adreno Публикувано: 22 юни Публикувано: 22 юни VISA Smart Delay Pass e услуга, която осигурява ваучери за летищни салони при закъснение на полета. По същество услугата е аналогична на Mastercard Flight Delay Pass, който ДСК предлагаше към ДСК-Уиз картите. Отдолу пак е на платформа на Collinson, съответно се получава PDF ваучер на LoungeKey с QR код. ДСК я предлагат (замомента Регистрацията от специален линк: https://visa.smartdelay.com/dskbank, като първо се валдира номер на карта, а след това се въвеждат полетите (до 4 в една регистрация). При обявено закъснение повече от 60 минути на смс и мейл се изпраща ваучера. Разликите спрямо Mastercard FDP: - полет може да се регистрира до 1 час преди часа на излитане (вместо 24 при Mastercard FDP) - могат да се въведат и до 4 придружителя (за разлика от 1) - ваучерите са валидни само 24 часа и само за летището на излитане (при FDP ваучерите са валидни 3 месеца и може да се използват на произволен летищен салон в периода на валидност). Предвид, че FlightStats (доставчикът на информация за полетите на Collinson) често получава информация по-късно - съвсем вероятно е да няма време за ползване на салона, на летището на излизатне, а ограничената от 24часа валидност Услугата се предлага за клиенти със Премиум план на ДСК към VISA Platinum, но и при карта без план ще може да се ползва. За ДСК-Уиз не важи 13 4
Loverboy Публикувано: 23 юни Публикувано: 23 юни Доста тъпо, че важат само 24 часа и само на съответното летище. 😂 6
Alexander Публикувано: 24 юни Публикувано: 24 юни някой с такава карта, може ли да потвърди, че полетите се регистрират до 1 час преди излитане, защото никъде не виждам да го пише
adreno Публикувано: 24 юни Автор Публикувано: 24 юни В момента, Alexander каза: някой с такава карта, може ли да потвърди, че полетите се регистрират до 1 час преди излитане, защото никъде не виждам да го пише Потвърждавам, даже е до часа на излитане. На мен на 2 пъти ми се случи полет >1ч да откаже да го регистрира с грешка. 2
Alexander Публикувано: 24 юни Публикувано: 24 юни Ходих до офис, сега след 2 дни влизали нови правила и само с премиум план можело или 12€ на месец. Изкара я веднага и казаха, че за първите два месеца няма такса. Ако я откажа до 6 месец имало такса 5€, след 6-ия месец нищо. Картата се появи се след 20мин в приложението. сега тествах с 5-6 различни полета, за да видя дали работи. От 6 стандартни полети, само на 2 ми прие резервацията, на другите дава че не можело…. а пасове също няма, макар да са закъсняващи над 1 час.. явно ще е пъпно тото работата. ако не работи ще им я върна след 2 месеца 1 2
adreno Публикувано: 24 юни Автор Публикувано: 24 юни преди 2 часа, Alexander каза: Ходих до офис, сега след 2 дни влизали нови правила и само с премиум план можело или 12€ на месец. Изкара я веднага и казаха, че за първите два месеца няма такса. Ако я откажа до 6 месец имало такса 5€, след 6-ия месец нищо. Картата се появи се след 20мин в приложението. сега тествах с 5-6 различни полета, за да видя дали работи. От 6 стандартни полети, само на 2 ми прие резервацията, на другите дава че не можело…. а пасове също няма, макар да са закъсняващи над 1 час.. явно ще е пъпно тото работата. ако не работи ще им я върна след 2 месеца Намаляването на валидността и ограничението по летище са точно, за да се ограничат порочните практики. Не си първия, който се е сетил да хитрува, но Collinson си имат антифрод механизми - за полети за които има вероятност да закъснеят заради предишна ротация (дори и да е необявено) системата просто не позволява регистрация. Най-вероятно им задействаш защитата - няма как да си на 5-6 полета едновременно в един и същи ден и от едно и също летище или да регистрираш полети по едно и също време, но от/до различни летища. Накрая просто ще те баннат, при това не само за SmartDelayPass, ами и от LoungeKey/PriorityPass Револют (до миналата година я имаше към Премиум и Метал плановете) затвориха бая акаунти, които Collinson са репортнали за опит за измами с услугата. Накрая просто я махнаха като екстра. А че ваучерите идват късно - винаги е било така, защото и закъсненията се обявяват късно.
Oshko Публикувано: 24 юни Публикувано: 24 юни Защо просто не искат билет? И това с регистрацията не го схващам. Като ми закъснее полета, влизаш, доказваш с билет и взимаш ваучер.
Alexander Публикувано: 24 юни Публикувано: 24 юни я обясни как да злоупотребили с револют, като там пасовете са само и единствено за титуляра? Какво като са изкарали 20 или 100, къде са ги използвали? Ако са, значи са летели. не виждам кой е виновен освен Револют, след като се предлагат безлимитен план. Адвокат им стани. значи аз ще мисля за тях, ама те пращат масово 24 часов пас важащ за едно летището, ама обикновено след като вече съм излетял от летището ? Топ услуга
adreno Публикувано: 24 юни Автор Публикувано: 24 юни При Револют също имаше придружители (1 или 3). Няма никакво значение дали са летели или не, а че те плащат сметката на Collinson за пасовете накрая,
Alexander Публикувано: 24 юни Публикувано: 24 юни Аз казвам, че няма придружители, ти казваш, че има…ха сега Излиза, че Колисион са на супер печалба, Револют им плаща за пасове, които не се ползват. Голяма част от пасовете остават неизползвани.
adreno Публикувано: 24 юни Автор Публикувано: 24 юни Ако са на загуба ще предлагат ли нещо 😊 Да, имаше и за придружител. Сега няма за никой. Кой ползвал и кой не - няма значение, за тях е важно да минимизират опитите за измами с преглед на таблото на летището или флайтрадара Обявяването на закъснение зависи от авиокомпанията, ако не го направят навреме e ясно, че няма как да ти пратят каквото и да е. В голяма част от случите си идват навреме, но и да не дойдат - ти нищо не плащаш за услугата, тя е допълнителна екстра към картите. Преди 1 час, Oshko каза: Защо просто не искат билет? И това с регистрацията не го схващам. Като ми закъснее полета, влизаш, доказваш с билет и взимаш ваучер. Не всички издават билети, а и за да е сигурно те трябва да могат да правят автоматична проверка при авиокомпаниите, които пък не са страна в услугата. Също така отговорността по издаването на ваучери се прехвърля върху салона с всичките последици и усложнения. С ваучерите е лесно - в салона имат ангажимент само да сканират - ако им покаже валиден пускат те и точка. Ако им светне червено - оправяй се с който ти го е издал. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега