства са:

- Отстъпки: Много от заведенията в системата предлагат фиксирани намаления (обикновено между 20% и 50% от цената на храната), за да запълнят масите си в по-слабите часове на деня.

- Програма за лоялност: За всяка успешно реализирана резервация потребителите получават точки (наречени „Yums“). При събиране на определен брой точки те могат да се използват като отстъпка от крайната сметка в избрани ресторанти.

- Обратна връзка: Системата съдържа над 20 милиона отзива, като право да оставят коментар и оценка имат само потребители, които реално са направили резервация и са посетили заведението.

- Интеграция с Мишлен: Платформата си партнира с The MICHELIN Guide, което позволява през нея да се резервират маси и в ресторанти, отличени със звезди или селектирани от гида.

От 2014 г. насам услугата е собственост на компанията TripAdvisor.

Ще започна с рефералната програма, която в момента носи 500 yumsimage.png.93c50c18fe073e47e46cf527823aef1a.png , които в паричен израз са 5 евро/5 паунда или повече при определени условия.  Във форума не се публикуват лични реферали, затова всеки ще намери начин как да бъде ползвано това. Yums се получават след посещение на заведение, след ревю, чрез реферал, в следствие на различни промоции - в момента тече промоция при  плащане с Mastercard и бонус 400 Yums , при теглене на приложението като промоционален бонус, но последното трябва да се достъпи през линк от публичното пространство.

Цялата информация в официалния сайт.

Ще си позволя да тагна @darinamarinova@Argentique, @Яничка@bibi. @glpn, @ДиянаВ, @master_of_germs , @jorocontrola както и всеки друг ползвал платформата с молба за участие, информация и препоръки при желание. 

Малко тъжно, но с дълбоко чувство за уважение ще спомена @AlexandraKo, която е писала за платформата в далечната 2019 година за VIP резервация в НИЦА - Le 3e на третия етаж в Хаят Риджънси    https://www.thefork.com/restaurant/zouzou-riviera-r14436

Успешно ползване и да ви е сладко!

Споделяйте!

• Харесвам 18
  • Благодаря 4
  • Браво 3
Публикувано:

Ами не мисля, че има нещо чак толкова специфично - платформа за резервации в ресторанти. Големият плюс за по-бюджетните туристи като нас е, че може да се направи резервация с остъпка. Понякога трябва да се направи по-рано за по-голяма отстъпка, но ако сме си харесали ресторант, не би трябвало да е проблем. Май не искаха предплащане или някакви гаранции, така че реално резервацията може да се откаже и в последният момент. Добре е сигурно да не се прекалява де...

Аз лично само един път съм правил резервация. Бях харесал няколко места за вечеря в Бордо, но нямаше места никъде без предварителна резервация. Имах приложението на телефона и понеже вече се чудих какво точно да правим, отворих приложението и огледах какви се опциите наоколо. Спрях се на:

https://www.thefork.com/restaurant/l-escalette-r717754#rankedBy=SEARCH_ENGINE

Ресторантчето е малко, но приятно. Храната е вкусна и добре презентирана. Бяхме точно "до кухнята", така че през едно стъкло можеше да гледаме как я приготвят готвачите, така че беше интересно за @ЙоанаМагелана да гледа. Няколко снимки за цвят:

IMG_20250330_194011.jpg.3465c0100a734e58f3acab6e363adba1.jpg

IMG_20250330_194030.jpg.6a7532ba6354609dc17bd6dd2cb5aeb7.jpg

IMG_20250330_200442.jpg.56f89a980be0d48a0fbc94af3707eddf.jpg

IMG_20250330_200457.jpg.fd0d1da277caa77a9d961c6652644a3f.jpg

IMG_20250330_193404_1.jpg.a8f1fd4414a354a7774a2aa882563e62.jpg

Като цяло препоръчвам приложенето на всеки, стига да излизат ресторанти, че както беше споменато вече, няма такива във всяка страна. Има бюджетни и по-скъпи опции, така че трябва да има за всеки вкус 😉

• Харесвам 10
Публикувано:

За сега оставам с впечатление, че избора е най-голям в Италия и цените на добри, а отстъпките реални. Намерих в Англия и то не в Лондон и доста учудващо в Истанбул, но базовите цени на ресторантите бяха високи и отстъпката не беше определяща.

Няма нищо специфично при резервацията, приложението те локализира и предлага заведения в близост и дава информация за отстъпка и свободните часове.

Надявам се темата да се задържи, ако има ревюта на посетени места.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз не си спомням да съм ползвал the fork другаде, освен в Испания. Но пък там много пъти и нерядко с 50% отстъпка, реална. Отстъпката не включва напитките. 

Канарските острови са изключение; там приложението не се представя добре. За там настолната тема е за гуачинчетата на @Alexander

В Италия има голям избор от заведения на норрмални цени и не ми ива на ума да ровя в the fork. Същото важи и за Германия.

Проблемът ми е, че почти никога не си запазвам никъде заведенията и бързо им забравям имената, ако не напиша тема дневник...

Сещам се пъррвия път, когато ползвах the fork. В Мадрид. Венецуелски риесторант, казваше се grama lounge. За първи път ядох венецуелска кухня и ми е най-любимата от всички на запад от българия. Та оттам насетне при всяка възможност в the fork търся, ако има наблизо нещо венецуелско.

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, master_of_germs каза:

В Италия има голям избор от заведения на норрмални цени и не ми ива на ума да ровя в the fork.

В Милано не си ходил скоро май :wink:
За там запазвах преди години, беше римска кухня, че аз от миланската няма много какво да ям.

Бяхме в Ротердам в Matelief с -50% отстъпка и понеже беше доста топъл петък в края на март, добре че имахме резервация изобщо, защото беше лудница навсякъде. Ядохме основно морски неща, а цената се балансира със скъпото им вино. 
На мен не ми пречи да ровя и в Италия.

А за Лондон си беше задължително. Единия път ядохме в Bistro1 - не сме очаквали Michelin, оказа се приемлива средиземноморска кръчма с турски уклон. По-добре да ядеш вегетарианска мусака за 8 паунда, отколкото за 16. А и беше хубава. Пък и черпеха топъл хляб тип пита и маслини от натуралните турски, дето обичам. Обикновено при отстъпка 50% оставяме по-голям бакшиш на сервитьора ей така за баланс. 

Както вече писах някъде, има случаи и пикови периоди, в които приложението е супер за резервация на маса без никаква отстъпка - просто е лудница навсякъде и си спестяваш обикалянето от врата на врата.

• Харесвам 9
Публикувано:

Ццц, @Doctor Who, баш мен да не тагнеш, дето редовно ползвам арр-а, срамота :)

Да добавя, че имат добър съпорт и са ми правили добро впечатление. Примерно единият път бяхме букнали ресторант, някъде в Испания беше. Отиваме обаче на място и заведението затворено. За напразната разходка ни компенсираха с нам-си-колко си yumms, които бързо заредиха в акаунта.

Иначе препоръчвам при пристигане в съответното заведение, да напомняте, че резервацията е направена през The Fork. Миналата година във Франция ни се случи - сервитьорът беше забравил да махне отстъпката, но после ни върна разликата кеш.

Yumms точките имат валидност и ако не се ползва платформата известно време, изтичат. 

Всъщност както и @Argentique е напомнила, много е удобно да се буква и без отстъпка, за да избегнеш висене по опашки.

• Харесвам 10
  • Шок 1
Публикувано:

@Яничка, извинения! Коригирано е.

Неапол:

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187785-d24976033-Reviews-Casa_Balbi_Trattoria_Pizzeria-Naples_Province_of_Naples_Campania.html

IMG_0652.jpeg

IMG_0655.jpeg

IMG_0658.jpeg

IMG_0659.jpeg

Обикновено не снимам, но салатата беше за двама и заради обема на поръчаното, не остана място за десерт.

Общите впечатления за НЕАПОЛ са, че най-често срещаната отстъпка е 20 %, но в крайни райони имаше оферти за 50%. 

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ползвам приложението редовно през последните 10 години, основно във Франция (Париж) и Португалия. В Париж напоследък има все по-малко интересни намаления, обикновено вече са 20%, най-много 30% и то рядко. Но аз  търся основно вечерни резервации в определени квартали, та може и това да влияе.

Последният ресторант, в който ходихме, беше този (20% намаление в четвъртък вечер, без напитките):

https://www.thefork.fr/restaurant/ote-r843205

• Харесвам 4
Публикувано:

Я кажете, това работи ли за Нидерландия/Амстердам?

Юли пак ще трябва да мисля за вечерното изхранване на няколко човека 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 34 минути , Lyubina каза:

Я кажете, това работи ли за Нидерландия/Амстердам?

Юли пак ще трябва да мисля за вечерното изхранване на няколко човека 🙂 

Работи. Дава информация за 508 ресторанта. 

IMG_1725.png

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Много благодаря, че бях включена @Doctor Who 

Много добре работи приложението, но ми се струва, че за по-популярни локации няма особено големи отстъпки. Моите резервации все са били без отстъпка или с опция за някакво предварително set menu - 3-4 или N-степенно меню - което не ми допада. Това е единственото ми допълнение е, че трябва да се следи резервацията да не върви с такива условия.

@Lyubina за Амстердам работи перфектно, но някои места ги няма включени. Отстъпка не сме хванали на нито едно, но поне не сме чакали никъде повече от 5 минути. 😁 Също някои места работят с конкуренцията им. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ако някой се интересува, TheFork дава Авиос, през Иберия. Иначе в Бразилия не присъстват, а като бях в Европа въобще не се сетих за него 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

Да добавя алтернативата тук в Австралия- First table.

Работи по същия начин и има огромен избор от заведения с реална 50%отстъпка. $10 /6 евро/ такса за запазване, която е нищо ако запазваш за 2 човека или повече.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 20 часа, neuromancer каза:

Ако някой се интересува, TheFork дава Авиос, през Иберия. Иначе в Бразилия не присъстват, а като бях в Европа въобще не се сетих за него 

@Doctor Who а как става това? Съжалявам, ако е обяснено преди 

Публикувано:
преди 25 минути , darinamarinova каза:

@Doctor Who а как става това? Съжалявам, ако е обяснено преди 

@neuromancer писа по-горе и по-добре той да даде подробности. Доколкото зная резервацията трябва да минава през сайта на Иберия, но не съм ползвал. Зная, че резервация по този начин за  някои хотели и Avis, също са носили Авиос, но дали е актуално не мога да кажа.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.